Şimdi Ara

Borcu bitmiş aile babasına araç tavsiyesi.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
24.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: masterap

Fıyatlar dusecek dıyenler de geldıgıne gore kadro tamamlanmıs :D 1 senedır duscek dıyosunuz, 80-90bın tl lık araclar 150bın tl oldu
    Sene sonu dolar 2 TL olacak hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freemangroovy

Hocam sizin gibi insanlara imreniyorum, dün terasta (evim dublex, en üst kat, 350m2 , 6 oda 2 salon) mangal yaptım, 5 kilo antrikot, 3 kilo köfte pişirdim, çoğunu benim kuduz oğlan 1 haftada yer.. Yani herşeyimiz savurganlık, kirada oturduğum ev bile..

Bu tarz yaşarsan anca yaşıyorsun, elde birşey olmuyor..

Alıntıları Göster
    Dublex evler rezalet daha önce dublex bir evde kalıyordum yalıtımı sıkıntı , merdiven in çık sıkıntı onun yerine villa tipi bahçeli ve havuzlu evler daha iyi ayrıca hiç birikim yapamamanız ayrı bir olay. Bütün parayı ete gömerseniz tabi birikim yapamazsınız . Kemer sıkın demiyorum sadece tutumlu olun. Şimdiye kadar 2 ev 1 araç sahibi olmanız lazımdı ayrıca çocuğun geleceği için bile ortada birikim yok . Yarın ne olacağı belli olmaz sen gittin mi eşin ve çocuğun ortada kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

1.3 dizel 1.4T Astra J sedan olabilir. ( 1.4T ler lpgye tam uyumlu otomatiği sorunsuz )
    VW grubundan Jetta olabilir
    Renault megane olabilir.
    Veya honda civic :)
    1.4Tlerin lpgye tam uyumlu oldugunu da ilk defa duydum. Eger bu motor tam uyumluysa civicin uyumu nasil tarif ediliyor?
  • Yerinizde olsam 301 celysee dizel alir keyfime bakardim. 2014 2015 model 70 80 bin kmde boyasiz 45 e bulunur. Ortalama 4lt yakar .kmde 25 kr yani asa yukari. Tam tasarruf arabasi. Bundan 5 yil sonrada birikimle beraber araci satip 2012 c180 kompressor motor amg paket 5 ileri lpgli alirdim 130k bandina mtv konfor performans prestij ve yakitta sahane secim :)

• Eldeki araba isini goruyorsa hic girme araba isine bence. Elindeki birikmis parayi da euro/dolara cevir. biri demis cocuklarin gelecegi garanti araba almak hakkin diye. Nasil cocuklarin gelecegi garanti acaba? Tedbiri elden birakmamak lazim. Tabiki kendi düsüncem bu. En iyisini sen bilirsin
  • Yerinde olsam gelen artan parayı bankada altın hesabına yatırir krallar gibi yaşarım yerim içerim gezerim kenarda paranız olsun 2 çocuğunuz var 10 bin 100 bin farketmeez ama olsun dünya hali hocam bence hiç borca girmeyin derim kendi bildiniz araba elalemin arabasından emin olun daha iyi aman diyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Dublex evler rezalet daha önce dublex bir evde kalıyordum yalıtımı sıkıntı , merdiven in çık sıkıntı onun yerine villa tipi bahçeli ve havuzlu evler daha iyi ayrıca hiç birikim yapamamanız ayrı bir olay. Bütün parayı ete gömerseniz tabi birikim yapamazsınız . Kemer sıkın demiyorum sadece tutumlu olun. Şimdiye kadar 2 ev 1 araç sahibi olmanız lazımdı ayrıca çocuğun geleceği için bile ortada birikim yok . Yarın ne olacağı belli olmaz sen gittin mi eşin ve çocuğun ortada kalır.

Alıntıları Göster
    Hocam bahçeli dublex değil benim kirada oturduğum ev, 10 katlı sıfır bir apartmanın 9. ve 10. katları.. Bahçeli ev aldım, 1 sene sonra sattım, bana göre değilmiş..

Ama diğer konuda haklısınız..

• Arkadasim yerine koydum kendimi. Yeni bi araba macerasina hic girmezdim. Araban isini goruyor gibi. Tepe tepe kullan bakimlarini yaptir mis gibi.

Cok masrafa gireceksin.. Degmez..
  • Hocam otomatik muhabbetine hic girme derim yenge de kullaniyorsa manuel aracinin km si falan iyi zaten e bildigin de araba araba satmak gercekten vok kolay fakat almak cok sancili clio4 sport tourer aracin heryerinden sesler duyarsin bindigin arabayi arar olursun benim sana tavsiyem wolksvagen serisine bakilabilir jetta 1.4 tfsi bakilabilir yıllık 10000km yapiyormussunuz yakiti cok az yakmasinin pek bi onemi yok 15/25 bin araliginda olsa yakita onem verilebilir hem konfor hem saglamlik bakimindan wolksvagen tavsiye ederim bende 2011 megane 3 sport tourer var cok memnunum clioyla kiyaslanmayacak kadar arada fark var gtline sport tourer bakabilirsiniz genis arac istiyorsaniz hem atik hem az yakitli hemde cok konforlu bi arac fiyatlarida makul butcenize uygun renaultun otomatigine asla gitmeyin 40bin km de clio ya sanziman beyni degistirttik 5000tl minimum gerisi size kalmis kendi tecrubelerimi aktardim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ilaciniz civic rs

• benim şahsi tavsiyem 100.000kmnin altında opel astra j hatchback 1.3cdti sport donanım manuel vites + sunrooflu bir aracı (tercihen beyaz renk) değisensiz boyasız hasar kayıtsız 70.000tl civarına alabilirsiniz. mtvsi dusuk yakiti dusuk bakimlari orta seker sorunsuz bir araç. yakıtı koy bin gez hesabı.

• Hocam mevcut arabana iyi bak,kenardaki paranı harcama ve borca girme.2 çocuğun var 5.000 TL maaş artık süprüz masraflar karşısında hiçbirşey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: timsahhh

Çok fazla haddi aşmadan model ne olmalı hocam?

Açıkçası tüm maliyet hesaplarını yaparım. Yakıt mtv falan filan.

Zaten bu gün bu durumdaysak hesabı kitabı bildiğimiz için..

Alıntıları Göster
    Hocam arabanızı satın üste ekleyip 1.4 urban egea alın mis gibi binin. Hem LPG uyumlu hem aile için geniş hem 2. Eli iyi hem de donanım olarak yeterli seviyede.

• Piyasa dolandırıcı dolu hocam bulaşma. Elindeki araba kötü değil kız gibi bak derim. Yıllik izin de gidin tatil yörelerine ailenizle 1 hafta 10 gun neyse paşalar gibi tatil yapin derim. Geri kalan parayi da altina ver dursun köşede

• quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

1.4Tlerin lpgye tam uyumlu oldugunu da ilk defa duydum. Eger bu motor tam uyumluysa civicin uyumu nasil tarif ediliyor?

Alıntıları Göster
    1.4T dediğimiz motor A14NET ve B14NET kodlu geçer biri euro 5 diğeri euro 6 motordur. İkiside çok noktalı enjeksiyondur.
    Civic 1.6 atmosferik çok noktalı enjeksiyondur ve 20 yıllık bir motordur vutututu gezmek için 10 numaradır ama performans anlamında 1.4T içinden geçer civic in

Astra da subap sıkıntısı var diyecekseniz hiç demeyin subaplar lpg uyumsuzluğu göstermez... Ayrıca 1.4T motorlarda subap sorunu pek yaşanmıyor daha sağlam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 29 Temmuz 2019; 12:8:20 >

• Bence hiç birini yapma. Ben de benzer durumdayım. Yaş 35 iki çocuk. Ev borcu bitti. Küçük bir hobi bahçesi aldim. Çesitli ağaçlar diktik. Yazın sebze yetiştiriyoruz. Bir-kac tavuk kedi felan. Çocuklar küçük olduğu için toprakla oynamak onları rehabilite ediyor. Teknolojiden uzak olmak iyi geliyor. Bu yıl da küçük bir ev inşaatına girdim. Yazları da kalırsak daha da iyi olacak. Arabanız gayet güzel sizi idare eder. Bence bu konuyu bi düşünün derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

1.4T dediğimiz motor A14NET ve B14NET kodlu geçer biri euro 5 diğeri euro 6 motordur. İkiside çok noktalı enjeksiyondur.
    Civic 1.6 atmosferik çok noktalı enjeksiyondur ve 20 yıllık bir motordur vutututu gezmek için 10 numaradır ama performans anlamında 1.4T içinden geçer civic in

Astra da subap sıkıntısı var diyecekseniz hiç demeyin subaplar lpg uyumsuzluğu göstermez... Ayrıca 1.4T motorlarda subap sorunu pek yaşanmıyor daha sağlam.

Alıntıları Göster
    Demek istedigim subap sorunuydu aslinda. Pek tavsiye edilmiyor lpg astra icin. Sanirim bunu ilk duydugunuz kisi de ben degilimdir.

Bu arada hizlanmasi illaki civicten iyidir ama 0-100leri neredeyse ayni sayilir. Cok icinden gecmelik bir durum varmis gibi gelmedi bana. Tabi kullanmadigim icin bilemem ama agir oldugunu soylerler astra jnin. K belki icinden geciyordur ama.

• Toyota alıcaksın yeni golf lerden alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Demek istedigim subap sorunuydu aslinda. Pek tavsiye edilmiyor lpg astra icin. Sanirim bunu ilk duydugunuz kisi de ben degilimdir.

Bu arada hizlanmasi illaki civicten iyidir ama 0-100leri neredeyse ayni sayilir. Cok icinden gecmelik bir durum varmis gibi gelmedi bana. Tabi kullanmadigim icin bilemem ama agir oldugunu soylerler astra jnin. K belki icinden geciyordur ama.

Alıntıları Göster
    Düzgün bir işçilik ve kaliteli kitle sorunsuz çalışanları gördüm arkadaşlarımdan. Ben benzinde kullaniyorum ama ciddi ciddi lpg düşünüyorum artık.

Performans konusunda benimki J kasa sedan ama emin olun civic ile 0-100 performansı aynı olsa bile 100 den sonra kopup gidiyor civic arkada kalıyor denemiştik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cool Storm

Sene sonu dolar 2 TL olacak hocam.

Alıntıları Göster
    Fiyatlar ancak vergı duserse duser. Bu da mumkun. Siz araba almayınca benzın almayınca vergı vermeyınce ne yapacaklarını sasırdılar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.