Şimdi Ara

Borcu bitmiş aile babasına araç tavsiyesi.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
24.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bunlari dinlesem arabasiz kalmistim iyiki ekimde almisim arabami, 15 yil binerim artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borca girme. Paranı altın yada dövizde tut.(euro). Birikime devam et.

Yakında ötv indirimi gelir. Bu böyle gitmez. Borca girme. Borçsuz olmanın tadını çıkar.

Eşine çocuğuna hediye al. Süpriz yap. Tatil ayarla. Borç altına girme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

1.3 dizel 1.4T Astra J sedan olabilir. ( 1.4T ler lpgye tam uyumlu otomatiği sorunsuz )
    VW grubundan Jetta olabilir
    Renault megane olabilir.
    Veya honda civic :)
    1.4T astralar için 2 ustaya lpg taktırayım mı diye sordum. 2 ide sanayiye gelmeyi çok seviyorsan taktır dedi. :)

LPG sisteminin Turbo motora ciddi zararı olduğunu söylediler. İlk defa sizden duydum tam uyumlu çalıştığını.
  • Halihazırda otomotivde vergilendirme gereğinden fazla... Belki yazlık almak düşünülebilir... Gayrimenkul alımlarda kdv indirimi devam ediyor diye biliyorum... Şu an ihtiyaç harici araba almak sıfır da ikinci elde cazip değil... Vergi indirimi beklemekte düşünülebilir... Ben olsam aracımla devam eder piyasanın durulmasını beklerdim...
  • corolla

• quote:

Orijinalden alıntı: Kazall

Borca girme. Paranı altın yada dövizde tut.(euro). Birikime devam et.

Yakında ötv indirimi gelir. Bu böyle gitmez. Borca girme. Borçsuz olmanın tadını çıkar.

Eşine çocuğuna hediye al. Süpriz yap. Tatil ayarla. Borç altına girme.
    Otv indirimi gelse 150 binlik araç 140/130 bin olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo-wan

Destek alınmadan o parayla o yaşta büyük borçlar tek başına kapatılamaz, insanların burada yazdıklarını direkt olarak ciddiye almayın
    Hesabını kitabını bilen yapar arkadaşım. Gereğinden fazla şatafatlı düğün yapıp veya ''düğün'' yapıp kendini masrafa sokmazsan, masraftan da öte kendini borca sokmazsan, evlendiğin kişi biraz tutumlu olursa bal gibi de olur. Hayat ülkenin her yerinde, büyükşehirlerde olduğu gibi pahalı değil, sen İstanbul'un en merkezi yerinde 1+1 kutu gibi eve minimum 2000 lira verir kirada oturursun, adam herhangi bir ortalama Anadolu şehrinde 130-140 bin liraya 2+1 hatta 3+1 ev sahibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarletlion -- 30 Temmuz 2019; 14:32:45 >
  • Aslında elinizdeki araç sorun çıkarmaya meyilli isr uygun 2. ela nınır her araca da tukaka yapmak doğru değil.
  • bu fiyatlar düşecek diyenlere inanma.

türkiye'de son 50 yılda araç fiyatlarını alım gücüne göre karşılaştır kararını ver. almaya geciktiğin her ay için pişman olacaksın.

sana reva görülen hayat bu olduğu için bir an önce al ve bu sıradan araçların borcunu kapatmak için önümüzdeki bir kaç yıl ömrünü heba etmeye hazır ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarletlion

Hesabını kitabını bilen yapar arkadaşım. Gereğinden fazla şatafatlı düğün yapıp veya ''düğün'' yapıp kendini masrafa sokmazsan, masraftan da öte kendini borca sokmazsan, evlendiğin kişi biraz tutumlu olursa bal gibi de olur. Hayat ülkenin her yerinde, büyükşehirlerde olduğu gibi pahalı değil, sen İstanbul'un en merkezi yerinde 1+1 kutu gibi eve minimum 2000 lira verir kirada oturursun, adam herhangi bir ortalama Anadolu şehrinde 130-140 bin liraya 2+1 hatta 3+1 ev sahibi olur.

Alıntıları Göster
    +1963

• birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    aynı kafadayız sanırım bende yaklaşık 7-8 aydır araç almak için kovalıyordum bir miktar birikimde yaptım bu süreçte ama şuan ki fiyatlarla hiç araba falan alma hevesi bırakmadılar. indirim bekliyoruz anca... Aslında şu ötv indirimi kalkmasaydı tam da almaya karar vermiştim
  • yeni araba almak yerine mevcut birikiminizi altına yatırıp, araba borcu öder gibi de her ay yarım veya tam altın atarsanız kenara, 3-5 sene sonra 2. evinize girer, evin borcunu kira getiriniz öder ve satacağınız zaman da arabadan kat ve kat değerlenmiş olur.
  • Dayı arabana bin,paranı altın döviz bir yerlere koy derim
    Daha km si yok temiz araba bakım yaptırmışsın
    Kredi cekecen faiz ödeyecen aldığın araba masraf isteyecek taş değse değeri düşecek girme bu işlere
    Arabanda eksik gördüğün bir donanım varsa eklet bak keyfine

• Değerli hemşehrim,ben bu koşullarda araç satınalımı yapmanızı pek mantıklı bulmadım.Biraz olsun nefes alıp rahatlamanız hayatınızın selameti açısından daha güzel sonuçlar doğuracaktır.Araba mı ? Bir günde alınır satılır,biraz daha sabır edin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cool Storm

Sene sonu dolar 2 TL olacak hocam.

Alıntıları Göster
    Merkez bankası bile 5.60 diye belirledi sen 2 tl de çok uçmuşsun hocam.

• Hayalinde bi araç varsa bekleme al gitsin kime ne olacağı belli değil içinde kalmasın o da bi yatırım , düzenli maaşın var borç ödenir bi şekilde. Piyasa düşer diyenler neye göre diyo acaba tamamen sallama, kesinlikle düşmez

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.