Şimdi Ara

Borcu bitmiş aile babasına araç tavsiyesi.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
24.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dedikleriniz doğruysa ev kredisini çekip o maaşla nasıl alıp aynı zamnda 35bin₺ nasıl kenarı koydun yazın bu süreçte peynir ekmek yiyip,çocuklar ve karınla evden dışarı çıktınız mı falan bi özet geçin o halde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melikşah_38

5 yıl önce de forumu takip ederdim fiyatlar düşecek bekleyin yazıyorlardı hala aynı yazıyorlar ve hiçbir zaman fiyatlar düşmedi :)
    Bıçak kemiğe dayandı.
    5 yıl önce herkese kredi veren bankalar, şuanda kredi vermiyor. Çünkü çoğu gırtlağa kadar borca girdi.
    5 yıl önce bu kadar şişik değil di fiyatlar
    5 sene önce showroomlar kapanmiyordu. Şimdi showroomlar kapanıyor.
    5 sene önce, araba almak için sıraya yazılıyorlardi, şimdi ise bugün öğlen git akşamüstü arabayı alıp çıkarsın.
    Herşeyi geçtim, 5 sene önce en azindan, çok çok az da olsa bir hukuk belirtisi vardı, şimdi artık guguk var.
    Kuru indiremeyen hokumet, ya sektörü sifrlayacak, ya da ÖTV yada KDV yı minimuma çekecek.
    Zaten faiz indirimi yaparak ta bunu gösterdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yav adam yalancının önde gideni hala cevap veriyorsunuz şimdide diyor ki aynı anda 5 iş yapıyorsum karı çalışsa eyvallah ama karı pası arabayla geziyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cr_juve07 -- 29 Temmuz 2019; 19:23:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Helal olsun valla ben de 37 yaşındayım eşimdw çalışıyo 2 çocuk var ev borcum devam ediyo ben de mi sorun var aldığım ev mi gereksiz pahalı anlamadım yav tbrk ederim 5000masşla ev ve araba var ve borç yok
    Sizin maaş nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birgarip2019

Şuanda ne ev alırım, ne araba.
    Evler de pahalı arabalarda.
    Hani ev al 5 sene su fiyat olur bu fiyat olur diyola.
    Ama şuanda ben evlere baktım. 500 bin TL başlıyor.
    Onlarda zaten 5 sene sonra edeceği fiyata satıyor.
    Ama satıcıya sorduğun da, bana demirin, kiremitin, betonun fiyatından bahsediyor. Bina 3-4 yıllık.
    Birde inşaat mühendisiyim. Hakedislere bakmış adamım. Neyin ne kadar olduğunu biliyorum. Herşeyi geçtim demire parite yapmış adamım.

Sana tavsiyem eğer Kredi çekeceksin, alacağı ev kredi bittigin de kaç TL olacak, ve sen kax TL faiz ödemiş olacaksin. Aradaki farkı çıkartıp hesabını öyle yaparsan, bu hesabı yaparken aklına gelirsem , adam hakliymis dersin.

Alıntıları Göster
    Ev almam dusuncenize katilmiyorum. Daha dogrusu istanbul icin haklisiniz fakat turkiyede hala alinabilir evler olan bircok sehir var.

Bir evin 5 sene sonra edecegi fiyat beni ilgilendirmiyor cunku evi satmak icin degil oturmak icin aliyoruz.yani enaz 15-20 sene

ben 16 yasina kadar kirada oturduk ailemle. Kiraya verilen para havaya atilan paradir ve binbir zorluguda cabasi ev sahibiyle olan sorunlar ,tasinmasi dert , her sene kafasina gore zam yapan ev sahibi bir dert vs vs vs Eger 10 sene once krediyle ev almasaydik istanbulda simdi istanbulda ev almanin ne kadar zor oldugunu anlatmama gerek yok .

Guncel oran 1.50 ler ben 1.00 lari bekliyorum yil sonuna dogru

1.00 oranlardan kredi 125.000 liraya 6 yilda geri odemesi 175.000 lira oluyor.

Evler genelde 230-250 bin lira aralarinda. 0-1 yasinda binalar , aidat cok dusuk , denize yakin , havalimani yakin , mis gibi doga harikasi yerler olan var , havasi istanbula gore temiz , istanbula arabayla yaklasik 6 saat. Sehirlerarasi otobusle 8 saat .

Herneyse konuyu daha fazla uzatmadan bence esinizle ve anne babanizla oturup iyice bir dusunup hesap kitap yapip ev ve yazlik durumlarini konusun tartisin.

Bugun bir 0 km passat alinacak paraya 2+1 daire aliniyorsa bir durup dusunmek lazim detaylica

• quote:

Orijinalden alıntı: Cr_juve07

Yav adam yalancının önde gideni hala cevap veriyorsunuz şimdide diyor ki aynı anda 5 iş yapıyorsum karı çalışsa eyvallah ama karı pası arabayla geziyormuş
    Maalesef blok..

• digiogi kullanıcısına yanıt
    Değişken

• ReallyWeNeed R kullanıcısına yanıt
    Dediğin yer neresi mesela, herkes gelmesin diyorsan pm de atabilirsin :)

• 2016 dizel otomatik astra sedan 1.6 cdti

• Şimdiye kadar kendinizi, eşinizi ve çocuklarınızı daha güvenli bir araçla seyahat ettirmemeniz yanlış.
    Focus, Astra gibi araçlar idealdir.

• Listedeki araçların hepsini kullandım clioyu kesinlikle almam. Yakıtı haricinde 5 para etmez. C elysse dizel vardı felaket gürültülü ve aşırı kalitesiz bir araba beğeneni de var ama bence alınmaz. Bu seçenekler içerisinde en iyisi egea şu an kullandığım araçlardan biri ve memnunum piyasası da gayet hızlı çünkü ucuz.

• Konu haricinde birşey sorabilirmiyim?
    Allah bağışlasın 2 çocuk ve bir eş ile 5000'e yakın bir maaşla hem geçinip, hem borç ödeyip hemde nasıl para biriktirdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EFF95B10 -- 29 Temmuz 2019; 21:54:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 33 yaşında 1 çocuk babası, ev borcunu bitireli 1 sene olmuş biri olarak tavsiyem eldeki arabayı kullanmaya devam edip birikimi gr altın olarak yapmanızdır. Altın hem TL ye karşı değer kaybetmiyor hemde doların yükselişiyle onsu da artıyor.

Araba konusunda ise ayda bir ve tatile çıkacağınız zamanlarda araç kiralamanızdır. Model yükselterek fazladan vereceğiniz mtv, kasko ve sigorta gideri ile bence çok rahat c ve d sınıfı araç kiralayabilirsiniz. Geçen sene uzun süreli araç kiralamada b sınıfı araçların günlüğü 130 lira falandı, c sınıfı ise 150-170 liraydı. Hadi bu sene 200 lira olsun.. Çek satış takas kısmında bir sürü kiralık araç için indirim kuponu vb bulunuyor. Bunlarla gayet güzel araçlara ekonomik olarak binebilirsiniz.

• sahibinden.com
    Fiat / Linea / 1.4 Fire / Actual Plus / Eşsiz Fiyat - 47 bin km'de - Lpg'li - 2014 model - Linea sahibinden.comda - 715859253
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-essiz-fiyat-47-bin-km-de-lpg-li-2014-model-linea-715859253/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

Konu haricinde birşey sorabilirmiyim?
    Allah bağışlasın 2 çocuk ve bir eş ile 5000'e yakın bir maaşla hem geçinip, hem borç ödeyip hemde nasıl para biriktirdiniz?
    Özel mesaj ile cevaplandı..

• timsahhh kullanıcısına yanıt
    aynı mesajı bana da atar mısınız bende feyz alırım belki
  • ReallyWeNeed R kullanıcısına yanıt
    o özellikte o fiyata ev hangi şehirde nerede acaba tam hayalimi ve fiyatını yazmışsın
  • hocam enparaya bugün koysanız 30 günde 500 tl net geliriniz var, ne gerek var borca girmeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs190505

sen ilerde babandan maaş alamassan 5 bın dahı alamayacak bırı oldugunu bılmıyorsun da burda mılletın maasınımı elestırıyorsun
    Kardeş ben 5bin almasını eleştirmiyorum, 5 bin lirayla dediklerini yapmasının imkansız olduğunu büyük bir yalan olduğunu söylüyorum yoksa isterse 1000 lira alsın banane

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.