Şimdi Ara

Borcu bitmiş aile babasına araç tavsiyesi.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
24.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı durumda bende kaldım 8 yıl corsa ya bindim tek bir çiziği bile olmayan arabayı borçlarım bitti diye satıp geçen sene 0 Astra K aldım oturduğum yer kapalı otoparklı site, daha araba bir aylıkken sol arka kapıya ne yaptılarsa artık tırnak girecek kadar 30 cm lik yatay çizik arabamda seramik felanda vardı nasıl yaptılar bunu derken 3 hafta önce aynısı sağ arka kapıda yine uzun ama bu sefer hafif çizik çıkarttım arabayı oto parktan, tenha bir duvar kenarına yaslıyorum şimdilik hala bu çizikler nasıl oldu çözemiyorum keşke satmasaydım corsa yı içim acıyor resmen bencede yeni bir araba almayın bir kenara atın parayı diyecem ama ben yapamadım baktım çar-çur ediyoruz parayı , bari yenileyelim aracı dedik ama daha da "0" araba almam
  • Bunu ben de düşündüm hocam. Şu an istesem aracımı satıp sıfır araç alabilirim. Lakin yollara bakıyorum her taraf hendek dolu. Aracı parkedecek düzgün yer yok. Alacağım araca acıyorum ve eldekine binmeye ddevam ediyorum.Fiyatlardan zaten bahsetmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Mucahit

Kardeş, sanırım dubleks ev kiralayıp tek başına kalıyorsun. Ailenden aldığın aylık parayla bir ay geçinen 3 çocuklu aileler var. Neyse..
    Arkadaş ailesinden destek almış diye düşünüyorum. Zaten kendisi de diyor, büyüklerden gelecekler ile çocuklar rahat eder diye. Belliki gelecek kaygısı da yok. Yapacaklarını yapmış, ununu eleyip eleğini asmış. Ben olsam bundan sonra keyfime bakarım.
    İstanbulda okuyorum ailemin yanında, araba masrafı en kötü 1-1.5 lira arası, günlük yeme içme rahat 50 lira gidiyor, bi de geceleri dışarı çıktıgım zamanlar falan derken 4ü buldugu ve yetmedigi oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cr_juve07 C kullanıcısına yanıt
    Adam 5bine yakın alıp ev araba alıp üstüne 35bin kenarı bırakmış,bu maaşla imkansız yapması kara para yoksa ekstra

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Adam 5bine yakın alıp ev araba alıp üstüne 35bin kenarı bırakmış,bu maaşla imkansız yapması kara para yoksa ekstra
    Sallıyor kanka bide karı çalışmıyor zaten paso arabayla geziyormuş karının benzin parasına anca 2bin veriyordur

Hahaha aynen CSB vol9887759

• Hocam 1.5 yıldır mevcut aracımın borcunu ödüyorum 1. 5 yıl daha ödemeye devam edicem. Açık konuşmak gerekirse arabayı ilk aldığımda iyiki almışım vs dedim ama hevesim geçtikten sonra pişman oldum. Resmen sıtkım sıyrıldı. Hazır borcunuz bitmiş altınız da aracınız da var keyfini çıkarın. İstediğiniz gibi gezin tozun tatile gidin.

Ve kesinlikle arabaya ilk mesajınızda belirttiğiniz gibi yatırım aracı olarak bakmayın. Dengesizin teki vurur kaçar 80 bin tl lik araba olur size 60 bin tl üstelik kazalı aracı satması da ayrıca zor. Aracımı sitenin otoparkına koymama rağmen son bir ay içinde 3 kere tampona dokundurmuşlar bir kere de ben ufak kaza yaptım artık tampon tam olarak oturmuyor bile. Mesajınızda yazdığınız gibi cadde üzerinde oturuyorsanız iyice riskli oluyor. Arkadaşların da dediği gibi hayata bir kere geliyorsunuz bunu borç ödeyerek değil insan gibi yaşayarak geçirin derim.

Hocam ayrıca kesinlikle yanlış anlamayın fakat maaşınız da öyle çok fazla değil net rakam vermemişsiniz 5 bine yakın demişsiniz ve almak istediğiniz araç sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla +100 bin tl lik araç. Sizce gerçekten böyle bir şeye gerek var mı? Evine giren aylık para 15 bin tl den fazla olup focus mk 2.5 megan 2 veya sizin gibi linea ya binen bir sürü tanıdığım var.

Size şöyle anlatayım bu faizlerle kredi çekeyim deseniz aylık ödemeniz bin tl den aşağı olmayacak. Hatta büyük ihtimalle 1500 tl civarı olacak. Bunun üstüne arabanın kaskosu sigortası bakımı yakıtı ufak tefek diğer masrafları derken aylık neredeyse bin tl ye yakın da araba yiyecek. Buna benzer bir hatayı ben yaptım ve yukarıda da yazdığım gibi pişmanım tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Immortall -- 29 Temmuz 2019; 19:6:47 >

• Malvolorne kullanıcısına yanıt
    hangi meslekler onlar 7,5 alan
  • radko kullanıcısına yanıt
    milletin maaşıyla ne dalga geçiyorsun mılyonlarca ınsan asgarı ucret alıyor sen baba parası yedıgın ıcın sanırım boyle rahat atıyorsun
  • FyKy kullanıcısına yanıt
    15000 alıpta düşünenleri anlayamıyorum hepsini yiyor musunuz kıyıda köşede para da yok demeyin sakın inanmam
    sen ilerde babandan maaş alamassan 5 bın dahı alamayacak bırı oldugunu bılmıyorsun da burda mılletın maasınımı elestırıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: birgarip2019

Yanıma hoşgeldin dostum.
    Sonuna gider direnecegiz.
    Zikke zikke indrecekler fiyatları.

Alıntıları Göster
    Hocam sizin yazilari gorunce yazmayayim yazmayayim diyorumda . Yazayim dedim belki birine faydasi dokunur.

Bende sahsi aracimi sattigimdan beri 15.ay oldu.

Bmw yi leonu felan bosverin once kiradan cikip kendinize EV ALIN EV.

Zaten ayaginizi yerden kesicek araciniz var. Ev alin yazlik alin 10 sene sonra hatirlayip bol bol dua edersiniz.

Yasim 26 faizlerin dusmesi bekliyorum onumuzdeki merkez bankasinin toplantilariyla. 1.00 lara dustugu gibi ege bolgesinde hem yaz hemde kisin oturabilecegim bir ev almayi dusunuyorum . Aslinda yazlik var annemin ,fakat annemin kardesleriyle ortak miras hisseli kendi evin gibi olmuyor :) hemde 20 yildir gidiyoruz 4 aile sirayla ev eskidi :)

• gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Lütfen yanlış anlamayın ben maaşı ile dalga geçmiyorum yazdıkları yalan o sebeble dalga geçiyorum,biraz dikkatli düşünün 5bin bile değil 5bine yakın maaş alıp ev araba sahibi olucan evde 3 kişi bakıp 35bin₺ biriktircen siz inandıysanız söyleyin.

• quote:

Lütfen yanlış anlamayın ben maaşı ile dalga geçmiyorum yazdıkları yalan o sebeble dalga geçiyorum,biraz dikkatli düşünün 5bin bile değil 5bine yakın maaş alıp ev araba sahibi olucan evde 3 kişi bakıp 35bin₺ biriktircen siz inandıysanız söyleyin.
    Kardeşim neden yalan olsun.

Anlık olarak bilgi verdim. Bu ana gelinceye kadar aynı anda 4-5 iş birden yaptım. Pazarlarda masa örtüsü bile sattım.

Bazı arkadaşların dediği gibi ne kendi tarafımdan nede eşimin tarafından hiç destek yapan olmadı.

Ne yaptıysak önce Rabbimiz takdir etti. Biz gayret ettik.

Sizi anlıyorum. Dışarıdan inanmak zor. Bazen kendim bile inanamıyorum gördüklerime.. Ama gerçek bu..

Alınteri.. Helal kazanç.. Bereket denen şeyleri es geçmeyin..

• timsahhh kullanıcısına yanıt
    Duygusal olarak inanmamızı istemişsin ama rakamlar ortada,bu rakamlarla yazdıklarının matematik bilimine aykırı.

• birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    5 yıl önce de forumu takip ederdim fiyatlar düşecek bekleyin yazıyorlardı hala aynı yazıyorlar ve hiçbir zaman fiyatlar düşmedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReallyWeNeed

Hocam sizin yazilari gorunce yazmayayim yazmayayim diyorumda . Yazayim dedim belki birine faydasi dokunur.

Bende sahsi aracimi sattigimdan beri 15.ay oldu.

Bmw yi leonu felan bosverin once kiradan cikip kendinize EV ALIN EV.

Zaten ayaginizi yerden kesicek araciniz var. Ev alin yazlik alin 10 sene sonra hatirlayip bol bol dua edersiniz.

Yasim 26 faizlerin dusmesi bekliyorum onumuzdeki merkez bankasinin toplantilariyla. 1.00 lara dustugu gibi ege bolgesinde hem yaz hemde kisin oturabilecegim bir ev almayi dusunuyorum . Aslinda yazlik var annemin ,fakat annemin kardesleriyle ortak miras hisseli kendi evin gibi olmuyor :) hemde 20 yildir gidiyoruz 4 aile sirayla ev eskidi :)

Alıntıları Göster
    Şuanda ne ev alırım, ne araba.
    Evler de pahalı arabalarda.
    Hani ev al 5 sene su fiyat olur bu fiyat olur diyola.
    Ama şuanda ben evlere baktım. 500 bin TL başlıyor.
    Onlarda zaten 5 sene sonra edeceği fiyata satıyor.
    Ama satıcıya sorduğun da, bana demirin, kiremitin, betonun fiyatından bahsediyor. Bina 3-4 yıllık.
    Birde inşaat mühendisiyim. Hakedislere bakmış adamım. Neyin ne kadar olduğunu biliyorum. Herşeyi geçtim demire parite yapmış adamım.

Sana tavsiyem eğer Kredi çekeceksin, alacağı ev kredi bittigin de kaç TL olacak, ve sen kax TL faiz ödemiş olacaksin. Aradaki farkı çıkartıp hesabını öyle yaparsan, bu hesabı yaparken aklına gelirsem , adam hakliymis dersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 29 Temmuz 2019; 19:14:39 >

• quote:

Duygusal olarak inanmamızı istemişsin ama rakamlar ortada,bu rakamlarla yazdıklarının matematik bilimine aykırı.
    Babam bile ortada olan tabloya bakarak sana madalya 🥉 takacağım diyor.
    Dediğim gibi kolay değil. Ama oldu.

Bu arada en önemli detayı atlamışım ben ve eşim sigara ve içki kullanmıyoruz.

Şirkette karı koca sigara içen arkadaşlarım var. Aylık 800-900 TL gibi giderden bahsediyorlar.

Bu benim için çok büyük bir rakam.

• timsahhh kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettim aynı anda 4- 5 farklı ne iş yaptınız. Bana ve ek iş yapmak isteyenlere fikir olur.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.