Şimdi Ara

Borcu bitmiş aile babasına araç tavsiyesi.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
24.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne güzel çürük çarık arabayı millete aile babasından temiz diye sat. alan üst takım alt takım uğraşsın dursun . 2 çocuğun varmış ah alma derim sana çıkar birinden .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

20 bin aylıkla kirada da oturmayın artık hocam borç yiğidim kamçısıdır. Borçlanın bence eğer kendiliğinden birikmiyorsa

Alıntıları Göster
    Hocam geçen ay 4000 tl verdim eşime ve kendime (8 yaşındaki oğlana da roberto cavalli aldım) parfüm aldım, daha izine çıkamadım, izinde çeşmeden girip antalya mersinden çıkacağım, Allah ne verdiyse..

Yani işim zor, çok kazanır, çok harcarım, tutumlu insanlara imreniyorum..

2 evim vardı,borçtan bıktım, sattım..

• quote:

Orijinalden alıntı: KralCocuk44

eğer 1 ay için de tepe taklak olmassa ben de birşey bilmiyorum :) kardeşim göz diye birşey var
    bunu da bir tanıdığımız söyledi aslında.

aynı arabana binmeye devam et. millet '' adama bak evini aldı arabasını da yeniledi oh miss '' diyerek nazar değdirir dedi.

bu da bir kenarda kalsın..
  • freemangroovy kullanıcısına yanıt
    O zaman yapacak bir şey yok hocam. Bende de 2 çocuk var. Ev borcu geçen sene bitti, çok istemiyor olamama rağmen biraz eş ve aile baskısıyla yazlık ev borcunun altına girdim. 2 senedir tatil falan yok. Kemer sıkacağız 2 sene daha. Parfümüm kolonya :) Ama kendime söz verdim bu borcu da bitireyim bir daha yok. Ciddi yoruldum. Hayat kısa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 29 Temmuz 2019; 9:59:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Bende de 1.3 linea urban vardı.
    Satıp otomatik benzinli en full paket i20 aldım.
    Bir tek otomatik olması sebebi ile oh bee dedim.diğer tüm konularda linea yı aradım.abartmak gibi olmasın ama linea mı sattığıma pişman oldum bile diyebiliriz.
    Bakım masrafları en az olan araba.
    Vergi dilimi en az olan araba.
    Bagajı en geniş arabalardan biri.
    Yerden yüksek yapısı ile tam aile arabası.
    Dizel olduğu için benzinli ye göre rampalarda daha iyi hızlanıyor.

Bende sizin gibi yılda 10 bin anca yapardım.haftanın 5 günü yatan arabaya yılda 1250 tl vermek zoruma gitti açıkçası.nihayetinde 15 ay sonra sattım bunu da.şimdi rahatım.

iyi düşünün sonrasında benim gibi pişman olmayın.

Tavsiye isterseniz de yine 1.3 egea ya geçiş yapabilirsiniz.
    hocam ne yalan söyliyeyim en çok kafama takılan da kasko ve mtv konusu.

şuan mtv 6 aylık 162 tl
    kaskom full groupama 900 tl

modeli yüksek 1.6 motor grubu alırsam mtv 4-5 katına çıkacak. arabanın değeri ile orantılı kasko da yükselecek.

çok kullanmadığımız araç içinde durup dururken böyle fazla paralar ödemek istemiyorum.

aslında bu benzer soruyu soran diğer arkadaşlara da cevap oldu bir anlamda.

genelde sorulmuş. bu kadar kısa sürede nasıl yaptın bu ev araba para olayını diye..

cevap veriyorum.

1 den fazla iş yapıp çok çalışarak ve yukarıda bahsettiğim ufak detayları hayatım boyunca hesaplayarak.

bizim buralarda bir atasözü var. '' hesapsız kasap kıçına kaçar masat ''

kaçırmamak için sürekli kontrollü gidiyorum.

• Elindeki araç 50 civarı eder sanırım, üstüne elinde de 35 bin lira varmış. Şu durumda 85 bin lira sermayen var görünüyor.

*Öncelikli tavsiyem sıfır araç almak yerine en fazla 2 yaşında ikinci el araç bakman şeklinde.

*İkinci tavsiyem lpg'li araç yerine piyasası olan dizel manuel araç almak. (Bu arada gitmeyen 1.3 dizel motor yerine 1.5-1.6 dizel al)

*Elindeki araç B segmenti; bu araçtan sonra ya C ya da D segmenti araç alman lazım ama D segmenti araçlar fazla uzun, park sıkıntısı yaşıyorum

diyorsun o halde C segmenti senin için ideal.

*4 kişilik aile için hatchback araçta iş görür lakin bagaj sıkıntı olmayacaksa. Bagaj büyük olmalı dersen C segmenti sedan en ideal seçenek olarak kalıyor.

* C segmenti sedan araçlarda 1-2 yaşında dizel manuel olarak ve piyasası iyi olarak ve 100-110 bin liraya kadar bakabileceğin araçlar;

Renault Megane, Ford Focus ve Fiat Egea var ama Egea tam olarak C sınıfı sayılmaz.

Focus ve Megane arasından benzer fiyatlarda Megane'ın daha dolusunu bulursun.

Uzun lafın kısası çok borca girmeden çokta eskiye kaçmadan alabileceğin en ideal araç Megane(touch ya da icon) gibi duruyor.

* C segmenti hatchback araçlarda ise manuel olmak kaydıyla sırasıyla Golf, Megane, Leon üçlüsü alternatiflerin olur.

• Sorun çıkarmayacak, az yakacak, yaşı küçük ve uygun fiyatlı bir araç arıyorsanız Suzuki Baleno'yu mutlaka inceleyin. Uzun yıllar yağını suyunu koyarak keyifle binersiniz.

Ayrıca her aracı 2000 TL altına vererek istediğiniz an elden çıkarırabilirsiniz. Binmek için araç arıyorsanız, sırf çok hızlı satabilirim diye istediğiniz değil, zorunda hissettiğiniz aracı almayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

O zaman yapacak bir şey yok hocam. Bende de 2 çocuk var. Ev borcu geçen sene bitti, çok istemiyor olamama rağmen biraz eş ve aile baskısıyla yazlık ev borcunun altına girdim. 2 senedir tatil falan yok. Kemer sıkacağız 2 sene daha. Parfümüm kolonya :) Ama kendime söz verdim bu borcu da bitireyim bir daha yok. Ciddi yoruldum. Hayat kısa.
    Hocam sizin gibi insanlara imreniyorum, dün terasta (evim dublex, en üst kat, 350m2 , 6 oda 2 salon) mangal yaptım, 5 kilo antrikot, 3 kilo köfte pişirdim, çoğunu benim kuduz oğlan 1 haftada yer.. Yani herşeyimiz savurganlık, kirada oturduğum ev bile..

Bu tarz yaşarsan anca yaşıyorsun, elde birşey olmuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo-wan

Destek alınmadan o parayla o yaşta büyük borçlar tek başına kapatılamaz, insanların burada yazdıklarını direkt olarak ciddiye almayın
    Doğru diyon destek alamadık napalım biz de bitmesini bekliyoz 4.5 yıl daha var 5.5 yıl bitti

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Tabii itibardan tasarruf olmaz.
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Bursa'nın neresinden aldınız evi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wardo

Yablış kişiyi alıntıladın konu sahibi o ben başka ilden aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: Wardo

Namazgah hocam..
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın.

• timsahhh kullanıcısına yanıt
    Ben de ev almak için birikim yapıyorum ama İstanbul gibi bir yerde sizin dediğiniz gibi bir ev en az 1 milyon. Bu aralar da Ankara'da yeni yapılan site evleri geziniyorum netten, çok güzel. 450 bine çok iyi daireler var. Şimdi siz de 5+1 felan dediniz. O yüzden sordum. İş imkanı olsa Ankara, Bursa buralardan ev alınır aslında.

• Yüksek model olacak, az yakacak, vergisi az olacak çabuk satılacak piu. 150 bini hazırla sen hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freemangroovy

Hocam sizin gibi insanlara imreniyorum, dün terasta (evim dublex, en üst kat, 350m2 , 6 oda 2 salon) mangal yaptım, 5 kilo antrikot, 3 kilo köfte pişirdim, çoğunu benim kuduz oğlan 1 haftada yer.. Yani herşeyimiz savurganlık, kirada oturduğum ev bile..

Bu tarz yaşarsan anca yaşıyorsun, elde birşey olmuyor..

Alıntıları Göster
    Maşallah maşallah. Proteini bol hayat. İyi yapıyorsunuz hocam. Sizinki daha iyi yeminle :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DariusVictusS D kullanıcısına yanıt
    Bende anlamıyorum dünyaya bir defa geliyoruz binlerce yıllık dünya, belki de milyarlarca yıllık evren tarihinde şöyle bir ülkeye denk geliyoruz. Anlamak çok güç.

Golf nasıl 155 binden başlar!? Üstelik 1.0 motoru var.

• O konuda haklısın :)

• Benzer durumdayız. Araç değiştirmek için kesinlikle sene sonunu beklemek çok daha karlı. Yüksek model araç alırsanız mtv ve rutin bakımların maliyeti ciddi oranda yükseliyor. Temiz on yaş üstü araba bulmak da mesele. Yine de en azından son beş senesi bakımları düzenli yapılan bir araç bulabilirseniz fazla ekstra masraf açmayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.