Şimdi Ara

Borderlands (2009) [ANA KONU] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.272
Cevap
2
Favori
93.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum parçaların yerleri zaten harita gösteriliyor. Zor dediğin yerlerdeki parçaları topladım zaten ama bug var. Mesela revolverın son parçası araba garajının orada gözükyor altına bakıyuorum yok üstüne bakıyorum yok içine zaten girilmiyor. Sniper ın son parçası ise çadırın orada gözüküyor. Cadırın etrafına bakıyorum yok altına üstüne bakıyorum yok içine zaten girilmiyor. Yani eğer reloaded versiyonunda da aynı sorunu yaşayanlar varsa razor ile devam edecegim. Sanırım buglar varmış ki razor o yüzden yeni versiyon yayınlamış. Ben öyle anladım.
  • benim yukarıdaki soru her zamanki gibi gümbürtüye gitti bi daha sorayım: "level 7 deyim..bu Bone Head denen herifi gebertmek için tüyo verecek var mı aranızda...12 silah var tek mermi kalmadı yine de gebermiyor herif, adam tek atışta indiriyor"

buna ilaveten bir kaç sorum var cevaplayan olursa sevinirim:

1- Oyunda Fallout 3 de ki gibi silahların arızaya çıkması ve benzer silahları birbirleriyle tamir edebilme olayı var mı? böyle bir özellik göremedim.
    2- Şu an level7 de olduğumdan belki de bilmiyorum ama silah menüsünde 12 adet silah room açık. bunu arttırma şansımız var mı? varsa yeni room nasıl açılacak.
    3- Silah satın alınan noktalara elimizdeki silahları satabilme olayı var mı yoksa kullanmadığımızı sallayıp atacaz mı yeni silah alabilmek için...
    4- Bi de compare diye bi seçenek koymuşlar. silah, zırh vs objeleri karşılaştırın demişler ama bunun bize ne gibi bir faydası var çözemedim. zaten silahların teknik özellikleri silah menüsünde belli. başka bir olayı var da ben mi göremiyorum..

• Oyun cok guzel duruyor gencler bilmez bizim zamanimizda XIII diye bir oyun vardi unreal motoruyla hazirlanmis muhtesem bir oyundu.Cizgi film tarzindaydi ve devami cikacak sekilde oyun sonlanmisdi , ama yillarca beklememe ragmen cikmadi halada cikmadi.Isde bu oyun ayni XIII e benziyor zamaninda oynamis olanlar bilirler.XIII u beyenenlere ozellikle tavsiye edebilirim bu oyunu o tarz bir oyun olmus grafiklerde buna dahil.
  • @condemned890
    aynı versiyonu kullanıyorum fakat bu sorunu yaşamadım.
    daha dün sniper görevini yaptım ve tüm parçalar gösterilen yerdeydi, kolaylıkla alabildim.

sende haritada işaretlenen yerde hiçbirşey mi yok yoksa görünüyor da alamıyormusun bir şekilde?

bende bazen vurduğum yaratıkladan çıkan para ve mermiler garip bir şekilde boru altına filan düşünce almak epey zorluyor.
    ama biraz uğraşınca o da halloluyor.

@hakmel
    hocam ben o herifi uzaktan sniper ile iyice yıprattım sonra daldım yakınına.
    yoksa ben onun zırhını bile yok edene kadar o beni vuruyordu.
    ayrıca bazen uzunca süre aynı yerde kalıyor, bunu fırsat bilip hemen ardarda 1-2 el bombası atmak lazım...

2- o 12 silah room dediklerin toplam yanında taşıyabileceğin mühimat adedi, buna zırhın da dahil.
    onları çoğaltamıyorsun, sabittir ama ne tür mühimattan kaç adet taşıyacağına sen karar veriyorsun.

3- evet, elindeki silahları ve diğer mühimatı satabiliyorsun. makinada üst sağda 3 simge var, ilki makinadan satın alabileceğin silahlar.
    ikincisi kendi silahların, istediğini makinaya satabilirsin. üçüncüsü de yanlışlıkla makinaya sattığın silahları geri satın alabilirsin.
    tabii ki zararına çünkü makina ucuz alıp pahalı satıyor.

4- o compare seçeneği ile bir ürünü almadan başka bir ürünle ve ya sende olan bir ürünle birebir karşılaştırabilirsin.
    bunun amacı senin satın alma kararını kolaylaştırmak, sende daha iyisi varsa neden daha kötü ürüne para veresin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 30 Ekim 2009; 14:31:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Silver_Sky

TPS Kamerası ve FOV ayarı

Borderlands (2009) [ANA KONU]

-Oyunu açıp, options > keyboard\mouse > key bindings' e girin, herhangi bir tuşu değiştirin.
    -Belgelerim\MyGames\Borderlands\WilowGame\Config dizinindeki ''wilowinput'' dosyasını açın. (önce yedeğini alın)
    -Aşağıdaki satırları [WillowGame.WillowPlayerInput] başlığı altına ekleyin.

Bindings=(Name="F3",Command="Camera ThirdPerson",Control=False,Shift=False,Alt=False)
    Bindings=(Name="F4",Command="Camera FirstPerson",Control=False,Shift=False,Alt=False)
    Bindings=(Name="F10",Command="FOV 90",Control=False,Shift=False,Alt=False)
    Bindings=(Name="F11",Command="FOV 110",Control=False,Shift=False,Alt=False)

(F3-F4 kamera açısı, F10-F11 FOV ayarı için)

Açılış videolarından kurtulmak

-Belgelerim\MyGames\Borderlands\WilowGame\Config dizinindeki Wilowengine.ini dosyasını açın (önce yedeğini alın)
    - [FullScreenMovie] başlığını bulup aşağıdaki gibi değiştirin

[FullScreenMovie]
    ;StartupMovies=2K_logo
    ;StartupMovies=Gearbox_logo
    ;StartupMovies=NVidia
    ;StartupMovies=Loading
    ;SkippableMovies=2K_logo
    ;SkippableMovies=Gearbox_logo
    ;SkippableMovies=Attract
    ;SkippableMovies=NVidia

Multiplayer'da sorun yaşayanlar aşağıdaki portları açabilirler
    7777 (TCP/UDP)
    28900 (TCP)
    27900 (UDP)
    28910 (TCP)
    28902 (TCP/UDP)

Saol bilgiler için. Bende kendi bulduğum bir olayı veriyim burda. Oyundaki çevresel siyah çizgi yani genel post processing olaylarını kapamak için ;

WillowEngine.ini >

[Engine.Engine] altında >

DefaultPostProcessName=WillowEngineMaterials.WillowScenePostProcess
    DefaultUIScenePostProcessName=EngineMaterials.DefaultUIPostProcess
    ThumbnailSkeletalMeshPostProcessName=EngineMaterials.DefaultThumbnailPostProcess
    ThumbnailParticleSystemPostProcessName=EngineMaterials.DefaultThumbnailPostProcess
    ThumbnailMaterialPostProcessName=EngineMaterials.DefaultThumbnailPostProcess

>

DefaultPostProcessName=
    DefaultUIScenePostProcessName=
    ThumbnailSkeletalMeshPostProcessName=
    ThumbnailParticleSystemPostProcessName=
    ThumbnailMaterialPostProcessName=

yapmamız yeterli. Nvidia kullanıcıları oyunda zorlamayla da olsa AA çalışmadığını söylüyorlar ama AA çalışıyor, fakat bu çevresel siyah çizgi postprocessing olayı AA uygulandıktan sonra oyuna uygulandığı için AA kalitesinin farkedemiyoruz. Yukarıda verdiğim olayı yaparsanız AA nın etkisini görüceksiniz. Bu çevresel siyah çizgi olayını ise AA malesef etkilemiyor ve oyunda AA uygulanmamış gibi gözüküyor (kırık çizgiler vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 30 Ekim 2009; 14:28:26 >

• @sahafiec
    Parça görünmüyor dostum. Haritada gösterilen yere gidiyorum ama son parça gösterilen yerde yok. Sorun nedir anlamadım valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

Dostum parçaların yerleri zaten harita gösteriliyor. Zor dediğin yerlerdeki parçaları topladım zaten ama bug var. Mesela revolverın son parçası araba garajının orada gözükyor altına bakıyuorum yok üstüne bakıyorum yok içine zaten girilmiyor. Sniper ın son parçası ise çadırın orada gözüküyor. Cadırın etrafına bakıyorum yok altına üstüne bakıyorum yok içine zaten girilmiyor. Yani eğer reloaded versiyonunda da aynı sorunu yaşayanlar varsa razor ile devam edecegim. Sanırım buglar varmış ki razor o yüzden yeni versiyon yayınlamış. Ben öyle anladım.

Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla oyunun orjinalinde de bu sorun var. Ama birçok kişi bunu sorun olarak görmüyor (ki ben de görmüyorum). Toplanması gereken 4 parça, haritada gösterilen yere yakın yerlerde bulunuyor, o yüzden biraz aramak lazım. Bazı silahlarda tam gösteriyor yerini, bazılarında 1-2 parçayı tam olarak göstermiyor. Zaten silahların parçalarının bulunduğu yerler birbirlerine yakın. Biraz dikkatli araştırırsanız bulabilirsiniz kolaylıkla.

• @disorderpunk
    eline sağlık hocam. keşke bir resim koysaydın yeni haliyle görelim etkisini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@condemned890
    aynı versiyonu kullanıyorum fakat bu sorunu yaşamadım.
    daha dün sniper görevini yaptım ve tüm parçalar gösterilen yerdeydi, kolaylıkla alabildim.

sende haritada işaretlenen yerde hiçbirşey mi yok yoksa görünüyor da alamıyormusun bir şekilde?

bende bazen vurduğum yaratıkladan çıkan para ve mermiler garip bir şekilde boru altına filan düşünce almak epey zorluyor.
    ama biraz uğraşınca o da halloluyor.

@hakmel
    hocam ben o herifi uzaktan sniper ile iyice yıprattım sonra daldım yakınına.
    yoksa ben onun zırhını bile yok edene kadar o beni vuruyordu.
    ayrıca bazen uzunca süre aynı yerde kalıyor, bunu fırsat bilip hemen ardarda 1-2 el bombası atmak lazım...

2- o 12 silah room dediklerin toplam yanında taşıyabileceğin mühimat adedi, buna zırhın da dahil.
    onları çoğaltamıyorsun, sabittir ama ne tür mühimattan kaç adet taşıyacağına sen karar veriyorsun.

3- evet, elindeki silahları ve diğer mühimatı satabiliyorsun. makinada üst sağda 3 simge var, ilki makinadan satın alabileceğin silahlar.
    ikincisi kendi silahların, istediğini makinaya satabilirsin. üçüncüsü de yanlışlıkla makinaya sattığın silahları geri satın alabilirsin.
    tabii ki zararına çünkü makina ucuz alıp pahalı satıyor.

4- o compare seçeneği ile bir ürünü almadan başka bir ürünle ve ya sende olan bir ürünle birebir karşılaştırabilirsin.
    bunun amacı senin satın alma kararını kolaylaştırmak, sende daha iyisi varsa neden daha kötü ürüne para veresin.

hocam çok saol cevaplar için...

• Haritada tüm silah parçaları görevlerinde tam yeri göstermez. Sadece merkez olarak o bölgeyi gösterir sen yaklaşık 30-40 metrelik bir çapı araştırıp bulursun. Mesela ben oyunu bitirdikten sorna bir görev almıştım Middle of Nowhere bounty boardtan. Salt Flats denen bir harita var sonlarda açılıyor. Oradan silah parçaları istedi ve emin ol bulmakta çok zorlanacaksın zira parçaların hepsi garip yerlerde.

Bug olduğunu düşünmüyorum ( aslına bakarsan revolver görevinde arabanın içerisindeki parçayı bulamadım uzun süre hatta oyun bitmeye yakın tekrar o haritaya gittim ve şans eseri garajın karşısındaki hurda arabanın üzerinden zıplarken gördüm ön koltukta olduğunu).

Bir de çanta slotlarından bahsedeyim. Silah taşımak için başlangıçta 2 max. 4 slotunuz var. Ancak çantanızda taşımanız için ise şu an ben de 36 slot mevcut. Bu slotları çoğaltmanın yolu da Claptrap ları kurtarmaktan geçiyor. Neredeyse her haritada bir tane bozuk claptrap mevcut onları tamir ettiğinizde site +3 slot veren bir upgrade veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 30 Ekim 2009; 14:55:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

Haritada tüm silah parçaları görevlerinde tam yeri göstermez. Sadece merkez olarak o bölgeyi gösterir sen yaklaşık 30-40 metrelik bir çapı araştırıp bulursun. Mesela ben oyunu bitirdikten sorna bir görev almıştım Middle of Nowhere bounty boardtan. Salt Flats denen bir harita var sonlarda açılıyor. Oradan silah parçaları istedi ve emin ol bulmakta çok zorlanacaksın zira parçaların hepsi garip yerlerde.

Bug olduğunu düşünmüyorum ( aslına bakarsan revolver görevinde arabanın içerisindeki parçayı bulamadım uzun süre hatta oyun bitmeye yakın tekrar o haritaya gittim ve şans eseri garajın karşısındaki hurda arabanın üzerinden zıplarken gördüm ön koltukta olduğunu).

Bir de çanta slotlarından bahsedeyim. Silah taşımak için başlangıçta 2 max. 4 slotunuz var. Ancak çantanızda taşımanız için ise şu an ben de 36 slot mevcut. Bu slotları çoğaltmanın yolu da Claptrap ları kurtarmaktan geçiyor. Neredeyse her haritada bir tane bozuk claptrap mevcut onları tamir ettiğinizde site +3 slot veren bir upgrade veriyorlar.

tamam işte ben de 2.sorumda bunu soruyodum hocam..çok saol

• @Lanore
    açıklamalar için teşekkürler...
    quote:

Bu slotları çoğaltmanın yolu da Claptrap ları kurtarmaktan geçiyor. Neredeyse her haritada bir tane bozuk claptrap mevcut onları tamir ettiğinizde site +3 slot veren bir upgrade veriyorlar.

bunu biraz daha açarmısın hocam? ne bunlar ve nerede bulabiliriz?

ayrıca resimde zırhın altındaki slotta bomba modu var ve onun altında bir slot daha var. o nedir?
    bende o slot açık fakat oraya koyabileceğim bir parça bulamadım...

ayrıca bunca silah taşımaya gerçekten gerek var mı?
    ve ya 2-3 farklı zırhın anlamı ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 30 Ekim 2009; 15:28:17 >
  • quote:

@disorderpunk
    eline sağlık hocam. keşke bir resim koysaydın yeni haliyle görelim etkisini.

post processing kapatınca AA belli oluyor ama oyunun atmosferi renkleri biraz da olsa değişiyor. Resimleri aradaki farkı göstermek için koyuyorum , sonuçta AA olsada yokmuş gibi gösteren bu siyah çerçeve postprocess olayı. Gölgelerde oluşan kırıkları ve postprocessing deki kırıkları ise AA ile düzeltmek imkansız. Bu gölgelerdeki kırıkları azaltmanın tek yolu minumum shadow texture boyutunu azaltmak. Kısaca AA çalışmıyo diye üzülmeyin, AA çalışıyor (default olarak 2xAA mevcut oyunda) fakat bu postprocessing olayı AA yı örtbas ediyor. Yabancı forumlara daha yazmadım ama onlar hala AA yı çalıştırmanın peşindeler, ama işin gerçeği burda :)
    Belirtmemde fayda var , oyun performansı 8xAA dan itibaren inanılmaz düşüyor.

--

No postprocess + 16xAA #1

postprocess + 16xAA #1

---------

No postprocess + 16xAA #2

postprocess + 16xAA #2

Resimleri bilgisayarınıza indirip resimler arasında geçiş yaparak farkı daha iyi anlayabilirsiniz.

No postprocess yapma > (depth of field kapanıyor)

WillowEngine.ini >

[Engine.Engine] altında >

DefaultPostProcessName=WillowEngineMaterials.WillowScenePostProcess
    DefaultUIScenePostProcessName=EngineMaterials.DefaultUIPostProcess
    ThumbnailSkeletalMeshPostProcessName=EngineMaterials.DefaultThumbnailPostProcess
    ThumbnailParticleSystemPostProcessName=EngineMaterials.DefaultThumbnailPostProcess
    ThumbnailMaterialPostProcessName=EngineMaterials.DefaultThumbnailPostProcess

>

DefaultPostProcessName=
    DefaultUIScenePostProcessName=
    ThumbnailSkeletalMeshPostProcessName=
    ThumbnailParticleSystemPostProcessName=
    ThumbnailMaterialPostProcessName=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 30 Ekim 2009; 17:49:39 >

• quote:

@Lanore
    açıklamalar için teşekkürler...
    quote:

Bu slotları çoğaltmanın yolu da Claptrap ları kurtarmaktan geçiyor. Neredeyse her haritada bir tane bozuk claptrap mevcut onları tamir ettiğinizde site +3 slot veren bir upgrade veriyorlar.

bunu biraz daha açarmısın hocam? ne bunlar ve nerede bulabiliriz?

ayrıca resimde zırhın altındaki slotta bomba modu var ve onun altında bir slot daha var. o nedir?
    bende o slot açık fakat oraya koyabileceğim bir parça bulamadım...

ayrıca bunca silah taşımaya gerçekten gerek var mı?
    ve ya 2-3 farklı zırhın anlamı ne?

Öncelikle Claptrap`in ne olduğunu biliyoruz ( yanlış anlaşılma olmasın ) oyuna girdiğimizde bizi karşılayan tek tekerlekli minik robot. Bunlardan çoğu haritada bir tane bozuk var. Zaten ortalıkta dolaşırken sesi duyuluyor, genelde i`m leaking ( bleeding anlamında ) i`m leaking diye bağırıyor yerde yatıp. Ona yaklaşıp "E" tuşuna basında bir quest veriyor. Alet çantası benzeri birşey bulum getiriyoruz ve onu tamir edince inventroy upgrade için bir item veriyor. Ancak bu hemen çantadaki yer sayısını artırmıyor. Gelen item çantaya düşüyor daha sonra biz buna tıklayıp çantayı upgrade ediyoruz. Oyunu bitirdiğim için bu görevden kalmadı o yüzden SS veremiyorum malesef.

3. slottaki item de Class Mod, özellikle online oynuyorsanız yanınızda birden fazla olması gerekli. Bazıları ekstra health verir diğeri grup için cephane sağlar vs. şeklinde bir sürü modu mevcut. Resimde olan mod ben daha çok shotgun kullandığım için ve online değil tek kişilik oyuna daha çok vakit ayırdığım için seçtiğim commando modu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silver_Sky

TPS Kamerası ve FOV ayarı

-Oyunu açıp, options > keyboard\mouse > key bindings' e girin, herhangi bir tuşu değiştirin.
    -Belgelerim\MyGames\Borderlands\WilowGame\Config dizinindeki ''wilowinput'' dosyasını açın. (önce yedeğini alın)
    -Aşağıdaki satırları [WillowGame.WillowPlayerInput] başlığı altına ekleyin.

Bindings=(Name="F3",Command="Camera ThirdPerson",Control=False,Shift=False,Alt=False)
    Bindings=(Name="F4",Command="Camera FirstPerson",Control=False,Shift=False,Alt=False)
    Bindings=(Name="F10",Command="FOV 90",Control=False,Shift=False,Alt=False)
    Bindings=(Name="F11",Command="FOV 110",Control=False,Shift=False,Alt=False)

(F3-F4 kamera açısı, F10-F11 FOV ayarı için)

Açılış videolarından kurtulmak

-Belgelerim\MyGames\Borderlands\WilowGame\Config dizinindeki Wilowengine.ini dosyasını açın (önce yedeğini alın)
    - [FullScreenMovie] başlığını bulup aşağıdaki gibi değiştirin

[FullScreenMovie]
    ;StartupMovies=2K_logo
    ;StartupMovies=Gearbox_logo
    ;StartupMovies=NVidia
    ;StartupMovies=Loading
    ;SkippableMovies=2K_logo
    ;SkippableMovies=Gearbox_logo
    ;SkippableMovies=Attract
    ;SkippableMovies=NVidia

Multiplayer'da sorun yaşayanlar aşağıdaki portları açabilirler
    7777 (TCP/UDP)
    28900 (TCP)
    27900 (UDP)
    28910 (TCP)
    28902 (TCP/UDP)

Teşekkürler,işe yarıyo.

• @disorderpunk
    eline sağlık hocam. sanki no post resimlerde renkler biraz daha canlı geldi bana...

@Lanore
    teşekkürler, çok yararlı bilgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 30 Ekim 2009; 15:47:19 >
  • No postprocess yaptiğimizda oyunun atmosferi çok değişiyor.oyuna yeni başlayacaklar No postprocess yapıp oynarlarsa pek etkilenmezler ama oynayıp ilerleyen arkadaşlar alışmakta zorlanabilir.bilgiler içinde teşekkürler
  • Arkadaşlar oyunda bi aa açmayi beceremedim post processingi kapattim ama aa yi açamadim biri anlatabilirmi.

1. Rename borderlands exe file to BioShock.exe.
    2. Open NVIDIA control panel. Go to ‘Manage 3D settings’
    3. Un-Tick ‘Show only programs found on this computer’
    4. From the drop down menu, select BioShock.
    5. You will now be able to force various graphics settings from the VGA, including Anti Aliasing.

bu adimlari denedim ama beceremedim exenin ismini falan değiştirdim ama olmadi.
  • arkadaslar level 9 dayım. öğlen silver sky arkadasla coop oynadık çok zevkliydi. ama onun level 22 ydi. onun için benim görevlerden yaptık biraz. benim levelıma yakın arkadaslar varsa birlikte oynayabiliriz. çok zevkli oluyor. coop un tadını alınca tek oynamak içimden gelmiyor.

ID: Lifetaker DH
  • Arkadaşımı davet ediyorum oyuna ama süre bitince bağlanamadı yazıyor nasıl online oynayacağız.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.