Şimdi Ara

Borsa haram mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu hakkında dinimiz ne diyor, biraz araştırdım ama kesin bir kanı yok.Bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.

• haram değil.haram olsa bankasya diye bir kurumu açarlarmıydı?
  • Haram degil ama kafayi siyircak sekilde kagit takip etmek uygun degil diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whtswrongstupid -- 14 Mayıs 2011; 20:54:12 >
  • Risk varsa haram değildir ama gidip şarap firmasının hisselerine yatırırsan durum değişebilir.
  • Kazanırsan sevap kaybedersen haramdır dinimizce!
  • bende bikaç yıl sonra bu işlere girmeyi düşünüyorum gerçekten para kazanabilir miyiz buradan?
  • Sonuçta sahip olduğun birşey değer kazanıyor. Sende satıyorsun. Haram değil. Ticaret bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlbblt12

bende bikaç yıl sonra bu işlere girmeyi düşünüyorum gerçekten para kazanabilir miyiz buradan?

sen çok yanlış gelmişsin kardeş
  • Bence, parayla para kazanmak için yapılan her iş, dinde olmasa bile haramdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzcana

Bence, parayla para kazanmak için yapılan her iş, dinde olmasa bile haramdır.

Dinde sence bence olmaz kardeş. Hükümler kesindir. Şahsi düşüncelerimizden ziyade dinin hükümleri önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Buradan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Eyvallah kardeş.Faydalı oldu bana bu site.
  • Borsada para varmıdır demeyin işten anlayana vardır.Bizim bi hoca vardı öğretmen maaşı ile kirada geçiniyordu 5 sene borsaya girişti şu anda ford focusun full donanımlısı titanium mu nedir ondan işte bide 80.000 liraya daire aldı.Onların borcundan çıkmış heralde telefon laptop felan stokluyor evine.Her gördüğümde başka laptop var elinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Kazanırsan sevap kaybedersen haramdır dinimizce!

valla aynısını yazıcaktım
  • 28 şubatdan sonra ülkem müslümanları değişik adlar altında fazi ve her türlü haramı(borsa, karpayı, yatırım ortaklığı vs.) fetvalarla helal kıldılar. Bugün Çin'i Çin yapan ucuz işçilik değil faizin yasak olması ve emeğin gücünün para etmesidir.
  • Arkadaşım sen bir adamdan bir arabayı adam sıkışıkken 15000 TL ye alıyorsun mesela , daha sonra sen bu araca 20000 TL ye alıcı buluyorsun ve satıyorsun ama aradan zaman geçiyor . İşte borsa budur . Burada haram olan birşey var mı ? Zorla değil senin arabayı satman

Bende 2001 de kriz çıkmadan 4 gün önce doğan hisselerini sattım 2000 TL parayla girmiştim 7000 TL parayla çıkmıştım kendime 6500 TL ye çok az kullanılmış laguna almıştım 1 günde 1 ev kaybeden olmuş diyorlardı gerçekten beni teğet geçmişti 2001 de

Oyaktan bazıları intihar etmiş falan deniyordu 2001 de ama ne kadar doğrudur bilinmez

Kısacası borsa çok sakat sağı solu belli olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Corvette_

Arkadaşım sen bir adamdan bir arabayı adam sıkışıkken 15000 TL ye alıyorsun mesela , daha sonra sen bu araca 20000 TL ye alıcı buluyorsun ve satıyorsun ama aradan zaman geçiyor . İşte borsa budur . Burada haram olan birşey var mı ? Zorla değil senin arabayı satman

Bende 2001 de kriz çıkmadan 4 gün önce doğan hisselerini sattım 2000 TL parayla girmiştim 7000 TL parayla çıkmıştım kendime 6500 TL ye çok az kullanılmış laguna almıştım 1 günde 1 ev kaybeden olmuş diyorlardı gerçekten beni teğet geçmişti 2001 de

Oyaktan bazıları intihar etmiş falan deniyordu 2001 de ama ne kadar doğrudur bilinmez

Kısacası borsa çok sakat sağı solu belli olmaz

2001 krizinde benim bir arkadaşımın babası intihar etmişti. Ülke resmen bir günde yıkılmıştı. Aslında ülkenin tarihi 2ye ayrılır, 2001den öncesi 2001den sonrası diye. Allah bir daha o günleri yaşatmasın.

• BORSA KESİNLİKLE HARAM DEĞİLDİR!!!
    Borsa genel olarak haram değildir ancak bazı hususları vardır. İslam dinine göre haram kılınmış şeylerin, ticaretide yasaktır. Bu nedenle borsada haram kılınmış şeylerin alış/satışını yapan bu maddeler üzerinden para kazanan şirketlerin hisselerinide alıp satmak caiz değildir. Geçtiğimiz aylarda bunun için %100 helal mallar ile ticaret yapan hisse senetlerinin işlem gördüğü "KATLM" kodlu katılım endeksi açıldı. Bu endekste bulunan hisseleri aşağıya kopyaladım.
    Ayrıca borsa sermaye sahiplerine faizsiz para olanağı sunmasının yanı sıra yatırımcılara faizsiz yatırım yapma olanağı sağlar.

Borsanın haram olması konusunda tartışılan konu ise, bir ortaklığa girerken/çıkarken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Borsada giriş/çıkış çok hızlı olduğundan bu konuda çekinceler bulunmaktadır sadece.

KATLM hisseleri: BiM, Türk Telekom, Enka İnşaat, Bank Asya, Emlak Konut GYO, Ford Otosan, Petkim, Koza Altın, Aygaz, Trakya Cam, Çimsa, Simpaş, Doğuş Otomotiv, Gübre Fabrikaları. Albaraka Türk, Türk Traktör, Bağfaş, Mardin Çimento, Akçansa, Adana Çimento, Pınar Süt, Nuh Çimento. Kartonsan, Bursa Çimento, Afyon Çimento, Netaş Telekom, Tire Kutsan, Vestel Beyaz Eşya, Deva Holding, Pınar Et ve Un

• Eyvallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.