Şimdi Ara

Borsa İle İlgili Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • borsaya hem kendi birikimim hem de ailemden aldığım ufak bir miktar ile girdim.daha önce bazı yerlerde %15 gibi bi yılsonu kar üstüne temmettü geliri aldığını belirten bi yazı görmüştüm ve bunu söyleyen borsa için az bi kazanç olduğunu belirmişti.

benim sormak istediğim benim için yukarıda belirtilen kar gayet iyi bir miktar.deneyimli arkadaşlar varsa bu durum doğru mudur yani açgözlü davranmazsak,sağlam bi hisse senediyle bu kar oranlarını yakalayabilir miyim?

borsanın risklerini elbette ben de biliyorum ancak dediğim gibi amacım kısa yoldan zengin olmak falan değil belirttiğim oranlarda bir birikim yapabilmek.borsa konusunda tecrübeliler varsa bu konuda beni aydınlatabilirler mi?

• Yatırımcılar temelde ikiye ayrılıyor. İlk grup, al sat yaparak hisse senedindeki değişimden para kazananlar. Diğer grup ise senin de belirttiğin gibi firmaya bir kez ortak olup temettü ile uzun vadeli düşünenler. Sen ilk başta hangi grupta olmak istediğini karar vermelisin. Örneğin geçen haftalarda GS'nin hissesi 160'lardan işlem görüyordu. Kısa süre içerisinde 240'lara kadar yükseldi. Yani hisse başına al sat işleminde ortalama %50 kar demek. Ancak tam tersi de olabilirdi.

Düzenli temettü dağıtan birçok firma var. Bu konuda en başarılı olanlardan biri Tüpraş. En son aklımda öyle kalmış. Ancak yakından takip etmekte fayda var. Ekonomi dergilerinde bu konularla ilgili güzel analizler olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Yatırımcılar temelde ikiye ayrılıyor. İlk grup, al sat yaparak hisse senedindeki değişimden para kazananlar. Diğer grup ise senin de belirttiğin gibi firmaya bir kez ortak olup temettü ile uzun vadeli düşünenler. Sen ilk başta hangi grupta olmak istediğini karar vermelisin. Örneğin geçen haftalarda GS'nin hissesi 160'lardan işlem görüyordu. Kısa süre içerisinde 240'lara kadar yükseldi. Yani hisse başına al sat işleminde ortalama %50 kar demek. Ancak tam tersi de olabilirdi.

Düzenli temettü dağıtan birçok firma var. Bu konuda en başarılı olanlardan biri Tüpraş. En son aklımda öyle kalmış. Ancak yakından takip etmekte fayda var. Ekonomi dergilerinde bu konularla ilgili güzel analizler olabiliyor.

hocam öncellikle cevap için çok teşekkürler..ben ilk başta al-sat ağırlıklı işlem yapıyordum kazanıyorum gibi geliyordu ancak baktığımda arada zararına çıktığım hisseler,komisyonlar vs derken kazandığımdan fazla vermişim neredeyse

haliyle artık sağlam bi kağıtla uzun vadede dediğim oranları yakalamaya çalışacağım umarım çok zor değildir.verdiğiniz örnekteki gibi bi anda %50 karı cebe koymak gibi bi hırsım yok

• quote:

Orijinalden alıntı: pain no illusion

quote:

Yatırımcılar temelde ikiye ayrılıyor. İlk grup, al sat yaparak hisse senedindeki değişimden para kazananlar. Diğer grup ise senin de belirttiğin gibi firmaya bir kez ortak olup temettü ile uzun vadeli düşünenler. Sen ilk başta hangi grupta olmak istediğini karar vermelisin. Örneğin geçen haftalarda GS'nin hissesi 160'lardan işlem görüyordu. Kısa süre içerisinde 240'lara kadar yükseldi. Yani hisse başına al sat işleminde ortalama %50 kar demek. Ancak tam tersi de olabilirdi.

hocam öncellikle cevap için çok teşekkürler..ben ilk başta al-sat ağırlıklı işlem yapıyordum kazanıyorum gibi geliyordu ancak baktığımda arada zararına çıktığım hisseler,komisyonlar vs derken kazandığımdan fazla vermişim neredeyse

haliyle artık sağlam bi kağıtla uzun vadede dediğim oranları yakalamaya çalışacağım umarım çok zor değildir.verdiğiniz örnekteki gibi bi anda %50 karı cebe koymak gibi bi hırsım yok

O zaman sana en mantiklisi temettu. Alip kenara koy. Hatta eline para gectikce payini da buyutursun. Ben 10-12 sene once hisse alip, gerek hisse fiyatindan gerekse de temettu ile kar edenleri biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pain no illusion

quote:

O zaman sana en mantiklisi temettu. Alip kenara koy. Hatta eline para gectikce payini da buyutursun. Ben 10-12 sene once hisse alip, gerek hisse fiyatindan gerekse de temettu ile kar edenleri biliyorum.

tamam hocam teşekkür ederim yorumunuz için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.