< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BORSA İŞLEMLERİ İÇİN EN DÜŞÜK KOMİSYON ORANINA SAHİP ARACI KURUMLAR (4. sayfa)
-
-
2 milyon civarı hacim yaptım, al-sat denedim bu hafata da.
İşlem başı 2 lira kesiyorlarsa daha fazla zararlı çıkarım. En iyisi ben yarın bir arayayım da ona göre hareket edeyim.
-
Burganda komisyon kaç?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yuzbinde 2 komisyonu olan aracı kurum bilen var mı ? Neredeyse hergün ortalama 500 TL komisyon ödüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet atış -- 7 Eylül 2023; 9:42:49 > -
yıllardır Sanko menkulle çalışıyorum,onbinde 7 komisyon var, EFT masrafı var sadece,bide müşteri hizmeti ve mobil uygulaması falan yok .. hâlâ milattan önce html sayfa sistemi geçerli,bide forex uygulamasıyla anlaşmaları var işte alım satım işlemleri için..
Benim merak ettiğim hisse senetleri Mkk bünyesinde saklanıyor madem, aracı kurumun hangisi olduğunun çok bir önemi yok masraf vs.konular dışında..tabi Mkk da saklama konusu ,aracı kurum battığında ortaya çıkar.. kurum nasıl davranacak acaba bu durumda,
bide bu Acar vs.düşük komisyon masraf vs.almadan nasıl kazanıyorlar o zaman amaç nedir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 7 Eylül 2023; 20:47:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burgan yatırım kullanıyorum çok memnunum. Yazılımsal bir hata yaptıklarından sene sonuna kadar 10 binde 3 tl komisyon alıyorlar.
-
Yapı kredi kullanıyorum hisse alımında 10 bin TL için 20TL, 100 bin TL için 200TL komisyon ödüyorum. Hisseleri satınca yine aynı şekilde ödüyorum 100 bin liralık bir al sat işlemiyle toplamda 400 TL üzerinde komisyon ödüyorum, bu yüzden çok mutluyum ve gururluyum bankaya çok kazandırıyorum.
Fırsatlar ve avantajlar bu kadar değil, saklama ücreti, bakım ücreti v.s gibi bir sürü süpriz ücretler sayesinde inanılmaz bir mutluluk ve sevinç içindeyim.
En güzel tarafıda neredeyse hiç bir halka arza katılamıyorum, çünkü genelde Yapı kredi o halka arzların dışında oluyor ve talep toplamaya katılmıyor. 10 halka arz varsa 2 yada 3 tanesine belki katılım sağlanıyor, bu sayede paramız cebimizde kalıyor halka arza gitmemiş oluyor.
-
Evet bir türlü kafama yatan bir kurum bulamadım.
Baktıklarım:
1) Acar. Eski usul kargo ile hesap açımı yapıyorlar. Bu çok önemli değil aslında sonuçta 1 kere hesap açılıyor. Transfer ve işletim ücreti olmaması iyi ancak bazı halka arzlara katılmıyor.
2) İntegral. Bunda transfer ücreti var ama işletim ücreti yok. Katılmadığı halka arz görmedim ben.
3) GCM. Bu da Acar gibi masrafları yok ama hiçbir halka arza katılmıyor. (Sanırım borsadan halka arzlar hariç.)
4) Osmanlı. Arayüz, müşteri hizmetleri ve platformları bakımından ben benzerini bulamadım ama 250k TL altında aylık 105 TL ücret alması, transfer ücreti olması can sıkıcı bir durum.
Bu 4 tanesinin komisyon oranları fena değil.
5) A1Capital. Hesap işletim ücreti 30 TL, para transferi ücreti yok. Halka arzlar hakkında bilgim yok.
6) İnfo. Hesap işletim ücreti 25 TL, transfer ücreti yok. Halka arzlar hk. bilgim yine yok.
Bu 2 kurumun komisyon oranları portföye göre değişiklik gösteriyor (diğer çoğu firmada olduğu gibi) ama illaki arayıp sorun, oranları verelim diyorlar. Bir yerde yazılı ücret tarifesi yok.
7) Gedik. Hesap işletim ücreti 0-2.5k arasına yok, 2.5k-50k arasına 25 TL, 50k üstüne 35 TL. Havale eft ücreti de aralık aralık 4-15 TL arası değişmekte. Komisyon oranına internette bir çok kaynakta 10 binde 2 demişler ama sitesi 10 binde 20 demiş. Detaylarına bakmak gerek. Bu firmayı eklememin sebebi veri yayın ücretlerinin fena gözükmemesi (denemediğim için bilmiyorum), Foreks, İdeal, Matriks gibi hizmetler için istediği ücretler iyi gözüküyor.
Bir türlü kafama yatan bir kurum bulamadım. Ben ve arkadaşlarım bir tane aklımıza yatan kurum bulsak ona geçeceğiz. Aradığımız kurumdaki olan özellikler:
1) Çoğu halka arza katılması ve halka arzlarda teminat gösterilebilmesi.
2) Hesap işletim ücreti olmaması veya çok abartı olmaması. (İnfo-A1Capital fena değil gibi görünüyor)
3) Bu biraz gereksiz bir istek gibi ama MatriksWebTrader sistemini kullanması. Bu platformu seviyorum şahsen en göze hitap edeni de bu.
4) Tabii ki de komisyon oranları.
5) Algoritma kullanan bir arkadaşım için bu alana uygun çalışabilecek, uygun komisyon verebilecek. Ben kullanmadığım için bu şeyin ücreti vs. var mı bilmiyorum. Varsa en az ücreti isteyen.
Bu saydığım maddelere uygun (en azından 1-2-4 karşılayan) bir aracı kurum öneriniz var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 28 Eylül 2023; 10:36:23 >
-
Doğru hocam, az önce tekrar gözden geçirdim katılım sağlayanlar listesini, haber sitelerinin işgüzarlığı rasgele yazmışlar ve tamamen sallamasyon bir liste, örnek Acar menkul değerleri, halka arza katılım sağlayan firma olarak birisi var yazmış diğer yok yazmış bir halka arzda.
Genelde çoğunluğuna katılmış görünüyor, ben her şekilde giriyorum artık.
Not: Kaynak olarak Rotaborsa sitesini baz alırsam, neredeyse hepsine katılmış görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 9 Eylül 2023; 15:58:5 > -
Acar'da (veya diğer saydığınız kurumlarda) halka arzlarda teminat gösterimi yapılabiliyor mu?
Osmanlı'da böyle bir özellik vardı mesela. BIST30 veya fonları teminat gösterip halka arz başvurusu yapıyordum. Sonra sonuçlanınca hesap bakiyesi eksiye düşüyordu ben para yatırıp düzeltiyordum.
-
Hocam sana iyi denk geldim, şu an bu Acar menkul değerler benim için Enpara konforunda görünüyor. Dediğiniz gibi halka arzların nerdeyse hepsine katılmış rotaborsa listesinden baktım orası doğru yazıyor, haber siteleri tamamen sallamasyon rasgele liste yayınlıyor gereksiz yere kafa karıştıyor.
İkinci tavsiyenede yedek olarak bakacağım hocam çok sağol
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X