Şimdi Ara

Borsa uygulaması Midas'a SPK'dan 27 milyon TL para cezası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Borsa uygulaması Midas'a SPK'dan 27 milyon TL para cezası!
    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul (BİST) ve Amerikan borsalarına yatırım hizmeti sunan mobil uygulama Midas'a 27,8 milyon TL tutarında idari para cezası kesti. Midas'ın SPK tarafından belirlenen çok sayıda hükme uymadığına karar verildi.

SPK'den yapılan açıklamada Midas'ın muhtelif tarihlerde altyapı sorunu yaşaması, yeni üye kaydında uzaktan kimlik tespiti mevzuatına uymaması ve sosyal medyadan yapılan paylaşımlar gibi konularda yüklü miktarda idari para cezası uygulandı.

Ayrıca Bkz.Samsung’da 50 yıl sonra bir ilk: Grev ihtimali

Midas'a ceza uygulanmasına neden olan eylemler ve ceza miktarları şöyle:

1. Aracı Kurumun emir iletim sistemine ilişkin sistem yedeğinin mevzuattaki şartları sağlamaması: 5.833.734 TL

2. Aracı Kurumun bilgi sistem altyapısında muhtelif tarihlerde aksaklıklar ortaya çıkması: 1.944.578 TL

3. Aracı Kurum tarafından adres teyidi gerçekleştirilmeksizin sözleşme ilişkisi kurularak müşterilere hesap  açılması veaişlem yaptırılması: 3.000.000 TL

4. Aracı Kurum tarafından uzaktan kimlik tespiti yöntemi ile hesap açarken yapılması zorunlu görüntülü görüşme gerçekleştirilmeksizin sözleşme ilişkisi kurularak müşterilere hesap açılması ve işlem yaptırılması: 4.500.000 TL

5. Aracı Kurum tarafından uzaktan kimlik tespiti ile gerçekleştirilen hesap açılışlarında mevzuata uygun olmayan belgelerin kabul edilmesi: 1.500.000 TL

6. Aracı Kurum tarafından uzaktan kimlik tespiti ile gerçekleştirilen hesap açılışlarında NFC (Yakın alan iletişimi) teknolojisini kullanma yükümlülüğünün yerine getirilmemesi: 1.000.000 TL

7. Aracı Kurumun müşterilerine uygunluk testi gerçekleştirme yükümlülüğünü yerine getirmemiş olması: 4.500.000 TL

8. Aracı Kurumun zaman damgası kullanımında mevzuata aykırı davranılması: 1.500.000 TL

9. Aracı Kurumun sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptığı paylaşım ve açıklamalarda mevzuata aykırı davranılması: 3.000.000 TL

10. Aracı Kurumun iç kontrol sisteminde aksaklıklar tespit edilmesi: 1.000.000 TL

Kaynak:https://spk.gov.tr/data/65ea21db8f95db2634e9f4ea/2024-14.pdf

• Ota b.ka coken uygulama yazdiklari icin hak etmisler.

• Bir türlü görüntülü görüşme sağlayamadığım için kaydımı yapmadılar. Bende sildim telefondan.

• 2022 yılında üye olduğumda hiçbir sorun yoktu, sanırım kullanıcı artışıyla birlikte sorunlar başladı. SPK'yı diğer uygulamaları da incelemeye davet ediyorum, altyapı ve arayüz çoğu aracı kurumda çöp.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • antipatik bulduğum uygulama

• Midas 15 dolarlık işlem komisyonlarını tariihe gömen uygulamadır.

En azından buna saygı duyulsun

• Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    hocam android mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok sade ve anlaşırlır bir uygulama umarım düzeltirler

• Mevzuatı iyi bilen, anlayan, havayı koklayan bir danışman veya personel çalıştırsalardı keşke.

• Yani devletimiz yeterince kontrol edip vergi koparamayacagi icin ceza yazmis :d

• Üye olmuştum ama daha işlem yapmak nasip olmadı.

• bi forex vakası daha yaşanır diye bankalar harici bu işlemi yapmıyorum yapı kredi komisyon oranı 0,50 cent şuan ama rekabet açısından var olması güzel midasın

• Hiç kullanmak nasip olmadı bu gidişle de olmayacak sanki

• Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    Anca çamur atın , gideydiniz komisyonla bankadan alsaydiniz fonunuzu dovizinizi noldu ?
    Über mantığı işte , daha iyisini yapana kadar..

• Drift D kullanıcısına yanıt
    Ne çamuru be ne çamuru? Her şeyi saçma bir şekilde, fanatizme varan şekilde savunmanıza gerek yok. Şahsen sadece benim onlarca kez destek talebim oldu adamlara çöktükleri için onu geçtim ya koskoca bir gün boyunca tamamen hizmet dışı kalıp özür için de saçma sapan üç beş gün komisyonsuz işlem hediyesi verdiler tüm müşterilere. Çamur dediğin iftira olur, öyle bir şey yok. Mabadınızdan uydurup buraya yazmayın.

Adamların uyduğu tek bir kural kalmamış. Gidip her yerde sistemsizlikten, kurala uyulmamasından şikayet edersiniz, batı'nın işleyen sistemine özenirsiniz. Sonra bu ülkede kurallara uymayan görünce de çamur atmayın gibi çocukça fanboyluk yaparsınız. Bu ülke sizin gibi kafalar yüzünden o çok özendiğiniz seviyelere gelemiyor işte.

Midas'ın sahibi bu kadar savunmadı kendini. Her şeyin fanatiğini bulmak mümkündü bu ortamda ama milyonlarca dolar cirosu olan aracı kurumun fanboyunu bulmayı da beklemezdim.

• yakuoo Y kullanıcısına yanıt
    Cidden bunu mu anladın? Siz akıllanmazsınız ya. Adamlar tüm kuralları delik deşik etmiş neredeyse. Bunun vergiyle şunla bunla ne alakası var. Doğru düzgün işlemeyen SPK ara sıra da olsa işe yaramış buna sevineceğine gelmiş saçma sapan şeyler yazıyorsun.

• susesa S kullanıcısına yanıt
    Aynen sırf bu yüzden tüm kuralları delik deşik etseler bile ses çıkarılmasın. 15 doları tarihe gömdü ya hiçbir şekilde kyc yapmasın, sokaktan her topladığı adama işlem yaptırsın, üç beş günde bir patlasın sistemleri müşteri mağdur edilsin. Müşterilerin emirleri yerine getirilmesin müşteri milyonlarca lira zarara uğrasın. Tabii ya. Türkiye ne de olsa kanunsuzlara aşk duyulan ülke. Siz de haklısınız.

• Kullanmayın madem

• Çoğu yeni kayıttaki kontrolden sistemi düzenlerler ama bu işin ucu yine kullanıcılara dokunur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim hesap da a1 capitalde. Bu da patlamasin yarın birgün ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.