Şimdi Ara

BORUSAN 2. ELİ TAVSİYE EDER MİSİNİZ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
4.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araç değişikliği yapacağım BMW 3 serisi araç bakıyorum. Borusan Oto garantili 2. el satışı yapıyor. 2-12.000 km arasında 2014 araçları 2 yıl garanti ile veriyorlar. Fiyatlar makul sayılır, sizce güvenilir midir ? Yani verdiği garanti olsun, ya da sattığı araçlar olsun merak ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

• Bende borusandan 2.el araç alacaktım gittim araçları inceledim çoğunda boya var ve çizikler mevcuttu.Sanırım bu araçlar filolardan ve diğer kiralama şirketlerinden gelen araçlar ve bu araçların nasıl kullanıldığı meçhul.Tek Avantajı garanti konusunda.Fakat düşük km trafiğe çıkış tarihi fazla olmayan sahibinden bir araç bulursanız onu almanızı önerim
  • @kii kullanıcısına yanıt
    Hocam yorum için teşekkürler,
    dışarıda olan araçlar bazen büyük kazık oluyor, temiz olmayan çok araç var. Bir de bana vuruk olmayan v.b. araçlar gösterdiler, ama galiba en iyisi m paketli ya da donanımı biraz daha iyi 2. el yerine , sıfır daha ortalama bir model almak
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimurat33

Hocam yorum için teşekkürler,
    dışarıda olan araçlar bazen büyük kazık oluyor, temiz olmayan çok araç var. Bir de bana vuruk olmayan v.b. araçlar gösterdiler, ama galiba en iyisi m paketli ya da donanımı biraz daha iyi 2. el yerine , sıfır daha ortalama bir model almak
    Ben sahibinden çok temiz bir araç buldum sahibi de çok titizdi belki piyasasının 1-2 bin üstüne geldi araç ama kafam rahat en azından
    iyice araştırın sahibinden temiz bir araç denk gelirse kaçırmayın birde sunroof mutlaka olsun araçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: @kii

Ben sahibinden çok temiz bir araç buldum sahibi de çok titizdi belki piyasasının 1-2 bin üstüne geldi araç ama kafam rahat en azından
    iyice araştırın sahibinden temiz bir araç denk gelirse kaçırmayın birde sunroof mutlaka olsun araçta

Alıntıları Göster
    Bence de sahibinden de ince eleyip sık dokuyup, gerçekten satmak isteyenden daha makul fiyatlara alınabilir.Sonuçta 1-2 yaşında garanti kapsamında araç bakılıyor.Ayrıca bu tip araçların, yoğunlukla test araçları olduklarını da düşünmekteyim.Benim bu aracı test ettiğimi gözümün önüne getirdiğimde yanına bile yaklaşmam.

• focust kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru diyorsunuz ama şimdi dışarıda o kadar kötü bir ortam var ki, galeri mi sahibinden mi anlamıyorsunuz; araçta hata ya da eksik varsa hemen ortaya çıkmıyor; ya da hasar kaydı kaskosuz halledilip satılıyor v.s.

Şimdi yarın borusan a gideceğim; hasarsız ve hatasız olduklarını garanti ettikleri ve aracı teslim aldığım tarihten itibaren 2 yıl garanti kapsamına sokacakları bir araç var; yani ekspertiz analizleri yapılıyor vuruk çizik hasar varsa bana söyleniyor; iç-dış detaylı temizleniyor v.s. ama dedikleriniz aklımı karıştırmaya yetti galiba biraz daha verip sıfır bir araç alacağım çünkü kafamda soru işareti kalsın istemiyorum
  • quote:

Hocam doğru diyorsunuz ama şimdi dışarıda o kadar kötü bir ortam var ki, galeri mi sahibinden mi anlamıyorsunuz; araçta hata ya da eksik varsa hemen ortaya çıkmıyor; ya da hasar kaydı kaskosuz halledilip satılıyor v.s.

Şimdi yarın borusan a gideceğim; hasarsız ve hatasız olduklarını garanti ettikleri ve aracı teslim aldığım tarihten itibaren 2 yıl garanti kapsamına sokacakları bir araç var; yani ekspertiz analizleri yapılıyor vuruk çizik hasar varsa bana söyleniyor; iç-dış detaylı temizleniyor v.s. ama dedikleriniz aklımı karıştırmaya yetti galiba biraz daha verip sıfır bir araç alacağım çünkü kafamda soru işareti kalsın istemiyorum

Siz sorduğunuzda takastan mı gelmiş yoksa kendilerinin filoya kiraladıkları araç mı söylüyorlar.

Bu bilgi ne kadar sağlıklı ve kullanışlı olur bilemedim ama hiç değilse aracın geçmişi hakkında detay öğrenmiş olursunuz.

• echelon246 kullanıcısına yanıt
    Araçlar takastan değil filodan gelmiş durumda; detaylı bir ekspertiz yapıp ne varsa söylüyorlar

araç 8-9.000 km de 5 aydır trafikte (bana yarın gösterecekleri) ve 2 yıl garanti verecekler tabi
  • quote:

Araçlar takastan değil filodan gelmiş durumda; detaylı bir ekspertiz yapıp ne varsa söylüyorlar

araç 8-9.000 km de 5 aydır trafikte (bana yarın gösterecekleri) ve 2 yıl garanti verecekler tabi
    Hocam bu şekilde araç almayı ben de düşünüyorum. Bu işin tam olarak prosedürü nedir acaba? Elinize bu hasarları/çizikleri vs.vs. belgeleyen bir döküman veriyorlar mı? Aracı alırken yağını, suyunu vs. yenileyip mi veriyorlar? Ya da en azından bir boya koruma, çizik varsa çiziklerin giderilmesi, koltuklarda leke varsa çıkarılması, klima dezenfektesi vs. vs. gibi işlemler uygulanıyor mu?

Filodan gelen araçlar çoğunlukla comfort/Türkiye paketli araçlardır diye düşünüyorum. M Paket, Luxury vs. araçları filoya alıp kullanacaklarını sanmıyorum. Yanılıyor muyum? Takastan geliyorlarsa kafam biraz daha rahat olabilir muhtemelen. Ancak filodan gelen araç kim bilir neler yaşamıştır.

• FirstClass F kullanıcısına yanıt
    Filodan gelen araç neler yaşamıştır diyorsun ya hocam sonunda gidip sıfır alıcam

ancak aracın tüm detaylarına bakılıyor

temizlik,bakım v.b. yapılıp teslim ediliyor ve 2 yıl garanti veriliyor
  • alimurat33 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sizi korkutmak için söylemedim yanlış anlaşılmasın . Sonuçta 8-10 bindeki araçlar. Yorgun araç olduğunu sanmıyorum. Aynı şekilde sahibinden alsanız da yine nasıl kullandığınız bilemeyeceksiniz. O yüzden eğer temizse, yürüyeninde sıkıntı yoksa alın bence. Ha eğer test aracıysa bence bir kez daha düşünün. Ama filoda yine eğer düzgün birine geldiyse sahibinden alacağınız araçtan da temiz olabilir. Sonuçta filo araçlarını da insanlar korka korka kullanıyor genelde. Alacağınız araç ticari bir araç da değil. Filoda kullanan kişi orta-üst düzey bir yöneticidir %95. Siz hangi paket düşünüyorsunuz?
  • FirstClass F kullanıcısına yanıt
    Valla hocam araç çiziksiz olsun, 10.000 km altında olsun; deri koltuk-sunroof-xenon far v.b. olsun; 320i-316i fark etmiyor bana

yani oradaki arkadaş bana özel bir araç ayırttı yarın kısmetse gideceğim zaten alınca genel olarak detayları paylaşırım - kredi,ekspertiz v.b. işlemleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat33 -- 18 Mart 2015; 19:51:32 >
  • Borusan 2. Ele sonuna kadar guvenebilirsiniz. Yeni bmw'mi alirken 2012 320d aracimi takasa biraktim. Kusursuz otesi bir aracti. Sadece 1 kere bakima girmisti. Sonrasinda servisteki arkadaslardan ogrendim 8.500 tl'lik parca degisimi yapmislar ikinci el satisa koymadan. Adamlar 2. Ele iki yil garantiyi bosa vermiyorlar. Gonul rahatligiyla alinir. Benim aracimi alan kisi her kimse hayatinin en iyi alisverislerinden birini yapmistir kesinlikle.
  • coyoote kullanıcısına yanıt
    Evet bana da benzer yönden bilgi verdiler. Yarın kısmetse bakacağım sıfır almaktan çok daha hesaplıya geliyor açıkçası; 2 yıl garantiye de güvenmek istiyorum. Yorum için teşekkürler.
  • quote:

Evet bana da benzer yönden bilgi verdiler. Yarın kısmetse bakacağım sıfır almaktan çok daha hesaplıya geliyor açıkçası; 2 yıl garantiye de güvenmek istiyorum. Yorum için teşekkürler.
    ben borusandan aldım 2.el olarak. biraz sabırlı olup iyi araç denk gelmesini beklemek lazım.
    araçta ne sorun varsa söylüyorlar mesela bende sadece ön tamponda bir boya vardı. protokol imzalıyorsunuz
    araçta ön tampon boyası dışında başka sorun yoktur diye sattılar imza mühür vs hepsi var.
    fiyat olarak da piyasaya ile aynı hatta biraz altındaydı ben memnun kaldım. kafam da rahattı.
    arada kira filo araçları var evet. ama çoğu uzun dönem kiralama olduğundan o kadar da hırpalanmış olmayabilir.

bir de araba kaç km de kaç model yılında olursa olsun 2 sene garanti veriyorlar bu da çok önemli bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 19 Mart 2015; 10:02:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

Borusan 2. Ele sonuna kadar guvenebilirsiniz. Yeni bmw'mi alirken 2012 320d aracimi takasa biraktim. Kusursuz otesi bir aracti. Sadece 1 kere bakima girmisti. Sonrasinda servisteki arkadaslardan ogrendim 8.500 tl'lik parca degisimi yapmislar ikinci el satisa koymadan. Adamlar 2. Ele iki yil garantiyi bosa vermiyorlar. Gonul rahatligiyla alinir. Benim aracimi alan kisi her kimse hayatinin en iyi alisverislerinden birini yapmistir kesinlikle.

Ne parçası değiştirmişler o kadarlık? İlk defa duydum böyle bir şey..
  • On camda tas izi vardi ya benim, on cam bile degismis. Omer'e sor ben ne bileyim ne degisti
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

On camda tas izi vardi ya benim, on cam bile degismis. Omer'e sor ben ne bileyim ne degisti
    Arkadaşlar sıfır bir araç aldım, ay sonu teslim alacağım

2. el araba alsam şirkete fatura olarak %1 artısı olacaktı, ancak şu an %18 kdv'den yararlanacağım. Hem de kafam rahat olacak sıfır aldığımdan

Ancak eğer bireysel olarak alacaksanız 2. el çok daha mantıklı olacaktır. Arada 10-12.000 fark oluşuyor kafadan.

• coyoote kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş... Hiç haberim yoktu böyle bir şeyden..
  • Yakın zamanda bmw premıum selectıon kapsamında borusandan ıkıncı el bmw 320 i ed aldım.su kadarını soyleyım arac sıfır gibiydi.nokta çizik yoktu.bakımları yapılmıştı.boya koruma, kuafor vs yapılmış.araçta hata olmadıgına dair imzalı bir belge aldım.aracı teslim aldıktan yarım saat sonra iç benzın kapagında ufak bır egrılık gordum ve borusana geri dondum
    Cok ozur dıleyıp değişim için gun verdiler.arac 2014 model 10000 km de.forumlara işimin yoğunluğundan giremiyorum ama bilgi almak isteyen arklar 542 202 2000 nolu telden ulaşabilir bana.seve seve yardımcı olurum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.