Şimdi Ara

Boş durumda aşırı yükselen fan sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dell inspiron 7559 model dizüstüye sahibim.

Laptopta 3 tane güç modu var.

Dengeli, Güç Tasarrufu ve Yüksek performans.

Benim sorunum ise işlemcinin dengeli modda aşırı derecede yüksek hızda çalışması, 3.46 Ghz civarlarında, dolayısıyla fanda kendi kendine çıldırıyor fanın sesi kulaklık varken bile duyuluyor ve çok rahatsız edici;

Güç tasarrufuna aldığım zaman ise 1.12 Ghz seviyelere iniyor ve video izlerken bile kasıyor..

Eskiden Dengeli modda işlemciye yüklenmediğim takdirde 2,4 Ghz seviyelerini geçmez ve her işime yeterdi bu hız, şimdi ise boşta 3.46 seviyelerinde geziyor

işlemciden kaynaklanan bir problem mi var yoksa mod ayarlarında mı problem var çözemediğimden önce işlemci kısmından emin olmak için konuyu buraya açtım, yardım edecek olanlara şimdiden teşekkürler...

• Dostum senin için birkaç çözüm önerisi buldum bi incele istersen

http://www.yufersu.com/laptop-faninin-yuksek-seste-calismasina-cozum.html
  • teşekkürler cevabın için burda bahsedilen şeyler değil %99, bilgisayar kutusundan çıkalı 7 8 ay oldu daha ve çok yoğun kullanılmadı
    bundan dolayı macun ve yağ gibi sorun olduğunu zannetmiyorum ya yazılımsal bi problem var yada işlemcimde bir problem var hiç bir işlem gerçekleşmiyorken 3.46 Ghz seviyelerinde gezmesi normal değil...

Fikri olan arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aysmert

teşekkürler cevabın için burda bahsedilen şeyler değil %99, bilgisayar kutusundan çıkalı 7 8 ay oldu daha ve çok yoğun kullanılmadı
    bundan dolayı macun ve yağ gibi sorun olduğunu zannetmiyorum ya yazılımsal bi problem var yada işlemcimde bir problem var hiç bir işlem gerçekleşmiyorken 3.46 Ghz seviyelerinde gezmesi normal değil...

Fikri olan arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Virüs programı indirip kur bi istersen. Genelde nalet virüsler bunu yapıyor. Senin için virüs programı ve key linklerini aşağıya bırakıyorum bi tarama yap.En son çare bilgisayarında önemli şeyler yoksa garantiye gönder format atsınlar.

Keyler

http://www.yufersu.com/eset-nod32-eset-smart-security-guncel-key-mayis-2017.html

En gelişmiş virüs programı
    https://www.****larindir.com/eset-smart-security-premium-full-turkce-indir-v10.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takalar1381 -- 22 Ağustos 2017; 11:46:8 >

• onuda yaptım, sorun tamamen bilgisayarın dengeli moddayken 3.4 Ghz lerde gezmesi.. Güç tasarrufuna alıp 1.2-1.6 Ghz aralarında gezdiğinde fanın varlığını hissetmiyorum ama bu moddada kasma durumu oluyor Grafik işlem gerektiren yerlerde
  • Sağ altta pili sağ tıkla güç ve seçenekler(benzeri) tıkla orda yeni güç planı oluştur gelişmiş ayarlardan da işlemcinin nek adar kullanılacağını seçebilrisin. aynı şekilde güç planında dengeliden gelişmiş ayarları seçerek dengeli modun ne kadar işlemci kullanacağını seçebilirsin
  • tozlar fanı tıkıyor. ısınma ve ses yapıyor. elektrik süpürgesiyle fan çıkışından tozu çek. saçma gibi görünüyor ama iyi bir çözüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.