Arkadaşlar selamlar. Kullanmadığımız ve içinde de kimsenin yaşamadığı ve sadece buzdolabının çalıştığı boş eve 130 lira civarı elektrik faturası gelmesi normal mi? İşin ilginci kendimin yaşadığı, fırın, buzdolabı, elektrikli süpürge, kurutma makinesi, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve televizyonun çalıştığı eve de benzer miktarda faturanın geliyor olması. Yalnız şöyle bir ayrıntı var. Benim yaşadığım ve beyaz eşyaların çalıştırıldığı evdeki beyaz eşyalar yeni. Hani diyorum a sınıfı az elektik tüketme muhabbeti olabilir mi diye ama bu kadar da tasarruf olur mu? Bize mi az geliyor, boş eve mi çok geliyor? eski tek bir buzdolabına karşılık yukarıda saydıklarım normal mi? |
Boş eve 130 lira elektrik faturası! Sadece buzdolabı çalışıyor.
-
-
hocam bana da boş eve 2 aydır 250 ve 298 geldi, evde fişe takılı sadece buzdolabı var. modemi bile fişten çekip çıktım
modeli eski no frost altus buzdolabı kullanıyorum.
-
Siz evde yokken ev ısısı kaç derece oluyor hiç bakma şansınız oldu mu ? Siz evdeyken 26-28 derece arası ev sıcaklığı var iken evden gittiğinizde yaz sıcaklarında cam pencere kapalı halde ev sıcaklığı 32-34 dereceleri görüyorsa ve dolabınızın lastikleri bir miktar eskimişse fatura gayet normal. Çünkü dolabınız çok sık devreye girmesi gereken bir sıcaklıkta çalışmaya çalışıyordur. Bu yüzdendirki yaz aylarında genelde insanlar tatile çıktıklarında buzdolapları bozulur ya da sigortayı attırır ve içindeki herşeyi bozmuş olarak size hoşgeldiniz der. -
Sıcaklığı ölçmedim hocam. Dolapta herhangi bir sorun yok gibi duruyor. Lastik vs. Anlamında. -
dolap kaç yıllık a+ mı
-
Bize has olaylardan sadece biri geçmiş olsun .4 ay evde yukuz su ve doğalgaz faturaları şaşırtıcı bir biçimde geldi itiraz,hatta mahkemelik olduk endex okuma hatası olarak bağlandı sonuç.Fakat 4 ay evde olmayışımızı mahkemede komşular sayesinde inandırıcı olabildik.
-
Bana da 333₺ fatura geldi. Bundan 125₺ güvence bedelini düşünce 218₺ net faturam var.
Bebeğimiz olduğu için evin sıcaklığı ortalama 26,5 ⁰C. Evde buzdolabı ve derin dondurucu açık, 2 yılllık üst düzey enerji sınıfı. Fırın aşırı çalışmaz, çamaşır makinesi nornal, televizyon günde 1 saati geçmez, ampullerin hepsi LED. Ev sıcaklığını biraz düşürerek buzdolabı ve derin dondurucu için ne kadar tasarruf sağlayabilirim onu merak ediyorum. Bunun bir çizelgesi falan var mıdır? -
Bana da 200₺ geldi boş eve. Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, fırın, tv prize takılı ama sadece buzdolabı çalışıyor. -
Bu gün elektrik faturası geldi. 26 günlük 258 tl.
Buzdolabım 13 yıllık. Enerji tasarruflu olduğunu sanmam.
Televizyon en az 12 saat açık , çamaşır makinesi her gün çalışır 1 kez, bazen 2. Fırın haftada ortalama 2 kez çalışır. Arada ütü çalışır gömleklerim için. Bir çok kişiye bakınca faturam iyi geliyor diyorum. -
10 yıllık vardır. a+ mı olup olmadığını bilmiyorum. arçelik marka.
-
2-2,5 ay önce Siemens KG86PAIC0N 33500 tl ye aldım (geçen ay peşin 32 bin tlye satıldı bayramdan önce)
Dolap elektriği kokluyor 2 aydır elekrik faturam 230 - 246 TL geldi
Eğer yılda %20 2 defa artış olursa dolap bana 10 yılda kendi parasını çıkartıp + 10 yıllık garanti parasını çıkartıyor
Daha fazla artış olursa yeni bir dolap parasıda çıkmış oluyor 2 aydır fatura 230 - 260 tl arası geliyor
Günlük sürekli çalışan cihazlar
Buzdolabı
Dondurucu
Su Isıtıcı
Kahve makinası
TV (2 adet)
PC + Dizüstü
Süpürge
Haftada 2 -3 defa çalışan cihazlar
Çamaşır makinesi
Kurutma makinesi
Bulaşık makinesi
Ayda 3 kez çalışan
Fırın
Siemens KG86PAIC0N 621 Litre
Yıllık Enerji Tüketimi : 216kwh (C Sınıfı) litre bazında en az enerji tüketen buzdolabı
Soğutucu : 419 litre
Dondurucu : 202 litre
Ses : 36dB
Kompresör : Panasonic TKD68E18PBGW R600a
Elektriğe 1 YILDA 5 KEZ Zam geldiğini UNUTMAYIN
1 Ekim 2021'de yüzde 48, 1 Ocak 2022'de ortalama yüzde 80, 1 Nisan 2022'de yüzde 20, 1 Haziran 2022'de yüzde 25 ve 1 Eylül 2022'de yüzde 25 olmak üzere beş kez zam yapıldı.6 Eyl 2022
Aylık Tüketim ? 240kW dan Küyük Olursa Tek zamanlı tarifede bir kilovatsaat için bütün vergiler dahil 1,48 TL
Aylık Tüketim 240kW dan Büyük Olursa Tek zamanlı tarifede bir kilovatsaat için bütün vergiler dahil 2.22 TL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 29 Temmuz 2023; 21:29:37 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X