Şimdi Ara

Boşanma mal paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylan -- 24 Temmuz 2016; 11:14:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tahminimce eşinizle herhangi bir mal rejimi sözleşmesi yapmadınız.

Evlenmeden önce veya sonra, malvarlığının yönetimi ve paylaşımı konusunda kanunda yazılı seçimlik mal rejimlerinden birini sözleşme yaparak seçmemiş olan eşlerin kanunen tabi olduğu sisteme yasal mal rejimi denir.
    Yürürlükteki Medeni Kanunda yasal mal rejimi: “Edinilmiş Mallara Katılma rejimi”dir

Kural olarak,bir eşin edindiği mal varlığının değerinin yarısı diğer eşe aittir. Diğer eşin çalışması, çalışmaması hatta fiili olarak aynı evde yaşıyor olup olmamaları dahi önemli değildir.

Hukuki yardım almanızı şiddetle öneririm.

• Eldarion kullanıcısına yanıt
    Verdiğini bilgiler için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saylan

Arkadaşlar merhaba. Yardımınıza ihtiyacım var. 6 yıllık evliyim ve eşim ile ayrılma noktasına geldik. Bir dairem var tapusu benim üstüme. Bu daire yi evlilik esnasında bana miras kalan başka bir evi satıp bu daire yi aldık. Daireyi 262 bin TL ye aldım. Miras maldan elime gecen para ise 253 bin TL. Üstüne Kredi cekip kendim ödedim. Birde gene bu 6 yıllık evlilik esnasında alınmış bir arabam var. Sorum şu eşim miras mal dan gelen para ile alınan daire den hak iddia edebilir mi. Yada mal paylaşımı nasıl olur. Arabanın ederi 20 bin TL civarı. Bu konuda yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi günler.
    Mallar kişisel mallar ve edinilmiş mallar olarak ayrılıyor.Kişisel mallarda paylaşma söz konusu değilken edinilmiş mallarda belli bir oran önceden belirlenmemişse bölü 2 oran uygulanır.

Arabayı evlilik süresince edindindiğiniz maaştan almışsınız.Arabanın değerinin yarısı üzerinde eşinizin alacağı var.

Kişisel malların yerine geçen değerler ise yine kişisel maldır.Yani size kalan miras sizin kişisel malınızdır.O parayla aldığınız ev de yine kişisel mal olacak ve eşiniz burdan pay alamayacaktır.

Aradaki 9 bin liralık kredi kısmını kestiremedim.Bu miktarın yarısı üzerinde de hakkı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih uçan -- 22 Temmuz 2016; 17:50:50 >

• salih uçan S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum Salih bey. Hayırlısı olsun inşallah.

• Sorunuz su an bende gorunmuyor. Mesajla sorarsaniz detayli bir sekilde cevap verebilirim. Son okudugum postta kredi diyor. Orada da izleyeceginiz hukuki prosedurden bahsederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR GARİP BOŞANMA SÜRECİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.