Şimdi Ara

Boşanmam lazım/ teşekkür ederim herkese (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
834
Cevap
39
Favori
32.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi kız ve ailesi seni başta çok temiz bir şekilde oltalamış ve sonrasında seni söğüşlemiş. hala ne sevgisinden bahsediyorsun?
  • Bu arada arkadaş bende başımda olduğu ve karşı tarafın beni yolmaya kalkışacağından kesin emin olduğum için sanada tavsiye vereyim sakın ha boşanmak için davayı sen açma bizim devletimiz öyle bir devletki haklıda olsa haksızda olsa her zaman bayanı tutar bu bir ikincisi davayı açan evlilik kurumunu bozmaya çalıştığı için karşı tarafa tazminat isteme hakkı doğuruyor bu iki yapman gereken evi terk etmesinin üzerinden 4 ay gectiyse mahkeme yoluyla ihtarname çekip eve geri dön demek 2 ay daha eve dönmesi için müddet veriyor mahkeme dönmezse 6 ay sonunda dava açmak için hakkın oluyor bak bunlarıda araştır ona göre palanpandıras dava falan açayım deme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneLastTime

teşekkürler,sanada allah kolaylık versin,yaşadıklarınız zor.nedense büyük konuşasım gelmedi,çeken bilir sade yorum yapmıyorum o yüzden.

şu sözü paylaşayım Mevlana'nın 2013 benim içinde bu söz üzerine geçiyor

- kimi benden çok seversen o’nu senden alırım.
    ve ekler;
    - onsuz yaşayamam deme! seni onsuz da yaşatırım!
    ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur.
    sabır taşar.
    canından saydığın yar bile bir gün el olur.
    aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür.
    düşman kalkar dost olur.
    öyle garip bir dünya…
    olmaz dediğin ne varsa hepsi olur…
    düşmem dersin, düşersin!
    şaşmam dersin, şaşarsın!
    en garibi de budur ya;
    öldüm der durur yine de yaşarsın!”

-------

gerçekten ne yapın edin büyük konuşmayın,herşey insanlar için herşey başınıza gelebilir şu hayatda,bide dilinizden yanmayın ekstradan.

Ne kadar doğru demişsin kardeşim işte insan yaşayarak tecrübe ediniyor çoğu zaman aslında başkalarının hatalarından ders almayı öğrenmek gerek.

Tecrübe = yenilen kazıklar toplamı

Büyük konuşmamak gerek boşuna dememişlerdir herhalde gider eteri gelir beteri diye büyük sözüme tövbe

• komple okudum , okurken moralim bozuldu usta bu ne demek böyle valla sal gitsin boşan bence seviyor olabilirsin ama bir ömür böyle karıyla geçmez
  • seviyosan git konuş kanka
  • Havasutoprak H kullanıcısına yanıt
    Dert ortağım, arkadaşım, Büyük geçmiş olsun. Ben kendi derdime yanayım derken, benden daha dertlileri de varmış, Allah kolaylık ve sabır versin sana da,

Tavsiyelerinizi genel olarak son 1 aydır uygulamaya çalışıyorum. Başarılı olduğum yerler var. Güçlü olmaya ayakta durmaya, hayatımı yeniden yapılandırmaya çalışıyorum. Halimi bilen arkadaşlarım ve büyüklerim ayakta durmamı sağladı. Zaman değişmiş artık, çalıştığım işyerinde bekar yada dul o kadar kadın var ki, kimse erkek egemenliğini kabul etmek istemiyor. Kendi devletlerini kurmak çabasında kadın milleti. Ama lafa gelince evlenecek kimse yok demesini iyi biliyorlar :). Evlilik gibi sorumluluğa geldiklerinde ise cıngar çıkarıp sabır sınırlarını zorluyorlar. Hoş. bende sabır sınırı diye birşey yokmuş :D
    Yani şimdi bu halime gülebiliyorum da, bundan 1 ay önce salya sümüktüm. Kişiliğim bükülmüş. Yeniden toparlanmak hayatımı tekrar düzene koymak zaman alıcak.

Tekrar tekrar desteğiniz için teşekkür ediyorum. Erkekliğin yüz karası oldum... rezil oldum... Kendimi çok aşağılattım. Ama hepsi çok sevdiğimden. Obsesif diye bir yorum vardı, işte o benim.

Kaybetme korkusu işte. En başında kaybetmem gerekirken hepsi arka arkaya geldi.

• okadar safmışsın ki kızı sana yamamışlar hala daha haberin yok, senin davranışlarında baştan falso kurtulmaya bak allah yardımcın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: empacan

Dert ortağım, arkadaşım, Büyük geçmiş olsun. Ben kendi derdime yanayım derken, benden daha dertlileri de varmış, Allah kolaylık ve sabır versin sana da,

Tavsiyelerinizi genel olarak son 1 aydır uygulamaya çalışıyorum. Başarılı olduğum yerler var. Güçlü olmaya ayakta durmaya, hayatımı yeniden yapılandırmaya çalışıyorum. Halimi bilen arkadaşlarım ve büyüklerim ayakta durmamı sağladı. Zaman değişmiş artık, çalıştığım işyerinde bekar yada dul o kadar kadın var ki, kimse erkek egemenliğini kabul etmek istemiyor. Kendi devletlerini kurmak çabasında kadın milleti. Ama lafa gelince evlenecek kimse yok demesini iyi biliyorlar :). Evlilik gibi sorumluluğa geldiklerinde ise cıngar çıkarıp sabır sınırlarını zorluyorlar. Hoş. bende sabır sınırı diye birşey yokmuş :D
    Yani şimdi bu halime gülebiliyorum da, bundan 1 ay önce salya sümüktüm. Kişiliğim bükülmüş. Yeniden toparlanmak hayatımı tekrar düzene koymak zaman alıcak.

Tekrar tekrar desteğiniz için teşekkür ediyorum. Erkekliğin yüz karası oldum... rezil oldum... Kendimi çok aşağılattım. Ama hepsi çok sevdiğimden. Obsesif diye bir yorum vardı, işte o benim.

Kaybetme korkusu işte. En başında kaybetmem gerekirken hepsi arka arkaya geldi.

Hocam bu kaybetme duygusu insanı bitiriyor iste bak ben sizden kücügüm bana akıl vermek düsmez. Fakat bu evlilik degil hocam kadın milleti iste onu bunu ister yapmasan ayrı bi dert yapsan ayrı bi dert, en iyisi ondan bosanın hocam ama davayı ilk siz acmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Who is your daddy?

Aman hocam ne yaptın sen bir an bile durma direk boşanma davası aç vakit kaybetme sakın.

Al işte akıl vermeden evvel bilgi sahibi ol ey dostum şu anda açacağı dava arkadasa belkide 50.000 lira tazminat istemi ve binlerce yalan ile karşısına çıkacaktır bak bir kaç yorum evvel yazdım bence bilmeden kimseye akıl vermeyelim bizim yüzümüzden başkası zarar görmesin sonra dimi güzel dostum benim :)

• yanlış anladım başlığı sonradan dedim ne alaka geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

arkadaşım kusura bakma ağır konuşacağım

sokarım aşkınada sevgine... böyle iş mi olur lan. başlarım senin de sakinliğine mülayimliğine. borca batmışsın bu borcu aşkın mı ödeyecek. kendini ağzın kokarken gö tünde don yırtıkken görürsen hiç şaşırma. şu yazdıklarını okuduktan sonra bende korkak ezik bir kişiliğine sahip olduğun izlenimi oluştu. kız tarafı 7 den 70 e resmen sizi bellemiş. öyle böyle değil hem de. seni geçtim ailenin bile. yazık günah ya. annen baban sırf senin iyiliğin, rahatlığın için elalemin kapısından kovuldu. bunu nasıl vicdanına kabul ettirdin. onur gurur denilen şey var. senin lafta sevgin yüzünden bir sürü insan zarar görmüş. ya Allah aşkına bana söyle gecenin bir yarısında bilinci kapalı bir halde bir eşinin ne işi var eğlence mekanlarında. sen nasıl bir insansın da elin züppeleri yanındayken güveniyorsun buna. hele hele fethiye gibi bir yerde. şu an kaşta görev yapıyorum. buradaki insanları görünce kızlara olan nefret duygum katlanarak arttı. fethiye-kaş gibi yerlerde hiç bir kıza güvenmem ve güvenilmemesi taraftarıyım.

sen otoriteni kuramamışsın, her şeyi kabul etmişsin, bi de gelmişsin burada bir şeyler yazmışsın. hala da boşanmak için kesin kararını bile vermemişsin. bu kafayla gidersen seni ve aileni daha çok sömürürler. biraz sert ol, sana denilen larfları ağızlarına tık hakkında ileri geri söylemelerini engelle gerekirse şiddet uygula. yeter ki onurunu gururunu yerlere düşürme. hakkını her zaman ara. yemin ediyorum okuyunca nevrim döndü, nutkum tutuldu. düşündüm aynı şeyleri bana yapsalar kesnlikle çok çok kötü şeyler olurdu. son olarak vakit kaybetmeksizin siktir çal kızı hemen boşan hatta tazminat da iste, şahitlerin varsa çıkar mahkemeye, yanlarına bırakma olanları. eğer bunları yapmazsan hayat sana zindan olur. yaşamanın bir anlamı kalmaz senin için. elalem vurdumduymaz, umursamaz, gamsız iken sen kafaya takarak sağlığından bile olacaksın. inan söylenecek o kadar çok şey var ki şimdilik bunlar aklıma geldi. çok çok sinirlendiğim için bunları yazdım ve gerçekten senin şu haline üzüldüm. hakkında hayırlısı olsun.

ekleme: sakın ve sakın evliliği devat ettirmeye kalkışma. en başında bitmiş zaten evlilik. daha neyi zorluyorsun anlamıyorum. ey bu konuyu okuyan ve evliliğinin devam etmesini isteyen arkadaşlar. siz neyin kafasındasınız. okuduklarınızı anlama kabiliyetiniz yok mu? bu kızın düzeleceğine gerçekten inanıyor musunuz? öyle ise Allah size akıl fikir versin. temenni ayrı bir şeydir gerçekten gözüken ayrı bir şeydir. karşı taraftakinin iyiliğini istersiniz ama bu istediğiniz karşı tarafa zarar verecekse ne anlamı kaldı!

Hocam size bişey soracam ben Elazığdayım doğuda yaşıyorum sevdiğim bi komşumuz Antalyaya gitti valla bana dediği heryerden kız alırım ama buralardan almam çokmu karaktersizlerki ben doğuda büyüdüm ama burdada başına buyruk eden yada açık giyinen kızlar var Fethiye Kaş tarafını merak ettim o kadar göze battıklarına göre oranın kızlarında sanırım bi problem var,benim komşuda öyle diyince vede sizden duyunca merak ettim.

Hocam bence hiiiç macera arama kendi köyünden kendi tanıdığın bildiğin yörenin kızını al. Büyükler hep böyle der ve herzamanda haklı oluyolar.

Evlilik yaparken aşka fln bakma hiç önce mantığa bak uyuyosa zaten sevgi zamanla oluşuyo.

Konuyu açan arkadaşa gelince hepsini okudum şu an k.bakma ama o kız yanımda olsa ölüsünü alırdın burdan. Okurken dayanamadım o derece sinirlendim kendimi senin yerine koydum aşırı derecede çok dayanmışsın. Evdeki değerli şeyleri sat biran önce boşanmadan yoksa ikiye felan bölünüyo boşanınca herşey.

Çamaşır makinası, bulaşk buzdolabı tv vs varsa sat biran önce aynı evde oturmuyonuz şuan sanırım. Değerli ne varsa sat borçlarını öde.

• abi Allah yardimcin olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailei 300 gram altın istemiş. 300 gram alt 24BİN lira yapıyor. bir otomobil parası.
  • Geçmiş olsun hocam.
    Bizdede var bitane böyle maaş kartını almış bide her ay bodro istiyor adamdar ikramiyeyi kendinden saklamasın diye.3 bin para alıp adama 200 lira harçlık veriyor.çekilir mi bu diyorsun seviyorum diyor.ne sevgisi ilkokul mezunu kız biraz tipi var diye esir almış adamı sorun çıkarsa abilerine dövdürmekle tehdit ediyor.böyle adamlar konuyu açan arkadaş kusura bakmasînda aşık değil kişiliksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşman başından esirge yarabbim. Hocam allah size peygamber sabrı versin şu mübarek gecede tertemiz çıkarsınız insallah bu işin içinden

• ya bırak kardeşim, benim burada okuduğum müthiş bir sabır örneği sevgi değil. ben olsam bu kadından en kısa sürede boşanırdım. sende bunu yapmalısın.
  • Ne deseniz haklısınız, Ne yapsanız haklısınız, hatalarımı biliyorum, kendimden ailemlemden o kadar özür diledim ki, ailem sen mutlu ol yeter dedi.
    Kendimi affedemiyorum sadece.
  • Hocam sizde peygamber sabrı varmış pes diyorum. Bu kadar şeye nasıl dayandınız ? Herşeyi maddiyata döken biriyle nasıl hayatını tamamlarsın. Bence bir an önce yollarını ayır ve yeni bir hayata başla..
  • Allah kimsenin başına böyle bir eş vermesin.

Ben bu durumda olsaydım eşimin altınlarını vermediği an elinden tekme tokat altınları alır sokağa atardım açıkcası. Evlilik tek kişilik değil 2 kişi yardım etmez ise evlilik olmaz.

Bukadar hakarete ve lafa nasıl kandınız cidden üzüldüm. Yani bana o 3 te 1 lafı bile edemezler büyük konuşmayayım ama ben bu durumda kalacağımı en başta anlardım zaten keşke gözü açık biri olsaydınız. Geçmiş olsun hocam umarım davayı karşı taraf açar da evi arabayı vs kaptırmazsınız yani dava açmayı iyice araştırın birde boşuna onları kaptırmayın ve sizin olan şeyleri talep edin altınları vs bunlar sizinde malınız sonuçta. Ve terapistide davada şahit gösterin sizin yanınızda.

Ve son birşey daha evlenirseniz şehirli kız değil köyden birini alın en azından ailesinden uzak bir yerde oturun ki iletişim az ve öz olsun benim düşüncem bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Geçmiş olsun hocam.
    Bizdede var bitane böyle maaş kartını almış bide her ay bodro istiyor adamdar ikramiyeyi kendinden saklamasın diye.3 bin para alıp adama 200 lira harçlık veriyor.çekilir mi bu diyorsun seviyorum diyor.ne sevgisi ilkokul mezunu kız biraz tipi var diye esir almış adamı sorun çıkarsa abilerine dövdürmekle tehdit ediyor.böyle adamlar konuyu açan arkadaş kusura bakmasînda aşık değil kişiliksiz.

Eyvallah Kardeş,

Umarım birgün gerçekten de gözün hiçbirşeyi göremeyecek kadar seversin. Belki o zaman biraz anlarsın. Aklın başına geldiğinde ise, bu yazdığın mesajı hatırlarsın umarım.

Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.