bosch tr 24 rf < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
***BOSCH CONDENS 2500W***Kullanıcıları (137. sayfa)

-
-
Bosch markanın genelde kart veya pompa arızası yaptığı söyleniyor. Fakat Buderus ta böyle bir şikayet yok. %100 aynı parçalar kullanılıyorsa bu nasıl oluyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kendiniz yazmışsınız söyleniyor diye.Öyle bir şey yok.Emsal modellerin içlerini birebir görmüş biri olarak söylüyorum iç parçalar ve mühendislik aynı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Söyleniyor derken çevremde bosch kullananlar bunu söylüyor. Kombi montaj işi yapan bir tanıdığımda aynı şeyi söyledi. Fakat Buderus kullananlardan aynı şikayetleri duymadım.
quote:
Orijinalden alıntı: GRCNONERBosch markanın genelde kart veya pompa arızası yaptığı söyleniyor. Fakat Buderus ta böyle bir şikayet yok. %100 aynı parçalar kullanılıyorsa bu nasıl oluyor?
söyleyen kimmiş?
tıpatıp aynı modeller manisa bosch fabrikasında aynı bantta üretiliyor
bosch=buderus
hocam pompa zaten 2 marka var amiral marka.wilo ve grundfos .Nasıl aynı model birinde arıza yaparda ötekinde yapmaz?Anakart zira aynı şekilde.Bahsi geçen muhabbet şu Bosch fiyatından dolayı piyasada daha çok satılıyor haliyle ne kadar satış miktarı okadar arıza istatikliği.İçiniz rahat olsun 2 marka kalitesi de aynıdır.
Hatta şöyle diyeyim buderus un üstünde bile bosch termotektik aş. manisa tesislerinde üretilmiş yazar.
Vallahi benim çevremde Buderus kullanan daha fazla. Hatta iki bloklu bir site de 12 aile var buderus kullanan hiç şikayet duymadım. Ama Bosch ta özellikle kart arızasını çok duydum. Derdim bunun farkını öğrenmek. Bende kombi alacağım ve 2500w ile 062 arasında kaldım. Burada ikisi de aynı konusunu görünce merak ettim ve o yüzden yazdım. İki modelinde kullandığı anakartı aynı marka ve model midir peki?
iki modelde birbirinin dengi ama 2500 ün paneli çok zor.illa ikisinden birini alacaksan tabi ki gb062 al ancak ikiside eskidi artık.bosch 2200i al derim.
Peki 2200i nin gb062 den farkı nedir? Malzeme, modülasyon aralığı, tasarruf, ses vb. Ne farkları var acaba yardımcı olabilir misiniz? Fiyatı daha uygunmuş bu Bi artı 😊
gb062 1/3 mü 4 mü hatırlayamadım. 2200 1/5 modülasyon
gb062 47 db 2200 45 db
ama teknoloji vs. her türlü 2200 önde.
ayrıca gb062 üretim bitti bitecek.parçaları çok dags pahalıya satılacak bunu bana servis dedi.Güncel cihaz almak daha mantıklı .
Çok teşekkür ederim. O zaman 2200i nin parçalarının üretiminde kullanılan malzeme kalitesi daha kalitelidir diye düşünüyorum.
Peki su kullanımının gb062 de 30 kw iken 2200i de 25 kw olmasının olumsuz yanları var mıdır? Aslında bu oranın çok ne işe yaradığınıda bilmediğimden soruyorum 😊
onlar pazarlama teknikleri 27 kw üstü çift banyoda aynı esnada stabil sıcak suyu garanti ediyor sözde ama zaten bosch buderus grubu nedense çok çok stabil sıcak su veremiyor.Özellikle apartman da hidrofor varsa ara sıra dalgalanmalar oluyor.
Karar size ait ama marka takıntınız yoksa warmhause da bir bakın derim.Parça kalitesi olarak aşağı kalır yanı yok markanın yerli bursa da üretilen bir marka.
Bunun dışında 2200 gerçekten güzel bir model bende 2300 var ama yüksek modülasyon çokta iyi bir şey değilmiş onu anladık bu yüzden yeniden alcak olsam 2200i yada warmhause ewa 24 yada enerwa serilerinden birini alırdım .
gb062 gerçekten rüştünü ispatlamış bir model ama hem çok eski neredeyse hiç revizyon geçirmedi diye biliyorum , paneli bile çok zor ve saçma , ekran aynı şekilde küçücük, ateşlemesi bile eski teknoloji birkaç kere bujilemeden çalışmıyor.2200 ve 2300 ateşleme sesi bile yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben yeni yerleşeceğim daire için düşünüyorum. Sakarya da 3+1 net 115 120 m2 yalıtımlı ara kat Bi daire. Benim isteğim enerji tasarrufu olsun, arıza yapıp başıma masraf çıkarmasın. Şimdiye kadar faturalardan illallah ettim 😊Kombi camla kapalı balkonda olacak. Buna uygun bir kombi arıyorum sadece. Çevremde de genelde buderus ve bosch var hepsi de benden az fatura ödüyor 😊
Warmhaus markasının da biraz araştırdım gerçekten güzel özellikleri var. Fakat bu site de bir kaç yerde talep edilen ürün ile gönderilen ürünümin farklı olduğunu okudum. Bir kaç parçası mı ne farklı gönderilmiş. Galiba pompasıydı.
valla o birazda şans işi hocam ben 2300 aldım havalar eksi yapınca ya kadar çok memnundum.Ne zaman kar yağdı eksileri gördük 9 m3 lere çıktı tüketim.Isınmada yalıtım çok önemli müteahhit ler göstermelik yapıyorlar çoğu zaman.
bu arada hayırlısı olsun iyi günlerde sağlıkla mutlulukla oturun inş.
Aklınıza hangisi yattıysa onu alın ama özellikle bosch buderus warmhause aynı pompayı kullanıyor digital olanı kullanıyorlar artık .
satıcı kaynaklı öyle problemler oluyor.
9 m3 ne ki 13 m3 izmirde en soguk havada yakiyor ev 22.5 derrce. Soguk havanin ustunden 10 gun gecti daha 4.3 m3 e ancak dustu ev. Yalitim cok onemli. Alt komsun yakacak, benim 3 cephe alt ust boş kimse yok evde. Bu sene altimin altida boş o bile etkiledi en az 1.5 m3 bu kiş daha 2 m3 u goremedim. -
sizin şuan ki marka nedir?Aslında tüketim çok değil neticede küçüçük alet koca egi ısıtıyor ama bizde pahalı malasef.Ayrıca şu günlük 3 ,5 m3 ile ısınanları merak ediyorum.
Onlari bende merak etmiyor degilim ama mumkun ev tek cephe ve guney arakat ise yakar. Benim nitromix. Edindigim tecrubelerden sonra annemin evine bosch condense 2500 taktim. Nitromixten tartismasiz ustun cihaz bana gore. Ayni sehirdeyiz annemin evi bahsettigim sartlarda sadece kuzey cephe ve yalitimsiz olmasina ragmen aramizda 300 tl aylik fatura farki var bu son faturada. Dediginiz gibi cok degil 9.3 metre petek var ve m3 fiyati pahali olunca goze batiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 28 Şubat 2021; 11:52:19 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X