Şimdi Ara

Bosch WAY24840TR ( Yeni İ-Dos Serisi ) Çamaşır Makinesi İncelemesi ! ( SS & VİDEO ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
13
Favori
68.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: profalbay

1 adet çift kişilik nevresim takımı attım. 30 derece, normal dozaj sıvı deterjan, normal dozaj yumuşatıcı , sıkma 1000 devir, süre 1 saat, speed perfect çalıştırdım. şimdi makinenin yanına oturmaya gidiyorum... :)

Az miktarda çamaşır konulduğunda arkadaşlarında bahsettiği o takaçlama sesini ayrıca boşta kalab su sesini duyarsınızki bu normaldir detaylı şekilde yıkama yaparken izleyin adım adım ulaşır sorun varmı yokmu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yıkama bitti. eşim ve ben çok mutlu olduk. dediğiniz kadar sessiz çalıştı. sanırım dediğiniz gibi tokaçlama sesi var. (ne olduğunu bilmiyom ama ) yarın normal yıkama yapıp renklileri uygun ağırlıkta koymaya çalışıp tekrar bir deneme yapacağım. akşamınızı bana ayırıp sorunuma çözüm bulmaya çalıştığınız için hepinize teşekkür ederim. çok müteşekkirim ve mutluyum

• öncelikle hayırlı olsun.ben bsh ta stajımı yapmıstım çamaşır makinesi bölümünde.aldığınız makina 10 numara 5 yıldız.eurowasher denilen sistemde üretiliyor.özel bi sorunuz olursa pmden ulasabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: profalbay

arkadaşlar yıkama bitti. eşim ve ben çok mutlu olduk. dediğiniz kadar sessiz çalıştı. sanırım dediğiniz gibi tokaçlama sesi var. (ne olduğunu bilmiyom ama ) yarın normal yıkama yapıp renklileri uygun ağırlıkta koymaya çalışıp tekrar bir deneme yapacağım. akşamınızı bana ayırıp sorunuma çözüm bulmaya çalıştığınız için hepinize teşekkür ederim. çok müteşekkirim ve mutluyum

Tokaçlama demiştim sorun yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• dediğiniz gibi tokaçlamaymış. servis geldi. ürünü beraber baya inceledik. çamaşırın düşme sesi olduğunu söyledi servis. bu ses detarjan gözü tarafından yoğun geliyor. Sebep ise deterjanın kazana iniş borusundan sesin geldiğini söyledi. yapacak bişiycik yok. bu şekilde kullanıma devam :)
  • slm 24840 i dos modelini aldım ama yıkamasından cok memnun kalmadım (yada ben alışamadım ayarlara)
    şöleki bebeğin önlük badi gibi vs mama yemek lekeleri hiç çımıyor ne yapabilirim.
    persil ile arielide denedim al. plus - baby modunda yıkadım hatta mama lekesını de sectım ama tatmın etmedı ne tavsıye edersınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evetben

slm 24840 i dos modelini aldım ama yıkamasından cok memnun kalmadım (yada ben alışamadım ayarlara)
    şöleki bebeğin önlük badi gibi vs mama yemek lekeleri hiç çımıyor ne yapabilirim.
    persil ile arielide denedim al. plus - baby modunda yıkadım hatta mama lekesını de sectım ama tatmın etmedı ne tavsıye edersınız.

Bu tarz çamaşırlarınızı Beyazlar/Renkliler programında yıkayın daha uzun yıkama süresi oluyor bu programda ayrıca leke programınıda ekleyebilirsiniz tabi. Allergy Plus & Baby programında Beyazlar Renkiler programına göre yıkama süresi daha kısa bu yüzden Beyazlar Renkliler programını seçin üstelik bu program 70-80-90 derece gibi daha yüksek ısılara imkan veriyor.

Lekeleriniz için tavsiyem omo kullanmanız ve bununla birlikte Kosla oxi action kristal beyazlığı sıvıyı deterjana eklemeniz. Ben bu ikili ile tertemiz lekesiz temizlik sağlıyorum. Kosla oxi action kristal beyazı sıvıyı 8 kg yükte bir çay bardağı atıyorum deterjana ek olarak.
    En son metro marketten 4 lt(2x2lt) kosla oxi action kristal beyazı sıvıyı 14,50 tl ye almıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Felice Forte

quote:

Orijinalden alıntı: evetben

slm 24840 i dos modelini aldım ama yıkamasından cok memnun kalmadım (yada ben alışamadım ayarlara)

Bu tarz çamaşırlarınızı Beyazlar/Renkliler programında yıkayın daha uzun yıkama süresi oluyor bu programda ayrıca leke programınıda ekleyebilirsiniz tabi. Allergy Plus & Baby programında Beyazlar Renkiler programına göre yıkama süresi daha kısa bu yüzden Beyazlar Renkliler programını seçin üstelik bu program 70-80-90 derece gibi daha yüksek ısılara imkan veriyor.

Lekeleriniz için tavsiyem omo kullanmanız ve bununla birlikte Kosla oxi action kristal beyazlığı sıvıyı deterjana eklemeniz. Ben bu ikili ile tertemiz lekesiz temizlik sağlıyorum. Kosla oxi action kristal beyazı sıvıyı 8 kg yükte bir çay bardağı atıyorum deterjana ek olarak.
    En son metro marketten 4 lt(2x2lt) kosla oxi action kristal beyazı sıvıyı 14,50 tl ye almıştım.

deneyecem saol

• Makinem geldi nihayet.Ve ilk parti yıkamayı yapıyorum. Bu arada forumda daha önce konusu geçtimi hatırlamıyorum bu makinanın arka tarafı biraz çıkıntılı. YAni makine için benim gibi girintili bir yeriniz varsa makine biraz önde kalıyor haberiniz olsun.
    1) Ben ilk yıkamayı toz deterjan kullanarak yaptım. Deterjanı almasına rağmen makinede pek köpük göremedim.Deterjanı almadı mı acaba? İ dos özelliğini kapattım yumuşatıcı hafif ayarında. Doğru mu yapmışım ya da yanlış yaptığım birşeyler mi var.
    2) Makinaya çamaşır koyarken maksimum 8 kg.yazıyor ama ben denemek için ağzına kadar doldurmama rağmen ekrandaki çubuk çok çok başlarda bir yerdeydi. Ben emin olamadığım için çamaşırın bir kısmını çıkardım. Makineyi ilk günden zorlayıp bozmayalım diye. Bu çubuğu da anlamadım.
    3) Ses olarak çok sessiz gelmedi bana. Yani önceki makinama göre daha sessiz tabii. Bu çok problem değil ama diğer konularda bilgi verebilirmisiniz.

• Cevap yok mu?
  • Forum ne oldu size? Herkes makinasını aldı çekildi. Yeni alanlara yardımcı olmuyorsunuz:((
    Yukarıdaki sorularıma ilaveten yıkayıp deneyen beyazları nasıl yıkamamı tavsiye edersiniz. (Hem makine açısından hem de deterjan açısından)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

Makinem geldi nihayet.Ve ilk parti yıkamayı yapıyorum. Bu arada forumda daha önce konusu geçtimi hatırlamıyorum bu makinanın arka tarafı biraz çıkıntılı. YAni makine için benim gibi girintili bir yeriniz varsa makine biraz önde kalıyor haberiniz olsun.
    1) Ben ilk yıkamayı toz deterjan kullanarak yaptım. Deterjanı almasına rağmen makinede pek köpük göremedim.Deterjanı almadı mı acaba? İ dos özelliğini kapattım yumuşatıcı hafif ayarında. Doğru mu yapmışım ya da yanlış yaptığım birşeyler mi var.
    2) Makinaya çamaşır koyarken maksimum 8 kg.yazıyor ama ben denemek için ağzına kadar doldurmama rağmen ekrandaki çubuk çok çok başlarda bir yerdeydi. Ben emin olamadığım için çamaşırın bir kısmını çıkardım. Makineyi ilk günden zorlayıp bozmayalım diye. Bu çubuğu da anlamadım.
    3) Ses olarak çok sessiz gelmedi bana. Yani önceki makinama göre daha sessiz tabii. Bu çok problem değil ama diğer konularda bilgi verebilirmisiniz.

1) deterjan az gelmiş olabilir ama zaten çok köpürmemeli , köpürürse sonunda uyarı varır köpük tespit edildi diye. ( köpük oldukça otomatik ek su alarak durulama yapar buda su ve elektrik masrafı demek ) böyle bir uyarı görürseniz merak etmeyin yani detarjanlı kalmıyor çamaşırlar kendisi gidene kadar duruluyor, o uyarıyı yaparak bir dahaki seferlerde deterjan miktarını ayarlamanızı isitiyor.

ayrıca idos ışıgı yanmıyor ve çekmecede deterjan yoksa almiştir tabiki deterjanı :)

2) o göstergenin tam dogru çalışması için sanırım makine içi boşken çaliştirilacak ve sonra yükleme yapılacaktı.kitapçıkta yazıyor okuyup bulun. ben o göstergeye bakmıyorum hiç. merak etmeyin bozulmaz tambura sıgdıgı kadar koyabilirsiniz çamaşır. ( agır yorgan v.s hariç ) çok fazla, sıkışık koyarsanız çok temiz olmuyabilir çamaşırlar, orta kararı bulun.

3) su alma boşaltma hariç bana çok sessiz geliyor, bu birazda göreceli bir olay tabiki. ( eski makineye göre kıyas, oturulan odanın banyoya yakınlıga göre v.s fikirler degişebilir )

4) beyazları ben ön yıkamasız 60 derece ve toz deterjanda yıkıyorum. ek bir katkı maddesi koymuyorum kosla v.s gibi. bazen çok beklemiş, çok kirli çamaşır varsa dereceyi arttırıyorum 70 80 veya ön yıkama açıyorum.

• Ben dün battaniye yıkadım.I dos özelliğini kullanarak yıkamak istedim. Yünlüler programını seçtim. Deterjan kutusuna sıvı deterjanımı koydum. I dosu açmak istedim ama açılmadı. I dosu nasıl devreye sokmam gerekiyordu?
  • quote:

Ben dün battaniye yıkadım.I dos özelliğini kullanarak yıkamak istedim. Yünlüler programını seçtim. Deterjan kutusuna sıvı deterjanımı koydum. I dosu açmak istedim ama açılmadı. I dosu nasıl devreye sokmam gerekiyordu?

Merhaba ;

Battaniye yıkarken yünlüler programını sakın seçmeyin yünlüler programı 2 kg çamaşır için ve yıkama hareketleri çok az ve hassas. Battaniyelerinizi Alergy Plus&Baby programında yıkayın bu program 8 kg yıkama kapasiteli ve bir miktar daha fazla su ile yıkama ve durulama yapıyor.

I-Dos u açmak için istediğiniz programa gelin örneğin Alergy Plus&Baby daha sonra Eco Perfect ve Speed Perfect tuşları arasında kalan I-DOS tuşlarına basarak bunun biri yumuşatıcı için olan biri deterjan için olandır(çiçek gibi şekil olan yumuşatıcı) siz deterjan için açmak istediniz sanırım deterjan için olan I-DOS tuşuna basıp ekranın altındaki tuşlarla istediğiniz yoğunlukta deterjan çekimi için Hafif, Orta veya Güçlü yü seçin bu sayede I-Dos u açmış olursunuz.

Takıldığınız yer olursa buradan sorun yardımcı olmaya çalışırım güle güle kullanın makinenizi hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 5 Şubat 2013; 9:32:48 >

• Cevabınız için teşekkür ederim. Ben zaten sizin dediğiniz gibi yaptım ı dosu seçmek için. Yalnız benim dediğim yünlüler programına getirdim düğmeyi. Daha sonra ı dos (deterjan) düğmesine bastığımda bip sesi geldi sadece ve hafif orta vs.ekranı açılmadı. Yünlülerde bu ı dos çalışmıyor mu acaba onu bilmiyorum.
    Diğer sorumu size de sorayım o zaman. Beyazları nasıl yıkıyorsunuz.Ben ön yıkamayı çamaşır suyuyla yapmazsam rahat edemiyorum. Hijyenik olmamış gibi geliyor.Siz nasıl yapıyorsunuz.
  • quote:

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben zaten sizin dediğiniz gibi yaptım ı dosu seçmek için. Yalnız benim dediğim yünlüler programına getirdim düğmeyi. Daha sonra ı dos (deterjan) düğmesine bastığımda bip sesi geldi sadece ve hafif orta vs.ekranı açılmadı. Yünlülerde bu ı dos çalışmıyor mu acaba onu bilmiyorum.
    Diğer sorumu size de sorayım o zaman. Beyazları nasıl yıkıyorsunuz.Ben ön yıkamayı çamaşır suyuyla yapmazsam rahat edemiyorum. Hijyenik olmamış gibi geliyor.Siz nasıl yapıyorsunuz.

Siz deyince bende baktım yünlülerde yumuşatıcı I-Dos bölümü çalışıyor ama deterjan bölümü çalışmıyor tuşa basınca klik diye ses çkıyor izin vermiyor.

Ben beyazları uzun yıkamak için menüden domates lekesini seçiyorum 70 derecede 3:08 dakika gözüküyor yaklaşık 2 saatten uzun süre yıkamaya ayırıyor bu yüzden bu leke programı ile yıkama yapıyorum son 45-50 dakikada durulamaya geçiyor.
    Lekesiz temizlik için Omo kullanıyorum deterjana ek hem lekeleri daha iyi çıkarması hemde dahada beyazlatma için Kosla Oxi Action Kristal Beyazı sıvı kullanıyorum. 8 kg çamaşır için 150 ml deterjan + 1 çay bardağı Kosla Oxi Action Kristal Beyazı sıvı koyuyorum çamaşırlar tertemiz bembeyaz çıkıyor.
    Kosla Oxi Action Kristal Beyazı sıvıyı en son 4 lt (2x2lt) 13,90 tl ye aldım gerçekten Omo ile birlikte performansından memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 6 Şubat 2013; 17:07:30 >

• Omanun sıvı deterjanını mı yoksa toz deterjanını mı kullanıyorsunuz? Genelde sıvılardan kimse memnun değil.
  • quote:

Omanun sıvı deterjanını mı yoksa toz deterjanını mı kullanıyorsunuz? Genelde sıvılardan kimse memnun değil.

Omo toz deterjan kullanıyorum. Sıvı deterjanlardan bende memnun değilim toz deterjanlar kadar başarılı değiller.
  • Peki bu makineyi kullanan diğer arkadaşlar siz beyazları nasıl yıkıyorsunuz. Makinenin beyazlar-renkliler programı varken domates lekesini seçmek
    doğru olur mu bilemiyorum. Felice forte arkadaş yıkamış memnun ama bilemiyorum. Ben de deneyeceğim bunu tabii ama dediğim gibi doğru olur mu bilemiyorum.
  • quote:

Peki bu makineyi kullanan diğer arkadaşlar siz beyazları nasıl yıkıyorsunuz. Makinenin beyazlar-renkliler programı varken domates lekesini seçmek
    doğru olur mu bilemiyorum. Felice forte arkadaş yıkamış memnun ama bilemiyorum. Ben de deneyeceğim bunu tabii ama dediğim gibi doğru olur mu bilemiyorum.

Ben zaten Beyazlar/Renkliler programında yıkıyorum ek opsiyon olarak Domates Lekesini seçiyorum birde durulamalarda dahada fazla su ile durulama yapsın diye Sense Plus ı seçiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.