Şimdi Ara

Boşunadır, koşulmamalıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gereklerden bahsetmeyi sevmem ama ben şuna inanırım: İnsanın hayattayken aklından çıkarmaması ve üzerinde yoğunlaşması gereken sadece birkaç temel ve yalın fikir, söz öbeği, aforizma vardır. Ve bu bir veya birkaç fikir insanın genel tavrını belirler.

Kaprisli, aç ve nevrotik şekilde kitaplardan kitaplara, videolardan videolara, yazılardan yazılara koşturmak boşunadır.

Ekleme: Birkaç temel fikir derken, her insan bunu kendi belirlemelidir saçmalığından bahsetmiyorum. Eğer öyle olsa slogancı maymunlar olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 29 Ağustos 2019; 0:18:39 >

• Konuşmamak çok başka bir olay.Kötümserlikte susacaksın.Çünkü kötümserlik(eğer pratik kaygılar taşımıyorsa) kendini tatmin etmenin samimi olmayan yollarından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Konuşmamak çok başka bir olay.Kötümserlikte susacaksın.Çünkü kötümserlik(eğer pratik kaygılar taşımıyorsa) kendini tatmin etmenin samimi olmayan yollarından
    Kötümserlik değil ki bu. Ben gâyet mutluyum bi kere=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Kötümserlik değil ki bu. Ben gâyet mutluyum bi kere=)

Alıntıları Göster
    Genel olarak kötümserlik durumunda yapılması gerekeni söyledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Genel olarak kötümserlik durumunda yapılması gerekeni söyledim

Alıntıları Göster
    Katılıyorum
  • Hepimiz bilgiye aç bir şekilde kitaplardan kitaplara koşmalıyız.Bir kitaptan yorulunca diğer bir kitaba geçmeliyiz.Bilgelik hayattaki gereksiz bir takım olayları bırakıp gerçek hayatın bedenden ibaret olmadığını anladığınızda size ulaşır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangileridir hocam bu aforizmalar sizin için?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aforizma veya özdeyiş okuyarak veya bunları düstur edinerek yapılabilecek tek şey orada burada 'sözde bilgi' pazarlamaktan başka bir şey değildir. Bunu birkaç aforizmanın hayatı doğru yaşamak için yeterli olabileceği hakkındaki iddiana dayanarak söylüyorum. Tabi yalnızca bu değil, kısıtlı bir bilgi doğrultusunda doğru bir şekilde hayat pratiği edinilebileceği yolundaki tüm iddialara karşıyım. Bunun dışında haklı olduğun husus, evet gerçekten de bir obur gibi, her boş vakitte kitap okumanın -şayet yeni ve özgün yaratımlar sağlamıyorsa özneye- çok da iyi bir şey olmadığı yolundaki düşüncen. Eğer ki edinilen bilgi, kişinin felsefi-estetik yaratımını pratiksel manada teşvik etmiyorsa, daha önceki düşünür-yazarların halihazırda varolan fikirlerini tekrarlamaktan ibaret olan temsiliyetten başka bir şey olamaz.

Yani denilebilir ki, okumak ancak estetik-düşünsel yaratım pratiğine katkı sağlayacaksa ve okura yeni düşünsel problemlerin keşfedilmesi yolunda kazanımlar sağlayacaksa önemli bir edimdir. Herhangi bir filozofun eserlerini yalayıp yutmuş olmak ve bunu papağan gibi yalnızca tekrarlamak, bilgi yaratmak değil, halihazırda düşünülmüş ve yaratılmış olanı tekrarlamaktır. Bu sebepledir ki, yeni ve özgün bir probleme odaklanıp bu yolda daha önce hiç düşünülemeyeni düşünmeyi başarabilmek özgün düşünümün yapabileceği bir şeydir, kitapları yalayıp yutmanın değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 30 Ağustos 2019; 4:1:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Schwartzenius

Aforizma veya özdeyiş okuyarak veya bunları düstur edinerek yapılabilecek tek şey orada burada 'sözde bilgi' pazarlamaktan başka bir şey değildir. Bunu birkaç aforizmanın hayatı doğru yaşamak için yeterli olabileceği hakkındaki iddiana dayanarak söylüyorum. Tabi yalnızca bu değil, kısıtlı bir bilgi doğrultusunda doğru bir şekilde hayat pratiği edinilebileceği yolundaki tüm iddialara karşıyım. Bunun dışında haklı olduğun husus, evet gerçekten de bir obur gibi, her boş vakitte kitap okumanın -şayet yeni ve özgün yaratımlar sağlamıyorsa özneye- çok da iyi bir şey olmadığı yolundaki düşüncen. Eğer ki edinilen bilgi, kişinin felsefi-estetik yaratımını pratiksel manada teşvik etmiyorsa, daha önceki düşünür-yazarların halihazırda varolan fikirlerini tekrarlamaktan ibaret olan temsiliyetten başka bir şey olamaz.

Yani denilebilir ki, okumak ancak estetik-düşünsel yaratım pratiğine katkı sağlayacaksa ve okura yeni düşünsel problemlerin keşfedilmesi yolunda kazanımlar sağlayacaksa önemli bir edimdir. Herhangi bir filozofun eserlerini yalayıp yutmuş olmak ve bunu papağan gibi yalnızca tekrarlamak, bilgi yaratmak değil, halihazırda düşünülmüş ve yaratılmış olanı tekrarlamaktır. Bu sebepledir ki, yeni ve özgün bir probleme odaklanıp bu yolda daha önce hiç düşünülemeyeni düşünmeyi başarabilmek özgün düşünümün yapabileceği bir şeydir, kitapları yalayıp yutmanın değil.
    Aforizma okuyup ona göre tavır almayı kastetmedim. Muâmelat ve yaşam tavrı açısından içselleştirilen basit ve yalın birkaç genel tutum gâyet yeterli olabiliyor ondan bahsediyorum. Sürekli arayışı, çırpınmayı, beklentiyi kutsamaya gerek yok. Çünkü boşunadır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.