Şimdi Ara

BOUN'a ne oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

EE

BOUN(75)--440 BOUN(90)--1858

ODTÜ(200)--2260 ODTÜ(175)--1603

ENDÜSTRİ

BOUN(60)--739 BOUN(75)--2053

ODTÜ(85)--5150 ODTÜ(55)--2408

İTÜ(40)--3390 İTÜ(50)--3356

MAKİNE

BOUN(60)--1530 BOUN(75)--3771

ODTÜ(190)--6890 ODTÜ(120)--3659

İTÜ(205)--12.200 İTÜ(150)--7430

CENG

BOUN(75)--1220 BOUN(105)--1008

ODTÜ(105)--4390 ODTÜ(110)--945

İTÜ(45)--4580 İTÜ(105)--1348

MATEMATİK/MAT MÜH.

BOUN(30)--18.500 BOUN(60)--9025

ODTÜ(70)--52.000 ODTÜ(80)--17.018

İTÜ(55)--26.500 İTÜ(40)--4910

FİZİK/FİZİK MÜH.

BOUN(35)--33.200 BOUN(60)--12.201

ODTÜ(70)--84.500 ODTÜ(80)--15.660

İTÜ(40)--67.000 İTÜ(40)--18.127

Bu aşırı sıralama farkının erimesi uzun vadede okulun prestijine zarar verebilir mi?

Sıralamalar çok önemli değil belki ama sınava girecek yaşta olan insanlara göre direkt bu sıralamalar hangi üniversitenin daha iyi olduğunu gösterdiği için uzun vadede prestij kaybı olabileceğini düşünüyorum. Nitekim şu an sınav çağındaki insanlarda ODTÜ daha iyi okul diyenler belki de çoğunluğa geçmiş durumda. Eskiden ise büyük çoğunluk BOUN derdi muhtemelen. Bölüm kontenjanlarının artması da sıralama düşüşünde ana etmenlerden biri bu durum da büyük ihtimalle alınan eğitimi kötü etkiliyordur ve prestij kaybına yol açabilir.

• Odtü ee hak ettiği yere gelmiş diye yorumladım

Şaka bir yana yurt problemi + medyanın çok "boun bitiyor!!!!" haberi yapması + istanbul deprem gündemi (2023 yılında etkilemişti bayağı) + hayat pahaliligi (istanbul pahalı algısı) nedenler bence.

2014 yılından beri okul gerçekten kötüye gitti mi ya da odtü ileri gitti mi? Hiçbir fikrim yok. Hala pek çok aşırı iyi cvli hocası ve çok zahir öğrencileri var sadece onu biliyorum.

Bence bu durum uzun vadede bir etki yaratmaz. Devran belki yine boun lehine döner. Sadece benim kendi çapımda tek sevincim boun'un tek ve biricik olması yerine odtü bilkent koç gibi seçeneklerin de en tepedeki öğrencileri çekmesi. Rekabet iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülke için hayırlısı olmuş diye yorumladım.

• dövdüler

• balon patladı kısaca yakında türkiyenin en iyi üniversitesi olan itü de bunları geçecek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ebobekok. E kullanıcısına yanıt
    "Türkiye'nin en iyi üniversitesi olan İTÜ" 💀

İyi bir okul olduğunu inkar etmiyorum ancak sıralamaları hak ettiğinden çok daha fazla yükseldi
    Geçmek yerine düşüşe geçecek şahsi fikrimce

Dipnot: Boğaziçinin balon olduğu hakkında hemfikiriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB04B6B00 -- 23 Eylül 2024; 17:3:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tıpa olan talebe bağlı çoğunlukla. Birde bu 1 sene yurt olayları sıkıntı seneye düşer muhtemelen. Zaten düşsün kardeşim ilk 10k de 35 tane falan bölüm olmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WISDOM'a Ne Oldu?
    5 yıl önce açıldı
    GS HUKUK NE ABİ YA
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Totalde Boğaziçi'nin daha iyi olduğunu düşünsem de temsil ettiği Alman Ekolü ile mühendislik alanında en iyi üniversite olduğunu düşünüyorum. Birkaç eleştiri duydum okulla ilgili, onlar da hallolsa Türkiye'nin en iyisi olur cidden.

Tabii okulda okuduktan sonra fikrim çok değişir pozitif veya negatif, 5 sene sonra tekrar değerlendirmek istiyorum.

• Kompany K kullanıcısına yanıt
    İTÜ deki yurt olaylarına sıkıntı demek az kalır
    21 kişilik koğuş yapmışlar resmen az önce haberde gördüm ldoxpxpxpxpxlx
    instagram
    RED TV on Instagram: "İTÜ'de 21 kişiye çıkarılan yurt odaları sosyal medyada gündem oldu...#itü #yurt #sosyalmdeya #gündem"
    https://www.instagram.com/reel/DASw9BeC8bi/?igsh=bDhncjN1bnA2eGk1

Linki de şöyle bırakayım
    videonun etkisinden hala çıkamadım -_-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB04B6B00 -- 25 Eylül 2024; 0:59:24 >

• hasan mandaldan vadililere hoşgeldin sakasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AB236EA1 -- 25 Eylül 2024; 1:20:7 >
  • Bunu nasıl yürütürler bilmiyorum ama işin aslı şu. Bir yurt inşaat halinde az kalmıştı. Bir tanesi de tadilatta. Açıkta kalan öğrenciler için rektörlük konutunu bu hale getirmişler geçici olarak. Amacı açıkta öğrenci kalmaması diyorlar.

• Buna patladım ya  . Ama işin aslı tam bu değil 10 günlük falan bir durum bu. Asıl sorun yeni kayıt hiçbir erkek ve neredeyse hiçbir kıza yurt vermediler bu sene.

• Bounun gtü ile falan denk olması lazım bu puanlar fazla

• Dayı beni blokla ya

Hayir kardesim. Eger dusseydi bu yil duserdi yurdun insasi gelecek yila hazir olacak zaten bu yil deprem güçlendirmesi vardi. Bence siralamalar ya ayni kalır ya yukselir gibi kontenjan düşürüyorlar cunku odtu itude. Hatta yurt sıkıntısından bu yıl az bile yükselmiştir. Kim bilir.

• Hangi bolum

• Kontrol10 K kullanıcısına yanıt

Vadi 1 senede bitse bile zaten asla yeterli olmayan yurt birde şu an kötü yurt koşulları gündem olmaya başladı bence Boun'daki gibi puanları kötü etkiler. Bu sene yazanların haberi var mıydı ki vadi inşaata girecek yeni erkek öğrenci alınmayacak birde bu vadililer kız yurduna konulacağı için yeni kız öğrenci de alınmayacak.

Tabi kontenjanlar düşerse ve millet Ankara sevdasından vazgeçip eskisi gibi İstanbul yazarsa işler değişir.

Haberlerinin olması lazim yt de gormustum itu ogrencileri ozellikle yurtta kalanlar söylüyorlardı bunu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.