Şimdi Ara

BOUN DİLBİLİM vs GSU FDE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, 2251 sıralama yaptım ve geçen sene 2325 ile kapatan boun ide'yi istiyorum. fakat gelmemesi ihtimaline karşı b planı olarak dilbilim ya da gsü fransız dili ve edebiyatı yazabilirim. ama kafamda çok fazla soru işareti var, dilbilimde okuyan veya mezun olmuş ya da tanıdığı olan birileri varsa bana ulaşabilir mi? boun'un diğer dil bölümlerinde okuyup dilbilimle ilgili yeterli bilgiye sahip biri de olabilir. şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peyko -- 26 Temmuz 2019; 0:21:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bölüm yeni kurulmuş 2014'te ve erasmus antlaşmaları yok diye biliyorum şu anlık.

Bölümün ingilizce ile alakası yok yani ingiliz dili ve edebiyatı-çeviribilim gibi değil dilden alması sizi yanıltmasın nasıl ki tarih bölümü ingilizce eğitim veriyor dilbilim de öyle ama ingilizce odaklı değil...

bölüm mezunları nerede çalışır bilemiyorum ama akademisyen olabilirler sanırım ancak öğretmen olma şansları yok ide gibi.

bir de her boun mezunu gibi özel sektörde iş bulma olasılığı olacaktır diye düşünüyorum .
  • dücimanuel D kullanıcısına yanıt
    aslında akademisyen olmayı istiyorum ben zaten ama dilbilim'i sevmediğim sürece dilbilim alanında uzmanlaşmaktan da zevk almam diye düşünüyorum, sırf boun olduğu için yazıp sonra üzülmekten korkuyorum açıkçası. onun yerine gsü fransız dil edb de yazabilirim aynı zamanda ispanyol dili ve edebiyatı da öğretiyorlarmış.
    peki sizce idenin gelme ihtimali nedir bana?

• peyko P kullanıcısına yanıt
    yüksek ihtimalle gelir hocam önde çok fazla sayısalcı vardır.

boun'da da 2. dil imkanınız olacaktır çok fazla seçmeli ders var ayrıca 10 civarı dil imkanı var hepsinin de advance seviyeye kadar dersleri var ( advance'ten sonra çeviri dersleri dahi var ) ispanyolca için Galatasaray yazma eğer fransızca seviyorsan yaz .
  • up

• Yazilir. Yanlis hatirlamiyorsam isletim sistemlerini bir ulke icin yerellestiren meslek grubu genelde dilbilimciler. (Bkz: Microsoft Turkcesi) Aciktan yazilima yonelirseniz neden iyi bir secenek olmasin?

• quote:

Orijinalden alıntı: gesamtkunstwerk

Yazilir. Yanlis hatirlamiyorsam isletim sistemlerini bir ulke icin yerellestiren meslek grubu genelde dilbilimciler. (Bkz: Microsoft Turkcesi) Aciktan yazilima yonelirseniz neden iyi bir secenek olmasin?
    evet aslında bunu da düşünüyorum, dilbilim sonrası cognitive science yükseği vs. de yapabilirim. gsü hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    GSU'yu bosverin. Bogazici ftw.

• gesamtkunstwerk kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevaplarınız için. ilk sıraya ide yazacağım yukarıda da bahsettiğim gibi, ide'nin gelme ihtimali nedir sizce?

Bence gelme ihtimali yuksek. ide olmasa bile bu siralamayla Bogazici'nde oldugunuzu varsayabilirsiniz artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gesamtkunstwerk -- 25 Temmuz 2019; 16:32:0 >
  • up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.