Şimdi Ara

BOUN - Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bölümü araştırıyorum da yıllardır tavan sıralaması ilk 10daymış dikkatimi çekti birinci ve ikincilerin bu bölümü tercih etmesinin sebebi nedir?

Ve sizin buradaki bölüm hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Bilkent işletme veya iktisata tercih edilebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01septik -- 6 Temmuz 2014; 19:18:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilkent işletme iktisat nedir olm 100kdan 200kdan adamla okucam diyorsan git, ben sırf o seçenek yüzünden boün sosyoloji gidiyorum bu sene

boğaziçinin her bölümünün tavan sırası genelde ilk yüzde oluyor, çok anormal bir durum değil zaten. ayrıca boün politika dışişlerine en çok öğrenci veren bölümdür.yani diplomat olma şansınızın en yüksek olduğu bölüm oluyor. onun dışında yurtdışı olanağı çok fazla, ek olarak da yöneticilik falan da yapabilir kişi mezun olursa.

Yani iş skalası çok geniş, o yüzden çok tercih ediliyordur.
  • GangsterParty kullanıcısına yanıt
    Boun iktisatın altına bilkent işletme iktisatı yazmayı düşünüyordum ama bilkentin eksilerinden ziyade araştırdıkça boğaziçi çekmeye başladı kendini. Büyük ihtimal bunu sıkıştırıcam araya. Devlette çalışmayı düşünmüyorum da akademik kariyere alternatif olarak özel sektörde neler yapılabilir onu merak ediyorum

• 01septik kullanıcısına yanıt
    Valla ben son 3-4 gündür 20 den fazla bogazici mezunuyla-okuyanıyla konuştum.hepsi bogazicinde iş imkanlarını tamamen kişinin kendi çabalarıyla yarattığını söylüyor. yani boün işletme mezunu direk ceo olmuyor ya da politika mezunu direk diplomat olmuyor. ama okuldaki seçmeli dersleri kafana göre seçebilmen, stajlarda üni'nin ismi, çok iyi yabancı dil öğrenmen falan işe alınırken senin ismine artı kazandırıyor. politikada işletmeyle çift anadal olanağı var. bence illa işletme diyorsan bu fikri de göz önünden kaçırma.politika işletme çift anadal yapan bir kişi tanıyorum boğaziçinde, istersen pmden mail adresini verebilirim
  • GangsterParty kullanıcısına yanıt
    Çok iyi olur dostum

• Selam. Puanın yetiyorsa politika yerine işletme iktisat yaz derim. İş olanağına gelirsek gansterparty adlı arkadaşın dediği gibi çok geniş bir yelpazen var ondan dolayı senin kendini geliştirmen, sosyal ve kültürel olarak bir yön çizmen lazım. İşletme ve iktisat için biraz daha imkan karşına çıkıyor gerçi.

Boğaziçili hocaların da dediği gibi boğaziçi iibf senin kendinin içindeki görmene yardımcı olur. Yani sinemacı, şarkıcı falan olarak çıkabilirsin burdan çünkü sana direk SEN HUKUKÇU OLACAN SEN CEO OLACAN gibi bir dayatmayla gelmiyor boğaziçi. Her şey senin kendini ne alanda geliştirdigine baglı, yani boğaziçi iibf girdikten sonra yan gelip yatma bölümü değil, kendine bir şey katman gereken bir bölüm. Meslek adına boğaziçi iktisat işletme düşün derim, daha sosyal bilimci olcaksan para ön planda değilse politika seç derim ama politika mezunu olup da süper yerlere gelebilirsin dedigim gibi her şey sana bağlı.

Bu arada boğaziçi politikanın dışişlerinde kotası vardır, max 20 kişi alıyor nedenini bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.