Şimdi Ara

Box mu Kickbox mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dh foruma yeni katildim . yazmiş olduğum iki spordan birine haftaya başlamak istiyorum. Dövüş sporlari ile ilgilenen arkadaşlar izlenimlerini yazarsa sevinirim .tabi ki kavga son çare ama üzerimdeki hantalliği atmak istiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• en asil dövüş sanatı bokstur kesinlikle yani doğru dürüst öğrendiğin zaman patır patır indirirsin internette de birsürü video var zaten ama sokakta tekme falanda çok atılıyor esnek bi yapıya sahipsen kick boks ta olabilir özellikle birden çok kişi gelirse karşına şansın artar videoları izleyip kendin karar ver derim sevmen çok önemli
  • yavuzFK Y kullanıcısına yanıt
    İlk önce ilgileniğin için teşekkürler..Boks'a biraz daha yatkin gibiyim ancak burun kirilma gibi bir risk var mıdir?

• Up

• Repect dostum hangisine yatkınsan ve hangisini daha çok seviyorsan onu yapmalısın.İki spor dalıylada kendini gayet rahat korursun.Kickboks da tekme olduğu için biraz daha sıkmayacak bir spor.Ama eğer boksu seviyor ve yapmak istiyorsan onu yapmalısın.Unutma bu dövüş sanatını sen yapıcaksın başkası değil.Başarılar dilerim şimdiden :)
  • wingtsunn W kullanıcısına yanıt
    Olgun tavrınız ve açıklıyıcı olduğunuzdan dolayı teşşekkürler hocam .İki sporda gerçekten insanı fiziksel açıdan geliştirebilecek sporlar. Hocam izniniz olursa bir soru sormak istiyorum. İzlediğim videolara göre kickbox'ta çoğunlukla kaval kemiği vuruşları mecvut.Kaval kemiğimizi kırmak olası mı yoksa kaval kemiği ile ayrı dayanıklılık antremn,uygulama vs var mı? Şimdiden teşşekkür ederim .

• Dostum kaval kemiğinin kırılması için kendi kavalının rakibin dizine gelmesi lazım.Maçlarda felan diz çıkarmak yasak diye biliyorum.Zaten antremanlardada kaval kırılmaz.Ama güçlendirmek için lapa antremanı,zıplama antremanı,kum torbasına tekme atarak kavalları güçlendirebilirsin.Zaten bir süre sonra kavallar o kadar sertleşiyor ki sokaktaki birini indirmeye bir low kick yetebiliyor :) Umarım yardımcı olmuşumdur başka sorun olabilirse sorabilirsin.Şimdiden başarılar dilerim. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boks mu Body mi?????
    15 yıl önce açıldı
    Judo mu Güreş mi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam ilk önce teşekkürler. Kusura bakmayin yanlislikla - verdim ama düzelttim sanırsam . Kickbox'a başlamaya karar verdim.peki burun kırılması hakkında neler söyleyebilirsiniz? Teşekkürler simdiden. ☺

• Valla kickboks'a ne kadar gideceğinede bağlı birazda.Eğer 5-6 ay gideceksen hocaya söyleyip sparring yapmayabilirsin.Böylece burnunun kırılma ihtimali düşer.Ama eğer sparring ile yaparsan antremanlarda öğrendiklerini sokakta daha kolay uygularsın. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Emeksiz yemek olmaz hocam. çok sağolun.haftaya başlıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi repectmysword -- 27 Mayıs 2015; 21:10:51 >
  • Başarılar dilerim şimdiden.Dediğin gibi ne kadar acı çekersen o kadar güçlenirsin :)
  • Boks daha çok işe yarar sokakta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kick boksör hiçbir zaman ne bir boksör gibi yumruk atabilir, ne bir tekvandocu gibi tekme atabilir. Yarım yamalak bir adam olup çıkarsın.

Tabii ki çok iyi dövüşen kick boksörler var ama ben her şeyin eşit olduğu bir durumdan bahsediyorum. 6 ay boks+tekvando yapmış bir adam 12 ay kick boks yapmış bir adamı 10 maçın 8'inde indirir.
  • İlk önce yardımcı olduğuz için hepinize teşşekkür ederim..boksa'a başlıyorum inşallah bu hafta.cok sağolun.

• Şimdi ikisine de çok hakim olmamakla beraber kişisel yorumumu söyleyeyim. Bence boks dene kardeşim ben 4-5 ay kadar boks yaptım ve çok kısa bir süre olmasına rağmen başlangıç halime göre çok farklıydım. Peki neden boks dedim ? Boksta tamamen yumruklarına konsantresin rakibin gardını yumruğunla düşüreceksin ya da en ufak boşluğunu arayacaksın. Kick boxta tekme gibi bir avantaj var bunu kullanıyorlar sıkıştıkça kick boks da muhakkak faydalı olur ama boks apayrı bişey bana göre. Emin ol iyi öğrenip tecrübelenirsen boks sporunda. Sokaktan geçen kendini bilmez 4 serserinin çok rahat icabına bakarsın

• JonSnow7 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşşekür ediyorum hocam..Dikkate alacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.