Şimdi Ara

boy ve kiloya uyumlu başlangıç motor seçimi için tavsiye istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
20.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Küçük çocuk iken arada kaçamak yaparak motora (mobilet vardı bir tek o zamanlar ortalıkta :) ) günlere özendim (yada özledim) ve motor almaya karar verdim.
    Hacimli bir alet arıyorum. Motoru değil kastettiğim; 125 - 150 yada maks 250 başlangıç yeterli. Ama gövdesi iri kalıplı olması lazım.
    Benim altımda bisiklet yada oyuncak gibi durmaması açısından.
    185 boy ve 120 kg bir adam için kalıplı bir başlangıç motoru ne önerirsiniz?
    YBR125 baktım geçen hafta. iraz ufak kaldı altımda. Gerçi o cc deki bütün kasalar o civarda sanırım.
    burgman400 düşündüm bir an için başta ama direk vitesli ile başlayıp alışmak doğru gibi geldi.
    Yada ben hiç uğraşmayıp v-storm 600 gibi birşey mi baksam ikinci el..
    Bilemedim bilenlere sorayım dedim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boy ve Kiloya Göre Motosiklet Seçimi

İdeal bir motosiklet seçimi yapmak, boy ve kilon gibi fiziksel özelliklerin dikkate alınmasını gerektirir. Uygun olmayan bir motosiklet, sürüş deneyimini olumsuz etkileyerek konfor ve güvenliği tehlikeye atabilir.

Boya Göre Motor Seçimi

Boyun, motosiklet seçiminde en önemli faktörlerden biridir. Çok uzun veya kısa bir motosiklet, sürüş sırasında rahatsızlığa ve yorgunluğa neden olabilir. İdeal motosiklet, ayağının yere düz bir şekilde basabileceği ve gidona rahatça ulaşabileceği bir boyda olmalıdır.

• Kısa boylu kişiler, daha düşük sele yüksekliğine ve daha kısa gidonlara sahip motosikletleri tercih etmelidirler.
    • Uzun boylu kişiler, daha yüksek sele yüksekliğine ve daha uzun gidonlara sahip motosikletleri tercih etmelidirler.

Kiloya Göre Motor Seçimi

Kilon da motosiklet seçerken dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Aşırı kilolu olmak, motosikletin dengesi ve yol tutuşu üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

• Ağır kişiler, daha güçlü motorlara ve daha sağlam şasilere sahip motosikletleri tercih etmelidirler.
    • Hafif kişiler, daha az güçlü motorlara ve daha hafif şasilere sahip motosikletleri tercih edebilirler.

Diğer Önemli Faktörler

Boy ve kilonun yanı sıra,???????? faktörleri de dikkate almalısın:

• Sürüş deneyimi
    • Kullanım amacı
    • Bütçe

İdeal motosikletini seçmek için, bu faktörleri dikkatlice göz önünde bulundurmalı ve farklı motosikletleri test etmeye zaman ayırmalısın. Doğru motosikleti seçmek, keyifli ve güvenli bir sürüş deneyimi için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende hemen hemen aynı dertten muzdaribim. Boy biraz ortalamanın üzerinde, öyle her motora binemiyoruz.. Mesela CBR125 kullananamak hep içimde ukte olarak kaldı..

Tavsiyelerim; Honda CBF150, Kymco CK125, Kymco Agility City 125, SYM HD200, Kymco People S200, Hyosung (ST-Kanuni) GT250-GT250R, Hyosung RX 125sm..

Bu makinalardan pekçoğunu kullandım. Altımda çokta sırıtmadılar. Sizdede sıkıntı çıkarmazlar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuta

Selam DH ailesi,
    Küçük çocuk iken arada kaçamak yaparak motora (mobilet vardı bir tek o zamanlar ortalıkta :) ) günlere özendim (yada özledim) ve motor almaya karar verdim.
    Hacimli bir alet arıyorum. Motoru değil kastettiğim; 125 - 150 yada maks 250 başlangıç yeterli. Ama gövdesi iri kalıplı olması lazım.
    YBR125 baktım geçen hafta. iraz ufak kaldı altımda. Gerçi o cc deki bütün kasalar o civarda sanırım.
    burgman400 düşündüm bir an için başta ama direk vitesli ile başlayıp alışmak doğru gibi geldi.

6 yıldır motor kullanan biri olarak hemen hemen her tarz motoru kullandım. ilk önce hangi tarz motor kullanmak istediğin önemli. ben her zaman enduro dan yanayım. şu anda da imzamda da görebilirsin 2008 medol bir vstrom dl 650 var.

bu iş bir de bütçeyle alakalı tabi..

bence en önemli ve olmazsa olmazı ilk önce korumalı kıyafetlerinizi mutlaka alın ve ondan sonra da mutlaka motosiklet kullanmak için eğitim alın.
    istanbul da iseniz işiniz kolay honda nın motosiklet okulu var yeni başlayanlar için ideal. ya da artmotoakademi yazın netde araştırın onların eğitimleri var. enduro motosikler klubü (emok) eğitimleri var, (omm) one more mile riders eğitimleri var.
    mutlaka ama mutlaka eğitim alın.

ondan sonra motosiklet seçmek kolay. 250 lik bir honda cbf 250 twister da olabilir, 650 lik bir bmw f650 de. ama ilk motosikletiniz biraz hafif olsun. benim ilk motosikletim yamaha dragstar 250 idi.

• tavsiyem enduro ve naked ürünler....tabi cruiser düşünmüyorsa...

bence alıcağın sınıfı belirlemelisin !

Scooter mı Motosiklet mi ?
  • kymco people s200 senin işini görür.
  • 89 dan beri motor üzerindeyim,şöyle söyleyeyim boy o kadar uzun degil ama kg biraz iyi.en az 250 cc motor lazım size.burda önemli olan hangi tarz motor ve fiyat aralıgı.çünkü çeşit bol maşallah ne isterseniz mevcut ülkemizde ve hep ithall bunu da göz önünde bulundurun motor alırken parça bulunurlıgı çok önemli ve servis agı tabiki.size önerim suziki gs 500-kawasaki er-5--hyosung gt 250 modele göre fiyat degişmekle beraber ortalama 4.000 ile 6.000 TL arası fiyatları.yakıtlarıda birbirine yakın 100 km de4 ile 5,5 lt yakıyorlar.
  • Hocam Scooter motorlarla başlayabilirsin hiç degilse direksiyon hakimiyeti vb şeylerde tecrübe kazanmış olursun.Emeklemeden koşmaya çalışma..eğer Vitesliyle başlamak istersen Kanuninin Chopperlarını tavsiye ederim.F/P bakımından uygun..Bu motorla hem deneyim kazanırsın.Hemde düştügün yerde kaldırırıp tekrar yola devam edersin sapasaglam motor maşşallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.80 Boy İçin En İdeal Kilo ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sym joydide 200
  • mondial vulture uygunmudur ilk motor için?
  • Aynı şekilde ben de boydan müzdaribim, cruiser tarzı motorlar çok hoşuma gidiyor küçüklüğümden beri boy 190-192 arası ne önerirsiniz başlangıç için ?
  • quote:

Selam DH ailesi,

Kilo biraz fazlaymış bi 250 cc lik alın bence siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavukjack -- 4 Temmuz 2012; 17:37:11 >

• 125 cc lik bi motor kesmez seni suzuki gs 500 öneririn hem zevkini alırsın hem motor yarı naked yarı süper sport çok hoş bir motor sanada gider o makine ha para sıkıntı diyorsan 250 cc hyosung gtr öneririm
    resimdeki adam senin boy ve kilo ölçülerine biraz yakın sanırım karar vermende yardımcı olur :)

boy ve kiloya uyumlu başlangıç motor seçimi için tavsiye istiyorum
  • Ben senin gibi ariyordum arkadasim, ikinci el motordan uzak durdum biraz. Ilk makinayi ikinci el almanin cok guzel yanlari da var tabi ama ben sifirin artilarini daha cekici buldum.
    Ilk motor olarak alinabilecek 4 tane guzel makina var bence.
    11000 liraya KTM DUKE 200 dusunebilirsin sifir olarak. Naked tarzda makina hafif, yana yatirma gib durumlarda kirilacak cok pahali bir yeri yok ve kaliteli. 25 beygir civarinda torku yerinde.
    Pesin 9000e SYM Wolf 250 birakiyorlar diye biliyorum. O makina biraz daha agirdir ama diger degerleri KTM'ye benzer. Gostergeler biraz daha zayiftir. Ben ustune oturdugumda bana normal geldi ama.
    Birde klasik ninja 250r var bu motoru insanlar cok seviyor gercekten. Pozisyon olarak racing gibi. Ama asil racingler kadar bel agriticak bir durum da yok. Senin boyunda kilonda biraz zor olabilir ama racing istiyorsan mutlaka bir ustune bin derim.
    Sona Honda CBR250 koyuyorum. Bu motor bence siraladiklarim arasinda en az dikkat ceken makina. Gercekten kucuk geliyor goze, derli toplu. Ulkede Honda tutulan bir marka bakimi parcasi ucuzdur diye bir gorus var, ikinci eli tutar, performansi ninja kadar olmasada KTM ile ayni ayarda, hatta KTM'yi en yuksek hizda gecer. Bununla ilgili youtubeda hintli kardeslerimizin bir calismasi vardi, yoksa ben bizzat hic denemedim.

Bende 184cm 0.102 ton bir insan olarak baslangic motoru aramalarim sonucunda bu bilgilere ulastim. Ben KTM almaya karar verdim, ankaradaki dukkanda ayna filan da vardi cok abes durmuyorum. Tabi kismet olursa ben naked tarzdan gitmeye hevesliyim, ayrica enduro hevesimde var. Nedense racing makinalar beni cok cekmiyor. Cekseydi dusunmeden Ninja alirdim ama. Hyosung'a mali gucun yetiyorsa hic bakma derim. Oturus pozisyonu agirligi filan hep buyuk makina gibi ama gaz acinca performans yok. Simdi bundan sonra buyuk makina istersin alistirma olur diyenlere kulak asma. O tarz yatik oturus pozisyonu hiz yapmak icin var, hizli gidemeyecegin ortadayken bosuna rahatsiz gitmenin bir anlami yok diyorum. Bu hacimde bu guclerde makinalar benim gibi kilosu olan insanlar icin ozellikle hafif olmali diye dusunuyorum. Boylece daha fazla zevk aliriz.

Mutlaka motorlari tek tek gorup ustune cikmani tavsiye ederim. Internetten bakmak yorum okumak gercekten bir yere kadar. Umarim sevecegin bir motor bulursun!

• selamlar,
    ben konuyu ilk açtığımdan beri zaman geçti tabi..
    ben o arada ikinci el sym 250 maxi scooter aldım. acemiliği ve öğrenme kısmını keyifle yaşadım. bir yılı biraz geçti makinayı sattım.
    gayet keyifli güzel idi. bi ceket bi kask ile heryere gidebilmek güzeldi. günlük kıyafet ile kullanması kolay idi. lakin benim esasen hafta sonları kır bayır stabilize yol yada toz toprak gezmekten hoşlandığım çıktı ortaya. e bi scooter ile köy yollarının patikaya dönüştüğü yerlerde inip yenında yürüyerek bi yerlere gitmek gereken yerler de olmaya başladı.
    farkettim ki ben gezmeyi doğaya dalmayı biyere tırmanıp manzara seyretmeyi seviyormuşum.
    bu durumda scooter ı daha da hırpalamaya gerek yoktu. ama günlük sakin binmek için çok mantıklı bir alet. ilerde belki elimin altında sürekli olsun diye tekrar scooter alabilirim.
    ama şu anda ya endru yada cros bana daha mantıklı gözüküyor. cros sorduğum kişiler (ki onlar cidden cros yapıyorlar) ktm öneriyorlar ki güzel alet gerçekten ktm cros motorlar. ama ben ordan burdan hoplayıp zıplamaya niyetli değilim. (e kilodan bahsetmişim zaten). arazide gidebilmek istediğim. daha endru - cros arası bir cihaz bakınıyorum şimdi. endru touring düşünmemeye yönlendirdiler arkadaşlar genelde. yamaha yada ktm nin bu çizgide güzel makinaları mevcut.
    ikinci elleri de 10-14 arası değişiyor.
    gerçi sym ile bakkala dahi gidebilme özgürlüğü olamayacak. bu tip aletler ile adam gibi korumlaı ful kıyafet giymek lazım. bi ceket bi kask kurtarmaz.

bu paralelde öneriler almaya da sevinirim.

• pragmatic yazini 2013 yilinda okudum benim arastirmalarimada cok yardimci oldu cok guzel detayli anlatmissin tebrik ederim:)
    motor almak isteyen diger arkadas sende son mesajinda cok guzel anlatmissin bende ayni senin gibiyim dag bayir seviyorum ayrica boynumda ufak bir sorun var egilince aciyor o yuzden racing tarzlarini direk eledim once ufakla baslamak lazim olduguna karar verdim ve turuncu olmasina ragmen begendigim ktm duke 200 u almaya karar verdim. sonrada ilerde ikinci motor olarak aklimda honda nc700x var 500x hala turkiyeye gelmemisse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechMuhendis -- 23 Mart 2013; 13:02:23 >
  • Yaw en iyisini ben yaptım galiba .boy 1.60 scooter kymco en rahat oh mis 😇😇😇

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://www.harley-davidson.com/en_US/Motorcycles/street-500.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.