Şimdi Ara

Böyle bi ürün olsa alır mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sese duyarlı bir led devresi var elimde bunu fikirleriniz doğrultusunda geliştirip satmak istiyorum.Her türlü müzikte uyum sağlıyor tabi birazda şarkıya bağlı olarak.Çünkü ülkemizde bunu seven kişi çok ve ortada tam anlamı ile ulaşılabilir bi ürün yok gözlemlediğim kadarıyla.Devre 12 v ile çalışıyor ve bir mikrofon yardımı ile sesi algılıyor.Sizce bu devreyi geliştirirken neler yapmalıyım işte beklentileriniz vs nelerdir ?
    Fiyat olarak kaç lira olmalı mesela ?
    Bu devreye neler eklesem güzel olur ?
    Fikirleriniz benim için altın değerinde arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

• çok iyi olmuş hocam. satarsan alırım ben. kaç kadeh kırıldı da güzeldi. mco müslüm baba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisRevolution

çok iyi olmuş hocam. satarsan alırım ben. kaç kadeh kırıldı da güzeldi. mco müslüm baba.

Teşekkür ederim.Remix açınca club oluyor oda slow açınca pavyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

quote:

çok iyi olmuş hocam. satarsan alırım ben. kaç kadeh kırıldı da güzeldi. mco müslüm baba.

güzel yine hocam bir sıkıntı yok :D
    peki şekli avatarınızdaki gibi mi olacak yoksa değiştirmeyi düşünüyor musunuz şeklini?
  • Şekli satmayacağım ben bir kutu içine sistemimi yapıp satacağım alan kişi istediği yerdeki lede bağlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9411D68E

quote:

quote:

güzel yine hocam bir sıkıntı yok :D
    peki şekli avatarınızdaki gibi mi olacak yoksa değiştirmeyi düşünüyor musunuz şeklini?

Alıntıları Göster
    renkleri ses tonuna (ya da notaya) göre değişebilecek şekilde yaparsan,
    fiyatı yüksek tutmazsan,
    tanıtım videosuna şu koyduğun şarkılardan koymazsan :D,
    kickstarterda paylaşırsan alır yürürsün.
    yani geliştir biraz.

bu dediklerimi yaparsan teknoloji haber sitelerine de at kickstarter'da Türk projesi başlıklı haber yayınlasınlar. rica edersen kırmazlar. webtekno falan olabilir. bu haliyle tutmaz. renkle falan oyna ;)

ha bir de nasıl yaparsın bilmiyorum ama ledleri şekli değiştirilebilir hale getirirsen daha iyi olur. kıvrılabilen ledler yani.

nota şeklin de de bir örneğini yapar satarsın.

hatta tanıtım trailer'ına 7 tane bu ledlerden ekle " do re mi fa sol la si " piyano dan bir parça çal. her nota farklı renkte olmalı.

geniş bir yelpazeye satarsın.

bu haliyle hoş ama yurtdışına vs de satmak ve para kazanmak istiyorsan tutmaz bence.

son olarak: aynısından yapan vardır. hatta yok mu zaten böyle sistemler.

• Al1mert A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle uzun yorumunuz için teşekkür ederim.
    Hocam zaten hali hazırda var fakat ülkemizdeki fiyatları baya bi uçuk ve çok ciddi ürünler benim ulaşmak istediğim kitle daha düşük bütçe ile bu sisteme ulaşmak isteyen kitle.Teşekkürler tekrardan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaş Bu kadar da Çalınmaz
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam zaten hali hazırda var fakat ülkemizdeki fiyatları baya bi uçuk ve çok ciddi ürünler benim ulaşmak istediğim kitle daha düşük bütçe ile bu sisteme ulaşmak isteyen kitle.Teşekkürler tekrardan.

maliyeti ne bu arada?

ben bir öğrenci olarak 20-50 arası verirdim. fiyatları nedir bilmiyorum tabi. alacak olsam ilk dx gibi yerlerdeki fiyatlarına bakardım sanırım.
  • hocam bu çok önceden yapıldı
    mikrofon yerine tip31 transistör kullanarak yapmıştım devreyi. led sayısına görede pil bağlıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al1mert

quote:

maliyeti ne bu arada?

ben bir öğrenci olarak 20-50 arası verirdim. fiyatları nedir bilmiyorum tabi. alacak olsam ilk dx gibi yerlerdeki fiyatlarına bakardım sanırım.

Bende o aralığı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six_Strings

hocam bu çok önceden yapıldı
    mikrofon yerine tip31 transistör kullanarak yapmıştım devreyi. led sayısına görede pil bağlıyordum

tip 31 ile jak kullanmak zorundasınız buda jak girişinde illaki çoklayıcı vs kullanmanızı istiyor ayrıca tv vs de kullanamıyorsunuz tip 31 i . Yanlışsam düzeltin.
  • quote:

quote:

tip 31 ile jak kullanmak zorundasınız buda jak girişinde illaki çoklayıcı vs kullanmanızı istiyor ayrıca tv vs de kullanamıyorsunuz tip 31 i . Yanlışsam düzeltin.

dediğiniz doğrudur. mikrofon olayı farklı bi hava katar. ama şöyle bi durum var dışardan gelen farklı sesler de araya karışabilir. geliştirirsen 10 numara olur
  • quote:

quote:

quote:

dediğiniz doğrudur. mikrofon olayı farklı bi hava katar. ama şöyle bi durum var dışardan gelen farklı sesler de araya karışabilir. geliştirirsen 10 numara olur

Alıntıları Göster
    Güncel fikirlere açığız.

• quote:

Güncel fikirlere açığız.

Alıntıları Göster
    Güncel.
  • Kimse anlamamis ledi kivirin falan diyor periyodik olarak rengi degisen ledler var onlarla guzel is cikarabilir. Bence devreyi satarken isteyene metre ile yaninda ledde sat hemde baglantisini sen yaparsin. Sanzelize cafede is yapacak seyler bunlar tip31 li tasarimda jack sorun oluyor dediginiz gibi bilgisayar ts nerdr adam nereye yapmak istiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında renkli led olayına girmek istiyoruz ve dediğiniz gibi ledini adaptörünü falanda bizmi versek diye düşündük ama o zaman leddi adaptördü derken fiyat uçup gidicek.Tabi ben uğraşmak istemiyorum şu kadar ledle bana prize takıp çalıştırcağım,hazır bir şekilde gönder diyen olur onu da yaparız.Zaten bizim amacımız istenilene göre ürün üretmek.Renkli ledlerde ise olay hem biraz karışık hemde maliyetli.Rgb ledler normal ledlerin 3 katı akım çekiyor ve amfi mantığıyla pahalı güç transistörleri kullanmamız gerekiyor.Olurda burdan bir miktar para geçer elime ilk yapıcağım şey zaten dediğiniz gibi renkli ledler üzerinde çalışmak olucak.Bu tutarsa eğer ben zaten farklı türlerinide çıkarmak isterim.Arabalar için,renkli ledler,asma tavanlar için,mikrofonlu,mikrofonsuz geliştiririz yani.

• Klasik vumetre devresi bu. Rgb led ekleyerek daha güzel bir görüntü yapabilirsin. Fiyat hakkında bir şey diyemeyeceğim çünkü güç kaynağını sen mi vereceksin ? Malzemeyi ne kadara mal ettin el emeğini de ekledikten sonra makul bir fiyat çıkması lazım yoksa pahalı olduğu için çoğu kişi almaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Kimse anlamamis ledi kivirin falan diyor periyodik olarak rengi degisen ledler var onlarla guzel is cikarabilir. Bence devreyi satarken isteyene metre ile yaninda ledde sat hemde baglantisini sen yaparsin. Sanzelize cafede is yapacak seyler bunlar tip31 li tasarimda jack sorun oluyor dediginiz gibi bilgisayar ts nerdr adam nereye yapmak istiyor.

hiç mi görmedin kıvrılabilen led?
  • Al1mert A kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sen olayi anlamadin. Arkadas ledi satmiyor devreyi sstiyor ledi kivirmak alicinin isi

• quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Yok hocam sen olayi anlamadin. Arkadas ledi satmiyor devreyi sstiyor ledi kivirmak alicinin isi

Tüm sistemi satmıyor mu? bence ilgisi olmayan kimse almaz uğraşmaz bağlamaya led falan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.