Şöyle bir senaryoya sahibim, bunun için en iyi çözüm sizce nedir?
Bir şirkette 5 adet pc ve 1 adet server var. Server, 2003 server işletim sistemine sahip.
Bu makinalar server hariç bir adet standart kablosuz modem ile ağa bağlılar.
Kullanıcılar PC'lerinde genellikle server üzerinde paylaşılmış olan word ve excel dosyalar üzerinde çalışıyorlar.
Problem : Word ve excel ile çalışırken word ve excel devamlı ağırlaşıyor bazen "not responding"'e düşüyor.
Böyle bir yapı için ne önerirsiniz? Kablolu bir ağa geçiş mi? İyi bir switch veya hub ile ağ paylaşımımı? Yazılımsal çözümler.
Şimdiden çok teşekkürler...
Daha önceki işyerinde de bu şekilde bir ağ yapısı vardı. Her ne kadar kablo konusunda ısrar ettiysemde patronlar şiddetle karşı çıktı, olan kullanıcılara oluyor tabi Sonuç olarak kendi bilgisayarıma kablo bağladım ve ben sorunsuz olarak kullanırken diğer kullanıcılar wireless kullanmak mecburiyetinde kaldılar. Benimde size tavsiyem inatçı patronlarınız yoksa kablolu sisteme geçmenizdir.
Kablo daha hızlı ve daha güvenlidir.
kablonun verimi tartışılmaz bir gerçek. ev olsa üşengeçlik ve temizlik zorlugu falan anlarim ama iş ortamlarında neden wireless kullanırlar hala anlayabilmiş deilim. neden bu inat?? üstelik en başta kablolu sistem kurulsa daha ucuza kurulmazmı?