Şimdi Ara

böyle bir sorunu kimse ömründe görmedi.çözene şu ramazanda bol dua edecem.ne olur yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 8 pc lik bir kafem var.kafenin elektrik tesisatı çok sağlam (3 ayrı ustaya kontrol ettirdim.hepsi tam not verdi)(hepsinin ayrı sigortası var).şimdi sorun şu:
    kafenin ışıklarını yaktığımda yada prize herhangi bir şey taktığımda(telefon sarj aleti mesala)yada pcnin birinin camera usb sini çıkarıp taktığım zaman tüm pcler kendliğinden açılıyo.(hatta ve hatta bağımsız hattan beslenen tabela ışığını yaktığımda bile açılıyo)

şöle bide kısa açıklama yapayım.dikkatli incelememiz sonucu söle bir bulguya da ulaştık:ben kafemde handycafe die bir hesap programı kullanıyom.pcleri handy cafeden kapat komutunu verip öle kapatınca bu arızayı veriyor.ama normal olarak kasadan kapatırsak bu arıza olmuyor.20 defa denedik bu durum çıktı.

gözünüzü seveyim arkadaşlar bir yardım valla bol dua alırsınız.cevaplara teşekkürler şimdiden

• Sorun oldukça garip Olmayacak veya ilgisiz gibi bir olasılık olsada BIOS' ta varsa "Wake On Lan" ve "Wake On Modem" gibi seçeneklerini off durumuna getirin.

Bundan birkaç sene önceydi. Bir arkadaş kalvyesinin kendi kendine anlamsız yazılar yazdığını söyledi. Trojan filandır dedik makinayı formatladık. Yine aynı şeyleri yaptı. Uzunca uğraşlardan sonra konunun bilgisayarın gücünü aldığı prizin topraklı gibi gözüküp içinde toprak hattı bulunmamasına dayandığı anlaşıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tüüfektank

Sorun oldukça garip Olmayacak veya ilgisiz gibi bir olasılık olsada BIOS' ta varsa "Wake On Lan" ve "Wake On Modem" gibi seçeneklerini off durumuna getirin.

Bundan birkaç sene önceydi. Bir arkadaş kalvyesinin kendi kendine anlamsız yazılar yazdığını söyledi. Trojan filandır dedik makinayı formatladık. Yine aynı şeyleri yaptı. Uzunca uğraşlardan sonra konunun bilgisayarın gücünü aldığı prizin topraklı gibi gözüküp içinde toprak hattı bulunmamasına dayandığı anlaşıldı.
    arkadaşlar bir iki ek bilgi vereyim: bios a baktım
    95 derecede shutdown dior bu andaki çalışma derecesi(yani biostayken) 34 derece
    cpu fan hızı 1278 rpm
    sys fan hızı 0 rpm
    aux fan hızı o rpm (alla alla bunlar nie sıfırki)

ayrıca arkadaşım wake on lan wake of modem gibi bir seçenek yok biosta

• quote:

Orijinalden alıntı: kertuncc

arkadaşlar bir iki ek bilgi vereyim: bios a baktım
    95 derecede shutdown dior bu andaki çalışma derecesi(yani biostayken) 34 derece
    cpu fan hızı 1278 rpm
    sys fan hızı 0 rpm
    aux fan hızı o rpm (alla alla bunlar nie sıfırki)

ayrıca arkadaşım wake on lan wake of modem gibi bir seçenek yok biosta

Alıntıları Göster
    usta hakkatten çok garip ama aklıma bi sor bakalım elektrik ustalarına binalar genelde toprak hatları birbirine balıdır sor ustalara şayet binada kacak yada illegal elektirik kullanan biri şayet varsa benim toprak hattıma kadar ulaşabilirmi diye muhtemelen evet derler atıyorum cihazlar dogru akım istiyodur ama komşunuz illegal edip sizede kesik akım gönderiyorlardır tahmin

• quote:

Orijinalden alıntı: baranel

usta hakkatten çok garip ama aklıma bi sor bakalım elektrik ustalarına binalar genelde toprak hatları birbirine balıdır sor ustalara şayet binada kacak yada illegal elektirik kullanan biri şayet varsa benim toprak hattıma kadar ulaşabilirmi diye muhtemelen evet derler atıyorum cihazlar dogru akım istiyodur ama komşunuz illegal edip sizede kesik akım gönderiyorlardır tahmin

Alıntıları Göster
    arkadaşlar aynı kafede ana pc olarak benim 3 senelik emektar ama taş gibi pc var.böle bir sorun yok onda.o bu arızadan etkilenmiyor

• quote:

arkadaşlar aynı kafede ana pc olarak benim 3 senelik emektar ama taş gibi pc var.böle bir sorun yok onda.o bu arızadan etkilenmiyor

Alıntıları Göster
    denemen gereken ilk şey şu kullandığın internet cafe yazlımıyla pc lerini kapat ve yazılımın yüklü olduğu ana bilgisayrı ağdan çıkar ağ kablosunu çıkar. elektirikleri dene bakalım pc lerin açılcakmı.. buna göre sonucu yaz denemelere devam edelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: çEdAr

denemen gereken ilk şey şu kullandığın internet cafe yazlımıyla pc lerini kapat ve yazılımın yüklü olduğu ana bilgisayrı ağdan çıkar ağ kablosunu çıkar. elektirikleri dene bakalım pc lerin açılcakmı.. buna göre sonucu yaz denemelere devam edelim

Alıntıları Göster
    arkadaşım dediğin gibi yaptım ama pcler yine açıldı.yani arıza devam ediyo.
    quote:

Orjinalden alıntı: Caglar22

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu zor günde lütfen dua edin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadaşım dediğin gibi yaptım ama pcler yine açıldı.yani arıza devam ediyo.
    quote:

Orjinalden alıntı: Caglar22

Alıntıları Göster
    arkadaşlar birde aklıma şu geliyor:acaba anakart kendini tam kapatmayıp en ufak bir elektirk dalgalanmasında pc yi açıyo olabilirmi

• quote:

arkadaşlar birde aklıma şu geliyor:acaba anakart kendini tam kapatmayıp en ufak bir elektirk dalgalanmasında pc yi açıyo olabilirmi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kertuncc

biostaan power management falan gibi güçle alakalı yerlerde oynamalar yap cunku anakartla alakalı bir durumdur.lan dan verilen komutla demekki pcni tam kapatmanı engelleyen bi durum sozkonusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuReL

quote:

biostaan power management falan gibi güçle alakalı yerlerde oynamalar yap cunku anakartla alakalı bir durumdur.lan dan verilen komutla demekki pcni tam kapatmanı engelleyen bi durum sozkonusu.

Alıntıları Göster
    power management şu şekilde

acpı suspend yype=s3 ram (opsiyonel olarak s1 power on suspend var)
    resume by usb from s3=enabled (opsiyonel olarak disabled var)
    power button fuction=ınstant off (opsiyonel olarak delay 4 second var)
    restore on ac power loss=off (opsiyonel olarak on ve last state var)

bu şekilde arkadaşlar

quote:

Orjinalden alıntı: TuReL

quote:

• quote:

power management şu şekilde

acpı suspend yype=s3 ram (opsiyonel olarak s1 power on suspend var)
    resume by usb from s3=enabled (opsiyonel olarak disabled var)
    power button fuction=ınstant off (opsiyonel olarak delay 4 second var)
    restore on ac power loss=off (opsiyonel olarak on ve last state var)

bu şekilde arkadaşlar

quote:

Orjinalden alıntı: TuReL

quote:

Alıntıları Göster
    Topraklamadan olabilir. Benzer bir sorunu ben de evde yaşıyorum. Tuvaletin ışığını yakıyorum PC kapanıyor. Ya da içerideki bir odada prize fiş takıyorum PCm kapanıyor. Benim ev biraz eski, topraklama probleminden kaynaklanıyor. Ondan olabilir.. Özellikle de bina eski ise..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bukowski JR

Topraklamadan olabilir. Benzer bir sorunu ben de evde yaşıyorum. Tuvaletin ışığını yakıyorum PC kapanıyor. Ya da içerideki bir odada prize fiş takıyorum PCm kapanıyor. Benim ev biraz eski, topraklama probleminden kaynaklanıyor. Ondan olabilir.. Özellikle de bina eski ise..

Alıntıları Göster
    arkdaşım bundan 8ay önce si aynı sorunu tamamen aynı sorunu yaşadım debemedik üretmedik çözüm kalmadı en sonunda ssorunu çözdük sorun tamamen elektrik hattıdaki topraklamaile alakalı bak şimdi topraklama sahte topraklamadedigimiz şekilde yapılıyor elektrikçiler tarafından direkden gelen nötr vasıtası ile ters baglayıp sahte topraklama yapııyorlar gerçekte yapılması gereken
    topraklama kazıgı ama yapılmıyor neyse fazla lafı uzatmamadan bu tesisat böyle oldugu için manyetik nbir alan oluşturuyor ve sistem elektrik akımından etkileniyor ve çok fazla ısınıyor bu sorun çok fazla test yaptık ve çok şey denedik nihayetinde olumcu sonuca ulaştık mail adresimde ulaşırsan çok daha ii olur çünkü çözüm baya bir uzun ama aynı sorunu yaşıyoruz tıpa tıpaynısı mail adresi vermek serbestmi bilmiyorum forumda haber bekliyorum senden

• quote:

Orijinalden alıntı: aziz54

arkdaşım bundan 8ay önce si aynı sorunu tamamen aynı sorunu yaşadım debemedik üretmedik çözüm kalmadı en sonunda ssorunu çözdük sorun tamamen elektrik hattıdaki topraklamaile alakalı bak şimdi topraklama sahte topraklamadedigimiz şekilde yapılıyor elektrikçiler tarafından direkden gelen nötr vasıtası ile ters baglayıp sahte topraklama yapııyorlar gerçekte yapılması gereken
    topraklama kazıgı ama yapılmıyor neyse fazla lafı uzatmamadan bu tesisat böyle oldugu için manyetik nbir alan oluşturuyor ve sistem elektrik akımından etkileniyor ve çok fazla ısınıyor bu sorun çok fazla test yaptık ve çok şey denedik nihayetinde olumcu sonuca ulaştık mail adresimde ulaşırsan çok daha ii olur çünkü çözüm baya bir uzun ama aynı sorunu yaşıyoruz tıpa tıpaynısı mail adresi vermek serbestmi bilmiyorum forumda haber bekliyorum senden

Alıntıları Göster
    arkadaşım allah senden razı olsun bu benim mail adresim ekle görüşelim buradan(mail yasakmı bilmiyom yönetici arkadaşların hoşgörüsüne sığınarak veriyorum) kertunc@hotmail.com

bekliyorum kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: aziz54

Alıntıları Göster
    arkadaşım valla 4 gözle seni bekliyorum.inşallah çözerizde sorunu bu çilem biter
    quote:

Orjinalden alıntı: aziz54

• quote:

arkadaşım valla 4 gözle seni bekliyorum.inşallah çözerizde sorunu bu çilem biter
    quote:

Orjinalden alıntı: aziz54

Alıntıları Göster
    topraklama bence sizin probleminizin nedeni.toprak voltajı diye tabir edilen voltaj eğer düzgün topraklama yapılmış ise 0,5v olması gerekir.1v a kadar kabul edilebilir ama 1.5v üstü çeşitli arızalara sebeb olur.toprak voltajını ölçmek için voltmetre ile fişin ortasındaki demir çubuğa yada yere değen bir yere diğer ucuda fişe sokun eğer bahsi geçen değerlerden yüksek ise özellikle adsl modem vs gibi cihazlarda problem çıkartacaktır.ups kullanmak (regülatörlü) probleme çözüm olabilir bir deneyin isterseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: bladey

topraklama bence sizin probleminizin nedeni.toprak voltajı diye tabir edilen voltaj eğer düzgün topraklama yapılmış ise 0,5v olması gerekir.1v a kadar kabul edilebilir ama 1.5v üstü çeşitli arızalara sebeb olur.toprak voltajını ölçmek için voltmetre ile fişin ortasındaki demir çubuğa yada yere değen bir yere diğer ucuda fişe sokun eğer bahsi geçen değerlerden yüksek ise özellikle adsl modem vs gibi cihazlarda problem çıkartacaktır.ups kullanmak (regülatörlü) probleme çözüm olabilir bir deneyin isterseniz

Alıntıları Göster
    saol arkadaşım en kısa zamanda voltmetre bulup deneyecem.
    quote:

Orjinalden alıntı: bladey

• quote:

saol arkadaşım en kısa zamanda voltmetre bulup deneyecem.
    quote:

Orjinalden alıntı: bladey

Alıntıları Göster
    Bilmiyorum Dostum sanırım senin elektirik tesisatı o kadar da saglam degil topraklamadan kaynaklanan bir sorun var bu kesin ama nasıl duzeltilir bilmiyorum power supply içinde kısa devre yapıyor ve buda makinayı startlıyor yani madem her makinada sigorta var en azından bir tanesinin topraklamasını iptal edip aynı sekilde pirize bi telefon sarjı takmak ve bakalım o acılacakmı bence sorun bu topraklama iyi yapılmamıs

Ya ben dikkat etmedim bi arkadas ya benden once yazmıs dogruda solemiş mesaj kalablıgı yaptıgım için kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcenter -- 11 Ekim 2006; 17:14:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: madcenter

Bilmiyorum Dostum sanırım senin elektirik tesisatı o kadar da saglam degil topraklamadan kaynaklanan bir sorun var bu kesin ama nasıl duzeltilir bilmiyorum power supply içinde kısa devre yapıyor ve buda makinayı startlıyor yani madem her makinada sigorta var en azından bir tanesinin topraklamasını iptal edip aynı sekilde pirize bi telefon sarjı takmak ve bakalım o acılacakmı bence sorun bu topraklama iyi yapılmamıs

Ya ben dikkat etmedim bi arkadas ya benden once yazmıs dogruda solemiş mesaj kalablıgı yaptıgım için kusura bakmayın

Alıntıları Göster
    usta şikayetlerini okuyup sana en mantıklı cevabı verdim sen benim önerilerimi bida oku..... anladım kadarıyla benim önerilerimi okumadan bugün makinalarını çalıştırdın çok ama çok sakıncalı.......

• quote:

usta şikayetlerini okuyup sana en mantıklı cevabı verdim sen benim önerilerimi bida oku..... anladım kadarıyla benim önerilerimi okumadan bugün makinalarını çalıştırdın çok ama çok sakıncalı.......

Alıntıları Göster
    daha kesin bi yol sana ara tedaşı anlat sorununu adamlar da derseki evet bi komşunuz illegal elektirik kullanıyo neyse gereken yapılsın yada ne zamana kadar bak orası senin ekmek kapın iflasmı etmek istiyosun........ sen benim ne demek istedimi anladın umarım
  • quote:

daha kesin bi yol sana ara tedaşı anlat sorununu adamlar da derseki evet bi komşunuz illegal elektirik kullanıyo neyse gereken yapılsın yada ne zamana kadar bak orası senin ekmek kapın iflasmı etmek istiyosun........ sen benim ne demek istedimi anladın umarım

Alıntıları Göster
    baranel arkadaşım dediğini çok iyi anladım ilginede teşekkürler ama dükkanımız 4 katlı bir apartmanın altında ve yzlık yer olduğu için apartmanda şu an 3 aile var ve ayrıca apartmandakiler öyle illegal elektrik kullanacak insanlar değil ama yinede. tekrar bir usta çağırıp bu topraklama ve illegal elektrik işini araştıracam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.