Şimdi Ara

Böyle bir yol var mı? Tıp ve Biyoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yapay Zeka, piyasa koşulları ve yüksek rekabet gibi nedenlerden ötürü bilişim bölümlerine soğuk bakıyorum. Diğer mühendislikler de ilgimi hiç çekmiyor sanırım. Tıp kazanamasam bile Biyoloji okuyup üzerine Tıbbi Biyoloji ya da Moleküler Biyoloji yüksek lisansı yapıp çeşitli insan hastalıkları üzerinde (örneğin hastalıkların mekanizması, oluşum süreci, bunlar üzerinde çeşitli deneyler ve araştırmalar gibi) çalışmalar yapabilir miyim?

Bir de doktora yapıp Tıp fakültelerinde araştırmacı olarak çalışabiliyor muyum? Tıp kazansam bile zaten amacım araştırmacı ve akademisyen olmak. Bilim insanı olmayı istiyorum yani. İş piyasası ve maaş konusunda elbette iki bölüm çok farklı ancak benim amacım çok para kazanmaktan ziyade etkili ve hakkını veren bir akademisyen olmak.

Lakin bir de şöyle bir durum var: Her ne kadar akademisyen olmayı düşlesem de maalesef Türkiye'deki üniversitelerdeki akademinin hali malum. Yani torpil, klasik memur kültürü, intihal vs. vs. Yani Biyoloji okusam bile yurt dışı eğitimi şart gibi bir şey olacak sanırım bana.

Buna alternatif bir öneriniz olur mu acaba? Görüşleriniz benim için değerli.

Teşekkür ederim.

----

ek olarak: B2 İngilizcem var. Yani yabancı dil yönünden avantajlı durumdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5E5EBF0E -- 2 Ağustos 2024; 20:57:12 >

• çalışabilirsin

bizim okulda vardı boun mbgden histoji yüksek lisansına gelen bir arkadaş daha sonra yurtdışına doktoraya gideceğim diyordu

zaten birçok tıp fakültesinde tıp mezunu olmayıp bu alanlarda çalışan araştırmacılar var hatta bence tıp mezunlarına göre daha avantajlı bir durum

biyoloji, mbg okuyup immünoloji, onkoloji alanlarında doktora yapıp araştırmacı olabilirsin ıvır zıvır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HenryKissinger -- 2 Ağustos 2024; 21:0:58 >
  • yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt

Moleküler Biyoloji elbette bir seçenek hocam ancak sıralamalarda üniversiteler genel olarak az bilinen ya da taşra üniversiteleri. Bir de ben her zaman bir bilim dalının öncelikle ana bölümünü sonrasında yüksek lisans olarak uzmanlaşmak istediğim alanı okumayı tercih ederim. O sebeple MBG yerine Biyoloji dedim. Bunun sebebi ise bilim dalının tüm dalları hakkında bir fikre sahip olup en azından temel dinamiğini oturtmak ve genel bir bakış açısı kazanmak istemem. Zaten bildiğim kadarıyla da doğrusu bu, MBG bölümü sanırım normalde de yüksek lisans bölümü yanılmıyorsam.

• Teşekkürler her birinize. Bu soruyu sadece değerlendirmek için sordum tabi ki nihai kararımı vermedim henüz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.