Şimdi Ara

boyum uzadı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
18.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sabah uyandıgımda 4 cm uzadıgımı gördüm, 1.75 boyum var sabah kalktıgımda 1.79 oldgunu gördm. Paltolon giydim ve uzun gelen kot paltolonum kısa geldi o ara anladım ztn. Nasıl oldu anlamıyorum ama 1 yıla yakın süt bal polen yumurta + protein tozları + B vitamini + uzamix tarzı bitkisel ilaçlar kullanıyorum. Ögleden sonra doktora gidicem, işin açıkcası korktum da biraz hormonları mı bozdum diye

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boyunuz Uzadı!

Boyunuzun uzadığını fark ettiyseniz, bunun nedenleri konusunda meraklı olabilirsiniz. Her ne kadar bir gecede boyunuzun uzaması mümkün olmasa da, düşünce gücüyle de boyunuz uzamaz.

Boy uzaması, genellikle ergenlik döneminde gerçekleşen ve büyüme hormonu tarafından düzenlenen karmaşık bir süreçtir. Bu süreç, genetik, beslenme ve çevresel faktörlerden etkilenir.

Çoğu insan için boy uzaması ergenliğin başlangıcında hızlanır ve genellikle 18-20 yaşlarında tamamlanır. Ancak bazı kişilerde boy uzaması daha geç yaşlara kadar devam edebilir.

Boyunuzun uzamasının nedenleri şunlar olabilir:

• Ergenlik: Eğer ergenlik çağındaysanız, boyunuzun uzaması normal bir süreçtir.
    • Genetik: Boyunuz, büyük ölçüde ebeveynlerinizden aldığınız genler tarafından belirlenir.
    • Beslenme: Sağlıklı ve dengeli bir beslenme, boy uzaması için gerekli olan besinleri sağlar.
    • Uyku: Yeterli uyku, büyüme hormonu salınımı için önemlidir.
    • Egzersiz: Bazı egzersizler, özellikle omurganın uzamasına yardımcı olanlar, boy uzamasını destekleyebilir.

Şunu unutmamak gerekir ki, boy uzaması herkes için farklı bir süreçtir. Bazı insanlar diğerlerinden daha hızlı uzar ve boy uzaması her zaman aynı oranda olmaz. Eğer boyunuzun uzaması konusunda endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uzaaa
  • yanlışlıkla kardeşinin pantolununu giymiş olmayasın
  • oha 4 cm?

1 gecede?

• quote:

Orijinalden alıntı: nanİHlal

uzaaa
    O uzayan başka bişey olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sph

oha 4 cm?

1 gecede?

yalanım varsa uzamak nasip olmasın çok ciddiyim 1 aydır boyumu ölçmüyordum, ilk kez bgn farkına vardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackoba

yalanım varsa uzamak nasip olmasın çok ciddiyim 1 aydır boyumu ölçmüyordum, ilk kez bgn farkına vardım

Alıntıları Göster
    bi gecede 4cm uzayamazsın.. kemiklerin uzasa derin yırtılır pantolonun paçalarını annen kısaltmış olabilir uzamıyo nasılsa diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOYUM NEDEN UZAMIYOR!
    19 yıl önce açıldı
    boyum uzar mi?
    geçen ay açıldı
    17 Yaşındayım Boyum uzarmı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AgaCinayetVar

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sabahları kalkınca geçici boy uzaması olur.Bir süre sonra kısalırsın(gerçek)Bende de oluyo aynısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissYou

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    JacKolpa
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    4 cm uzaması imkansız
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jackoba

1 yıla yakın süt bal polen yumurta + protein tozları + B vitamini + uzamix tarzı bitkisel ilaçlar kullanıyorum. Ögleden sonra doktora gidicem, işin açıkcası korktum da biraz hormonları mı bozdum diye

başka yokmu.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATOM ANT

4 cm uzaması imkansız

Alıntıları Göster
    akşama çeker merak etme (ciddiyim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AgaCinayetVar

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: St0n3C01d

Bi sektör git yahu kolpa

• quote:

Orijinalden alıntı: Zxxx

akşama çeker merak etme (ciddiyim)

Alıntıları Göster
    Peki bunu söyledin de boyun mu uzadı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mizansen

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar mrb, konuyu google'da sabahları boy uzamasını araştırırken gördüm de geldim.

Buradan 2 kişi katılmış diğerleri tamamen geyiğe vurmuş hatta '' bunu söyledin de boyun mu uzadı '' dahi diyenler olmuş.

Bu olay gerçektir bkz:http://www.uludagsozluk.com/k/sabahlari-boyun-daha-uzun-olmasi/

Sabah saatleri kaslarımızın en gevşek olduğu zamanlardır ve insanın boyu bu saatlerde daha uzundur. Sabah erken kalkıp yatakta geriliriz bu tamamen gevşek olan kaslardan ötürü meydana gelen hadisedir.

Aktif olarak büyümeye devam eden ergenlerde daha sık görülen durumdur. sabah kalktığınızda bünyenize ve sadece uykuda salgılanan hormonunuza göre 2 ila 4 cm arası geçici uzunluk normaldir fakat hemen hemen kimse sabahları kalkar kalkmaz ilk 10dk için boyunu ölçmeyeceği için çoğu kişi tarafından bilinmez ama google'da vs. aratılırsa bulunacak bir teoridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mizansen

Alıntıları Göster
    Citroen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biarkadasabakipcikicam

Citroen

Alıntıları Göster
    dünya küçülüyo derler ya inanmalısın uzayan sen değilsin aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: adige_4ever

dünya küçülüyo derler ya inanmalısın uzayan sen değilsin aslında

Alıntıları Göster
    saydınmı lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZamansizKar

saydınmı lan

Alıntıları Göster
    aynen la bendede uzadı 15 cm oldu şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion28

aynen la bendede uzadı 15 cm oldu şuan

Alıntıları Göster
    bende akşam yatttım 1,79 sabah kalktım 2,10 olmuşum akşama doğru eski boya döndüm ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drift34 -- 28 Aralık 2008; 15:17:18 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.