Şimdi Ara

Boyun düzleşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 ay önce boyun ağrısı, kol ağrısı ve kolda uyuşma şikayetiyle doktora gittim. MR sonucunda boynumda düzleşme olduğunu öğrendim. ağrı kesici, kas gevşetici verdi doktor. bir de boyun hareketleri gösterdi yapmam için. ilaçları kullandım, hareketleri de yapıyorum fakat boyun ve kolumun ağrısı felaket durumda. Bu hastalıktan nasıl kurtulurum yardımcı olacak arkadaş var mı? bu hastalığı atlatabilen ya da kontrol altında tutabilen var mı? yardımlar için teşekkürler...

• cervical lordoz iyileşmese da kontrol altına alınabiliyor. Bende de var(3 yıldır) ama dikkatli olmaya çalışıyorum,
    -ters hareketler yapma
    -ortopedik boyun yastığı kullan
    -orta sertlikte bir yatak kullan ve aynı pozisyonda sürekli kalma
    -rüzgarlı ortamlardan uzak dur hele ki yazın terliyken. Açık otomobil camları ve klima dahil.
    -Özellikle lüzumsuz yere bilgisayar başında ve forumlarda gezinme, başı saatlerce aşağıya eğmeye mecbur bırakan diz üstülerden uzak dur.
    Tabi tamemen bırak demek değil bunlar oyun oynamak istiyorsan bilgisayarını lcd ye bağla ve uzaktan karşıya bakarak oyna, yada bir konsol almaya çalış. film izlerken de aynı şey söz konusu bilgisayara değil dik oturup karşıya bakarak izle.
  • teşekkürler viking.
    demek geçmiyor bu hastalık. bu kötü oldu. reflüm vardı geçmeyen hastalık bi de boynum eklendi geçmeyen hastalık. ölünceye kadar boyun ve kol ağrıyarak dolaşacam artık. doktor bana body çalışarak biraz sırt ve omuz kaslarını geliştir rahatlarsın dedi ama onu da yapıyorum pek bir değişiklik olmadı. sen fizik tedaviye gittin mi viking? bir yararı olur mu acaba fizik tedavinin?
  • Ağrı benim göğsüme sırtıma vuruyordu derin nefes alırken hele ki hapşırırken inanılmaz şiddetliydi. Ben biraz bu konularla ilgili olduğumdan hemen doktora gittim ve erken teşhis edildiği için fizik tedaviyi gerek görmedi. 5 yıldır da vücutgeliştirme yaptığım için kuvvet açısından biraz daha rahatım. rahatsız olmamak için sadece terleyip soğumaktan klima vantilatör karşısında oturmaktan uzak durmak yeterli oluyor şu an. Fizik tedaviye gitmeni öneririm, benim annemde de var ama ona iyi gelmişti. Annemin ki biraz daha ileri olunca da doktor boyunluk vermiş bir sürede onu takmıştı. Saydığım şeyler annem içinde geçerli o da terleyip soğumadığı, sürekli bir noktaya bakmadığı sürece rahat.
    Geçmiş olsun.
  • teşekkürler. sana da geçmiş olsun viking senden biraz daha bilgi alabilirmiyim ( özür baya zamanını aldım). body ile uğraşıyorsun şu haraketler iyi gelir dediğin var mı. ben önce ısınmak için tempolu yürüyüş ve koşu yapıyorum. sonra kol , sırt ve göğüs çalışıyorum. vücut yapmak heralde boyun için sen de iyi diyorsun. herhangi bir sorun olmaz tam tersine rahatlatır diyorsun.
  • Geçmiş olsun arkadaşım. Bende de var üç yıldır.. Hastalığın ana sebebi stres doktorum öyle sölemişti. Mümkün olduğunca stresden uzak duracaksın. Şimdiye kadar hergün omuz ağrısıyla yaşıyordum ama son 5 aydır falan egzersize (omuz-sırt kasları için)başladım ve neredeyse ağrılarım tamamen geçti. Ayrıca mesleğim gereğide sürekli pc başında olmama rağmen.. Bu hastalıkta hergün düzenli egzersiz çok önemliymiş. Günde 5-10 dk ayırsan yeter. Onun dışında arkadaşın yazdığı şeylerede dikkat etmek önemli tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozenmuslum

teşekkürler. sana da geçmiş olsun viking senden biraz daha bilgi alabilirmiyim ( özür baya zamanını aldım). body ile uğraşıyorsun şu haraketler iyi gelir dediğin var mı. ben önce ısınmak için tempolu yürüyüş ve koşu yapıyorum. sonra kol , sırt ve göğüs çalışıyorum. vücut yapmak heralde boyun için sen de iyi diyorsun. herhangi bir sorun olmaz tam tersine rahatlatır diyorsun.

Boyunu kuvvetlendirecek en temel kas trapezius kasları. Bu kaslar ense kökünden başlayıp omuza uzanıyor ve sırtın ortasının biraz altı belin üzerine kadar gidiyor. Antrenmanda yapılan dar tutuşla upright row boyun omuz bağlantısını güçlendiriyor, bar ve dambel ile yapılan shrug ise genelinde bir kuvvet ve gelişme sağlıyor. Olumsuz tarafı kimilerinde hızlı gelişmeye neden olduğundan büyük trapezler omuzu dar gösterebiliyor bu yüzden 3 omuz başının da gelişimini ihmal etmemek lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendede var her yıl 14 gün fizik tedavi görüyorum anca bu şekilde biraz rahatlayabiliyorum ama bununda etkisi çok uzun sürmüyor birde tens diye bir cihaz var hareketli ve stresli olduğum dönemlerde onu kullanarak ağrıların şiddetini azaltabiliyorum yoksa çekilir türden ağrı değil.Doktorun verdiği egzersizleri yapman ve çok fazla pc başında kalmaman gerekli.
  • teşekkürler arkadaşlar. biraz ağırlık çalışması ve fizik tedaviyle rahatlarım gibi geliyor.
  • Çok iyi bakmazsan, o sırada ağrı yok diye yapman gerekenleri ihmal edersen sonu muhtemelen boyun fıtığı...
    Tecrübeyle sabittir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LεhV™

Bendede var her yıl 14 gün fizik tedavi görüyorum anca bu şekilde biraz rahatlayabiliyorum ama bununda etkisi çok uzun sürmüyor birde tens diye bir cihaz var hareketli ve stresli olduğum dönemlerde onu kullanarak ağrıların şiddetini azaltabiliyorum yoksa çekilir türden ağrı değil.Doktorun verdiği egzersizleri yapman ve çok fazla pc başında kalmaman gerekli.

Merhaba,

Bu tens dediginiz cihazin fiyati, sekli, semali, kullanimi nedir ? nerden satin alabilirim ?
  • boyun fıtığı ve düzleşme ile ilgili egzersiz hareketlerinden bahsediliyor denediniz mi acaba?
  • İnsan vücudunun duruşunu ciddi şekilde bozan hastalık kişiyi rahatsız eder. Aynı sorunu bende yaşıyorum. O kadar çok ağrıyor ki insan ne yapacağını bilmiyor. Alın sökün boynumu moduna giriyor. Kaç tane doktora gittim. Boyun düzleşmesi ile ilgili birçok araştırma yaptım. Bilgihanem sitesinin bu yazısını buldum: http://bilgihanem.com/boyun-duzlesmesi-nedir/ Boyun düzleşmesi ile ilgili bilmemiz gereken tüm bilgiler yer alıyor. Okumanızı öneririm. İşinize yarar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastos Ozius

cervical lordoz iyileşmese da kontrol altına alınabiliyor. Bende de var(3 yıldır) ama dikkatli olmaya çalışıyorum,
    -ters hareketler yapma
    -ortopedik boyun yastığı kullan
    -orta sertlikte bir yatak kullan ve aynı pozisyonda sürekli kalma
    -rüzgarlı ortamlardan uzak dur hele ki yazın terliyken. Açık otomobil camları ve klima dahil.
    -Özellikle lüzumsuz yere bilgisayar başında ve forumlarda gezinme, başı saatlerce aşağıya eğmeye mecbur bırakan diz üstülerden uzak dur.
    Tabi tamemen bırak demek değil bunlar oyun oynamak istiyorsan bilgisayarını lcd ye bağla ve uzaktan karşıya bakarak oyna, yada bir konsol almaya çalış. film izlerken de aynı şey söz konusu bilgisayara değil dik oturup karşıya bakarak izle.
    Özel mesaj gönderemedim..

Röntgenim burada. 20 yaşındayım. Birisi "boyun düzleşmesi denecek kadar değil" yazdı.
    www.r10.net
    Boyun d�zle�mesi son durumum (r�ntgenim) - R10.net
    https://www.r10.net/off-topic/2053831-boyun-duzlesmesi-son-durumum-rontgenim.html

Aradan 8 yıl geçmiş. Tecrübelerinizi anlatır mısınız?

• Mr_Coder M kullanıcısına yanıt

naptın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.