Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
9
Favori
131.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiracıda bozulduysa kiracı öder mantıken ha eve yeni girmişsindir musluk bozuktur komsunun tavanı akmış durumda dır o zaman ev sahibi yaptırır

• Ya niye herkes birbirine sözleşmelerle bir şeyler dayattırmaya çalışıyor? Hukukun sürekli bir silahmış gibi başkalarına doğrultulması çok tehlikeli.

Vicdan olarak:

Kiradayken kullandığın bir eşya kendi kendine bozulduysa ya da ömrü bittiyse ev sahibi öder (her zaman çalışan tv hiçbir darbe almamasına rağmen artık çalışmamaya başlamıştır, tavan akıyordur vb.)

Kiracının hatası sebebiyle hasar oluştuysa kiracı öder (kolun çarpmıştır, orantısız güç uygulamışsındır, düşürmüşsündür vb.)

Kiracı eve keyfi bir şeyler yaptırmak istiyorsa (boy aynası vb.) önce ev sahibinin iznini alınır, izin çıkarsa kiracı öder. Kendi ödediği için dilerse çıkarken götürebilir. Taşınmaz bir şeyler yapıldıysa ev sahibi bir kolaylık yapar.

Taraflar birbirine karşı hoşgörülü oldukça jestler de gelebilir.

İster ev sahibi ister kiracı olun, kendi hatalarınızı sahiplenemeyecek ve dürüst olmayacak kadar onursuz musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitolojiden Biri -- 1 Haziran 2019; 4:3:20 >

• 30 sayfa bunu mu tartıştınız la bi musluk nedir yolla iban ben yaptırıyom yeter da

• ne tip adamalr var ya beğenmiyorsan defolup gidersin evden, almassın musluk falan
  • Kaç gün oldu hala musluğu yaptırmadınmı. Su parasına yazık lo

• Musluk evin taşınmazıdır ve ev sahibine aittir.Kiracı sadece kullanır.Sonuçta o musluğu alıp sen taktırmadın.Evin kendi eşyası olduğu için ev sahabı bunu ödemekle yükümlüdür.Kiracı bu tür masraflara karışmaz.

Ha ben ödemem derse sen taktırırsın musluğu taşınırken de bozuk olanı geri takarsın.Böylece eve yeni taşınacak kişi ben bunu kullanmadım ki ödeyeyim diyecek ve ev sahabı mecburen yaptırmak zorunda kalacaktır.Bu mantık bile yeterli bence
  • Konu takip, çok merak ettim bozulan musluğu kim yaptırır.
  • Kiracıya bak düşman şeyine musluk için ev sahibiyle aranı bozduğuna değdi mi bari, yarın kiraya sıkışırsın birşey olur oda hak hukuk aramaya başlar ha zaten ne yapsan anlamayacak bi adamdır orası ayrı.
    Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi?

• bu musluk olayı baya bi çıkmaza girmiş
    bence bu musluğu her ikisinden de (kiracı ev sahibi) komisiyon alan
    emlakçı yaptırsın
  • Malin eskimesinden dogan hasar ev sahibine aittir.
    Malin hayvan gibi yada amaci disinda alelade kullanilmasindan dolayi dogan hasar kiraciya aittir.

Soyleki ben her yil kiraci olarak kombi bakimini yaptiririm kombi bozulur ev sahibi oder. Neden dersek ben uzerime duseni yaptim servis geldi elektronik parca omrunu tamamlamis dedi. Burada kusur kiraladigim malindir. Daha basit ornek ise sifir eve kiraci olarak oturdum 15 yil bu evde oturdugumu varsayalim. Artik 15 yillik pencereler sogugu geciriyor yaptiralim dedigimde bunu ev sahibi yaptirir kiraci degil cunku mal kullanim sirasinda eskir yipranir.

Musluga gelirsek normal kullanimda bozulan bir musluguda ev sahibi yaptirir. Hicbir mal ömürlük degil. Ama yeni takilan vitrayi da kiraci kiriyorsa kiraci oder. Bence bakis acimi gayet net anlattim.

• hem musluğu bozacaksın hem de dandik musluklu eve maaşımın yarısını veriyorum diyeceksin. O zaman dandik musluklu evi değil maaşının tamamını verip kaliteli musluklu ev tutacaksın. Ben şu an ev sahibiyim ama kirada otururken kırılan bozulan herşeyi cebimden yaptırdım. Eskiden depozitolu adı altında bir kira parası alınırdı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 50 liralık musluğun lafını yapmak nedir burada konu açmış bide forumda ucuz ve indirimli ürünleri takip edip 50 tane stoklayan adamlardan bu tipler forumda zeytinyağ indirimini bile takip eder 5 km uzaktaki markete gider elinde onu taşır ve 5lira kâr yaptığı için mutlu olurlar

• Doğru dürüst empati kurarak cevap yazan birini görmüyorum.

Arkadaşlar kira bedeli o evin ilk kiralandığı günkü koşullarını da sürekli sağlaması için verilir.

Leasing ile araba kiraladığınızda şanzımanı yolda bozulursa siz mi ödüyorsunuz gerçekten tamir bedelini?

Evin demirbaşı olan birşeyden bahsediyoruz elbette ev sahibi tamir ettirecek. Tamire meraklı değilse de kiracı tamir ettirip bedelini kiradan düşürecek.

Evde otururken 10 yıllık kombi bozulursa. 3 ay önce girmiş kiracı mı tamir ettirir o kombiyi yoksa siz mi? Kendinizi hem ev sahibi hem de kiracı olarak düşünün cevap vermeden önce.

Ayrıca yenisini al giderken sök eskisini tak da ne kadar zarar bir çözümdür. Sırf kendi malı diye parkeleri patlatarak LAN kablosu ve süpürgelik söküp giden kiracı gördü bu gözler. 3 kuruşluk mal için rezilliğe bak. Hem kiracı hem ev sahibi nasıl rezilse artık:)

• fakiramaseksi kullanıcısına yanıt
    Söz konusu olan durumun 50 TL' lik musluktan ibaret olduğu çıkarımını yaptıysanız alay ettiğiniz kimseler kadar bile değilsiniz demek oluyor.

• notocord kullanıcısına yanıt
    Keşke düzgün bir vatandaş gibi hakkınızı hukukunuzu bilip kiracı olduğunuz vakit hakkınızı arasaymışsınız. Kendi hatalarınız size ait ama gelip burda doğruymuş gibi cimri bir ev sahibi kafasıyla yorum yapmanız oldukça yanlış. Konu sahibi arkadaş yazılı kanunu paylaşmış, aksini iddia ediyorsanız siz de dayanağınızı paylaşın hep beraber hangisi doğru hangisi yanlış görelim.

Son olarak şunu da söyleyeyim, kiralık evler için halen daha çoğu ev için depozito durumu söz konusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

Demirbaş eşyaları ev sahibi yaptırır
    Demirbaş olmayan eşyaları kiracı yaptırır
    Bu kadar basit. Kira sözleşmesi yapıldığı an evde takılı herşey demirbaş sayılır. Musluksuz teslim aldıysa takar musluğunu kullanır, giderken de söker gider. Ha evi kiraladığında adam o musluk orda mıydı? Oradaydı. Demirbaş işte. Ev sahibi yaptırır.

Bende kirada oturdum, kiracım da var. Benim evdeki kombi mesela ömrünü doldurdu, gittim hemen yenisini taktırdım. 6-7 aylık kira kafadan gitti. Oturduğum yerdeki kombi bozuldu, tamir ettirip kiradan düştüm.

Musluk vs laf edilecek şeyler değil ama ev sahibine aittir.

• Bu konunun 1 haftadır popülerde kaldığına inanamıyorum hiç mi işiniz gücünüz yok.

• Standart bir kira sözleşmesinde bile yazıyor. Evin bir problemi varsa 10 yılda yaşasan ev sahibi öder. Kanunen yaptırmak zorunda. Sen o evden gelir elde ediyorsun. Tabiki ürününe bakacaksın. Otel, restoran, kiralık araba... Neye benzetirsen benzet. Gelir elde ettiğin, hizmet verdigin şeyin bakımını yapmak zorundasın. 3 yıldır kiracı diye evin sahibi olmadı. O evden bir kar da etmiyor. Ne kadar beleşçi, çalışmadan, emek vermeden para kazanmak isteyen bir toplum olduk biz.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.