Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır hocam ondan değil her zamanki forum sorunlarından yine . Belli bir zaman diliminde takılı kalmış popüler bölümü. Mesela sürekli son 4 saatte 35 mesaj diyor ama gerçekte 4. Diğer zaman dilimlerinde de aynı. Hayır tüm forumda mesaj atmayan kalmayana kadar mı bekleyecekler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu "konu dışı" forumdan kaldırılsın artık. Teknoloji ile alakalı forumu adam musluğu neden ben değiştiriyorum diye kendince haklı(!) isyanını dile getirmek için konu açarak meşgul ediyor.
  • kaç haftadır popüler konularda. ne konuymuş be.
  • Ev sahibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiracı yaptırır, ev sahibi kiradan düşer. Normali bu.

Eğer sıkıntılı bir tipse çıkarken parasını verip yaptırdığınız her şeyi söküp götürün.

• normalde eve girdigin zaman kontratta belirtilmis olan hususlar olur, evi oldugu gibi teslim alirsin. Eger kontratta belirtilen sure 1 aysa mesela(hollandada bu yasal olarak 1 aydir) evdeki hatalari yasarken gorur ve ev sahibineraporlarsin, duzeltilmesi gereken biseyse ev sahibi duzeltir, oyle kalacak biseyse (parkede cizik mesela) yine de raporlarsin ki kiradan cikarken senin kaparoyu ic etmeye calismasin (her halukarda ic etmeye calisirlar da elinde bi silah olur sonucta) . Bu isin oluru budur. misal 1 senedir kaldigin evin muslugu bozulursa, gider kendin yaptirirsin. Cunku alirken calisir ve saglam bi bicimde aliyorsun.
  • Bende 1 sene kirada oturduğum evde kışın şehir dışına çıkmıştım ve kombi balkonda donmuştu... Eve gelince kombiyi açtığım gibi kombi patladı su akmaya başladı... Tabi durumu ev sahibine anlattım böyle böyle oldu... Dedi yapacaksın... Dur dedim ben biraz araştırayım dedim bazı ev sahipleri ile görüştüm bazıları sen bazıları ev sahibi yaptıracak dediler... Bende ev sahibi tekrar aradım dedim ki bak kardeş başka ev sahipleri yapmış seninde yapman lazım sonuçta kombi demirbaştır senin yapman gerekiyor... Yok dedi yapamam dedi bende aynen şunu dedim eğer ben yaparsam o kombiyi evden çıkarken sökecem haberin olsun işine gelirse dedim... Baktım en sonunda ortada anlaştık ve yarı yarıya onardık kombiyi... 700 TL gitmişti onarımına.... Eğer ki adam yanaşmasaydı o kombiyi yapardım ancak ona dediğim gibi o kombiyi söker götürürdüm başka eve...

• Demirbaşlarda bir arıza yada zamana bağlı kullanımdan dolayı oluşan yıpranmalar veya eskimelerden kiracı sorumlu değildir. Dötünüzden uydurmayın. Kiracı gidip mahkemeye versin %100 kazanır, hatta hakim çoğu kez ev sahibini sittir etmekten beter eder.
    Edit: İstanbul da kirada otururken banyoda ki musluğun borusu patlamış be evi su basmıştı. Neyse ki dişe dokunur bir hasar olmadan suyu temizledik, olan halılara olmuştu. Bunu ev sahibini arayarak söyledim (kibarlık bende ya) Bu öküz sonra beni arayıp parkeler zarar gördüyse ödemem gerektiğini falan filan birşeyler geveledi. Öküze dedim ki Benim eşyalar sigortalı yani ben sigortalattım, Benim eşyalara bakacam herhangi bir zarar varsa gider sigorta şirketi ile konuşursun hem parkeleri de sorarsın dedim. Sonra ne mi oldu, bizim ev sahibi aman efendim çok üzüldük, uğraşmışsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 2 Haziran 2019; 18:40:47 >
  • Sonuç ne ? Kim yaptırıyormuş ?
  • Çok iyi hatırlıyorum, bir eve taşındık. Yaklaşık 15 gün sonra kapıcı geldi, alt kat depo vb bir şeydi. Dedi ki sizin banyo su kaçırıyor, gelip bakın. Bodrum kata indim, banyonun altı su kaçırıyor, şırıl şırıl su akıyor, musluğu sonuna kadar açsan o kadar akmaz. Tavandan komple su fışkırır tarzda akıyor. Banyo tesisatında muhtemelen boru patlamış. Ev sahibine arayıp ilettik, bir kaç saat sonra dönüş yaptı, ustanın biriyle anlaştım dedi, banyo kompe sökülecek yeniden yapılacak 600 lira ( 2012 senesiydi ) fiyat istedi, ustanın numarasını vereyim müsait olduğunuzda çağırın yaptırın ( yani bize aitmiş ). Bizle ne alaka dedim, yok efendim sizden önce kiracılar varmış öyle bir sorun olmamış, 5-6 aydır da daire boş su kaçırsa kaçırırdı, ee abi biz geldiğimizde sular kapalıydı ana şebekeden, hadi tmm öyle bir şey oldu diyelim 15 günde nasıl o tavandan o kadar su kaçırır, o kaçak uzun zamandır olduğu aşikar, ayrıca biz banyoyu en fazla 2 bilemedin 3 defa kullanmışızdır, biz yaptırmayız dedik. Baya bir kavga ettik. Ne zaman eve gelsem sular kesik ? Arkadaşa soruyorum ne oldu ? Ev sahibi geldi içeri girdi suyun vanasını kapattı dedi, yaptırana kadar da açmayın dedi. Nasıl ya dedim ? İçeri girerken bişi demedi mi ? Yok, direk içeri girdi vanayı kapattı tamir edin banyoyu dedi çıktı gitti, biraz da azar çekti neden tamir etmiyorsunuz diye. Adam kafasına göre eve girip çıkıyor 3-4 gün sonra başka eve çıktık, uğraşamam dedim bu adamla ben .

• Kiracım var. Bişey kasıtsız olarak bozulursa(musluk, kombi, kapı vs) uygunsam ben yaptırırım. Uygun değilsem kiracı yaptırır kiradan düşerim. Fakat kasıt varsa(bunu farkedersem) kiracı yaptırır. (Yada depozitodan düşerim.)

• quote:

Orijinalden alıntı: WaxKitten

Hayır hocam ondan değil her zamanki forum sorunlarından yine . Belli bir zaman diliminde takılı kalmış popüler bölümü. Mesela sürekli son 4 saatte 35 mesaj diyor ama gerçekte 4. Diğer zaman dilimlerinde de aynı. Hayır tüm forumda mesaj atmayan kalmayana kadar mı bekleyecekler
    İlgilenelim.
  • ne muslukmuş be
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Ev nasıl mevduatta atılır?
    ev almam diyor anladığım. onun parasını faize yatırır getirisini çatır çutur yerim diyor. doğru mu anladım?
  • Doğru anladın fakat o yorumu yazan şunu bilmiyor son yıllarda evlerde satılmıyor,1 yıldır satılık yazan evler görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Doğru anladın fakat o yorumu yazan şunu bilmiyor son yıllarda evlerde satılmıyor,1 yıldır satılık yazan evler görüyorum.
    bizim karşı binanın resmini çekip atabilirim. 2 yıldır daire satılmıyor :D
    ha bi de milletin açgözlülüğü var. adam 2k kira istiyor haketmiyor! 2k kira istemeden direkt satmadan 2 yıldır boş boş bekletiyor.
    millette sözde para yok... adamla konuşsan fakir edebiyatı yapar her gün ülkeyi ekonomiyi kötüler. nasıl bir millet olduk anlamıyorum.
  • Aynen öyle durum.
    Hayaller evi kiraya vermeyip evi satıp faizden para yemek,hayatlar satılamayan ev 0 kuruş getiri.

• Ev sahibi

• Arkadaşlar,

Ben kiracılık yapmış ve kiracıların dilinden anlayan çok adil ve merhametli olduğunu düşünen bir ev sahibiyim.
    Kendimi övmüyorum çünkü ev sahibim eski zihniyetli kiracıyı sömürme konusunda uzman bir insandı. Bu benim için iyi bir ders oldu.
    Ben ev sahibi oldum ve tamamen kiracımın yanında yer aldım. Yıllık artışlarda, arızalarda vb. hep kararları kiracıya bıraktım.
    Kiracım ise bana asla tesisat arızası, çeşme değişimi vb. pek çok masrafı benden talep etmedi. Masrafları hep bana bildirdi ama kendisi üstlendi.

15 yıl kiracımdan başım hiç ağrımadı. Neredeyse 6 ay boyunca hiç görüşmediğimiz zamanlar oldu.Kiracım evimden ayrıldı.

Yeni kiracı geldi. Eski kiracım ile aynı diyaloğu yakalamak için kirayı çevre koşullara göre özellikle düşük tuttum. 10 Tl lik masrafı bile benden istiyor. Daha 3 ay bile olmadı her hafta rutin telefonla arıyor. Benim olmayan masrafları bile bana yıkmaya çalışıyor. Artık sıkıldım, daraldım.
    Şimdi ben iyi niyetli bir insan olabilirim ama saf değilim. Yılbaşında kira artışında bunlara göre bir tavır sergileyeceğim.

Arkadaşlar sözün kısası ev sahibi ve kiracı ilişkisi karşılıklı iyi niyet ve hoşgörü olduğu sürece sorunsuz ve iki tarafı da memnun edici şekilde ilerliyor.
    Ama bir taraf bu konuda ileri gider haddini aşmaya başlarsa, iki tarafta zarar görecek tarzda olumsuz iletişime ve ilişkiye sürükleniyor.

TÜM EV SAHİBİ VE KİRACILARI KARŞILIKLI HOŞGÖRÜ, ANLAYIŞ VE İYİ NİYETLİ BİR İLETİŞİME DAVET EDİYORUM...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xTURKUAZx -- 7 Ekim 2019; 10:46:18 >

• xTURKUAZx X kullanıcısına yanıt
    Alın size 15 senelik kiracı çıktıktan sonra 6 aylık kiracının başına gelen durum.

Ben 35 senelik bir evde oturuyorum, aslen eski lüks binalardan olsa da her gün ya bir kalorifer borusu patlıyor, ya musluk altına akıtıyor, ya pencereler elimde kalıyor, ya da mutfak ve banyo mobilyalarının menteşeleri kırılıyor, düşüyor.

Bunun parasını almadan önce kendim tamir edebildiğim kadar ediyorum. Evde 10 farklı çeşit würth sprey, silikon, poliüretan mastik, conta, menteşe vb. yedek parça ve bakım ürünü dolu.

Bu batarya yanlış montajdan dolayı belki son 5 senedir çürüyor, gelip de bunun parasını kitlemeye çalışmasın ev sahibi.

Ben sizin durumda da bu yaşanmıştır demiyorum ama koşullar herkes için farklıdır. Ben bu eve zırnık koklatmam demirbaş parasında. Ayrıca sözleşme çok önemli, biz standart sözleşmeden tüm demirbaş bakımlarını da çıkarttırdık. Aidatta birşey gördüğümüz an kiradan düşüyoruz.

Misal geçen ay kalorifer peteği vanası değiştirdiler 100 lira istediler onu da kiradan düştüm, bana ne arkadaş sanki vana ile zırt pırt oynuyorum zaten 8 aydır full açık takılmıştı, ev de merkezi ısıtma, onun parasına saysınlar.

Doğal olarak da ev sahibi birşey demiyor zaten çünkü en ufak şeyde ararsam omu geçtim asıl kendime stres yaratıyorum. Ama ne oluyor, insanın midesi bulanıyor resmen ve yeni eve geçmek istiyor hemen.

Ulan evin tuvaleti bile langır lungur oynuyordu, köşesindeki dev metal dübeli bile kendim çaka çaka sabitledim apartmanı inleterek yoksa valla ailece sçarken düşme tehlikemiz vardı en ufak osurukta :)). Ev sahibi iplemediği için ben de acımıyorum pek detaylarda

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi?
    Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi?Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi?

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.