Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
9
Favori
131.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Her malın alıcısı vardır, fiyatı biraz kırarsan satılmayacak ev yok. Hele orta/iyi bir semtte satılmayacak ev yok,buralarda kimse paraya bakmıyor ev kafasına yattıysa direk alıyor. Diğer yerlerde ev çok,insan çok,gelir belli,dediğin gibi satış zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Oğuzhan_

kiracı yaptırır. çünkü ev sahibi sana sağlam olarak teslim etmiştir ev demirbaşı olarak geçer kullanımdan kaynaklı deformeleri kiracı yaptırır.
    " kaynaklı deformeleri kiracı yaptırır." bu söylediğinin geçerli olması için mal sahininin sıfır teslim etmesi lazım.
  • Kiracılara söylüyorum. Burada konu sahibinin yanlış bilgi ve saptırmalarıyla gaza gelip ev sahibinizle karşı karşıya gelmeyin. Muhterem 6098 Sayılı Borçlar Kanunundan işine geldiği maddeyi almış.

6098 Sayılı Borçlar Kanunu;
    III. Temizlik ve bakım giderlerini ödeme borcu
    MADDE 317- Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Bu konuda yerel âdete de bakılır.

Bu maddeden olmak üzere, kiralanan dairede bozulan musluğun tamiri, patlayan ampulün değiştirilmesi, lavabo tıkanıklığının giderilmesi gibi ufak tefek tamirat giderleri de örnek olarak gösterilebilir. Bunlar kiracının borcudur.

Örneğin kombi cihazının bakımı kiracıya aittir. Kiraladığı dairede yıllık kombi bakımı yaptıran kiracı var mı? Zamanında bakımını yaptırmıyorsan bozulduğunda tamir parasını da isteyemezsin. Aynı şekilde kullandığın musluğunun contasının bile ömrü var. Bunu değiştirmediğinde musluğun akar, damlatır.. Banyo veya tuvalette temizleyici envai çeşit porçöz vb. yüzünden borularda hasar oluşuyor ve alt kata su damlıyor. Bunu da mı ev sahibi karşılayacak? Kapıyı kapatırken kıracak gibi vuruyorsan bozulduğunda kilit parasını neden ev sahibi ödesin? Nasıl olsa başkasının malı diye gavur malı niyetine kullan, bozduğunda ev sahibi ödesin. Yok öyle yağma!

Örneğin bir araba satın aldın, bu arabanın yağının değiştirilmesi, yıllık bakımlarının yaptırılması borcu sana ait. Sen bu arabanın hava filtresini, yakıt filtresini vb.zamanında değiştirmezsen araba bozulduğu takdirde kimseye yaptıramazsın.. Nitekim kiralık araçlarda bile durum böyledir.

Daireyi kiralıyorsun, iki gün sonra adam arıyor, ben şunu da isterim.. Sanki evi kendisi kiralamamış, sanki başkası gezip görmüş, başkasıyla kontrat imzalamışsın.. İmzayı atana kadar kedi misali, sonrasında bakıyorsun bambaşka biri oluverip çıkıyor.. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı derim misali.. İstersem ucuz musluk taktırırım, istersem pahalı olanı.. Gözün yok mu, tutarken baksaydın, mademki kiralamışın, o şekilde beğenip kabul etmişin demektir. O zaman neden malın kalitesine dil uzatıyorsun, taktığım musluğu beğenmiyorsan işine gelmiyorsa tutmasaydın, kimse sana zorla ev vermiyor ya da evini kiralamak zorunda değil kimse.. Üstelik sıfır teslim etmekle mükellef değilim, nereden uyduruyorsunuz bunları? Sıfır demirbaş istiyorsan gidip sıfır dairelere baksaydın.. Ben sana malı sağlam teslim etmişim mi, etmişim.. Bundan sonrası senin problemin.. Çalışır şekilde vermişsem çalışır şekilde alırım..

Hatta sen aidat parası ödeme.. Nasıl olsa ortak gider kat maliki yani mal sahibinin borcu, öyleyse sen niye ödeyesin.. Ayağının çamuruyla girip asansörü kullan, parasını da ev sahibi ödesin.. Kira parasını veriyorsun nasıl olsa, otel gibi gir çık.. Bence siz öncelikle ev kiralamakla otelde konaklamak arasında bir tercih yapın, ondan sonra tartışalım.

Bir düşün, evin var kiralık, hiç tanımadığın bir adam geliyor, kimdir neyin nesi kimin fesi bilmiyorsun, icralık olabilir, türlü suçlardan sabıkası olabilir, uyuşturucu satıcısı olabilir, kaçakçı olabilir, terörist olabilir, evini hücre evi amacıyla bile kullanabilir, bunun sonrası gözaltına alınıp terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanacağını ve hapse bile düşebileceğini bilerek ciddi bir risk alıyorsun.. Ama adamların bakış açısına bak..

Uzun lafın kısası, sakın bu tür bir durum yaşayıp da kiradan kesmeye falan kalkmayın. İçinde oturduğunuz süreyi de dikkate alarak zamanla yıpranma ve kullanımdan kaynaklı ufak tefek gideri karşılamak zorundasınız, bunları kiradan düşemezsiniz. Düşerseniz kirayı hiç ödememiş gibi işlem görür, adam tahliyeli icra takibi açar, haksız çıkınca bir dünya mahkeme ve avukatlık parası ödersiniz. Böyle incir çekirdeğini doldurmayacak mevzular yüzünden başınızı derde sokmayın..

• Bu tipler yüzünden evimi kiraya vermiyorum. Boş dursun daha iyi, günü geldiğinde sıfır masrafsız satar keyfime bakarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serenas kullanıcısına yanıt
    Bana bırak Türkiyeyi musluğa yıllık bakım yaptıran bir insan evladı bul anlından öpüyüm seni. Bakımını yaptırmadık diye musluk mu bozulur. Ne kadar saçma sapan düşünceleriniz var sizin anlamıyorum.
  • alicavush kullanıcısına yanıt
    Aferin verme. Senin gibi tiplerin evinde oturmasın kimse.
  • serenas kullanıcısına yanıt
    Amma dramatize etmişsin olayı, ne kıymetli evin varmış.
    3 kuruşluk malı var diye kendini Allah sanan tiplerden tiksiniyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki mesajları okumadım ancak benim yorumum şu, eve ilk geldiğinde kusurları görmen için evi gezersin. ev sahibi bu konuda acele etmez. edeni hiç görmedim. varsa kusuru fotoğraf veya video kaydı alır ev sahibine bildirirsin ( kırık kapı, dökülmüş duvar, nemli tavan vs. ) eve çıktıktan sonra senden kaynaklı olmayan durumlarda ev sahibinin ödeme yapması gerekir. buna musluk vs. örnek değil. örnek vermek gerekirse eve çıkıyorsun, kışın doğalgaz yakacaksın ama kaloriferler kirden tıkanmış, temizlik gerek. bedeli 300-600 arası değişen bu ücreti ev sahibi karşılar.

keşke bir kiracı evden çıktıktan sonra ev sahipleri 10-15 gün evi kontrol edip gerekli eksiklikleri giderip hazır halde evi kiralasa...
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Evinde yıllarca kiracı oturmuş bi boya bile yapmaz,yıl 2019 olmuş hala çürümüş tahta evini kiracıya gösterir ev sahipler ölücülükten bunlar hep. Birde gelirler buraya bi musluk için ev sahibimi aranır,kaç paraysa gönderiyim derler gönderin parayı o zaman konu sahibine çok biliyorsanız ama fıss.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    bu konu aslında bir "açık" . dediğim gibi evlerin bakımlı olması gerekiyor. benim sigorta yandı daha 2 hafta önce. alttaki ortak kablolar erimiş. elektrikçi de çağırmadım. kendim sigortaları yeniledim. kaçak akım olsa sigorta atar, bu direkt yandı. götürdüm elektrikçiye yanan sigortaları. bunların ömrü bitmiş dedi adam. 7-8 senelik sigorta var orada. bu kadar kolay işte insan sağlığıyla oynamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicavush

Bu tipler yüzünden evimi kiraya vermiyorum. Boş dursun daha iyi, günü geldiğinde sıfır masrafsız satar keyfime bakarım
    Sıfır aldığım evi kiraya vermem atarım mevduata durur getirisi daha çok. Adam musluğu kıracak bana ödetecek yok ya

• quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

Önceki mesajları okumadım ancak benim yorumum şu, eve ilk geldiğinde kusurları görmen için evi gezersin. ev sahibi bu konuda acele etmez. edeni hiç görmedim. varsa kusuru fotoğraf veya video kaydı alır ev sahibine bildirirsin ( kırık kapı, dökülmüş duvar, nemli tavan vs. ) eve çıktıktan sonra senden kaynaklı olmayan durumlarda ev sahibinin ödeme yapması gerekir. buna musluk vs. örnek değil. örnek vermek gerekirse eve çıkıyorsun, kışın doğalgaz yakacaksın ama kaloriferler kirden tıkanmış, temizlik gerek. bedeli 300-600 arası değişen bu ücreti ev sahibi karşılar.

keşke bir kiracı evden çıktıktan sonra ev sahipleri 10-15 gün evi kontrol edip gerekli eksiklikleri giderip hazır halde evi kiralasa...
    Aynen öyle aynen. İtiraz edemez tam ve kusursuz teslim etmek zorunda kiracıya. Adam eve gireli 1 hafta olmuş musluk bozulmuş veya çatı akmış başka bişey kusurlar vs ev sahibi yaptırmak zorunda.

• Ev nasıl mevduatta atılır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Ev nasıl mevduatta atılır?
    Sağ kolunla sıkıca tutup ileriye fırlatmak suretiyle mevduata atılabilir
  • Bu da soru mu yahu?! İkisi de yaptırmaz tabi ki. Süper Mario yaptırır, adamın işi bu.
  • Bir ev sahibi olarak yazıyorum. Diğer mesajları okumadım açıkcası. Şimdi ev benim ve içinde kiracı var. Adı üstünde bu adam kiracıdır. Benim malımı kiralayarak belli bir bedelle kullanma hakkını devretmişim. Bu adam bu icadı kullanırken bozulduysa tabii ki de kiracı yaptıracak. Eğer evi ben teslim etmeden önce bakıp inceleyip eksikleri söyleseydi zaten ben direk yaptırırım onda sorun yok. Benim düşüncem bunu kiracının yapması mantıken gerekiyor. Fakat benim babamdan gördüğüm bize öğrettiği,bu tür durumlarda kiracıyla ortak yaptırmak olduğu için şuana kadar herhangi bir arıza durumlarında direkt olarak kiracıya değilde beraber ortak yaptırıyoruz. Herkesin düşüncesi farklı olbilir.

• Ev sahibiyim ve mal benim malım bozulursa benim boynumun borcu, kiracıda söylemez ise onun boynunun borcu. İnsanlar otellere gidip kalıyor dolap bozulursa odada kalan kişiden mi alacaklar parayı? daha neler...
  • 30 sayfalık konuya bak...

• Tuvalet kağıdını da ev sahibi alır

• Bu kadar olayı büyütmenin anlamı yok al tak çıkınca eskisini tak bende yeni ev tuttum musluğun bataryası bozuktu kendim değiştirdim 20 liralık batarya için milletin ağız kokusunu çekmeye gerek yok kilitleri değiştirdim eskisini sakladım bir gün çıkarsam eskisini yerine takarım kendi kilitlerimi alırım. He ama hakka hukuka baktığın zaman haklısın ev sahibinin yaptırması gerekir ama bizde bunlar uygulanmıyor maalesef amcam uzun yıllar Rusya’da yaşadı kapı kolu kırılsa bile ev sahibine yapıyordu.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.