Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamir ettirmek kaç lira merak ediyorum, 3 yıldır o musluğu kullanıyorsun sana neye mal olur?
  • Ev sahibi ürünü sıfır verdiyse kiracı yaptırır ancak sıfır bir ürün kullanmıyorsanız parası varsa kiracı yaptırıp, kiradan düşer. 16 dairemiz mevcut, ezelden beri her kiracıya aynı şekilde davranıyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben senin alt komşun olsam seni o bozuk muslukla döverim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıldır kiracı girdiginde musluk saglammış demek ki.Sen bozduguna göre yaptırırsın.

Evet 4 duvara kira veriyorsun.Eger 4 duvara kira vermek istemiyorsan çadırda,açık havada yada karavanda yaşabilirsin.

Kirayı musluk bozulunca ev sahibi yaptırsın diye vermiyorsun.Evin satın alma bedelini hesapla bakalım senin verdigin kira evin ana parasını kaç yılda çıkarıyor?

Bozulan musluga karışmak istemiyorsan bir otelle anlaş sıfır sıkıntı

Size daireyi boyalı olarak verdiyse yazık ev sahibine sizde çıkarken 3 yıl olmuş kirli haliyle boyatmadan teslim edersiniz.Ev sahibi boyat dese gelirburaya konu açarsınız artık 3 yıldır kira veriyorum boyadamı bana ait

Bu tarz kiracılar yüzünden ev alıp kiraya verirseniz direk zarardasınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 22 Mayıs 2019; 22:33:52 >

• Kiracımdan o kadar memnunum ki, su faturası çok geldiği için haberim olmadan tuvalet giderinin musluğunu tamir ettirmiş, aylar sonra öğrendim. Niye söylemedin diye sorduğumda abi üçün beşin lafını yapmaya gerek yok, ikimiz de halimizden memnunuz demesi olmuştu.

Demekki kiracı var, bir de böyle kiracı var.
  • ne kadar boş insansın bir musluk alamicak kadar loser mısın

• kaç para bilader musluk tamiri ya yaptır geç ha daha büyük bi mevzu olur onu ev sahibi yaptırır geçer
  • Evde cam balkon durduğu yerde patladı. Ben ev sahibi olsam, kiracım bana kendi kendine kırıldı dese inanmazdım. Bu yüzden kendim ödedim.
    Eski kiracının berbat halde bıraktığı yerleri kendim tamir ettim.
    İstesem hepsini ev sahibine yaptırırdım.

Evvin demirbaşını ev sahibi öder. Yalnız evi nasıl aldıysanız öyle teslim etmeniz gerekir. Musluk girdiğinizde sağlamsa, 3 yıldır da kullanıyorsanız sizin yaptırmanız daha mantıklı gözüküyor.

• Şimdi evin mutfağı kırık olsa lavabosu olmasa yada camı penceresi kırık olsa ev sahibinin ödemesi durumunu anlarım da kardeşim musluk bu ya alt tarafı ne olur alıp takıversen diye düşünüyorum

• Ev sahibi yaptıracak çünkü sen kiracısın.O ev onun tapulu yeri sen yarın öbür gün çıkıp gidebilirsin fakat eve yaptığın evde kalır.Yarın bir otele gitsen fakat kaldığın odada borular eskiyse ve patlamışsa otel senden mi bunun masrafını çıkaracak?Ev dediğin kadar eskiyse tesisatı çürümüştür.Zamanında değiştirmediyse kendi suçu.Ne güzel döküntü evi kiracıya kakala sonrada evin tüm ihtiyacını kiracıya bir güzel yık ondan sonra kiracının yaptırdığı evi daha sonra (sen çıkınca) başkasına daha yüksek fiyattan kirala...

Ev sahibi yaptırmamakta direniyorsa hukuki yollara baş vurabilirsin.Ya kendisi yaptıracak ya da kiradan düşecek.Sakın kendin yaptırma ...

Not:Basit bir musluk arızası olsa kendin yaptır geç derim fakat anladığım kadarıyla evin tesisatında problem var.Yorumumda belirttiğim gibi muhtemelen evdeki tesisat boruları eskimiş ve patlamış.Burada senin bir suçun yok.Herhalde koca bir evin tesisatını sen değiştirecek değilsin...

Not2:Sorunu yanlış anladığını düşünüyorum.Eğer alt komşunun tavanı battıysa bu basit bir musluk arızası değildir.Banyodaki tüm boruların yenilenmesi gerekir.Yani tesisatçı senin banyona gelecek,banyodaki fayansları kaldıracak patlak boruları değiştirecek daha sonra üstünü kapatacak.Bütün bunları sen yapamazsın.Bu evin sorunu.Basit bir musluk arızası olsa değiştirirsin fakat bu seni kat be kat aşıyor.Hukuk sitelerine durumunu sorabilirsin ya da bir hukukçudan destek alabilirsin.Burada ev eski olduğu için borular patlamış gibi görünüyor.Bunun sorumluluğu da kiracıda değil ev sahibindedir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 22 Mayıs 2019; 23:10:2 >

• Borçlar Kanununun 249/1 maddesine göre kiralayan, mecuru sözleşmeye uygun şekilde teslim etmek ve kira süresi boyunca da kiralananı bu halde tutmakla yükümlüdür. Sözleşme süresi içinde kiralananda kiracının bir kusuru olmaksızın ortaya çıkan ayıplar kiralayanın sorumluluğu altındadır.

"Kiralanan taşınmazda, her türlü normal ve anormal, iyi veya kötü kullanmadan doğan eskime ve yıpranma nedeni ile doğacak tüm masraflar malzeme ve işçilik dahil kiracıya aittir."
    Kira sözleşmesine bakın. Buna benzer bir madde olmalı.
  • Hortum çek

• Emrah_d kullanıcısına yanıt
    contalık bişey değil. musluğun vana kısmı çatlamış. değişmesi lazım. tamirat gelir elimden. ama niye cebimden 80 lira veriyim. para kolay mı kazanılıyoeir

• Amedra kullanıcısına yanıt
    Ev sahibi ve kiracı ilişkisi böyle olsa keşke hep...
  • ripendis kullanıcısına yanıt
    hesap numarasını özelden atıyorum kardeşim. 80 lirayı gönderi ver bi zahmet.

• eğer sen eve girdiğinde o musluk eski de olsa düzgün çalışıyorsa yıpratan kişi olarak sen yaptırmak zorundasın. lamı cimi yok. adam evini size zorla kiralamıyor. sıfır daire de kiralayabilirsin neden sorunsuza gitmiyorsun . çünkü bu durumu kabul ediyorsun . lütfen musluğu siz değiştirin

• Benzer olay eve taşındıktan 2,3 ay sonra kombide başıma geldi arıza oldu bi parçasında 140₺ tuttu ve yaptırdıktan sonra ev sahibini aradım ve bahsettim faturasıda var kiradan düşüyorum dedim tamam dedi.

Gerçek müslüman ve hakkaniyetli ev sahibi düşer kiradan o parayı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 22 Mayıs 2019; 23:15:54 >
  • Yani o musluğun en iyisi kaç para ki be güzel kardeşim... Bahsinin geçmesi bile çok ayıp bence... Git nalburdan bir musluk al biraz da kendir iste takman 1.5 dakikayı bulmaz...

Ayrıca ev sahipleri için de böyle durumlar için evinizi sigortalatın diyorum her zaman... Hem sizin, hem de zarar oluşan diğer dairelerin zararlarını karşılar...

Geçen yıl kombi tesisatımdan patlayan boru benim mutfak ve salonun zeminini kabarttı, duvarların boyasını bozdu... Aynı şekilde alt katın da tavanı, mutfak ve salon duvarları bozuldu... Kasko tarafından arızalı boru bulunup değişti, fayanslar yenilendi, hem benim hem komşumun duvarları yeniden boyandı ve tamamını kasko karşıladı... 5 yıldır ödüyorum yıllık ödediğim para 150 liranın bile altında... Üstelik evde ben değil kiracı otursa bile şartlar aynı, kiracının eşyası bile çalınsa, yangında selde zarar görse yine karşılıyor... Elektronik demirbaş olarak kombi arıza yapsa 1000 liraya kadar tamir masrafını bile karşılıyor... Sadece telefon açıyorsun gerisini onlar hallediyor... Usta usta dolaşmıyorsun...

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 23 Mayıs 2019; 6:44:16 >

• Long Nightt kullanıcısına yanıt
    müsluğu söktüm içi çatlamiş. boruluk değil ama yapılacak da bişey değil. değişmesi lazım. musluk zaten ben eve girdiğimde baya bi yıpranmıştı. bende patladı işte. Bana saçma geliyor. musluğu ben yaptıracaksam neye kira veriyorum o zaman.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.