Şimdi Ara

Bozulan resmi açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iyi akşamlar. öncelikle eğer konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
    bir konuda yardıma ihtiyacım var sıkıntım şu:
    kanon sx160 fotoğraf makinesiyle çektiğim resimler ilk başta görünüyordu. bir süre sonra tekrar bakmak istediğimde tanımlanmamış resim olarak hata aldım ve fotoğraf makinesinde resimleri göremedim. pc ye attım değişik formatlarda açmaya çalıştım ama açılmadı. resimlerin boyutu 3mb olarak görünüyor. yani resimler makineden kaynaklı sanal görüntü filan değil.
    pc de açmaya çalıştığımda şu hatayı veriyor (paint bu dosyayı okuyamıyor. Bu, geçerli bir bit eşlem dostası değil veya bu biçim artık desteklenmiyor). resimleri nasıl görebilirim? teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kusadasi89 -- 1 Şubat 2015; 23:19:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kusadasi89

arkadaşlar iyi akşamlar. öncelikle eğer konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
    bir konuda yardıma ihtiyacım var sıkıntım şu:
    kanon sx160 fotoğraf makinesiyle çektiğim resimler ilk başta görünüyordu. bir süre sonra tekrar bakmak istediğimde tanımlanmamış resim olarak hata aldım ve fotoğraf makinesinde resimleri göremedim. pc ye attım değişik formatlarda açmaya çalıştım ama açılmadı. resimlerin boyutu 3mb olarak görünüyor. yani resimler makineden kaynaklı sanal görüntü filan değil.
    pc de açmaya çalıştığımda şu hatayı veriyor (paint bu dosyayı okuyamıyor. Bu, geçerli bir bit eşlem dostası değil veya bu biçim artık desteklenmiyor). resimleri nasıl görebilirim? teşekkür ederim

En basiti ile facebook hesabınız var ise birini yüklemeyi deneyin veya işte bir resim paylaşım sitesine, gmail ile birine mail yollarmış gibi vs. yüklemeyi deneyin. Yükleniyor ve görünüyor ise sorun PC'nizde demektir.

• facebook denedim olmadı gmail den mail attım gene olmadı resim upload sitelerini denedim bir sonuç vermedi.
  • @kusadasi89,
    Çok büyük ihtimalle SD kartınızın boot sektörleri bozulmuş. Format atmadan önce aşağıda verdiğim linklerden durumunuza uygun programları indirin ve kurun.

Programın sayfası:http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
    Windows için linki:http://www.cgsecurity.org/testdisk-6.14.win.zip

SD veya Micro Sd kartınızı çıkarın ve harici bir kart okuyucu ile bilgisayara bağlayın. Sakın format atmayın. Programı çalıştırın ve yönergeleri izleyin. Dosyalarınız geri gelsin.
    Daha sonra SD kartınız fotograf makinanıza takın ve makina menüsünden format atın. PC' den format atarsanız bazen sektör uyumsuzluğu olabiliyor ve kısa zamanda tekrar bozulabiliyor. Yeni aldığınız hiç bir kartı direkt kullanmayın. Makinanızdan format atın kullanın. Böylece fotograflarınızı daha emniyete alırsınız.

• @bipekkan hafıza kartını 1mb olarak gösteriyor pc tanımlanmamış diyor. biçimlendirmemi istiyor biçimlendirmedim. verdiğiniz programda hafıza kartını seçiyorum sonra işletim sistemimi soruyor intel/pc seçiyorum daha sonraki seçenekte ne seçmem gerek bilemedim. seçenekler şunlar
    1--[analyse] analyse current partition structure and search for partitions.
    2--[advanced] filesystem utils
    3--[geometry] change disk geometry
    4--[options] modify options
    5--[MBR Code] wrihe testdisk MBR code to first sector
    6--[delete] Delete all data in the partition table
    7--[quit] return to disk selection
    handisini seçmem gerek? teşekkür ederim
  • Arkadaşlar bu SVG uzantılarını photoshopta açmayı bilen varmı?
  • quote:

@bipekkan hafıza kartını 1mb olarak gösteriyor pc tanımlanmamış diyor. biçimlendirmemi istiyor biçimlendirmedim. verdiğiniz programda hafıza kartını seçiyorum sonra işletim sistemimi soruyor intel/pc seçiyorum daha sonraki seçenekte ne seçmem gerek bilemedim. seçenekler şunlar

@kusadasi89,
    İlk önce [analyse] seçin sorunu anlayabilelim.
    Eğer eminseniz 5 no'lu [MBR Code] da seçilebilir. Genellikle bozulan ilk sektördeki Master Boot Record (MBR)'a ait Partition Table bozulmuştur. Ancak yinede 1 Nolu seçeneği seçin sonrası zaten sizi yönlendirecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

@bipekkan hafıza kartını 1mb olarak gösteriyor pc tanımlanmamış diyor. biçimlendirmemi istiyor biçimlendirmedim. verdiğiniz programda hafıza kartını seçiyorum sonra işletim sistemimi soruyor intel/pc seçiyorum daha sonraki seçenekte ne seçmem gerek bilemedim. seçenekler şunlar

@kusadasi89,
    Eğer eminseniz 5 no'lu [MBR Code] da seçilebilir. Genellikle bozulan ilk sektördeki Master Boot Record (MBR)'a ait Partition Table bozulmuştur. Ancak yinede 1 Nolu seçeneği seçin sonrası zaten sizi yönlendirecek.

http://i.hizliresim.com/L235mJ.png ne seçmem gerekiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

@kusadasi89,

http://i.hizliresim.com/L235mJ.png ne seçmem gerekiyor

LBA ( Logical Block Addressing) Mantıksal Blok Adreslemesi:Disk veya kart üzerindeki blokların adreslenmesi için kullanılır.
    CHS (Cylinder Head Sector) Silindir Kafa Sektör:Disk veya kart üzerinde blokların adreslenmesi için kullanılan ikinci yöntemdir.
    Sizin kartta sorun : Bad ending sector (CHS and LBA don't match=Kötü sonlanan(biten) sector( CHS ve LBA uyuşmuyor)
    Hiç bu duruma rastlamadım Şu an 16 GB HI-LEVEL marka flash diskim bozulmuş testin sonunu bekliyorum. Büyük ihtimalle MBR bozuk çıkacak.
    Sizinkinde (P) veya (L) yi denemek lazım ama bu işten iyi anlayanlar devreye girse iyi olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.