Şimdi Ara

BRC enjektör kötü gaz / kullanım ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mehmet Özenç
    quote:

BRC :
    Tamiri mümkün değildir. Hareketli parçalar gazla temas etmez dolayısıyla kirli gazdan etkilenmez. Belirtilen maddelerin tümünde çok iyidir.

Şikayetvar sayfasında 2A mühendisliğin şikayet sahibi kullanıcıya verdiği cevap:
    quote:

Enjektör arızalarının temel nedeni kalitesiz yakıt veya periyodik bakımların zamanında yapılmamasıdır.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1665759/brc-2a-muhendislik-enjektorler-arizali-gaz-kacirdi

Esas olan kullanıcıya kötü gaz almayın demek değil sanırım. Bizim elimizde ölçüm aleti falan yok. Sadece kat edilen mesafeye bakarak en ekonomik istasyonu bulmaya çalışıyoruz. Dizel araba gibi bir depoyla 1000 km gidemediğimiz için de uzun yolda ne çıkarsa bahtımıza diyoruz. Asıl olan kötü gazdan etkilenmeyecek donanımı üretmek veya önlemleri almak (filitre vb.). Belki forumda daha önce tartışılmış ve açıklığa kavuşturulmuş bir konudur. Kafama takılan sorular şunlar, tecrubesine güvenen kullanıcılar cevaplandırırsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

1. BRC enjektörlerin beklenen kullanım ömrü kaç kilometredir?

• Cevap: 50.000 bakımı yapılarak beklenen ömür 100.000 civarındadır @FARUK USTA

2. BRC enjektörler kötü gazdan etkileniyorlar mı? Etkilenmiyorlar mı?

• Cevap: Kötü gazdan (yakıttan) tüm enjektörler etkilenir @FARUK USTA ve @ufuk-34JD58

3. Kötü gaz ile iyi gazı nasıl ayırt edebiliriz?

• Cevap: Kötü gaz yeterli filitre işleminden geçmediği/standart olmadığı için kötüdür. Marka kullanın. @FARUK USTA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanyalcinkaya -- 19 Ocak 2015; 9:34:56 >

• Arkadaşım kötü yakıttan sadece brc etkilenmiyor diğer markalarda aynı , karbiratörlüler pek etkilenmez.
    Bu olay sadece lpg de yaşanmıyor, benzinli ve dizel araçlarda aynı şekilde, kötü yakıttan etkileniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    5 yıl dizel focus 109bg kullandım. Enjektör konusu onlarda da vardı, tesadüfen bir arkdaşım aracılığıyla petrol istasyonu sahibiyle tanıştım. Pozantı'da genellikle kamyonların alışveriş yaptığı bir yer idi. Ve "iyi marka" dediğimiz istasyonlardan litre başına 60-70 kuruş daha ucuza satıyorlardı. Normal şartlarda ömrümde cesaret edip alamayacağım bir yer. Yani düşünün Opet-Shell vs. 4.75'i görmüşken bunlar eurodizel'i 3.95-4.00 TL ye veriyorlardı.

Bizim kullanmamızda sıkıntı yaratıp yaratmayacağını sordum. Mazotun her marka için aynı rafineliden temin edildiğini, hiç bir sorun yaşatmayacağını söyledi. Peki dedim rastgele (sizden değil de) bir yerden ucuz diye alsam bir şey olur mu? "Adana-Ankara arasında 2-3 yer olması lazım kaçak mazot satan, ama onlar da sana satmaz zaten korkma, denetimler çok sıkı, el altından kaçak mazot satan da alan da biliyordur, sana 50 litre satıp da başını sıkıntıya sokmaz hiç birisi" diye cevap verdi.

Sonuç: O dediğim yerden 2 yıl boyunca sürekli mazot aldım. Gerek bakımlarda mazot filitresinin çok temiz olması, gerekse aracın gerçekten de en az bir depoda 40-50 kilometre daha fazla yol kat etmesi benim marka inancımı kırdı. (dizelde ölçümü tam depo doldurup ışık yanıncaya kadar kullanarak yaparım. Arabayı 5 yıl kullanıp 185.000 km yapınca ne yaktığını iyi biliyorsun artık.). Gerçekten de adamların sürekli müşterisi tır şöförleri olduğu için hile yapamıyorlar. litre başına dağıtım şirketi dahil 5 kuruş koymadan satış yapıyorlar. Dikkat edin seçimden önce tavan fiyat uygulaması yapıldığında mazot fiyatları 4.75 den bir anda 4.40 lara indi. (Tavan fiyat: Dağıtıcı ve bayi karı toplamı 40 (veya 45 kuruşu geçemeyecek).

5 yıl - 185.000km enjektör veya herhangi bir sorun olmadan aracımı kullandım. Ama dizel araçta bir depoyla yaklaşık 1.000km yol gittiğim için belirlediğim bir kaç noktadan (pozantı-aksaray-ankara) sürekli alışveriş yapıp işi şansa bırakmıyordum. Tüpte malesef ne çıkarsa bahtımıza. Şu gün için 1.75-2.30 arasında oynuyor.

Bu iş biraz da şans işi diyeceğiz ama bence internette çok fazla bilgi kirliliği var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.