Şimdi Ara

Yakıt dolumu sonrasında motor kapanması ve çalışmama.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 Model 75HP Dizel Ford Transit Connect aracımız sorunsuz çalışırken yapmış olduğumuz yakıt dolumunun ardından birkaç km ilerledikten sonra hareket halindeyken motoru stop etti. Ne yaptıysak(vurdurma, hava alma, akü takviyesi) bir türlü çalışmadı. Mazot yerine benzin konulmuş olabileceğini düşündüm ama bakan ustamız sanırım bunu kontrol etmiştir diye de düşünüyorum. Öncesinde çekişten düşme, stop etmeden önce veya sonra tekleme benzeri bir durum da olmadı direkt stop etti sağa çektik. Ustamız orada uğraştı ve çözemeyince sanayide ustanın dükkanına çektik. Arıza cihazındaki kodlar ise bu şekilde ;

Yakıt dolumu sonrasında motor kapanması ve çalışmama.Yakıt dolumu sonrasında motor kapanması ve çalışmama.Yakıt dolumu sonrasında motor kapanması ve çalışmama.

Ustamız sebebini kesin olarak belirleyemedi ama %90 ihtimalle mazot pompamızın beyninin arıza yaptığını ve değişmesi gerektiğini, bununda yaklaşık 7-8 bin lira olduğunu fakat çıkmalarının 3-4 bin lira civarında olduğunu söyledi. Bizde yaptıramayacağımızı söyleyip aracımızı sanayide güvenli bir yere iterek park ettik. Açıkçası nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda bilgimiz yok ve forumdan yardım alabileceğimi düşündüğüm için bu konuyu açtım.

Bu kodlara bakarak kafamda şöyle yorumlamalar da yaptım.

P1631 için : Belki bir yerde elektriksel bir problem vardır ve araç problem çıkmaması için motorun çalışmasına müsaade etmiyordur. Araçta anlam veremediğim bir takım elektriksel problemler zaten mevcuttu, belki bunlarla ilgili de olabilir. Akümüz aracın aküsü için yeterli güçte değilmiş, değişmesi gerekiyordu belki bununla da ilgili olabilir. Kapıların hepsi aynı anda kilitlenmiyordu yada hiç kilitlenmiyordu, kapat aç yaparak kilitliyorduk. Ne alakası olduğunu bilmiyorum, birkaç yıl önce eksantrik mili sanırım metal yorgunluğundan olsa gerek kalkış yaparken kırıldı ve aracı sanayiye çektik. Yaklaşık 3 bin liraya gerekli parçaların değişimini yaptırdık, bu esnada nasıl olduysa sileceğimizin su pompası bozulmuş hiç su atmıyordu. Bunu 20 liraya pompa + işçilik derken 30 liraya hallettik derken bu durum kendini 3-4 kere tekrarladı ve pompamız şu an hala bozuk değişim gerekiyor. Neden bozulduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok, çalışmayınca yenisiyle değiştiriyoruz ve sorun düzeliyor.

p1664 ve P1564 için : Hiçbir şey söyleyemiyorum, P1664 belki eksantrik mili kırıldığında oluşmuştur ve sonrasında silinmemiştir.

Bu işi ucuz yollu halletmek istiyorum açıkçası, çıkma parçaya ne kadar güvenebiliriz ki? Yenisi de aracın hemen hemen 3 te 1 i fiyatta. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Geçmiş olsun,
    öncelikle ford araçlarda anlamsız elektriksel sorunlar arka arkaya sıralandığında genelde yetersiz akü gücünden olduğu ortaya çıkıyor, bu aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Fakat sizde beliren 2 arıza kodu sorunun dediğiniz gibi biri enjeksiyon pompasını kontrol eden modül hatasını diğeri ise ana röle arızasını ifade ediyor.

Ana röle arızasında aracın ateşlemesi mümkün değil, pompaya ve kızdırma bujilerine elektrik gönderen röle bu çünkü. Hata kodu doğrudan ona işaret ediyor.

Ana röle enjeksiyon pompa beynine elektrik göndermeyi kestiği için pompa beyni de hataya geçmiş olabilir. Adım adım ilerleyecek bir usta bulmak şart. Yoksa parça al tak şeklinde deneme yoluyla çok para yer.
  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Arıza cihazına sokulduğunda ben orada değildim, fotoğrafları usta attı. Ben kendim kurcalarken fark ettiğim bir husus akü tam şarj olmadığında göstergedeki kızdırıcı lambası hiç yanmıyor. Belki usta akü boşken mi taktı acaba cihaza?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar aynı sorun Şuan benim başıma geldi 2005 model 75 ps connect aynı hata kodları verdi sigortanın biri atmış onu değiştirdik hatalar silindi ancak araç yinr çalışmıyor sizin sorununuzu nasıl hallettiniz acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.