|
Bildirim
|
Seninde öğretmenler günün kutlu olsun Walter reyis
|
Böyle bir dizi gelmez bir daha. Yalnız şu var ki çok güzel kaliteli vs denince millet her bölüm aksiyon ölen adamlar havada uçuşan silahlar istiyor. Ben bu diziye kimse bilmiyorken başladım ve her sezon kalitesini yükselttiğini sonlara doğru da en tepeye bayrağı diktiğini gördüm. Tabii şimdi bu yorumu okuyan arkadaşlar istiyor ki 1. sezondan itibaren milyon tane olay olsun 2. sezonda akla gelebilecek bütün senaryolar gerçekleşsin. E gerçekleşsin de sonra ne olacak? 90 dakikalık filmlerde bile sıkıcı sahneler olabiliyorken 5 sezonluk bu dizide durağan sahneler olmamasını beklemek ütopyanın tanımı olur.
Zaten herhangi bir diziye ya da filme dünyanın en iyi dizisini-filmini izliyorum diyerek başlarsanız hiçbir şeyi beğenmezsiniz. Ya da beğenmemek için tonla sebep uydurursunuz. Güzelim yapıtlara ve kendinizin alacağı zevke yazık etmiş olursunuz. Yapmayın. |
Gelmiş geçmiş en iyi dizi.
Oyunculuk, senaryo, sinematografi... Her yönüyle muazzam bir yapım. |
Arkadaşlar eleştirirken objektiv olmaya çalışın, saçma sapan yorum yapanların şahsen benim açımdan sorunu yok ancak haksız yere yerdiğiniz diziye başlamak üzere olanların aklını çelip,onlara mani oluyorsunuz.
Beğenmediyseniz, neyin saçma olduğunu anlamsız olduğunu yazın ki öğrenelim. Dİziyi bitireli, 1-2 yıl olmuştur çoğu şeyi unuttum. ANcak hatırımda olanları söyliyeyimde başlayacaklar için ufak bir anoloji olsun. Bir kere bu dizide aksiyon vurdu kırdı, kafa kırma, kan fışkırtma, gibi olayları beklemeyin.(İlla ki bazı bölümlerde onlarda var) Onu başka diizlerde arayın. Vince Gİlligan gibi bir yönetmenin kalitesini bu dizide göreceksiniz ve ender bakış açıları vew bölüm giriş sahneleri ile ilk defa bu dizide karşılacaksınız. YÖnetmeni efsanedir. Başlayacak olanlar ilk 2 sezon dizi oldukça monoton geçiyor yani bölümleri izlerken bu ne? Demeniz oldukça normal. Ancak karakterlere bağlandıkça ve işler arapsaçına dönmeye başladıkça dizide heyecan artıyor. Gitgide yükselen bir grafiği var. Dizinin her bir sonraki sezonu diğer sezonundan iyidir. Lineer bir artış hatta üstel bir artış gösteriyor bu konuda emin olabilirsiniz. Walter White denen kimya öğretmenin hayatla imtihanını anlatıyor. Bu diziyi dizi yapan asıl husus ise, hayati gerçeklerle örtüşmesi ve çok uçuk abartı şeyleri işlememesi sizin akrabanızdan birinin bile böyle bir hayatı olabilir hissini uyandırmasıdır. Yaratık yok, her şey reel. Walter WHite'ın işler çıkmaza girdiğinde gözlerini çevirmesi gibi üstün oyunculuk yetenekleri, Aaron Paul'un oyunculuğu, avukatın karakteri gibi birçok karakterin bir arada efsane işleri var. Dİzide kötü rol yapan ya da görmekten sıkılacağınız bir karakter yok. Hepsi efsane ve replikleride öyledir. Diziye başlayın ve sonuna kadar izleyin. Pişman olmayacağınız ve izlemezseniz çok şey kaçıracağınız bir yapıt. EN önemliside bu yapıtı izleyecekseniz araya vakit koymayın. en fazla 1 ay içerisinde diziyi bitirin. |
got senaristlerinin batırmasıyla, goat unvanını koruyacak gibi duruyor...
|
O kadar çok ısrar etti ki arkadaşlar büyük bir beklenti ile izledim. Ama malesef öyle olmadı. Beklediğim gibi aksiyonlu sürükleyici bir dizi olmadı özellikle son sezonu zorla izledim. Malesef puanım 6.3/10
|
Dizisi de filmi de bir başyapıt. Zaten dizi olarak tarihin en iyisi.
Filmi hakkında olumsuz yorum yapanlar, saçma sapan aksiyon hastaları-en sevdiği dizi aksiyon dizileri olan tipler. |
Silinen final sahnesi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRed -- 14 Kasım 2008; 23:00:14 > |
|
|
|
|
|
|
|
|