Şimdi Ara

Brian Clough vs Jose Mourinho

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bence BC Mourinhodan daha üstün. JM Sadece üst düzey takımları çalıştırdı

Brian Clough hakkında bilgi için Damned Unitedfilmini iöneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3. Yıldız Yolda -- 23 Eylül 2015; 0:47:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• babası iyidide babasının yaptıklarını yapamaz mourinho porto'yu 2004 şamp ligi şampiyonu yaptı avrupa futbolunun zirveye çıktığı yıllarıd mou reyizi ben bi tek Fergusonla karşılaştırırım
  • Bu forumda Jose Mourinho ya diss mi attın başına büyük bi bela aldın .

JM bence de aşırı abartılıyor , yani Real Madrid çatısı altında o kadar bütçesi vardı bi CL alamadı o kadar sene , o yetmedi yine Chelsea gibi zengin bi takımı çalıştırıyor senelerdir yine CL başarısı gösteremedi . Rezil rezil skorlarla eleniyor CL den .

JM nin olağanüstü olarak tek başarısını Porto olarak görürüm.İnter ile kupayı alırken bile biraz şansının yardımıyla (özellikle yarı finalde ) almıştı fakat Porto başarısı küçümsenemez .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

babası iyidide babasının yaptıklarını yapamaz mourinho porto'yu 2004 şamp ligi şampiyonu yaptı avrupa futbolunun zirveye çıktığı yıllarıd mou reyizi ben bi tek Fergusonla karşılaştırırım

Hocam fail olmuşum düzelttim hemen

• quote:

Orijinalden alıntı: Klavye Delikanlısı

quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

babası iyidide babasının yaptıklarını yapamaz mourinho porto'yu 2004 şamp ligi şampiyonu yaptı avrupa futbolunun zirveye çıktığı yıllarıd mou reyizi ben bi tek Fergusonla karşılaştırırım

Hocam fail olmuşum düzelttim hemen

brian clough'un oynattığı futbolu izleme şansımız olmadı tabi nottingham'a 2 şamp. ligi kazandırması çok iyi derby'de de premier lig'i falan aldı.Ama o zaman oyanan futbol şartlar ekonomi falan bi çok etken bu zamana göre daha zayıf kalıyor.

Mourinhonun abartıldığını düşünenler hangi hoca avrupanın futbolda zirveye geldiği yıllarda porto kalibresinde bi takımla 2 kez üst üste avrupa kupası kaldırsın

brian'ın başarı yüzdesi ;

1319 Maç 594 Galibiyet 340 Beraberlik 385 Mağlubiyet %45.03

Mou ;

737 MAç 495 Galibiyet 148 Beraberlik 94 Mağlubiyet %67,16

neyse bana göre ikiside efsanedir mourinhonun daha önünde en az 15 sezonu var bu 15 sezonda daha ne kuapalar ne galibiyetler alıcaktır fergusonuda genel başarı bazında geçeceğini düşünüyorum.Sir tabikide manchesterın efsanesi olarak kalıcak.

edit:ek olarak mou reyiz küçük takım çalıştırmadı çünkü stajını küçük takımlarda değil porto ve barcelonada yard antrenör olarak yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andres Escobar -- 23 Eylül 2015; 1:17:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

Bu forumda Jose Mourinho ya diss mi attın başına büyük bi bela aldın .

JM bence de aşırı abartılıyor , yani Real Madrid çatısı altında o kadar bütçesi vardı bi CL alamadı o kadar sene , o yetmedi yine Chelsea gibi zengin bi takımı çalıştırıyor senelerdir yine CL başarısı gösteremedi . Rezil rezil skorlarla eleniyor CL den .

JM nin olağanüstü olarak tek başarısını Porto olarak görürüm.İnter ile kupayı alırken bile biraz şansının yardımıyla (özellikle yarı finalde ) almıştı fakat Porto başarısı küçümsenemez .

O dönem tarihin en iyi takımıydı Barça.Ona rağmen La Liga ve Kral kupası kazanmıştı bence bu da bir başarıdır.Şl de de yine aynı Barça ya elenmişti.Bence JM tarihin en iyi takımı karşısında kupalar kazanarak iyi işler yapmıştır.

• Mourinho'nun egosunu ve kendisini 2 dönemde incelemek lazım.

Madrid öncesi ve Madrid ve sonrası diye.

Madrid öncesi için egosu kabul edilebilir ama sonrası için edilemez.Madem çok büyük hocasın totale vur.Dediğim gibi daha öncesi için isminde büyük başarılar kazandı ve isim sahibi oldu daha sonrasında o ismin hakkını çok da veremedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jason Denayer Galatasaray'da
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mourinho günümüzün en iyi teknik direktörüdür bence. Mourinho'dan daha iyi diyebileceğiniz kim var ? Guardiola mı daha iyi Mou'dan ? Faal tdler arasında en iyisi Mourinho. Brian Clough Nottingham'ı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yaparken forumun %90'ı dünyada değildi. Sağlıklı bir karşılaştırma yapmak zor. Oynattığı futbolu hiç izlemedim. Nottingham'ın o dönemki maddi gücünü bilmiyorum. Gerçi o dönemler maddiyat günümüzde olduğu kadar önemli değildir muhtemelen. İkiside başarılı teknik direktörler. Karşılaştırmak zor.

• Morinyo kim la ? Onun klasındaki teknik direktörler belli. Hikmet Karaman, Samet Aybaba ve Ümit Özat.

Brian Clough, sevmesem de Cruyff özel insanlar. Bu adamlar futbolu bir seviyeden alıp daha yukarılara taşımış, futbolda kilometre taşı olmuşlardır.

Morinyo Çelsi'yi şampiyon yapmıştır, Wenger ve Fergie bir marka inşa etmişlerdir. Morinyo'nun dünya futboluna ne futbol anlamında ne de futbolcu anlamında katkısı olmamıştır. Ne bir güzel futbol izletti ne de futbolcu yetiştirebildi.
  • ikinci chelsea kariyeri şu anda pek iyi gitmiyor olsa da mourinho ya hayranım. sadece porto değil, real madrit de yaptıklarına da hayranım.

bu adam m.city teknik direktörleri gibi her sezon 5 yıldız alıp elindeki var olan ve beğenmediği 5 yıldızı gönderme lüksüne sahip olarak çalışmadı real'de. adam geldi, bi kadro kurdu, doğru düzgün yedeği bile olmayan kemik bir 11 kurdu ve o takım ile barça'yı geçip şampiyon oldu hem de nou camp'ta yenerek. bence o sezon yağtığı büyük bir işti hem de çok büyük iş. o sezon real'e koyacağın teknik direktörlerin çok büyük kısmı barça'ya yakın gider ama çok zorlayamadan ikinci olurdu muhtemelen. çok iyi bir futbol oynanıp puan rekoru kırıldığı pellegrini dönemi buna bir örnektir. zira barça'dan kendi evinde 6 gol yemişti o müthiş puan toplayan real. mou ise barça'yı malup etti, üstelik en iyi olduğu dönemlerden birinde.

porto başarısı zaten sıra dışıdır. alex ferguson ve mourinho gördüğüm en akıl almaz teknik direktörler. gerçi mourinho'nun saha dışı şarlatanlıklarından da hep nefret etmişimdir orası ayrı.

• Anlamak mümkün değil arkadaş. Guardiola yönetimindeki Barcelona'yı tarihin en iyi takımı olarak gösterip buraya gelip Mourinho o Real ile şampiyonluk kazanamadı diye adamı suçlamak nedir. Tutarsızlık had safhada.
    2010-11 Barcelona, Barcelona'nın 2008-09 sezonundaki kadar güçlü olduğu tek sezon. Geldi, ellerinden Kral Kupası'nı çaldı. Ertesi sezon ligi hem puan hem gol rekorlarını kırarak kazandı. 2012-13 sezonunda gerçekten kötüydü, buradan dem vurun en azından.

Yalnız, eskiden Mourinho'nun takımımın medya karşısındaki duruşu, işte 1 numaralı adam benim demesi / kendini ilgi odağı yapması takımının faydasına olurdu ilk Chelsea ve Inter döneminde. 2012-13 sezonundan bu yana ise bu tutum bazen takımına engel oluyor ve eskisi kadar verimli çalışmıyor.

Mourinho sınıfında aktif menajer pek yok maalesef. Olsa da çekişmelerin kalitesi daha da yükselse.

• Clough hayranıyımdır pp'den belli zaten. Clough Mourinho karşılaştırması pek verimli olmaz ikisinin döneminde futbol epey farklı.

Fakat Mou abartılmış diyenleri anlayamıyorum. Sanırım herkes Mou'dan her sene başarı bekliyor ama bu mümkün değil. Bunu başaran kimse de yok. Aktif tdlerin en iyisi Mourinho. İlerleyen yıllarda Simeone ve Kloop'da olabilir.
  • Clough

• Filmi bugün izledim güzeldi biraz daha uzun olabilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BcevikB

Filmi bugün izledim güzeldi biraz daha uzun olabilirdi

hangi film knk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

quote:

Orijinalden alıntı: BcevikB

Filmi bugün izledim güzeldi biraz daha uzun olabilirdi

hangi film knk

Damned United sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Damned United filmini izledim muhteşemdi. Brian Clough gerçekten efsane biri, Leeds ise gelmiş geçmiş en karaktersiz ve çirkef takımlardan. İki efsane hocanın başına aynı şey gelmesi ikisinin de ne denli büyük menajer olduğunun kanıtı. İkiside oyuncuları tarafından ihanete uğruyor. Ama Brian'ın hırsı ve nottingham forest ile yaptıkları herkese kapak olmuştur takdire şayan. Keşke film o zamanlara da yer verseymiş tadı damağımda kaldı.

Sen kim olduğunu sanıyorsun?

Brian Clough.

- biliyorsun brian bu ülkedeki en iyi genç teknik direktör sen olduğun için takımın başına seni getirdik.
    + en yaşlısı da benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 3 Eylül 2016; 20:17:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.