Şimdi Ara

Bronze oyuncuları ve tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı şeyleri başlıkların altına yazmaktan sıkıldım, insanlık namına bronze'dan çıkmak için gerektiğini düşündüğüm kendi tavsiyelerimi burada paylaşmak istedim. Ben Bronze4'ten silver2'ye çıktım eastte. Yazıyı yazarken esinlendiğim bazı yazıların linkleri de aşağıda, ingilizce bilenlere tavsiye ederim, güzel yazılar.

Neden Hep Troll'ler Benim Takımımda?

Başlamadan önce basit bir matematik yapalım. Diyelim ki matchmaking sistemi 10 tane elosu benzer adamı buldu ve maçı oluşturucak. bu 10 adamın içinde 1 tane troll var. Amacı oyunu katletmek. Bu adamın senin takımına gelme olasılığı mı daha fazla karşı takıma gelme olasılığı mı?

Başka bir konu. Diyelim ki yazı tura atıyoruz. yazı gelme olasılığı %50, tura gelme olasılığı %50. 5 defa arka arkaya yazı gelebilir bu kısım şans. 10 defa arka arkaya yazı daha zor gelir ama şans bu da olabilir. Troll olayına dönersek. 20 oyunun 20sinde de takımına troll gelebilir. Bu şans (ya da şansızlık). Yazı tura örneğinde deneme sayısı arttıkça sonuç %50'ye yaklaşıcaktır. Yine buradan oyuna dönersek, yeterli sayıda oyun attığınızda troll gelme olasılığı dengelenmiş olacaktır ve hakkettiğiniz yere gelmiş olacaksınızdır. Önemli olan bu yeterli oyun sayısını yakalayabilmek. Yeterli oyun sayısının az ya da çok olması ise şans.

Hakkettiğiniz yer silver 1 iken 10 maç sonunda bronze5'de başlamışsanız evet yeterli oyun sayısı sizin için fazla olacaktır. Ama mutlaka hakkettiğiniz yere gelirsiniz. Çünkü oyun sizi buna zorluyor zaten. Kazandığınız kaybettiğiniz LP de bu yüzden değişkenlik gösteriyor.

Yani demek istediğim.
    "Ya bronze'dan çıkılmaz yine adamın biri geldi 0 20 0 ile oyunu bitirdi"
    "Adamın biri geldi anam kek yapmış çay katmış onu yicem afk dedi gitti"
    "Allah belasını versin bu elohell'in, adam son anda ben de adc'yim dedi 2 adc bota gittik"
    ....

örnekleri uzatabiliriz. Bu forumdaki ağlamaların sayısı epey fazla. Peki neden böyle? Neden hep "O ADAM" sizin takımınızda. Niye hiç karşı takımda beleş galibiyet alan kişi bu foruma gelip de bunu anlatmıyor? Bu tesadüf mü, şansızlık mı? Hiçbiri değil. çünkü hiçkimse beleşe kazandığı o puanları gelip burada anlatmaz, hatta sorsan hatırlamaz bile. Hep kendi takımındaki "O ADAM"ı hatırlar gelir burda ağlar. Öncelikle bu düşünce yapısı zaten bronze'da olmana neden olan düşünce yapısı. Önce bunu değiştirmen lazım.

Ben bronze4'teyken hatırlıyorum. Bir sürü maç kaybettim böyle adamlar yüzünden. Ama aynı şekilde birsürü maç da kazandım. Yani bu troll, afk, leave olayını fazla kafaya takıyorsunuz. Olay yeterli sayıda maç yapmakta. Evet bronze'a düştüysen hayata 1-0 yenik başlıyorsun. Ama sistemin algoritması çok açık. yeterli sayıda maç yaptığında mutlaka hakettiğin yere geliceksin. Eğer atıyorum 100 maç yapıp bronze'daysan muhtelemen hakkettiğin için oradasındır. Sadece bireysel kabiliyetinden bahsetmiyorum, bireysel olarak muhteşem oynuyor, süper reflekslere sahip falan filan olabilirsin. Ama bronze oyuncususun. Çünkü oyun sadece bireysel yetenekten ibaret değil.

Bir Bronze Oyuncusunu Nasıl Tanırız?

Mesela bir bronze oyuncusunu nasıl tanırız bunu düşünelim. Aşağıda anlattığım örnekler hep bireysel olarak iyi oynayan ama aslında kötü oyuncu olan adamlara örnek. Yani bronze'da evet kötü oyuncular da var, onlara zaten yapacak birşey yok. Bu anlattıklarım da fayda etmez onlara. Bol bol maç yapıp kendilerini geliştirecekler önce. Benim hedefim aslında iyi oynayan ama karakteri, davranışı, takım oyunculuğu ile bronze'u hakedenler.

- Bir bronze oyuncusu, asla ward almaz. Çünkü ward support'un görevidir. Haritada yeterli yeri göremiyorsa support'a söverek bu problemi çözer. Support bu küfürlere rağmen her yere ward atmazsa karşı takımdan report dilenir.

- Bir bronze oyuncusu, kule almakla adam almak arasında kaldığında adam almak için karşı jungle'da kovalamaya başlar. Ona göre kill sayısı çok daha önemlidir. Kill sayısı, ilerde çıkacak tartışmalarda kullanacağı bir argümandır. (Benim 15 kill'im var takımım noob)

- Bir bronze oyuncusu, olmadık zamanda dragon, baron almaya kalkar. Takımından destek gelmezse küfür eder, kendi zekasına ayak uydurumadıkları için onları suçlar.

- Bir bronze oyuncusu, 10 0 gidip midde ezdiği bir oyunda bot feedlediğinde küfür eder, suçlar. Anaya sövmek vasıtasıylan bir şekilde bot'u feed'lememeye motive etmeye çalışır. Başaramazsa karşı takımdan report dilenir. Oyun sonuna kadar ağlar çünkü 10 0 oynamıştır ve galibiyeti haketmiştir. bot yüzünden kaybetmiştir. Mid'de kendi feedlenmeye başladığı sırada tökezleyen bot'a yardıma gitmek aklına gelmez, ona göre bu o onun işi değil jungle'ın işidir.

- Bir bronze oyuncusu, öküz gibi pushladığı bir durumda karşı jungle gank attığında kendi jungle'ına kızar küfrederek. Ward almak zaten adeti değildir. Eğer karşı jungle gank atıyorsa neden kendi jungle'ı da gank atmamıştır. Suçlu asla kendisi olamaz çünkü kendisi elohell'dedir, aslında gold seviyesinde oyun oynamaktadır.

-Bir bronze oyuncusu, yine öküz gibi pushladığı bir durumda kendi jungle oyuncusundan gank ister.

- Bir bronze oyuncusu, 2 kere öldüğü, 2 level geriye düştüğü. Kendisi 5.level, kendi jungle oyuncusu 5.level ama karşısındaki rakibi hem 7. level hem de 2 0 ile oynarken, jungle'dan gank ister. Jungle da eğer biraz gerizekalıysa bunun aklına uyar ve karşıdaki rakibi artık 4 0 ile oynamaktadır. Bu da tabiki jungle oyuncusunun suçudur. Report dilenilir.

- Bir bronze oyuncusu, adc oynuyorsa ve ölürse suçlu support'tur. Birşey yapmasına da gerek yoktur, kendisi muhteşem olduğuna ama öldüğüne göre suçlu mutlaka support olmalıdır.

- Bir bronze oyuncusu, üzerinde bounty olduğu anda bile kule altı dalarak, koridorda ezdiği parasız bıraktığı adamla kill takasına girer. Karşıdaki adam daha çok para kazanır bu işten, hatta ekstra para ile umutlanır ama önemli değildir. Sonuçta kule altına girip zaten koridorda ezilmiş, paraya muhtaç adamı alarak başarılı bir iş yapmıştır.

Bronze lig'den Kurtulmak İçin Ne Yapmalıyım?

Daha örnekler uzayabilir ama mantığı anladınız. Bronze'dan çıkmak için kendim şahsen aşağıdaki tavsiyeleri kullandım ve isteyene de öneriyorum.

1) EloHell diye bir şey olmadığını kabul et. Elohell egosu elosundan yüksek olanları kendilerine anlattıkları masal. Egosu okadar büyük ki adamın kendinin bronze'da olması mutlaka başka birşeylerden kaynaklanıyor olmalı. Asla kendisinden kaynaklanıyor olamaz. Sen bronze'dasın çünkü bronze oyuncususun. Belki gold seviyesinde bireysel yeteneğin var ama karakterinle, takım arkadaşlığınla, moralinle, egonla... diğer bütün etkenler birleşince ortaya bronze çıkıyor. Bunu kabul etmeden diğer maddeleri okuma bile, bronze da takıl.

2) Hata tamamen sende bunu kabul et. Belki süper oyuncusun ama oyunun mantığında sıkıntıların var. MEsela mid'de 10 0 gidiyorsun. Bot feedlemiyor ama farm olarak, oyun olarak kötü gidiyor. Sen eğer bot'a sürekli yardıma gitmiyorsan, işte o bot'un feedlemesi senin hatan. Bireysel olarak süper olman bu oyun için birşey ifade etmiyor. Takım oyuncusu olarak nasılsın bu önemli. Mid'de feedlendiysen bunu diğer takım arkadaşlarına da bir şekilde dağıtman lazım.

3) Karakter seçim ekranında insanları bilmediği rollere gitmeye zorlama. Sen iyi olduğunu düşünüyorsan mümkün olduğunca jungle al. (bronze'da pek düzgün jungle bilen çıkmıyor, adamı zorlarsan jungle olmaya, genelde batırıyor. Aynısı support içinde geçerli. Eğer iyi bir oyuncuysan, takımın eksiklerini kapatmaya çalışırsın. Sonuçta bronze'dasın adam ben sadece mid oynarım diyorsa bırak mid oynasın muhtemelen kalanını beceremiyordur zaten)

4) Arkadaşlarını suçlama. Kötü oynayan adama yardım et suçlayacağına. Küfür etmenin, laf atmanın, adamın moralini bozmanın sana faydası yok zararı var. Adam senle aynı takımda. Senle aynı amaç için oynuyor. Baktın batırıyor moral ver, onun koridoruna git destek ver mümkün olduğunca, ayağa kaldır yani adamı. O düşerse sen de düşeceksin sonuçta. Yok ruh hastasıysan, içinde tutamıyorsan, oyun sonundaki ekranda ne laf edeceksen et ama oyun içinde sus. oyun içinde laf etme, adam senin takım arkadaşın onun sinirini bozmak, moralini bozmanın sana ne faydası var?
    Bilerek feedliyorsa troll ise bile laf dalaşına girme, ozaman da zaten adam dikkatini çekmeye çalıştığı için bunları yapıyor, adamı amacına ulaştırıyorsun. En güzel chat'i sadece oyuna kullanıp kalan şeylere sessiz kalmak.

5) Karşı takımla laf dalaşına girme. Ne yazarsa yazsın chat'i kullanma. Chat'i sadece oyun içi haberleşme için kullan. Ölü değilken hiç lafı uzatma. Ama karşı takımı konuşturabileceksen konuştur. Chat'e vakit harcayan oyundan uzaklaşır. Hatta karşı takımda kendi takımını suçlayan bir tipleme varsa mümkünse devam etmesini sağla, suçladığı adamı savunma sakın, kendi takım arkadaşını bırakıp sana döner. Biz kendi takım arkadaşına musallat olmasını istiyoruz mümkünse :)

6) Ward sadece support'un alabildiği birşey değil. 75g veren herkes alabiliyor. Ayrıca bir support tek başına asla tüm haritayı wardlayamaz. Takımda herkesin mutlaka ward alması lazım. Takım arkadaşlarını da ward alma konusunda teşvik et. Bol bol ward atın. Bronze'da Ward OP. Daha bronzeda "la çok ward var bir oracle alayım bir pink ward alayım bari" diyenini görmedim.

7) Oyun adam öldürerek kazanılmıyor. 100 kill yapınca VICTORY yazısı gelmiyor önüne. Amaç kuleleri yıkarak nexus'a ulaşmak ki bunu biliyorsun zaten. Ozaman ona göre oynamak lazım. Kule alma imkanın varsa onu alırsın. Canı az adamı jungle'da kovalamaktan çok daha iyi bir seçenek kule almak, minion pushlamak, dragon'u takip etmek ve almak v.s. Bronze olduğu için kafası kesik tavuk modunda takılacaktır takım. Takımı mümkün olduğunca oyundaki objective'leri tamamlamaya yönlendir.

8) Ezdiğin adamı hayata döndürme. Kendine çok güvenen ve kısmen iyi de oynayan her bronze oyuncusunun düştüğü bir hata. Kendisi 5 0 ile gidiyor karşıdakini ezmiş. Bir fırsat çıkıyor ve kule altı dalıp adamı öldürüyor ama kendisi de ölüyor. Karşıdaki adam 5 0'ın verdiği ekstra para ile çok daha karlı çıkmış oluyor ve umutlanıyor. Yani ezdiği adama tekrar umut oluyor karşılıklı ölmeyi kabul ederek. Yani özetle önde olsan bile dikkatsiz davranma. KArşılıklı ölünecekse bundan kimin karlı çıkacağına bilerek yap. Bunun için TAB tuşunu bol bol kullan.

9) Bu tavsiye tamamen Athene'den alıntıdır. Hoşunuza gitmeyen maçı oynamayın. Anında dodge. Evet LP kaybediceksiniz ama MMR puanınız düşmüyor söylendiğine göre. Yani lp kaybetseniz bile gizli elonuz sabit kalıcak. Eğer mağlubiyet olacağına kesin eminseniz, dodge atmaktan çekinmeyin, baktınız troll var, bebe var, mal var ya da karşı takım çok ezici bir üstünlük kurdu şampiyon seçimlerinde, çekinmeden oyunu oynamadan çıkın. Bırakın LP'niz biraz düşsün, oyunu kaybedip düşmesinden daha karlı çıkıyorsunuz.

Benzer Güzel Yazılar

Oyundaki davranışını takım arkadaşlığını geliştirmek için ilgili güzel bir makale:http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/how-to-be-a-nicer-lol-player-dont-be-that-guy-updated-211355

Bronze'dan çıkmanın yolu isimli makale (Bu daha çok oyuna yeni başlayanlar için, tecrübeli bronze oyuncularının okumasına gerek yok :) )http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/how-to-get-out-of-bronze-tier-full-guide-335771

Neden beğenmediğin oyunu dodge etmen gerektiğini anlatan Athene'in ilgili videosu. Herkese tavsiye ederim.
    "How To Hack The New Elo System" :http://www.youtube.com/watch?v=VZaPPs2QUdU

Bu Ne La Upuzun, Ben Bunu Okumam Ki?

Okumak istemeyenler için özet: Elohell yok, efendi gibi oyununuzu oynayın, akıllı olun çıkarsınız.

Biraz uzun oldu biliyorum. Bireysel kabiliyet olarak kimseye tavsiye vermek üstüme vazife değil, east'te bronze'da takılı kalıp aslında bireysel anlamda benden daha iyi onyanan bir sürü adam vardır. Sadece takım oyuncusu olma, düzgün bir takım arkadaşı olma konusuna dikkat çekmeye çalıştım. Umarım faydalanan arkadaşlar olur.

Edit: Başlıklar koydum, sanırım düz yazı göz korkutuyor okumak için. İmkan olsa resim de koyarım, bizim halk daha çok okur resimli şeyleri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foergun276 -- 13 Eylül 2013; 11:37:07 >

• adam haklı dağılın
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxcv321

adam haklı dağılın
    Okumak istemeyenler için özet: Elohell yok, efendi gibi oyununuzu oynayın, akıllı olun çıkarsınız.

Baktin en alta ozet varmi diye varmis
  • okumadm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mösyö Bolamyer

adam haklı dağılın

Welcome back sir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxcv321

adam haklı dağılın
    çok kısa bi tavsiye de benden: (her ne kadar daha bronze 1'de olsam da çıkmam yakındır her maçta laneimi eziyorum)

tryndamere oynayın lane'e girdiğiniz anda last hit i umursamadan lvl 2 olmaya çalışın direk auto attack yapın minionlara. lvl 2 olduğunuzda e-q skilleri açık olsun ve adama girin direk. Bronze-silver seviyesinde tryndamere'e karşı lvl 2'de düello atabilecek adam yok. Q'sunun pasifini bilmiyor çoğu kişi ve armut gibi trade girip ölüyor. (maçlarımın %90ında first blood alıyorum). Fakat saçma sapan sebepler yüzünden hala bronze'dayım afk/dc vs. Ama bu gidişle rahat çıkarım illa ki afk olmayan maçlar da olcak

• quote:

Orijinalden alıntı: Reborn.

çok kısa bi tavsiye de benden: (her ne kadar daha bronze 1'de olsam da çıkmam yakındır her maçta laneimi eziyorum)

tryndamere oynayın lane'e girdiğiniz anda last hit i umursamadan lvl 2 olmaya çalışın direk auto attack yapın minionlara. lvl 2 olduğunuzda e-q skilleri açık olsun ve adama girin direk. Bronze-silver seviyesinde tryndamere'e karşı lvl 2'de düello atabilecek adam yok. Q'sunun pasifini bilmiyor çoğu kişi ve armut gibi trade girip ölüyor. (maçlarımın %90ında first blood alıyorum). Fakat saçma sapan sebepler yüzünden hala bronze'dayım afk/dc vs. Ama bu gidişle rahat çıkarım illa ki afk olmayan maçlar da olcak

Alıntıları Göster
    ben elo hell varmıdır yokmudur bilmem ama ben gold 5 olduğumda gold 5 e çıkarken yaşadığım tüm olayları liste halinde paylaşıcam ve çekiliş yapıcam

not:hala gold 5 olamadım

• quote:

Bu taktikle oynuyorsan umarım çıkamazsın karsı takımın jungle az bişeyler biliyorsa zaten seni affetmez öyle sazan gibi pushlarsan

• quote:

Orijinalden alıntı: StrawHatLuffy

quote:

Bu taktikle oynuyorsan umarım çıkamazsın karsı takımın jungle az bişeyler biliyorsa zaten seni affetmez öyle sazan gibi pushlarsan

burada 4-5 minyon söz konusu. bebeliğini kendine sakla

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9F35C8C3

ben elo hell varmıdır yokmudur bilmem ama ben gold 5 olduğumda gold 5 e çıkarken yaşadığım tüm olayları liste halinde paylaşıcam ve çekiliş yapıcam

not:hala gold 5 olamadım

Alıntıları Göster
    Elohell diye bir şey yok. E biz niye çıkıyoruz şansmı ? Silver 1 e dün çıktım. Bu günde 2 3 maç atayım dedim. Sizce bu kazandığım maçların hepsi şans mı ? 1 maç kaybettim oda takım uyumsuz değildi ben kötü oynadım biraz yanımdaki support ilk defa sona oynamış vs

• quote:

quote:

quote:

Güldürdün be yavrum laflara bak

• quote:

quote:

quote:

quote:

1993. yavrum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1993. yavrum

Alıntıları Göster
    Direkt özeti yazsaydın daha iyi olurdu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1993. yavrum

Dil ve anlatım hocana selam söyle canım belki düzelme olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Okuyan olur diye uzun uzun yazdım ama okumayı sevmeyenlere karşı da boş değilim, açık kapı bıraktım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: foergun276

quote:

Okuyan olur diye uzun uzun yazdım ama okumayı sevmeyenlere karşı da boş değilim, açık kapı bıraktım :)

Alıntıları Göster
    Hepsi doğru
  • quote:

Orijinalden alıntı: savetrons

Hepsi doğru

Alıntıları Göster
    Konuyu açınca korktum.
  • Bronzdan cikmanin yolu profesyonelce dusunebilmektir. Sakin olmak gerekli.
    Birkere adamin biri secim ekraninda sir eslesme bozulsun diye troll ledi kimse cikmayinca girdi feedledi minionlar gekene kadar 6 kere yatti adana sonra afk kaldi( bide bu adam support) bende jungler nunuyum. Riot cular diyo ya inandi diye bende inandim ve saglam sekilde oyunu tasidik 4 kisi ve yendik.
    Bir hikayede benden herkes kendinden sorumludur+ takimdanda. Siz uzerinize duseni yapin. Yeter....
  • quote:

Orijinalden alıntı: foergun276

quote:

Alıntıları Göster
    Uğraşmışsın, eminim birileri yazdıklarından ders çıkaracaktır. Eline sağlık.

• Yararli olmus eline saglik
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.