Şimdi Ara

Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimizde bunu neye göre sınıflandırdıklarını izah eden bir bilgi bulunmadığı için varsayımlarla hareket etmek zorundayız ancak ben FTTB/DSL şebekelerin FTTC içinde sınıflandırıldığını düşünüyorum çünkü TT'nin kurduğu FTTB/DSL şebekeler FTTC'den neredeyse farksız. Bu konuda Telekom'a uygun bşr boşluğunu bulup sorarsak cevabını öğrenebiliriz bence.

Bu bahsi bir kenara ayırırsak bile şöyle bir durum var FTTH homepass FTTC homepass seviyesine ulaştığında zaten oldukça baskın ve yaygın bir erişim türü olmuş olacak. Tabi hesaplama yakarken Tüik verilerini değil İç İşleri bakanlığı verilerine bakmak lazım o baz alınıyor çünkü bildiğim kadarıyla yani mevcut sayı değişmez ama ülkemizdeki toplam hane sayısı ile alakalı bir karmaşa çıkmasın diye söylüyorum. Hesapta toplam mesken ve daire sayısını 32-35 milyon civarında alınız.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

FTTB/VDSL ile FTTC dediğiniz gibi neredeyse aynı. Ama ülkedeki toplam fiber kilometresini hesaplarken 1 Fiber kablonun içinden geçen 40 tane fiber kılını ayrı ayrı toplayıp 1 metre kabloyu 40 metre fiber sayan bir firmadan söz ediyoruz :) Bence FTTB/VDSL hatları da Fiber olarak sayıyorlardır.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Şuanki veriler fiber kıllarını değil toplam kalo uzunluğunu baz alıyor. Kıla dayalı veri yalnızca 2019 sonunda Ümit Önal'ın aşarısız bir PR denemesiydi.

Bildiğim tek bir şey var, o da yakın çevremde hiç gerçek fiber kullanıcısı yok. Bende, 2 tane yakın arkadaşımda, babaannemin evinde, dedemin evinde gibi toplam 7-8 tane evde sürekli bulunuyorum. 7 tanesi VDSL, 1 tanesi ADSL. Bu evler İstanbul'un farklı farklı ilçelerinde bulunuyor.

Bu milyonlarca fiber kimlerin evinde anlamış değilim ?

Hocam öncelikle eline sağlık. Toplam hane sayısında boş haneler de sayılıyor mu yoksa sadece ikamet bulunan haneler mi?

Forumda binlerce var hocam fiberi olan. Sen bunu bir de ülke sathında düşün.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

ülkede binlerce Audi, Volvo, BMW kullanıcısı da var, ama bende olmayınca bir anlamı olmuyor ki Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) 

Ben yıllardır teknoloji ile iç içeyim, zaten mezun olduğum alan telekomünikasyon, ama ben hiç GPON cihazı görmedim Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) 

• Tüm haneler olması lazım hocam. Hatta TUİK'inhane olarak sınıflandırmadığı tüm meskenler de dahil olması lazım. O şekilde tüm hane sayısı 32 milyon civarı çıkıyor olması lazım. Genelde soruluyor ya TUİK'e göre şu kadar hane var Telekom'un fiber homepass'i hane sayısından nasıl faqzla olur diye Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) Onun sebebi bu. Ümit Önal açıklamıştı durumu.

Benim hocam Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) Hem şuan oturduğum hanede hem de eski oturduğum hanede FTTH var. Yani etrafımıza bakarsak yanılırız zaten ben şükür fiber cennetinde yaşadım desem yalan olmaz. 2011'de FTTB/DSL şebeke geldi oturduğum bölgeye. Taşındım yine FTTB/DSL şebeke vardı bir sene sonra FTTH geldi. 2021'de de hem mevcutta oturduğum siteye hem de eski adresime Turkcell FTTH geldi, oraya şimdi TT FTTTH de gelecek. Kısacası 10 seneyi aşkındır hep Türkiye standartlarının üzerinde altyapılara sahip olmuşum. Bu nedenle her yeri böyle zannetmek nasıl bir hata ise tersi de aynen öyle.

Ben daha geçen seneye kadar köyde 4mbit adsl kullanıyordum. Hatta eve gelen telekomcu '' bu mahalledeki hatların hepsi bozuldu, kimse internet alamıyor, senin internetin 4mbit geldiğine şükret'' dedi.

Sonra oradaki hatlar yenilendi şimdi 16 mbit ADSL alıyorum. Yılda 3 ay 16mbit katlanmak zorundayım.

En kötüsü ADSL'in upload hızı, gece telefon yedekleme yapıyor mesela sabah uyandığımda yedekleme bitmemiş oluyor Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) 

ADSL artık kullanılmaması gereken bir erişim türü bana kalırsa. DL çok sorun değil yine idare eder de UL kullanım deneyimini çok ciddi şekilde etkiliyor. Az saha kaldı fibersiz. Umarım bir iki seneye kadar tamamen fibersiz saha neredeyse kalmamış olur. Şunu da ifade etmek lazım her koşulda yine de fibersiz illa ki kalacaktır diye düşünüyorum ancak istisna olurlar fikrimce.

• Bundan sonra yapılması gereken 100 mbps dow. 100 mbpw up. simetrik paket alıp tüm bina ortak kullanması en ekonomik ve kullanılabilir seçenek olucak. Yoksa bu HIRSIZLAR BOK bile hak etmiyor. Tüm firmalar böle.Hiç birinden bir bk olmaz.

• NaziErBaşı kullanıcısına yanıt

Paketi kendi üstüne alıp dağıtacak kişi için don atleti baştan ayarlayın hocam silivri soğuk.

• Bluepower kullanıcısına yanıt

Bişi olmaz hocam. Ülkede kaç tane adam doğru dürüst akıllı telefon kullanmayı biliyor 😂

Twittera dolar artacak yazması yeterli ama denemesi bedava Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) 

Benim saha fiber oldu zaten, ama ben dolaba 1100 metre uzaktayım, o yüzden VDSL sinyal vermiyorlar. Sadece ADSL verilebilir gözüküyor.
    Çok uğraştım 16 mbit VDSL gelsin diye ama olmadı
    Bakın benim sonucum ve aynı sahada olduğumuz üst sokağın sonucu. Ben 1117 metre olduğum için VDSL port yok diyor. Ama üst sokağa VDSL port var. Çünkü o 1000 metreden az 🥺 Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 28 Mart 2022; 10:23:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

100 mbit simetrik paket 10000 lira falan 😅 o yüzden dediğiniz olmaz

Hocam 1100 metre çok çok uzun bir mesafe, sizin dolap değildir o bence. Eski evimde dolaba 340 metreden en fazla 47 alabiliyordum. Size ne kadar gelebileceğini tahmin edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Benim dolap, burası bir köy, bütün kablolar direklerden gidiyor, kabloları takip edebiliyoruz. Ve tüm sahaları adım gibi biliyorum.
    1100 metreden VDSL 16 mbit gelir, upload da 3 falan olsa iş görür. Ama vermiyorlar işte
    Bakın hattın durumu böyle. ADSL çok güzel çalışıyor.
    Ama şu lanet olası 1000 metreden sonra VDSL verilmez kuralı yüzünden ADSL ile uğraşmak zorunda kalıyorum.
    Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 28 Mart 2022; 10:32:35 >

Hocam ben bu konu için santral personeli dahil çok kişi ile görüştüm bizim mahallede de 980 metreden VDSL port var gözükürken 1230 metre bende yok yazıyor. Sistemsel bir kilit var ve bunu kimse düzeltemiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.