Şimdi Ara

Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eğer bulunduğunuz sahada çok abone olursa VDSL sinyali 1000 metreye iletmek çok zordur. Sinyaller birbirine karışır. Ama benim yaşadığım yerde 10 tane internet vardır hepsi ADSL.

Bana VDSL sinyal verirlerse 16-20 mbit çok rahat ulaşacaktır. Çünkü VDSL'in çalıştığı frekansları kullanacak benden başka hiç kimse yok. Ama vermiyorlar işte.

Yıl olmuş 2022 biz hala ADSL, port, saha , kablo işleri ile uğraşıyoruz. 797 KBİT UPLOAD NEE 797 KBİT

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Çok enteresan hocam. 1100 metrede dolabınızın olması.. ne bileyim. Çok daha yakına ek bir dolap daha koymaları gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

Ben mahallenin ortasında değilim. Adamlar saha dolabını mahallenin ortasına koydu, ben uzak köşede kaldım. Ek dolabı bırakın 16 mbit aldığımıza şükredecek haldeyiz.

Ülkemizin kırsal kesimlerinde benim gibi 1000-1500-2000 metre uzaktaki dolaptan hizmet alan milyonlarca hane var.

Genelde sanıyorsunuz ki herkesin dolabı 50-100 metre uzakta. Bu sadece şehir merkezlerinde 50-100 metre. Benim gibi mahallenin merkezine uzaksanız 1500 metreden ADSL alırsınız başka çareniz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 28 Mart 2022; 12:13:16 >

Öyle saçma yatırım mı olur hocam ya. Bizim buralarda maksimum 500 metre aralıklarda en az 4 dolap var.

Bölgede kış aylarında yaşayan yok, yaz aylarında 3 ay abonelikler alınıyor. Bu yüzden yatırım yapmaya değmediğini düşünüyorlar

Anladım hocam. Zor vallahi, inşallah en kısa sürede VDSL veya Fiber'e kavuşursun.

İmkanı yok, Zaten şu an 16 mbit adsl aldığımız kablolar da 25 senelik tahta direklerden geliyor. Ve o direklerdeki bağlatılar paslandı artık kablolar koparak parçalanıyor. O kablolar koptuğu zaman benim için sabit internet devri kapanıyor . Yaz aylarında posta ile haberleşeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 28 Mart 2022; 12:45:24 >
  • Arapların içini boşalttığı firmada kendini toplayamaz bukadar süre içinde dahada uzar o avrupa 2000li yıllarda fibere geçti adamlar uydudan internete geçti biz 2033'de fiberi zor bulacaz gibi neden hep 20-25 sene avrupa ülkelerinin gerisinden gelmek durumundayız.

• Sen ben veya bir başkası sitede oturmuyor diye, "site diye bir şey yok ben hiç oturanla tanışmadım" demek doğru mu? Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) 

Hiç Bmw kullanmadın veya sahip olmadın diye, "Bmw ye kimler biniyor ben hiç tanışmadım" demek ne kadar doğru? Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları) 

Mezun olduğun alan Telekom olduğu halde hiç GPON görmedim ne demek hocam, Tıp okuyup da hiç kadavra üzerinde çalışmadım demek gibi bir şey senin dediğin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 28 Mart 2022; 14:34:36 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkür ederim :)

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Malesef bende öyleyim. Mühendislik çıkışlıyım zamanımızda fiber yoktu. Daha 2yıl önce tanışmak nasip oldu. Doğuda bazı illerde fiberin F"si yoktu. Ancak uzaktan turuncu kablo izlerdik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Uzun uzun yazmıştım ama silinmiş. Bir şekilde vdsl sinyali almaya çalışın. Aynı durumda 2 hattımda alt firmalar yardımcı oldu ve vdsl sinyali almıştım. Ve sizin değerlerden çok daha kötü idi. Benim hatlarda dslamda çok uzaktı. 3km daha fazla biri hatta 12-13 mbit stabil idi. Ama tek kullanan bendim. 50 civarı hızlar bile görebilirsiniz. Benim kabloda çok eski idi hala 350 m mesafede eski kablo var. Ulaşılabilir hız 115 mbit. Sorun yaşamıyorum. Direkte ki. Küçük kutular yeni dolap konunca değiştirdiler.

• gulnare G kullanıcısına yanıt

Hocam santralden vdsl olan porta aktardılar beni ama müşteri ekranlarda gözükmüyor diye geçirmiyor. YAPA sisteminde alanları örnek gösterim fakat hiçbir şekilde yapmıyorlar. Aynı şekilde Netgalaksi'den de hizmet alıyorum aynı ev için onlar da yaptıramadı.

Valla artık santraldeki saha elemanı ile kavga edecek duruma geldik. Her sorunda santrali basıyordum çünkü, direk dalıyordum içeri 😄
    Hem şöyle bir durum var, o evdeki interneti paketi çok eskiden kalma bir yazlık internet paketi, VDSL alsam bile 16 mbit alabilirim. Paket değiştiremem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 29 Mart 2022; 10:27:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her zaman saha görevlisi ile aranızı iyi tutun. Yoksa kendi malları gibi bakmiyorlar. Ben kaçına hediye bile vermek istedim. Yeterli işim hallolsun diye ama kabul etmediler. Onlara ulaşmaya çalışın. Olmadı Telekom müdürlüğü deki proje veya teknik birim bazen bilgisayardan yapabiliyor. Bir defada ben oradan yaptırmıştım.

@kadir. Netgalaksi en kolay yapan aslında ama sistemsel bir kilit koyuluyor mu bilmiyorum. Portunuzda vdsl gözükse yeter aslında. Göknet sitesinde sorgulayınca arkadaşta ki gibi vdsl görünüyor mu? Netgalaksi de online-islemler de teknik bilgilerde de yazması lazım. Pm den resmini atarmısınız?

Merhaba Hocam,

Fiberin yaygınlaşması 11 yıl sürecek (BTK raporları)

• Sistemsel kilit var zaten bizde, VDSL verilebilir gözükmüyor. Dediğiniz gibi bunu ancak Turk Telekom tarafındaki teknik ekipler düzeltebilir. Hattı manuel olarak VDSL moda çekip manuel şekilde 16000 kbit hız girmeleri gerekiyor. Yoksa Turk Telekom sistemleri 1000 metre üzeri olunca VDSL hiç yokmuş gibi davranıyor

• kadir. kullanıcısına yanıt

2. kart diye bir model görmedim hiç. Siz galiba hala eski santral ve eski adsl karta bağlısınız. Tabi isimlendirme manuel yapılmışta olabilir. Zaten vdsl boş port yok diyor.

Hocam 1000 metre üzerine boş port diyor zaten. Ben kendi adresimde 900 metre olan yere denediğimde VDSL port var diyor, 1100 metre olan yere deneyince VDSL boş port yok diyor.

3-4km vdsl sinyalim bu diye hatırlıyorum. Maalesef o zamanki sorgu resimlerini bulamadım.

https://forum.donanimhaber.com/store/1d/ce/a4/1dce

a40a7aa8b7908176b424c595b2f8.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 29 Mart 2022; 12:8:53 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.