Şimdi Ara

BTK AKN Uygulaması 1 Mayıs İtibari ile Yenileniyor (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
12
Favori
90.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Superonline 25 mbps kotasız paketten 100 mbps apple tv kampanyasına geçmeyi düşünüyorum . 175 GB kota demiş nasılsa 24 e düşecek ve gece kota olmayacak . Ayrıca 100 değil 80 ödüycem bana mantıklı geldi. Fikri olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    Her türlü soymaya çalışıyorlar işte. Ben artık açmıyorum.

• Rezillik devam ediyor. İşin özeti bu.
  • Aynen hocam. Boyle birsey olabilirmi ya ? 50.1 mbps diye tarife vardida bizmi almadik. Duzenlemeyi yapan gerizekali baska aciklamasi yok. 49.99 diye yap iste siniri 50 nedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forever27

Fiber bölümde sıkıntı olmazda adsl hızına sahip kullanıcılar yani alt yapısı 16 Mbps hızı ve altındakileri destekleyen kullanıcılar bu 1 mayıstan sonra sıkıntı yaşayacaklardır bende dahil alt yapı kaldırmaz diye düşünüyorum

Herkesin kotası ayın birinde sıfırlanıyor. Hiç ay başında altyapı sıkıntısı çektiniz mi? Tabii ki hayır. Kısacası altyapı yetmiyor yalanı, internet servis sağlayıcıları için uyduruldu...

• Ya bunca zaman 8 mbit hız aldığım halde 2 lira fazladan verip 16 mbit yazıyordu faturada. Şuan bu paraya seviniyorum çünkü gece 8 mbit'e düşecek. AKN' zamanında da 8 mbit olacak. Gelsin oyunlar steam reis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

Aynen hocam. Boyle birsey olabilirmi ya ? 50.1 mbps diye tarife vardida bizmi almadik. Duzenlemeyi yapan gerizekali baska aciklamasi yok. 49.99 diye yap iste siniri 50 nedir.

16 ile 24 arasında devasa bir fark yok hocam sakin bunada şükür her halükarda 3 megabitten iyidir zaten geceleri normal hızımızı almaya devam edeceğiz.
  • Kotayı dakikası dakikasına sistemli bir şekilde tutan turuksat kablo internet altyapısı. TTnet ADSL 12 saatlik dilimler dahilinde ya da modemi kapatıp açarsanız sisteme işliyor kotayı. TT nin fiber altyapısında durum nedir bilmiyorum ama çakallık peşinde koştuğundan sanırım onda da ADSL sistemi gibi bir sistem mevcuttur. Diğer ISS'leri bilmiyorum kullanmadım. Ama TT ADSL de 5 -10 gb yeni aya aktarılmasını sık sık yaşadım.

TT den ilk kablo internete geçince ay sonu modemi kapatayım falan diye bekliyordum. 15Gb falan indirme yapmıştım bir gün öncesinden de. Yeni aya geçtik modemi de kapatmayı unuttum 12 'den önce. 1 saat sonra kota sayacına baktığımda sitede aybaşı ile yeniden saymaya başlamıştı.

Zaten KobloTv de uyku yok tarifesi falan vardı. Ona 9 lira verirseniz Gece 12 sabah 9 arası kota sayılmıyordu. BTK'nın olur verdiği ise Gece 2 sabah 8 arası. Tamam bütün bunlar bir gelişme uğraştıkları için tebrikler ama bence bu saat dilimi çok saçma. Bari 12 - 8 yapsaydınız.

Bakalım bu sene sonunda da yani 2018 itibari ile kotolar tamamen kalkacak deniyordu inşallah akn'den de kurtuluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 5 Nisan 2017; 18:16:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

quote:

Orijinalden alıntı: forever27

Fiber bölümde sıkıntı olmazda adsl hızına sahip kullanıcılar yani alt yapısı 16 Mbps hızı ve altındakileri destekleyen kullanıcılar bu 1 mayıstan sonra sıkıntı yaşayacaklardır bende dahil alt yapı kaldırmaz diye düşünüyorum

Herkesin kotası ayın birinde sıfırlanıyor. Hiç ay başında altyapı sıkıntısı çektiniz mi? Tabii ki hayır. Kısacası altyapı yetmiyor yalanı, internet servis sağlayıcıları için uyduruldu...

Bu soruya cevap veremezler hocam bunlar iyi hizmet almak istemeyen bir güruh topluluk ne desek boş fayda etmez, zamanında AKK kalksın konusunda gülüp ederlerdi millete boşa uğraşıyorsunuz diye sonra bu uygulama çıktı. Şimdide ya bu sistem uygulanmaz yada hizmet altyapısı çöker diye ağlaşıyorlar etrafta yemin ediyorum nasıl bir kafa yapısı anlamak zor.

Bunun gibilere vericeksiniz 1 megabit AKK sonrası otursun bir tarafı üstüne çenesi kapansın beyin bedava olmasının zararları bunlar..

• Şuan benim internet hızım 25mbps nasıl olucak anlamadım

• Arkadaşlar bu durum Uydunet'de geçerli mi?

• BIMER(BTK) TAAHÜTLÜ KULLANICI SORUSU

Taahhütlü kullanıcılara ne olacağını Bimer üzerinden BTK'ya sordum ama cevabı anlayamadım, buyurun birlikte yorumlayalım.

Soru;

Merhaba,

BTK tarafından açıklanmış bulunan yeni AKN düzenlemesi için öncelikle teşekkür ederim. Bu yeni düzenlemenin ilk ayağı 1 Mayıs 2017'de gözüküyor. Peki bu düzenleme uygulanmaya başlayınca internet servis sağlayıcı ile kullanıcı arasında taahhütname bulunuyorsa uygulama nasıl olacak?

Taahhütlü kullanıcılar da yeni düzenlemelerden anında yararlanabilecek mi?

Cevabınız için teşekkürler, iyi günler...

Gönderdikleri Cevap;

Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapmış olduğunuz Bilgi edinme başvurunuz ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, Bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir .

27.12.2016 tarihli, 2016/DK-THD/518 no'lu kararı gereği, ülkemizdeki internet servis sağlayıcıları (İSS) en geç 01.05.2017 itibariyle söz konusu karardaki hususları uygulamakla mükellef olarak gözükmektedir. Bu noktada, söz konusu kararlar, ilgili tarihten önce (Mayıs/2017) söz konusu ISS'lere taahhüt verilerek abone olunduğunda ya da halihazırda taahhüdü devam eden son kullanıcılar dahil olmak üzere tüm kullanıcıları kapsayacak mıdır, yoksa sadece ilgili tarih itibariyle hizmet almaya başlayanlara/taahhütlerini başlatan kullanıcılara mı geçerli olacaktır ? şeklindedir.

AKN ile ilgili olarak Kurul Kararı'nın 6. ve 7. Maddeleri hükmü 6. Sabit şebeke işletmecilerinin AKN uygulanan sabit genişbant internet tarife ve paketlerinde AKN sonrası veri indirme (download) hızlarının aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde uygulanması (Kurul Kararında yer alan Tablo) 7. 02:00 - 08:00 saatleri arasında gerçekleştirilen internet kullanımlarının AKN'ye dâhil edilmemesi ve AKN'nin aşılıp aşılmadığına bakılmaksızın söz konusu zaman dilimlerinde AKN sonrası indirme hızı kısıtlarının uygulanmaması, şeklinde olup anılan hükümler çerçevesinde işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü

• ABSOLUT. kullanıcısına yanıt
    Malasef 5Mbps'ye duşeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MCanerDemirci

Şuan benim internet hızım 25mbps nasıl olucak anlamadım

AKN sonrası 16Mbps olacak

• 1 mayıstan itibaren 16 mb kullanan abone 8 mb ye mi düşecek akn hızı.

• davidoff26 kullanıcısına yanıt
    Ağzından yel alsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

1 mayıstan itibaren 16 mb kullanan abone 8 mb ye mi düşecek akn hızı.

Evet hiç 16 ya çıkamadım 9 bile görmedim ama sevindim faturadaki görünen kısım bir işe yarasın ayda 2-3 lira fazladan veriyorum acımam bu kez.
  • quote:

5 Mbps'ye düşecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Martin

quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

Aynen hocam. Boyle birsey olabilirmi ya ? 50.1 mbps diye tarife vardida bizmi almadik. Duzenlemeyi yapan gerizekali baska aciklamasi yok. 49.99 diye yap iste siniri 50 nedir.

16 ile 24 arasında devasa bir fark yok hocam sakin bunada şükür her halükarda 3 megabitten iyidir zaten geceleri normal hızımızı almaya devam edeceğiz.

Şükürcü ola ola bu hale gelmedik mi zaten? Başta hiç yoktu. Sonra sınır getirip, sınırı esnettikleri için şükrediyorsak vay halimize.

Dolar 2,20 den 4 liraya çıktı. Bir ara 3,30'a düştü diye "şükredin şükredin, 4 liradan düştü bu dolar" diyorlardı. Aynısının laciverti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: davidoff26

quote:

5 Mbps'ye düşecek

16 yı zaten görmüyorum hep 13 civarı desene bir halt değişmeyecek 5 deniliyorsa anca 3 görürüm yine

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.