Şimdi Ara

BTK toplantısının ardından Meta'dan ilk açıklama: 'Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Lexco Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BTK toplantısının ardından Meta'dan ilk açıklama: 'Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'
    2 Ağustos Cuma gününden beri Türkiye'de erişim engeli uygulanan Instagram için kritik toplantı tamamlandı. Bugün saat 13.00'te Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) yetkilileri ile Instagram yetkilileri toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında Meta'dan açıklama yapıldı.

BTK-Instagram toplantısı nasıl geçti?

Toplantıda BTK yetkilileri erişim yasağının kaldırılması için taleplerini iletti. Hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgilerere göre toplantı olumlu geçti. Bugün saat 15:30’daki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Instagram'ın erişim yasağı kaldırılabilir.

Ayrıca Bkz.Görüşme olumlu geçti: Instagram bugün açılabilir

Meta'dan açıklama

Meta'dan yapılan açıklamada toplantı hakkında herhangi bir yorum yapılmazken şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum bırakılırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Kaynak:https://www.bbc.com/turkce/articles/c4gvvvgdyxeo

• Bu engel durumu "bazı şahıslar tarafından" neden abartıldı, sorması ayıp sosyal medyasız duramıyor musunuz? Bunun gibi ortamların yerli alternatifi olsa çok iyi olurdu, gerçi denendi ama halk tarafından gerekli desteği göremediler. Örneğin Yaay ve Touchapp...

Meta bile kendi platformuna getirilen engel karşısında bu kadar tepki vermemiştir, bazılarının verdiği tepki kadar...

Sosyal medya kanalizasyonundan;

- aldatmalar,

- yuva yıkmalar,

- ahlaksızlıklar,

- ‘iş atmalar’

- her türlü şeytani p*slik,

yayılıyor çünkü. Develer dikenli bir bitki severler ağızlarına diken bata bata kanatsa da yine de yer o bitkiyi. Bizimki de o hesap. Maalesef bu kanalizasyonun bağımlıları var. Ekmek gibi su gibi bişey zannediyorlar bu kanalizasyonları. Halbuki evlerine, ailelerine her türlü şeytani p*slik bu kanalizasyonlardan yayılıyor..

https://webdosyasp.diyanet.gov.tr/muftuluk/UserFiles/sakarya/UserFiles/Files/VAAZ%20Sosyal%20Medya%20ve%20Aile%20Yapımız%20Üzerindeki%20Tahribatları.Abdullah%20Nuroğlu_889155a3-a0b3-4f6c-9dad-65feb9589338.docx

Olayı sadece sosyal medyanın kapatılması olarak algılayanlar gerçekten ilginç. Instagram hesabım bile yok. Çoğu yönden de eleştiriyorum. Ama bir kişinin dudağından çıkan laf ile milyonları ilgilendiren bir konuda karar verilemez. Ülkeler adalet yolu ile kanunlar aracılığı ile yönetilir. Karşı çıkılan işte bu kanunsuz düzen. O zaman o bir kişi, kanuna uymayacak şekilde işinize gelmeyen bir konuda karar alırsa ne olacak.

Anayasa ve kanunlar işte o bir kişinin Cumhurbaşkanı kararı bile olsa, insanlar üzerindeki kararlarının, geri dönülemez yada onarılamaz zararlarını engellemek için ve herkes arasındaki ilişkileri bir kişinin tarafına doğru evrilmeyecek şekilde gitmesini engellemek için düzenler. Şu anda maalesef gidilen yol 1> herkes. Hani dünya >5 ti. Eleştirdiğiniz şeyi yapmayacaksınız.

Kusura bakmayın herkes sizin taşıdığınız hassasiyetleri taşımıyor. Saygı duyuyorum hassasiyetlerinize. Ama sizin gibi düşünmüyorum. Düşünmekte zorunda değilim. Anayasayı ve yasaları da benim düşünceme saygı duyulmadığı için destekliyor ve uygulanmasını bekliyorum. Karşı çıkmamda ki sebepte, özgürlüklerimin adı ne ise onun kimsenin iki dudağının arasında olmasını istememem.
  • Yıl 2024

• Bu engel durumu "bazı şahıslar tarafından" neden abartıldı, sorması ayıp sosyal medyasız duramıyor musunuz? Bunun gibi ortamların yerli alternatifi olsa çok iyi olurdu, gerçi denendi ama halk tarafından gerekli desteği göremediler. Örneğin Yaay ve Touchapp...

Meta bile kendi platformuna getirilen engel karşısında bu kadar tepki vermemiştir, bazılarının verdiği tepki kadar...

• Aynı şeyi yapmaya devam edeceğiz diye de okunabilir. İsrail adamların kırmızı çizgisi geri adım atacaklarını sanmıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Milletin ekmek teknesini baltaladılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal çöplüklerden hazetmem kullananlarda o çöğlüğün daimi müdavimleri olmuş oluyorlar.

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Sosyal medya kanalizasyonundan;

- aldatmalar,

- yuva yıkmalar,

- ahlaksızlıklar,

- ‘iş atmalar’

- her türlü şeytani p*slik,

yayılıyor çünkü. Develer dikenli bir bitki severler ağızlarına diken bata bata kanatsa da yine de yer o bitkiyi. Bizimki de o hesap. Maalesef bu kanalizasyonun bağımlıları var. Ekmek gibi su gibi bişey zannediyorlar bu kanalizasyonları. Halbuki evlerine, ailelerine her türlü şeytani p*slik bu kanalizasyonlardan yayılıyor..

https://webdosyasp.diyanet.gov.tr/muftuluk/UserFiles/sakarya/UserFiles/Files/VAAZ%20Sosyal%20Medya%20ve%20Aile%20Yapımız%20Üzerindeki%20Tahribatları.Abdullah%20Nuroğlu_889155a3-a0b3-4f6c-9dad-65feb9589338.docx

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sosyal medya olmayınca aldatma ahlaksız kötü insanlar olmayacak zannediyor BTK toplantısının ardından Meta'dan ilk açıklama: 'Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz' 

Hayatları instagramdan ibaret ve bunu özgürlük adı altında savunuyorlar.

• sosyal medya fenomenleri burada olduğunuzu biliyorum artık neyin ne olduğunu iyicene gördünüz anlatınırsınız açılınca videolarınızda korkaklık yaptınız bir çok kez şimdi kapanınca ağladığınızı iyi biliyorum umarım akıllanmışınızdır

Hocam ama bir karar vermek lazım. "neden abartıldı" diyen kesim, seçim öncesi Akp'nin İsrail ile bir dolu ticareti olduğu ortaya çıktığında da aynı şekilde "İsrail ile ticaretimiz neden abartıldı" dediler. Pardon önce tabi ki her zaman ki gibi yalan falan dendi. Sonra kabak gibi devletin sitesinden kalem kalem çıkınca, ondan sonra neden abartıldı dendi. Ondan sonra yalan denilen ticareti sonlandırdık dendi. Yani hiç bir şekilde bir şeye tepki verilmesin mi?

Hani bir şeylerin değişmesine fayda sağlayacak ise şayet Türkiye'nin erişmemesi, kapansın tabi ama pek sanmıyorum. Yani daha önceki yasaklarda olduğu gibi, yasak gelmiş, yasaktan sonra Cumhurbaşkanlığı insta hesabından hayırlı cumalar mesajı yayınlanmış. E ülkeye girmeyin deyip, oradan mesaj atmakda ironik. Haliyle çoğunluk da yine vpn ile girer oldu.

Hani insta kapanacağına starbucksları falan kapatsalar, cola'yı yasaklasar falan çok daha faydalı olur da onu da kolay kolay kimse yapamaz maalesef. Yani şimdi kendimizi kandırmayalım, israil sadece o gördüğümüz küçük ülke israil değil. Abd israilin yardımcısı da değil. İsrail abd'nin sahibi zaten. Abd özgürlüğünü Keneddy'den sonra kaybetti. Neden bizim paramızı İsrail basıyor, bir ülkenin özgür olabilmesi için ekonomik hakları da yerel olmalı dedi, tehditleri aldı ve öldürüldü. Hatta sonra abisi, kardeşi, sülalesi de birer birer öldürüldü. İlk savaş başladığında Elon Musk f*ck you dedi. Epey bir dik durdu. Para ile tehdit edildi, umrumda değil dedi. Ama artık sonra nasıl tehditler geldiyse, adamın neredeyse aslında ben de atalardan bir taraftan yahudi sayılırmışım demediği kaldı İsrail ziyareti sonrası.

O yüzden hani israil ile öyle ekonomik zaten savaşamazsın, dolayısıyla diplomasi ile de savaşamazsın, sıkıştıramazsın. Ancak çok çok hızlı blitzkrieg hesabı, herkes üstüne çullanana kadar bir taraftan girip diğer taraftan çıkacaksın.

• Sosyal medya lağım çukurları uğruna kendi ülkesine düşman olan tipler çok fazla.

• yarın öbür gün bunu savunanlar giyim kuşam sac traşına kadar herşey yasaklanırsa ne yapacaklar çok merak ediyorum.neyse bu sayede instagram kullanan çok ak partili var. bu konu oy kaybettirir.

• Olayı sadece sosyal medyanın kapatılması olarak algılayanlar gerçekten ilginç. Instagram hesabım bile yok. Çoğu yönden de eleştiriyorum. Ama bir kişinin dudağından çıkan laf ile milyonları ilgilendiren bir konuda karar verilemez. Ülkeler adalet yolu ile kanunlar aracılığı ile yönetilir. Karşı çıkılan işte bu kanunsuz düzen. O zaman o bir kişi, kanuna uymayacak şekilde işinize gelmeyen bir konuda karar alırsa ne olacak.

Anayasa ve kanunlar işte o bir kişinin Cumhurbaşkanı kararı bile olsa, insanlar üzerindeki kararlarının, geri dönülemez yada onarılamaz zararlarını engellemek için ve herkes arasındaki ilişkileri bir kişinin tarafına doğru evrilmeyecek şekilde gitmesini engellemek için düzenler. Şu anda maalesef gidilen yol 1> herkes. Hani dünya >5 ti. Eleştirdiğiniz şeyi yapmayacaksınız.

Kusura bakmayın herkes sizin taşıdığınız hassasiyetleri taşımıyor. Saygı duyuyorum hassasiyetlerinize. Ama sizin gibi düşünmüyorum. Düşünmekte zorunda değilim. Anayasayı ve yasaları da benim düşünceme saygı duyulmadığı için destekliyor ve uygulanmasını bekliyorum. Karşı çıkmamda ki sebepte, özgürlüklerimin adı ne ise onun kimsenin iki dudağının arasında olmasını istememem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 5 Ağustos 2024; 17:11:30 >

At gözlüğü ile neden bakıyorsunuzki!!! Ben henüz 12 aylık sma hastası Kayra Buğdaci'nin gönüllüsüyüm ve bu hastalık ile ilgili kampanyayı Instagram aracılığı ile yürütüyoruz!!! Günde 2 defa Instagramdan yayın açıyoruz bağış topluyoruz, şimdi söyleyebilir misiniz bu bebeğin ailesi ne yapsın bebeklerini ölümemi terk etsin??? Kaldı ki geçimini bu platform aracılığı ile sağlayan kişileride söylemiyorum...

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Ben buna çok inanmıyorum. Yani tabiki kitlesel basın, medya platformları ile kitleler manipüle edilebilir, yönlendirilebilir ama genel olarak yine dönüp dolaşıp iş milletin aynası olmaya dönüyor. Yani her ne kadar algoritmalar ile kötüye de yönlendirilmek istense yine de genel olarak ahlaksızlık, dolandırıcılık, pislik varsa kullanıcılarda, o yansıyor.

Misal o platformlarından birinde evli kadın göğsünü biraz gösteriyor diye bir ton para kazandı. Herkes kadını suçladı da, ah bir yol olsa da bir bir ona para gönderenlerin kimlikleri de ortaya çıksa, asıl sen o zaman seyrelle şenliği. Düne kadar oruç tut diye millete baskı kuran, din iman elden gidiyor diye sözde dinci amcalar mı çıkar, 60-70 yaş üstü sapık amcalar mı çıkar, evli barklı çocuklu adamlar mı çıkar. Yani bunlar zaten aramızda ve genelde de en çok namus bekçiliği yapıyor gibi görünenlerden çıkıyor bunlar. Instagram olmasa, başka yerde, toplulukta zaten bu sapıklıklarını da her türlü yapıyorlar.

Yani hep suçlamaları başka şeylere yapıyoruz da hiç çuvaldızı kendimize batırmıyoruz. Ki bu islam'a inananlar için aslında islamın mantığına ters.

Ben genelde bu ve bu gibi din elden gidiyor, ahlak elden gidiyor diyerek yasaklama/baskılamaları Allah'a karşı çıkma olarak yorumluyorum. Yok artık ne alaka diyeceksiniz. Biz asıl onun için böyle çabalıyoruz diyeceksiniz ama hemen örnekleyeyim;

İlk Adam ile Havva hikayesine dönmemiz yeterli. Cennetteler, her şey var, her şey serbest. Sonra nefsi test etmek için sadece bir şey yasaklanıyor. Ve gerisini biliyorsunuz. Bu sınavı Allah yapıyor değil mi? Sonrada sınavın devamı olarak dünyada biz nefsimizle sınanıyoruz değil mi? Peki ortada bir sınav olabilmesi için ne gerekir? İyi ve kötü, helal ve haram'ın bulunması değil mi?

Dolayısıyla birisi kalkıp da mini etek giymiş bir kadının bacaklarına bakıp, kafasını çevirmeyip, bakmaya devam edip, tahrik olup, sonrada kadına tacize kalkıyor ise ya da hadi sözde tuttu kendini ama kadına sen niye bacaklarını açıp benim ahlakımı bozuyorsun diyor ise, ramazanda yemek yiyene, benim nefsimi neden bozuyorsun diye saldırıyor ise, alkol satana, içene, sen neden ahlakı bozuyorsun diye saldırıyor ise o zaman, Allah'a da, sen niye o yasak ağacı oraya koyuyorsun diye saldırmış gibi oluyor. Ağacı koyduysan yerim, bacağı açtıysa taciz ederim, instagram açık ise ahlaksızlık yaparım diye bir şey olmaz. Senin zaten yapasın varmış, onlar sadece bahanesi oluyor.

Dolayısıyla İslam'a inanılıyorsa, Adem ile Havva'ya inanılıyorsa, tüm kötülüğe sebep olabilecek şeyler yasaklansın ki böylece günah işlemeyelim diye düşünmemek gerekiyor. Tüm yasak ağaçlar ortada olacak, ha sen iyi insan isen, kurala uyar meyveyi koparmaz da, ağacın gölgesinde oturur iyi bir şekilde faydalanmış olursun.

Yani nacizane benim fikrim bu yönde. Özellikle söz meclisten dışarı, benim sözlerim, din imanı savunuyorum derken, ona buna sen günaha sokuyorsun diyerek fiziksel derecede saldıranlara. Dediğim gibi Allah'a saldırmak gibi, sen niye günahlı ağacı gözümün önüne koydun diye saldırmak gibi. E o ağaçta olmayacaksa senin sınavın nerede zaten değil mi?

Ha onun dışında evet meta siyonistlerin yönetiminde falan ama 86 milyonun yarısının vpn kullanmayı bilmediği için girememesi ile bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. Siyonistlerin hiç bir şeyini kullanmayalım dersek, önce çok ciddi bir şekilde alternatifleri üretmemiz gerekir. Buna bilgisayarlar, telefonlar, yazılımlar, tarım, hayvancılık, her şey dahil.

• Herşey karşılıklı adamlar Türkiye gibi pazarı kaybetmek istemiyor belliki yoksa şimdiye resti çekerlerdi.Yasakcı zihniyete herzaman karşıyım bu başımızdaki hükümetin beğenmediği herşeye yasak koyma gibi çok kötü bir huyları var canları istedikleri gibi yasak koyuyorlar.Muhtemelen açılacak bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Ağustos 2024; 19:50:8 >
  • Ağla meta

• Mahkeme kararını açıkça kamuoyu ile paylaşmalısın tabii gerçekten karar var ise

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.