Şimdi Ara

BTK'ya göre erkekler, arkadaşlarını ezmek için oyun oynuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bilgisayar oyunlarının oyuncu üzerindeki etkilerine yönelik araştırma yaptı. Yapılan araştırmanın ardından ilginç bir çıkarımda bulunuldu. BTK’ya göre erkek oyuncular, kendini üstün hissetmek için oyun oynuyor.

Cinsiyetin oyun oynama alışkanlığına etkisine yönelik yapılan bilimsel araştırmaya göre kadınlar ve erkekler farklı amaç için oyun oynuyor. “Oyun oynamanın en sevdiğiniz yönü nedir?” sorusuna kadınlar zaman öldürmek ve stres atmak yanıtlarını verirken erkekler ise “kendimi diğerlerinden üstün hissetmek”, “kendi oyuncu karakterimi oluşturmak ve seviye yükseltmek” ile “oyunlarda hesap satarak para kazanmak” yanıtını verdi. Erkekler, kendi arkadaşlarına hava atmak ve onları ezmek için oyun oynuyor.

Tahmin edeceğiniz üzere oynanan oyun türleri cinsiyete göre değişiyor. Erkekler daha çok aksiyon-macera, strateji, spor ve çevrim içi şiddet içerikli oyunları tercih ederken, kızlar eğitsel soru-cevap ve zekâ oyunlarını tercih etmektedir.

• Ben single sever olarak hikayenin derinliğine kaymayı seviyorum. Bu oyunu oynayanlar oyun oynamiyor para kazanmayı seviyor bunlara oyuncu demeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eziklik psikolojisi olanlar herkesi kendi gibi sanar

• Adamına göre değişiyor bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "oyun oynamanın en SEVDINIZ yönü nedir?"
  • Oyunun sonu yok. Oyundaki kazanma hırsını kitap okuma hırsına, bir şey öğrenme hırsına yönlendirmek lazım.
  • Online oyunlarda başarısız olan en yakın arkadaşımı tüm online oyun hesaplarımdan engelledim :) Bu ezmek olmuyor aslında. Benim oynama amacım stres atmak mesela bir max payne 3 oynayıp havada süzülürken 4-5 kişiyi vurmak zevk veriyor ve ya bayonetta oynarken 99 hit kombo yapıp canavarları kesince stres falan kalmıyor :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Online oyunlar için doğru bir çıkarım. Kimse aksini iddia edemez.

• Oynayanların çoğu online bazlı oyunlar oynadığı için normaldir.

Reel hayatta bile bu garip durum var. Benim babam senin babanı döver gibi bir klasik kelime var neticede bizde. Hatta ırkçı söylem olarak Türkler dünyayı yönetmeli tarzında Hitler'in düşünceleriyle aynı kafada olan çok insan var. Zira hayatta bir şeyi beceremeyince böyle şeylerle kendimizi tatmin ediyoruz. Vay efendim sen dersine sınavına çalıştın mı yerine abi oyunda şunu şunu yaptım sen yapamadın tarzı kelimeler kuruyoruz. Gerçi bu sadece bizim ülkede olan bir şey değil ki. Tüm dünyada böyle olduğunu zannediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Eziklik psikolojisi olanlar herkesi kendi gibi sanar
    BTK'ya göre erkekler, arkadaşlarını ezmek için oyun oynuyor

• Biz arkadaşlarla takım kurup diğer oyuncuları yenmek için çabalıyoruz genelde. Tabi aramızda rekabet oluyor ama arkadaşım iyi oynayınca da kahrolmuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knight online, hayat offline.

• Btk yaptıysa tersini gerçek kabul edebilirsiniz. Bu arada ez gg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 5 Temmuz 2018; 16:0:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anket yapılan erkeklerin herhalde çoğu mmorpg oynuyor. Mmorpglerde oynadıkça gelişir ve senden güçsüzleri yenersin. Kızlarda lol falan oynuyordur amaçsız boş beleş oyun. Knight oynayan erkekle lol oynayan erkek kıyaslanamaz bile

• En başarılı oyuncu ezme oyunu world of tanks üzerine tanımam, maus ile keyifle alt seviyeleri eziyorum efendim

• Online oynadığım tek oyun CS 1.6. Onu da oynayan arkadaşım kalmadı zaten. (Malum evlenip çoluk çocuğa karıştırlar). Arkadaşını ezmek için oynuyor sonucunu çıkarmak için soruyu ergenlere sormak lazım. Onların da dediği şeyi ciddiye almamak gerek.

• Oyunda level
    İş hayatında kıdem
    Askerlikte rütbe

Her insan yükselmeyi başarılı olmayı ister bu da rekabeti ortaya koyar. Her alanda bu olur :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karşıdakinden üstün hissetme isteği, benmerkezcilik, egoizm insanın doğasında var. İnsan gerçek hayattaki doğasını oyunlarda da sergiliyor.
    Kızlar online oyunlar yerine instagramda fotoğraflarıyla "bakın ne kadar zengin bir hayat yaşıyorum, sizi ezik fakirler" demeyi tercih ediyor aradaki fark bu.
    Orta gelirli insanlar bile olabildiğince zengin ve gösterişli olmaya çalışıyor, herkes gerçek maddi durumunun üstünde gözükmeye çalışıyor vs.
    Kısacası ego iki cinsiyette de hayli fazla, sergilenen yerler farklı. Bunu ben online oyunların kızların hayatında pek yere sahip olmamasına bağlıyorum.
    Online oyun oynayanların %98'i falan erkek, LoL tarzı oyunlar ve MMORPG'lerde bu oran belki %90'a falan düşüyordur en fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 5 Temmuz 2018; 3:14:58 >
  • Onlar oyunlarda ister istemez hırs ve kazanmanın verdiği tatminkarlık öne çıkıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.