Şimdi Ara

Bu 6 makineden birini alıcam...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir kaç gündür yaptıgım araştırmalarda 6 makine arasında seçim yapıp birini alıcam..
    İstediğim özellikler:
    1-Daha önce Canon S5 Kullanıyordum.. Büyük olmasından dolayı taşımada sorun yaşıyordum.Ufak ama çekim kalitesi iyi olsun istiyorum. Ne kadar ufak olursa o kadar iyi.Genelde otomatik ayarlarda kullanıcam. Çok fazla fotograf çekim bilgim yok..
    2-Canon S5 te otomatik modda çok iyi sonuçlar çıkmıyordu..Gece çekimlerinde özellikle benimde beceriksizliğimden olabilir, hiç menmun değildim..Güneşli havalarda flaşsız çok güzel çekiyordu.
    3-Pilli olması bir avantaj ama compact sınıfta pek alternatifim yok..Yedek batarya alabilirim..
    4-Kamera ihtiyacınıda bu cihazla karşılıycam. Özellikle gece çekimlerinde başarılı olursa iyi..
    5-CCD ve CMOS farkı nedir..Sony DSC-HX5V CMOS kullanıyormuş..
    Baktıklarım arasında en çok Fuji F80EXR Gözüme hoş geldi..Foto Zeynep te 539 tlye geliyor. Aslında yurtdışı almayı düşünüyorum diğerlerini ama bunu Türkiye fiyatıda uygun geldi(Yurtdışı en ucuz 400 tlye buldum). Birde Canon s95 var burda listemde olmayan..Onun yurtdışı fiyatını bulamadım..O ne kadara gelir acaba?

Fotograf makineleri şunlar:
    SONY DSC-HX5V

FUJİ F80EXR

CANON IXUS 220HS

CANON SX200IS

PANASONIC TZ10

NIKON S8100

• s95 derim.sonra ıxus 220 derim.
  • S95 in fiyatını bilsem onuda listeye alıcam ama..Gitti gidiyorda da doğru dürüst satışı yok..
  • fuji f80 i incelemedim ama F70in zum ve odaklama hızı çok hoştu. f80 de durum aynı ise bence fuji f80.
  • Benimkisi biraz genel bu oneri olucak ama: Nikon al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

Benimkisi biraz genel bu oneri olucak ama: Nikon al.

D-Slr'de evet kompakta hayır.

Önerime gelince kompakta ya Fujifilm ya Canon yada Panasonic
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Kitty,
    Seçtiğiniz bu makinaların içinde sizin S5 den daha iyi olması muhtemel 2 makina var Fuji ve Panasonic, Hele hele Nikon ve Sony' i Compact' ta hiç aklınıza bile getirmeyin.
    Ben olsaydım tercihimi Panasonic TZ10' dan yana kullanırdım. Bu sizin seçtikleriniz. S95 bulursanız zaten S95'i bu sınıfa sokmak bile hata. Tercihinizi mutlaka S95' ten yana kullanın.
    quote:

Orijinalden alıntı: Kitty

Slm..
    Bir kaç gündür yaptıgım araştırmalarda 6 makine arasında seçim yapıp birini alıcam..
    İstediğim özellikler:
    1-Daha önce Canon S5 Kullanıyordum.. Büyük olmasından dolayı taşımada sorun yaşıyordum.Ufak ama çekim kalitesi iyi olsun istiyorum. Ne kadar ufak olursa o kadar iyi.Genelde otomatik ayarlarda kullanıcam. Çok fazla fotograf çekim bilgim yok..
    2-Canon S5 te otomatik modda çok iyi sonuçlar çıkmıyordu..Gece çekimlerinde özellikle benimde beceriksizliğimden olabilir, hiç menmun değildim..Güneşli havalarda flaşsız çok güzel çekiyordu.
    3-Pilli olması bir avantaj ama compact sınıfta pek alternatifim yok..Yedek batarya alabilirim..
    4-Kamera ihtiyacınıda bu cihazla karşılıycam. Özellikle gece çekimlerinde başarılı olursa iyi..
    5-CCD ve CMOS farkı nedir..Sony DSC-HX5V CMOS kullanıyormuş..
    Baktıklarım arasında en çok Fuji F80EXR Gözüme hoş geldi..Foto Zeynep te 539 tlye geliyor. Aslında yurtdışı almayı düşünüyorum diğerlerini ama bunu Türkiye fiyatıda uygun geldi(Yurtdışı en ucuz 400 tlye buldum). Birde Canon s95 var burda listemde olmayan..Onun yurtdışı fiyatını bulamadım..O ne kadara gelir acaba?

Fotograf makineleri şunlar:
    SONY DSC-HX5V

FUJİ F80EXR

CANON IXUS 220HS

CANON SX200IS

PANASONIC TZ10

NIKON S8100

• 1 numaralı tercihim Fuji olucaktı ama video çekimlerini görünce direk eledim..Fotograf kalitesi çok yüksek olmasına ragmen..Çünkü uzun süreli çekimler olmasa da 10-15 dakikalık video çekimleri yapmayı planlıyorum. Sony makinenin video çekimlerine hayran oldum..Fotograf kalitesini çok beğenmedim..Keskin hatlı objelerin kenarlarında renk dağılması oluyor sanki.. TZ10 Favori makinem ama bunda video çekimi sırasında optik zoom çalışıyormu biliyormusunuz acaba?
  • kardeşim aynı soruyu ben 1aydır soruyorum kendimi. paran varsa s95 derim tek geçerim, çünkü premium diğerlerinin yanında. diğerlerini kıyaslarsan kesinlikle bir şeyleri eksik. GPS falan satış stratejisi, ona bakıpta aldanma derim tamamen göz boyama. az çok lens sensör değerlerinden anlıyorsan s95 al ve keyfine bak ;)
  • Bu modellerdin dışında Canon S95 hepsinin üstünde yüksek kalite ve performans sağlayacak bir makine olacaktır.Canon S95'i bu makinelerle kıyaslamıyorum bile;çünkü premium compact sınıfının ciddi makinelerinden biri.Elinize aldığınız zaman asla pişman olmayacağınız bir makine olacaktır.İnternette Canon S95 hakkında araştırma yaparsanız siz de anlayacaksınız.Canon S95'i tek düşünün..
  • Peki o fiyata çıktım Canon s95 ve Panasonic Lumix DMC-LX5 için ne dersiniz..İkisinide aynı fiyata bulabiliyorum..
  • quote:

Peki o fiyata çıktım Canon s95 ve Panasonic Lumix DMC-LX5 için ne dersiniz..İkisinide aynı fiyata bulabiliyorum..

İkisi de oldukça iyi makinedir.Seçim yapmak zor.Hangisini seçseniz pişman etmez.Ufak bir fikir olarak LX5 diyebilirim.Lens tipi ve bileşenleri daha gelişkin bir de daha uzun batarya ömrü var.Ama işte tek sorun LX modellerinde fazla keskinleştirmeswn dolayı grain(karıncalanma) sorunu oluyor özellikle fotoğrafın odak dışı ve karanlık bölgelerinde bunu da çözmenin tek yolu makineye ciddi anlamda hakim olmalı,uygun ortam ve ışığı çok iyi tespit etmelisiniz ancak o zaman çok ciddi sonuçlar alırsınız;ama canon S95 alırsanız kendinizi çok kasmassınız alışınca.
  • Bende biraz kafanı karıştırayım. O kadar paraya değer mi onu da düşün.
    Bence dslr ye geç.
  • İkisi de oldukça iyi makinedir.Seçim yapmak zor.Hangisini seçseniz pişman etmez.Ufak bir fikir olarak LX5 diyebilirim.Lens tipi ve bileşenleri daha gelişkin bir de daha uzun batarya ömrü var.Ama işte tek sorun LX modellerinde fazla keskinleştirmeden dolayı grain(karıncalanma) sorunu oluyor özellikle fotoğrafın odak dışı ve karanlık bölgelerinde çok belirgin oluyor bunu da çözmenin tek yolu makineye ciddi anlamda hakim olmalı,uygun ortam ve ışığı çok iyi tespit etmelisiniz ancak o zaman çok ciddi sonuçlar alırsınız;ama canon S95 alırsanız kendinizi çok kasmassınız alışınca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

Bende biraz kafanı karıştırayım. O kadar paraya değer mi onu da düşün.
    Bence dslr ye geç.

D-SLR'ye geç diyorsunuz.İyi de ha deyince geçilemez ki.D-SLR alanı çok farklı eğitimini almak şart sonra deneyimli olmak lazım onun dışında teknik bilgi sahibi olmak gerekir üstelik külfetli aparatı objektifi şuyu buyu derken çok yüksek maliyetli bir alana dönüşüyor zamanla.
  • @AKINLASINN kafam karışmıycak, çünkü ufak bir cihaz istiyorum..Aslında bütçemi fazlasıyla aşmasına rağmen s95 i ciddi ciddi düşünüyorum. Onda kafama tek takılan optik zoom yokmuş video çekimlerinde, çok sorun olurmu acaba? Diğer arkadaşında dediği gibi eğitim gerek D-SLR makine kullanımı için. benimde buna zamanım yok maalesef.

@KronossUS Siz ve sizin gibi değerli arkadaşların tavsiyeleri üzerine ya kendimi çok zorlayıp s95 yada kendimi sıkıntıya sokmadan Panasonic Lumix DMC-ZS7/TZ10 modelini alıp bu konuyu kapatıcam.. Fiyat olarak Türkiye garantili en ucuz 1000 tlye yurtdışıda Gittigidiyorda 850 tlye bulabildim..Daha ucuz garantili veya garantisiz alabileceğim bir yer tavsiye edermisiniz.
    Panasonic Lumix DMC-ZS7/TZ10 bu cihazıda Garantili 700, garantisiz 480 tlye bulabiliyorum..
  • TZ10 forumda biri satıyor, 15 günlük garantili cihaz 500 TL istiyor, bence bir bakın. hatta grantisiz için 480 vermeyi göze aldıysanız, bunu sakın kaçırmayın. açıkçası makine ihtiyacım olsa idi ben kaçırmazdım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_47632586/tm.htm
  • quote:

@AKINLASINN kafam karışmıycak, çünkü ufak bir cihaz istiyorum..Aslında bütçemi fazlasıyla aşmasına rağmen s95 i ciddi ciddi düşünüyorum. Onda kafama tek takılan optik zoom yokmuş video çekimlerinde, çok sorun olurmu acaba? Diğer arkadaşında dediği gibi eğitim gerek D-SLR makine kullanımı için. benimde buna zamanım yok maalesef.

@KronossUS Siz ve sizin gibi değerli arkadaşların tavsiyeleri üzerine ya kendimi çok zorlayıp s95 yada kendimi sıkıntıya sokmadan Panasonic Lumix DMC-ZS7/TZ10 modelini alıp bu konuyu kapatıcam.. Fiyat olarak Türkiye garantili en ucuz 1000 tlye yurtdışıda Gittigidiyorda 850 tlye bulabildim..Daha ucuz garantili veya garantisiz alabileceğim bir yer tavsiye edermisiniz.
    Panasonic Lumix DMC-ZS7/TZ10 bu cihazıda Garantili 700, garantisiz 480 tlye bulabiliyorum..

Eğer söylediğiniz Panasonic modellerinden birini garantili 700TL'ye almayı düşünüyorsanız 150TL farkla Canon S95'i dışarı atmayın derim;çünkü Canon S95 belirttiğiniz bu modellerden ezici bir üstünlükle önde.Garantisiz bulabiliyorsanız alın demek istemiyorum;ama sizin tercihinize bırakıyorum.Garantisiz ürünler özellikle teknolojik ürünler saatli bomba gibidir;her an elde patlama ihtimali var.

• kompakt makinelerde fiyatları kadar iyi fotoğraf çekmiyor. Ben olsam bunu düşünerek hareket ederdim.
    bir örnek olarak, aralarında 2 kat fiyat farkı olan makinelere bak, aralarında fotoğraf kalitesi 2 kat artıyormu acaba.
    ben bu sebepten diyorum s95 e o kadar para verilmez. O sınıfta iyi makinedir ama parasını da hesaba katınca bence iyi makine değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.