Şimdi Ara

Bu almanca neymiş böyle ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İngilizceyi bitirdim artık anlamadığım çok bir şey yok cümlelerin %90 ını çevirebiliyorum

Dedim almanca geçeyim bu ne la 2 gün çalıştım daha günlük soruları tanışma cümlelerini halledemedim aşırı saçma bir dil

Bide kelimelerde artikel diye bir şey var kelimeye cinsiyet eklemiş şizofrenler bunlarda bu arada 2 tane cinsiyet değil 5 6 tane cinsiyet var çünkü akusativ nominativ şeylerindede dem das falan başka başka şeyler geliyor

Bu almancayı yapamam ben zaten almanların çoğuda ingilizce biliyor sizce Fransızca başlayayım mı

Fransızcadada cinsiyetli kelime var ama 2 tane cinsiyet var bide belirli bir kurala göre tahmin edebiliyormuşsun

Artı olarak buda önemli bir dil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam almanca yapı olarak ingilizceye çok fazla benzemiyor öyle 3 ayda sular seller gibi öğrenilecek bişey değil. Bikaç gün önce bunu yazıdım aslında ama hevesini kırmıyim diye sildim.

Yine de bana sorarsan daha başında bırakma devam et. Çünkü sadece yeni bi dil değil, almancayı öğrenirken alman disiplinini de benimsiyorsun. Kolay olanı bırak başkaları yapsın, sen zor olanı yap. Karar sana kalmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 24 Şubat 2025; 18:51:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Fransızcada zor ama ingilizce öğrenen biri ayrıca Fransızcadaki kelimelerin neredeyse %50 civarını anlayabiliyormuş bide gramer yapısı ingilizceyle benzer olduğundan daha kolay anlıyormuş Fransızca bilenede İspanyolca çorap söküğü gibi geliyormuş

Almanca zaten mühendis dili ben avrupada bir dil diye öğrenmek istemiştim ama vazgeçtim

Fransızca daha basitime gitti kulağada hoş geliyor bide arayanda fazlaymış ülkede Fransızca bilen fazla kimse yok galiba

• Çöp dil

• Başbilen kullanıcısına yanıt
    Hangi vasıfla söylüyorsun bunu

• Le français c'est le monde! C'est la langue de l'élite!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Başladık bakalım grameri hızlıca söküp kelime fiil ezberleyeceğim full

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YA ÇOK KOMİK DEĞİL Mİ :D
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Leon FR kullanıcısına yanıt

O oculi mei! Possum non credere. Lingua Franca sola filius Linguae Latinae est, linguae optimae verae. Insuper Lingua Imperi Romani, potens urbs Romae imperavit mundum sub caelo. Tandem lingua artium et disciplinarum scientiarum et philosophiae. Non dic ergo, Galle barbare! Gloria ad Linguam Latinam, gloria ad caput venire, gloria ad Romam urbem aeternam!  

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

Online bir siteden falan mı destek alıyorsun almanca çalışmak için?

• Böyle ezberleyerek dil mi öğrenilir? Ayrıca almanca pek birşeye yaramıyor.

• quote:

kelimelerde artikel diye bir şey var kelimeye cinsiyet eklemiş şizofrenler bunlarda bu arada 2 tane cinsiyet değil 5 6 tane cinsiyet var çünkü akusativ nominativ şeylerindede dem das falan başka başka şeyler geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Ben önce kelimeleri türkçe öğrenirim sonrasında gerçek hayattaki anlamlarını göre göre yavaş yavaş türkçe anlamlarıyla hatırlamaktan çıkarım

Aynısını ingilizcedede yaptım ve İngilizceyi tamamladım

• Fransızcadanda vazgeçtim bu nasıl dil böyle kelimeleri okumamak için yazmışlar telaffuz ağzımı yamulttu son olarak İspanyolcaya geçiyorum telaffuzunu sevdim Türkçeyede benziyor iyiymiş

Almanca sonradan öğrenilmemesi için geliştirilmiş bir dil . İşin içine girince anlıyor insan 😅

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • •Acharad kullanıcısına yanıt
    Ailesiyle Almanyaya göç eden 40 yaşındaki adamlar hiç kaynak yokken nasıl öğreniyor acaba

Kral ingilizce çalışma sisteminden kısaca bahseder misin? Günlük olarak nasıl çalışıyordun vs?

• abcdq A kullanıcısına yanıt
    Ben kendim sürekli mektup yazıyorum dümenden konularda mesela kargocu geldi bana ürün getirmedi bende sanki kargo şirketine mektup yazarmış gibi 200 kelimelik bir mektup yazıyorum o arada kuramadığım cümle veya ingilizcesini bulamadığım kelimeyi alıyorum depoluyorum yazdığım mektuplarıda saklıyorum tekrar ediyorum

Böyle kafanda konu belirle oraya mektup yaz mesela çocuğun oldu ona mektup yazıyorsun mesela bilgisayarın bozuldu şirketine mektup yazıyorsun

• Almancayı ne için öğrenmek istiyorsunuz? Hobi olarak mı yoksa iş güç mü eğitim mi ? Bir amaç olmadan dil öğrenmek çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 28 Şubat 2025; 21:11:1 >
  • hocam bana ingilizce tavsiyesi versene

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.