Şimdi Ara

bu araca kötü diyenler okusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes tutturmuş bi Niva karalama çalışması. Neymiş yok tipi yenilenmiyormuşta , çok yakıyormuş konforsuzmuş gibi birçok yalan yanlış bilgiler söylemler ortalıkta fokurduyor.
    Dün saat 10.30da arhavi den yola koyuldum her geçtiğim ilde durakladım 6 kere yakıt ikmali yaptım ve 2 vakit namazında duraklama yaptım . Varış istikametim samsun Atakum ilçesiydi. saat tam 8 de eşyalarımla eve çıkmıştım.
    Çeşit çeşit araç kullanmış biriolarak sizlere yorumlarda bulunup iyi vekötü yönlerini aktaracağım
    Kötüleri söylemeyle başlayalım.
    Araç 90 model old. İçin kendi emsalleriyle kıyaslayarak değerlendirilmiştir. 2000 model ve üstüyle kıyaslama yapıp boş yorumlarda bulunmayalım.
    Öncelikle müthiş motor ve şanzuman sesi uzun yolculukta sizi kulaklıkla müzil dinlemeye itiyor ki ben tek başımaydım pek sıkıntı olmadı. 2. Olarak araç hız tutkunlarına göre deil son hızı rüzgarsız havada 135 gibi ama motordan uçak sesi geliyor ve ön camın yavaşlatma özelliği yok buna karşın ilk kalkışlarda uno connect gibi araçlarla kalkış hızı aynı olup son hızı farklıdır. Bunun sebebi 2 şanzumanlı ve 2 diferansiyelli 2 şafta sahip olması ve bunların ağırlığıdır. Zaten ön şaft düşük devir için ayarlı olduğu için 4bin dvir den sonrası için aracı yormaktadır. 3.Şanzumanda rutin olarak şaft ile arasında bırakılması gerekken boşluk yüzünden bazen vites atmada sıkıntı yaşayabiliyorsunuz.4. Araca güneş vurduğu zaman ön torpido ve kokpit cama yansıma yapıyor5. Aynalar çok titreme yapıyor.6 ise iç işçilik kalitesiz 7 deyse iki kapı olması nedeniyle yer alan zorluklar var

Gelelim şimdi benm yorumuma araçlarla kıyaslayacak olursak 1,4 dizel 2008 fiestaya göre rahat yolculuk ettim. Fakat 1.9 dizel 2001 passat ile kıyaslanması mümkün değil.
    İyi yönü şöyle ben rampa çıkarkende inerkende hep 5. vites 90 km hız ile seyrettim hani yolda tırtıklar flan oluyor ya 17 inç jant geniş yanak lastik ile hiçbirini hissetmedim. köprü girişlerinde ki demirlerde lastik sesi geliyor lakin bi vurma hissetmedim .. nasıl mercedesin yolda sarsıntısız gidişi varsa bundana onu hissettim (tabi kulaklıklar kulakta). kısacası süspansiyonları çok müthiş diyebiliriz. Motorun gaz tepkisi çok hoşuma gidiyor 1.5 dci dacia Duster'e göre gaz tepkisi çok hoş ama son hız farkı var tabiki.
    gelelim yakıt konusuna arhaviden samsun atakuma 132 tllik yakıt ile yolculuk yapmışım çıkışta fulledim varınca da fulledim.almış olduğum toplam yakıt miktarına göre iyi yakıt durumuna sahip diye düşünüyorum.Aracın iç hacmi yeterli gayet rahat sürüş yapıyorsunuz.
    Orjinal koltukları gerçekten çok rahat kumaş-deri karışımı koltuklar ford fiestadan rahat passat ve vitoya göre eksik denebilir. fiat albea palio serisine göre yıldızlı pekiyi alabilir tabii ki bunlar benim naçizane görüşlerim herkesin fikri farklı olabilir.araç içeriye hiç rüzgar almıyor . motorun sıcağı sizi rahatlatıyor kışın ideal birşey aslında şanzumanın sıcağı insana daha çok vuruyor. fren mesafesi etkili belki lastik kalitesi ile alakalı olabilir.Pedallar yumuşak ayak yormayan cinsten. vite kolu size kolaylık sağlayabilecek bir yerde . Direksiyon gayet kullanışlı gösterge panelini görmenize mani olmuyor. araç hız sınırları dahilinde rampa çıkarken veya inerken başarılı dönüşlere sahip gaza basaraak döndüğünüzde helezon büyüklüğünden yanlama yapabiliyor.Alt takımı çok dayanıklı kesinlikle 5 yıldan önce bozabileceğiniz parçası yok . Panzerlerle aynı yolları tırmanabiliyor ve parçaları cidden çok ucuz yan sanayiye gerek kalmıyor :) HAraret sorunu var mı derseniz.. evet var ama sebebi motor ile radyatör arasında bir davlumbaz eksik tasarlanmış araya bir saç plaka yada aliminyum koyarsanız sıkıntı yaşamıyorsunuz ben dün hiç fan açmadan geldim.
    işte bu kadar yorumlar gelssiiinnnnn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kellesh -- 7 Nisan 2013; 12:15:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Niva'nın klasmanı farklı. Uzun yolculuklar için kötüdür ancak arazi koşulları için süper araçtır.
  • Niva ların yakıtı nedir. Ama söylenilenler doğru şahin gibi hiç kasa değiştirmiyor. Bi değişime gitse ülkemizdede zaten belli bir lada alıcısı var tutulur diye düşünüyorum.

Ayrıca motor seside herkesin hoşuna gitmezki benim mesela başım çatlar.

Alacak olanlara faydalı bir konu açmışsınız bilgilenmeleri açısından
  • Güzel bir paylasim olmus.
    Köy yollarinda zevkle kullanmak istedigim bir arac , lakin zirt pirt sorun cikaran bir araci almak istemem.
    konforu, teknigi, performansi önemli degil.Arabalik yapsin, gerisi teferuat
  • Eylül ayından beri 2000 model bir Niva'm var. Çalıştığım dağ köyüne gidiş geliş için aldım. Eşimle beraber yolda kalmamak, zincirle falan uğraşmamak ve maaşımızın hakkını verebilmek için...Gerçi bu sene kış az oldu. Ama bir haftalık bir kar macerasında 40cm 'den fazla karda ,dimdik rampalarda hiç zorlanmadım. Yüksek gerilim direği dikmek için meşe ormanının içine açılmış dozer yollarında, sabun gibi çamurda yan yan gitmek bambaşka

Doğrudur , arızası çok...Doğrudur konfor az...Ama 11 000 liraya yukarıda saydığım şeyleri yapabilecek başka bir makine var mı? Parçası TOFAŞ parasına...Kalorifer motoru 50, kapı kolu 10 , baskı balata 90 lira...Adam ava, yaylaya gitmek için Toros alıyor...Ondan sonra yok zincir tak, yok çıkar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Alacak olanlara faydalı bir konu açmışsınız bilgilenmeleri açısından

quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

Güzel bir paylasim olmus.
    Köy yollarinda zevkle kullanmak istedigim bir arac , lakin zirt pirt sorun cikaran bir araci almak istemem.
    konforu, teknigi, performansi önemli degil.Arabalik yapsin, gerisi teferuat

Takdirlere teşekkürlerimiz sonsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kellesh -- 7 Nisan 2013; 12:30:55 >

• Bu araca kötü.

Ama okumam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU CENGCİLERE NE OLACAK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar Frisch

Bu araca kötü.

Ama okumam

Teşekkürler . Kadronun gerekli Elemanı
  • Ömli olan Niva'yi iyi tanimak, püf noktalarini etüt etmekdir. Birde Lada ve Jeep lerden iyi anlayan bir Usta.

Lada Niva modeli, 2017 veya en gec 2018 yilina kadar devam üretilecek.2015 yilinda yeni bir modelin gelmesiyle eskisini piyasadan cekmeyi planlayan Lada, yogun talep ve istek üzerine 40 yildir üretilen Niva'yi 5 sene daha üretecek.
    Eski model üzerinde bir kac mekanik ve estetik calismalar olacak.

http://auto.vesti.ru/doc.html?id=497733
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Eylül ayından beri 2000 model bir Niva'm var. Çalıştığım dağ köyüne gidiş geliş için aldım. Eşimle beraber yolda kalmamak, zincirle falan uğraşmamak ve maaşımızın hakkını verebilmek için...Gerçi bu sene kış az oldu. Ama bir haftalık bir kar macerasında 40cm 'den fazla karda ,dimdik rampalarda hiç zorlanmadım. Yüksek gerilim direği dikmek için meşe ormanının içine açılmış dozer yollarında, sabun gibi çamurda yan yan gitmek bambaşka

Doğrudur , arızası çok...Doğrudur konfor az...Ama 11 000 liraya yukarıda saydığım şeyleri yapabilecek başka bir makine var mı? Parçası TOFAŞ parasına...Kalorifer motoru 50, kapı kolu 10 , baskı balata 90 lira...Adam ava, yaylaya gitmek için Toros alıyor...Ondan sonra yok zincir tak, yok çıkar...

Bu konu hakkında en gerçek yalansız ve abartısız olarak bu yorumu arkadaşım yazmış..Niva şehir içi makam aracı değil...Her türlü yol ve iklim şartlarında gidebilecek bir arazi aracı..Uygun fiyata en makul çözüm....Beğenmeyen varsa araziye çıkabilmek için Land Rover , Jeep alsın..50.000 - 250.000 Lira arasında alınabilen belki 100 çeşit arazi aracı var...Ne kadar ekmek ....O kadar köfte denir..Çeyrek ekmeğe 20 köfte koyulmaz..Saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

50.000 - 250.000 Lira arasında alınabilen belki 100 çeşit arazi aracı var...Ne kadar ekmek ....O kadar köfte denir..Çeyrek ekmeğe 20 köfte koyulmaz..Saygılarımla..

Aynen öyle takoz flan olablir her ne derseniz diyin arkadaş haklı bu paraya alınabilecek en iyi arabadan bir tanesi.. Ben şehirde de biniyorum şekli yetiyor.. Herkes acaba bu araba ney diye bakıyor bakmayan da bu motor sesi nereden geliyor diye dönüyor çünkü alışmış onların kulağı abart eksoz sesine farklı bir canavar duyunca hemen ürpeeriyor içleri..
  • Hocam bi ufak inceleme yapsaydın keşke
  • quote:

Orijinalden alıntı: kellesh

Herkes tutturmuş bi Niva karalama çalışması. Neymiş yok tipi yenilenmiyormuşta , çok yakıyormuş konforsuzmuş gibi birçok yalan yanlış bilgiler söylemler ortalıkta fokurduyor.
    Dün saat 10.30da arhavi den yola koyuldum her geçtiğim ilde durakladım 6 kere yakıt ikmali yaptım ve 2 vakit namazında duraklama yaptım . Varış istikametim samsun Atakum ilçesiydi. saat tam 8 de eşyalarımla eve çıkmıştım.
    Çeşit çeşit araç kullanmış biriolarak sizlere yorumlarda bulunup iyi vekötü yönlerini aktaracağım
    Kötüleri söylemeyle başlayalım.
    Araç 90 model old. İçin kendi emsalleriyle kıyaslayarak değerlendirilmiştir. 2000 model ve üstüyle kıyaslama yapıp boş yorumlarda bulunmayalım.
    Öncelikle müthiş motor ve şanzuman sesi uzun yolculukta sizi kulaklıkla müzil dinlemeye itiyor ki ben tek başımaydım pek sıkıntı olmadı. 2. Olarak araç hız tutkunlarına göre deil son hızı rüzgarsız havada 135 gibi ama motordan uçak sesi geliyor ve ön camın yavaşlatma özelliği yok buna karşın ilk kalkışlarda uno connect gibi araçlarla kalkış hızı aynı olup son hızı farklıdır. Bunun sebebi 2 şanzumanlı ve 2 diferansiyelli 2 şafta sahip olması ve bunların ağırlığıdır. Zaten ön şaft düşük devir için ayarlı olduğu için 4bin dvir den sonrası için aracı yormaktadır. 3.Şanzumanda rutin olarak şaft ile arasında bırakılması gerekken boşluk yüzünden bazen vites atmada sıkıntı yaşayabiliyorsunuz.4. Araca güneş vurduğu zaman ön torpido ve kokpit cama yansıma yapıyor5. Aynalar çok titreme yapıyor.6 ise iç işçilik kalitesiz 7 deyse iki kapı olması nedeniyle yer alan zorluklar var

Gelelim şimdi benm yorumuma araçlarla kıyaslayacak olursak 1,4 dizel 2008 fiestaya göre rahat yolculuk ettim. Fakat 1.9 dizel 2001 passat ile kıyaslanması mümkün değil.
    İyi yönü şöyle ben rampa çıkarkende inerkende hep 5. vites 90 km hız ile seyrettim hani yolda tırtıklar flan oluyor ya 17 inç jant geniş yanak lastik ile hiçbirini hissetmedim. köprü girişlerinde ki demirlerde lastik sesi geliyor lakin bi vurma hissetmedim .. nasıl mercedesin yolda sarsıntısız gidişi varsa bundana onu hissettim (tabi kulaklıklar kulakta). kısacası süspansiyonları çok müthiş diyebiliriz. Motorun gaz tepkisi çok hoşuma gidiyor 1.5 dci dacia Duster'e göre gaz tepkisi çok hoş ama son hız farkı var tabiki.
    gelelim yakıt konusuna arhaviden samsun atakuma 132 tllik yakıt ile yolculuk yapmışım çıkışta fulledim varınca da fulledim.almış olduğum toplam yakıt miktarına göre iyi yakıt durumuna sahip diye düşünüyorum.Aracın iç hacmi yeterli gayet rahat sürüş yapıyorsunuz.
    Orjinal koltukları gerçekten çok rahat kumaş-deri karışımı koltuklar ford fiestadan rahat passat ve vitoya göre eksik denebilir. fiat albea palio serisine göre yıldızlı pekiyi alabilir tabii ki bunlar benim naçizane görüşlerim herkesin fikri farklı olabilir.araç içeriye hiç rüzgar almıyor . motorun sıcağı sizi rahatlatıyor kışın ideal birşey aslında şanzumanın sıcağı insana daha çok vuruyor. fren mesafesi etkili belki lastik kalitesi ile alakalı olabilir.Pedallar yumuşak ayak yormayan cinsten. vite kolu size kolaylık sağlayabilecek bir yerde . Direksiyon gayet kullanışlı gösterge panelini görmenize mani olmuyor. araç hız sınırları dahilinde rampa çıkarken veya inerken başarılı dönüşlere sahip gaza basaraak döndüğünüzde helezon büyüklüğünden yanlama yapabiliyor.Alt takımı çok dayanıklı kesinlikle 5 yıldan önce bozabileceğiniz parçası yok . Panzerlerle aynı yolları tırmanabiliyor ve parçaları cidden çok ucuz yan sanayiye gerek kalmıyor :) HAraret sorunu var mı derseniz.. evet var ama sebebi motor ile radyatör arasında bir davlumbaz eksik tasarlanmış araya bir saç plaka yada aliminyum koyarsanız sıkıntı yaşamıyorsunuz ben dün hiç fan açmadan geldim.
    işte bu kadar yorumlar gelssiiinnnnn

Camın yavaşlatma özelligi.nasil bir sey acaba

• ya öyle dalga geçersen böyle alırsın ansiklopedik cevabını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.