Şimdi Ara

BU CAHİLE BİR YARDIM LÜTFEN :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere makinalar ve özellikleri konusunda çok cahilim.
    Forumlardan vs. bir şeyler okudukça da kafam iyice karıştı

Aşağıdaki makinalardan hangisini tercih ederdiniz ve hangisini hangi özelliklerinden dolayı tercih ederdiniz?

Bu konuda paylaşacağınız bilgiler benim için çok faydalı olacak. Yanlış bir seçim yapmak istemiyorum.

Fujifilm X-A1 Siyah Zoom Street Kit

Samsung NX3000 (16-50+50-200+30) Üç Lensli Fotoğraf Makinesi

Sony NEX-5N Kit + 16mm + 18-55mm Lens Kit Fotoğraf Makinesi

Bu bütçeyi aşmayacak şekilde tavsiyelerinize de açığım.
    Ancak boyut olarak bu cihazlardan büyük olan cihazlar ilgi alanım dışında kalıyor bunu da dipnot olarak belirtmek isterim.

Yorumlarınız merakla bekliyorum

Sevgi ve saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Üye

Sevgili arkadaşlar herkese merhaba
    Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere makinalar ve özellikleri konusunda çok cahilim.
    Forumlardan vs. bir şeyler okudukça da kafam iyice karıştı

Aşağıdaki makinalardan hangisini tercih ederdiniz ve hangisini hangi özelliklerinden dolayı tercih ederdiniz?

Bu konuda paylaşacağınız bilgiler benim için çok faydalı olacak. Yanlış bir seçim yapmak istemiyorum.

Fujifilm X-A1 Siyah Zoom Street Kit

Samsung NX3000 (16-50+50-200+30) Üç Lensli Fotoğraf Makinesi

Sony NEX-5N Kit + 16mm + 18-55mm Lens Kit Fotoğraf Makinesi

Bu bütçeyi aşmayacak şekilde tavsiyelerinize de açığım.
    Ancak boyut olarak bu cihazlardan büyük olan cihazlar ilgi alanım dışında kalıyor bunu da dipnot olarak belirtmek isterim.

Yorumlarınız merakla bekliyorum

Sevgi ve saygılarımla

O makineler hakkında çok biligm yok. Moralini bozmak istemem ama internette birçok bilgi var. Biraz daha bakarsan bulursun. Ben yardımcı olamayacağım ama olacak olanlar bir terim kullansalar bile 'o ne?' dersin, ve kafan daha da karışır :D

• quote:

Orijinalden alıntı: interneto07
    O makineler hakkında çok biligm yok. Moralini bozmak istemem ama internette birçok bilgi var. Biraz daha bakarsan bulursun. Ben yardımcı olamayacağım ama olacak olanlar bir terim kullansalar bile 'o ne?' dersin, ve kafan daha da karışır :D

Durumum tam da bu aslında araştırdıkça bildiğimi de unuttum terim karmaşası oluştu kafamda
    Ama forumdaki tecrübeli arkadaşlara güvenim tam. Anlayabileceğim dilden yardımcı olacak birileri çıkacaktır elbet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Üye -- 27 Eylül 2015; 23:37:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: interneto07

Durumum tam da bu aslında araştırdıkça bildiğimi de unuttum terim karmaşası oluştu kafamda
    Ama forumdaki tecrübeli arkadaşlara güvenim tam. Anlayabileceğim dilden yardımcı olacak birileri çıkacaktır elbet

Ne icin kullanacaksiniz tam olarak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

Manzara, şehir fotoğrafları, gittiğim yerlerdeki şehir yaşantısından kareler çekmeyi seviyorum genellikle.
    Sürekli seyahat ediyorum ve elimde büyük bir cihaz taşımaktan da hoşlanmıyorum.
    Bu yüzden bu cihzazlar teoride cazip geliyor bana
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

Manzara, şehir fotoğrafları, gittiğim yerlerdeki şehir yaşantısından kareler çekmeyi seviyorum genellikle.
    Sürekli seyahat ediyorum ve elimde büyük bir cihaz taşımaktan da hoşlanmıyorum.
    Bu yüzden bu cihzazlar teoride cazip geliyor bana

Ben size olympus e-pm2 veya e-p5 oneririm. Ikisinde de govdeden titresim engelleme sistemi var ve benim icin vazgecilmez haline geldi. E-p5in titresim engelleme sistemi 5 yonlu e-pm2nin 3 yonludur yani e-p5 daha basarili. Ustelike-p5in maks. enstantanesi 1/8000. Ama e-pm2 daha kucuk bir makine. E-pm2 nin test sonuclari canon 700d den daha basarili gorunuyor. Yanina guzel lens veya lensler alirsaniz cok guzel olur sizin icin.
     BU CAHİLE BİR YARDIM LÜTFEN :)

• Merhaba.. açıkçası ben tercih ettiklerinizden hiç birini almam ve asla 2000 tl para vermem ikinci el bakıyorsanız bilemem Kompakt veya aynasız yerine i dslr alırdım Nikon ya da canon dışında tercihte bulunmazdım Diğer markaları denemediğim için bilmiyorum 2000 tl ye özellikle ikinci el bakarsanız çok güzel kombinasyonlar oluşturabilirsiniz Şayet aynalı size ağır geliyorsa resim kalitesi iyi bir cep telefonu her türlü ihtiyacınızı karşılar iphone 6 samsung s6 veya yeni çıkacak sony xperia z5 vs

Aynasız makineleri küçümsediğimi düşünmeyin ama benim fikrime göre dslr bambaşkadır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olympusun 14-42 lensi de minik. Boylece epm2+14-42mm ile gayet kucuk bir makineniz olur.

Ve benim tavsiyem 2.el olarak almaniz.

Dunyanin en iyi telefonu bile, fotograf,video kalitesi bakimindan bu makinelerin yanindan gecemez.

Ama bu makineler telefon kadar kullanisli da degil tabi. Cunku benim gibi canta tasimayan birisi iseniz telefon gibi her an yaninizda tasiyamazsiniz.

• Olympus ep 5 te çok ciddi indirimler var bu sıralar. Ve gerçekten iyi makine.

• İlgilenen ve bilgi veren arkadaşlara çok teşekkürler.

Tercihim Fujifilm XA-2'ye doğru kaymıştı. Açıkçası kahverengi versiyonun gövde estetiği de çok hoşuma gitmişti.

Çok ikilemde kaldım ve sonunda fiyatının da etkisiyle bu makinayı aldım.

FUJIFILM X-M1 BASIC KIT

Bir süre bu şekilde kullanıp duruma göre bir de bu lensi almayı düşünüyorum.

FUJINON XF-27 MM LENS

Makina elime geçsin bakalım neler çıkacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.