Şimdi Ara

Bu devreye hangi direnç gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

direncin ne işe yaradığını biliyorum fakat bu güne kadar hiç işim olmamıştı. Aşağıdaki devre için hangi direnci kullanmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

KAYNAK: 4.5v (3 x AAA küçük kalem pil)

3 x 3v 300mA led

2 x 3v 50mA led

paralel bağlantı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hope401 -- 1 Ağustos 2023; 1:42:36 >

• Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz ? Çünkü aaa piller bu şekilde akım çeken ledleri çok kısa süre çalıştırır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. 3v led filamentlerle bu görseldeki modeli yapmaya çalışıyorum. Modelin normalinde 2 x AA pil, 5 ledi de verimli aydınlatıyor. Lakin benim modelde taban yüksekliği maks. CR2032 pil veya AAA kalem pil yuvası için müsait fakat bunlarda akım yetersiz olduğu için yeterli ışık alamıyorum. 3 adet AAA pil ve uygun direnç ile alacağım akımı görmek istiyorum.

Bu devreye hangi direnç gerek

• www.marketdijital.com
    Led Direnç Hesaplama | Market Dijital
    https://www.marketdijital.com/sayfa/led-direnc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim, bu devrede toplam akım değeri nedir acaba? çok bir bilgim yok o konuda

3 x 3v 300mA led

2 x 3v 50mA led

• 300mA ledlerin her birine seri 100R

30mA ledlerin her birine seri 220R direnç bağlayayarak 4,5-5V civarı enerji uygulayabilirsin.

Ancak muhtemelen karşılaşacağın iki sorun,

- AAA piller yeterli akımı veremeyecek ya hiç yanmayacak ledler ya da çok kısa yanıp pilleri bitirecek

- Fazla akım çeken ledler ışık verirken az akım çekenler az yanacak ya da yanmayacak. Akım her zaman daha kolay yolu tercih eder.

Bu sistemde belki 3.7v luk şarj edilebilir, uygun akımı veren bir batarya kullanmak daha mantıklı olabilir.

• mA leri çarpanla toplayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.