photoshop ile yapabilirsin. Pattern ile çizgini seç, çizgi yoğunluğunu ayarla, layer'in özelliğini Multiply'e çevir, bunu yaptığında çizgiler fotoğraf ile birleşecektir. Mutliply'ı seçmezsen çizgiler baskın halde kalır. Aşağıda adımlarını gösterdim. En son adımda ise fotoğrafın ton'ları ile oynamak için katman'a Hue-Saturation uygularsın.
Ancak senin örneğinde sağdaki futbolcu, bu kareden temizlenerek üst bir katmana alınmış Bu yüzden yapılan efektler alt katmana etki etmiş. Yukarıdaki işlemlere başlamadan önce sağdaki futbolcunun dekupe edilerek çevresinin temizlenmesi ve bir üst katmana alınması, sonra da anlattığım işlemleri yapman gerekiyor.
Buradaki adımları aynen uygula, yoksa sonuç alamazsın.
En son aşama Hue-Saturation ile fotoğrafı biraz soluk yapacaksın. Başka yöntemlerde var, ben bunu gösterdim.
Harris32
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim çok yardımı oldu
juna1986
kullanıcısına yanıt
rica ederim, çizgiler hazır olarak geliyor, bunları istediğiniz gibi kendiniz yaratabilir, Define Pattern ile photoshop'a tanıtıp, arkasından aynı adımlarla başka tasarımlar üretebilirsiniz.
Harris32
kullanıcısına yanıt
dostum bır sey de ben sormak istiyorum , photoshopta ekledigim bir layerin renk tonlarıyla oynamak ıstıyorum hue/sat ile oynayıp degıstırırken butun layerların da rengı degısıyor fakat ben sadece tek bır layerın renk tonunu arka plana ana resme uyarlamaya calısıyorum fakat beceremedım bır turlu sence nasıl yapabılırım onu
BaraqyalB
kullanıcısına yanıt
bir üstteki mesajda hue-saturation'un sol yanında ufak bir ok var, ucu aşağı dönük. Buna Clipping Mask adı veriliyor, kısacası bu renk değişikliğinin veya diğer buna benzer özelliklerin sadece bir alttaki layer'a etki etmesini sağlıyor. Bunu alt layer'a Clipping Mask etmezseniz, o layer altında ne kadar layers varsa hepsini etkiler.
hocam sen bir meleksin. herkese yardımcı oluyorsun. ayıptır sorması mesleğiniz nedir? daha önce de sormuştum sanırım cevap alaamadım :D
Milan Kundera
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim.
Aslında inşaat teknisyeniyim ama bu mesleği hiç yapmadım. Bilgisayar uzmanıyım, MCSE eğitimim var ama bu konuda da hiç iş bulamadım Yıllardır yurtdışındayım, Türkiye'de çalışmıyorum. Yurtdışında DCC (Document Control Center) sistemini oturtur ve geliştiririm. En son SLP sistem operatörü (SAP) olarak Lojistikte çalıştım.
Kısacası grafik işi benim hobilerden ama hobi olmaktan çıkalı çok oldu. Tasarım yaparım ancak hiç bir zaman mesleğim olmadı. Firmalar için ben Joker eleman olarak geçiyorum, her bölümde, her işten anlayan çok fazla kişi yoktur. Bilgisayar donanım uzmanına veya bilgisayar mühendisine yemek menüsü tasarlatamazsın ama ben onun işini de yaparım, menüyü de tasarlarım.
quote:
Orijinalden alıntı: Harris32
teşekkür ederim.
Aslında inşaat teknisyeniyim ama bu mesleği hiç yapmadım. Bilgisayar uzmanıyım, MCSE eğitimim var ama bu konuda da hiç iş bulamadım Yıllardır yurtdışındayım, Türkiye'de çalışmıyorum. Yurtdışında DCC (Document Control Center) sistemini oturtur ve geliştiririm. En son SLP sistem operatörü (SAP) olarak Lojistikte çalıştım.
Kısacası grafik işi benim hobilerden ama hobi olmaktan çıkalı çok oldu. Tasarım yaparım ancak hiç bir zaman mesleğim olmadı. Firmalar için ben Joker eleman olarak geçiyorum, her bölümde, her işten anlayan çok fazla kişi yoktur. Bilgisayar donanım uzmanına veya bilgisayar mühendisine yemek menüsü tasarlatamazsın ama ben onun işini de yaparım, menüyü de tasarlarım.
Peki hocam bende senin gibi nasıl olurum. Yirmi gündür photoshop ve ıllustratorle uğraşıyorum. Yapabildiklerim, saç rengi değiştirme, dekupe, logo tasarlama, effekt verme vb. bende senin gibi uzman olmak istiyorum. sence bende MCSE eğitimi mi almalıyım. Ve bu eğitim neyle ilgili :)
Milan Kundera
kullanıcısına yanıt
20 günde zaten bir şey yapamazsın, programın arayüzüne bile alışmak, komutların yerleri, ne işe yaradıkları vs derken bu bile uzun zaman alır. Sürekli Behance, Pinterest takip ederim, çok güzel tasarımlar var. Bilmediğim bir teknik varsa araştırırım. Ancak yabancı dil bilmek ve en önemlisi bu iki yazılıma ait dili öğrenmek lazım. Çünkü bir video araman gerektiğinde, Türkçe kaynak bulamayabilirsin, ama ingilizce bir arama ile binlerce video'ya ulaşırsın. İngilizceni ilerletebilirsin, asla Türkçe yazılım kullanma.
MSCE, bu konu ile ilgili değil, microsoft'un sistem mühendisliği için bir ünvandır ve server sülalesi içindir. Yapılandırma, kurulum vs gibi altyapıyı hakim olmaktır. ISA server, Exchange vs gibi sistemlerin sorunları, çözümleri gibi oldukça detay içerir. Buna ait sınavlar vardır, bunları geçtiğinde (sınavlar microsoft tarafından belli kurallarla yapılıyor ve her sınav hatırladığım kadarıya 140$ civarındaydı) microsoft sana ünvan veriyor. İlk sınavı geçtiğinde MCP ünvanı verilir.
El çizimleri yapmaya çalışabilirsin, logoyu elde çiz, scanner ile bilgisayar aktarıp, üzerinden çiz, illustratora hakim olmanı sağlar. Pen aracını iyi öğrenebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Harris32
20 günde zaten bir şey yapamazsın, programın arayüzüne bile alışmak, komutların yerleri, ne işe yaradıkları vs derken bu bile uzun zaman alır. Sürekli Behance, Pinterest takip ederim, çok güzel tasarımlar var. Bilmediğim bir teknik varsa araştırırım. Ancak yabancı dil bilmek ve en önemlisi bu iki yazılıma ait dili öğrenmek lazım. Çünkü bir video araman gerektiğinde, Türkçe kaynak bulamayabilirsin, ama ingilizce bir arama ile binlerce video'ya ulaşırsın. İngilizceni ilerletebilirsin, asla Türkçe yazılım kullanma.
MSCE, bu konu ile ilgili değil, microsoft'un sistem mühendisliği için bir ünvandır ve server sülalesi içindir. Yapılandırma, kurulum vs gibi altyapıyı hakim olmaktır. ISA server, Exchange vs gibi sistemlerin sorunları, çözümleri gibi oldukça detay içerir. Buna ait sınavlar vardır, bunları geçtiğinde (sınavlar microsoft tarafından belli kurallarla yapılıyor ve her sınav hatırladığım kadarıya 140$ civarındaydı) microsoft sana ünvan veriyor. İlk sınavı geçtiğinde MCP ünvanı verilir.
El çizimleri yapmaya çalışabilirsin, logoyu elde çiz, scanner ile bilgisayar aktarıp, üzerinden çiz, illustratora hakim olmanı sağlar. Pen aracını iyi öğrenebilirsin.
Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Bende düşündüm elle çizip bilgisayara aktarmayı. Yakında bir tablet alacağım ve çizimleri mi orada yapacağım. İnşallah bu işi mesleğim haline getirebilirim. İyi forumlar :)
Harris32
kullanıcısına yanıt
Yardım ve ilginiz için teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme